Advertentie

Geconcentreerde granaatappel: levenselixer uit de oudheid..!


WantToKnow probeert voor jou regelmatig bijzondere aanbiedingen te organiseren, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen, van kleine, vaak ambachtelijke leveranciers. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. En we kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Maar de vraag is, ook volgens Loesje hiernaast, of het allemaal wel zo snel moet allemaal..

Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2-3 weken te verzorgen. WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. Wij hopen je met deze service van dienst te zijn!

* * *

x
Op verzoek herhaald!
Geldig t/m 8 juni!
x

 

 

Granaatappel:
Het levenselixer uit de oudheid..

2023 © WantToKnow.nl/be
x

Gezonde granaatappel, rijp voor de pluk!

Dat de granaatappel een van de gezondste vruchten is, is de mensheid sinds de oudheid bekend. Tegenwoordig weten we dat de bes (het is geen échte appel..!) een gigantische hoeveelheid heilzame plantaardige stoffen bevat. Maar ook voor onze voorouders was de vrucht een belangrijke voedsel en ook een bijzonder symbool.. Zo zijn de eerste afbeeldingen van de granaatappelboom gevonden op Egyptische grafschilderingen (2500 v. Chr.). Zij prezen het sap van de vrucht als een levenselixer. Wist jij dat ToetankAmon in zijn graftombe granaatappels mee kreeg om z’n wedergeboorte te bevorderen..?

In China is de granaatappel een van de drie gezegende vruchten van het Boedhisme. Daar wordt de granaatappel gezien als een vrucht met geconcentreerde levenskracht, die staat voor de vernieuwing van de natuur en de eenheid van het leven. Ook in de eerste tempel van koning Salomo, waren de pilaren getooid met uitgehouwen granaatappels.

De granaatappelvrucht wordt in vele mythologische verhalen gebruikt om ‘de verleiding’ te symboliseren. Op veel middeleeuwse afbeeldingen is de granaatappel zelfs de vrucht van de kennis van Goed en Kwaad in het paradijs van Adam en Eva..! DÉ appel was dus mogelijk een.. granaatappel..! Het zou dus deze vrucht zijn die Adam en Eva het vermogen tot zelfreflectie gaf en die hen uit het paradijs heeft geleid. Tegenwoordig zijn er ook inzichten uit de wetenschap, die wijzen op de bijzondere rol van de granaatappel als voedsel voor de autonome mens. De granaatappel zit tjokvol gezonde vezels, vitaminen, mineralen en bioactieve plantaardige stoffen die het lichaam helpen tegen een hoge bloeddruk, hoog cholesterol, oxidatieve stress, hyperglycemie, en ontstekingen

Voedingstoffen en Polyfenolen

Botticelli’s beroemde afbeelding van de Madonna met de Granaatappel

Volgens moderne onderzoeken komen deze effecten vooral door de extreem hoge hoeveelheid polyfenolen die de vrucht bevat. Polyfenolen zijn stoffen die van nature voorkomen in planten en het lichaam helpen om oxidatie tegen te gaan. Zoals je weet, oxideert het lichaam, als de lichaamscellen zich niet kunnen verweren tegen de invloed van stoffen van buitenaf. Denk hierbij aan giftige stoffen, smog, straling, sigarettenrook en sterke UV-straling.

Zowel het roesten van metaal als het versterven van natuurlijke cellen zijn voorbeelden van dit oxidatie-proces. Het is dit zelfde proces van ‘versterving’ waardoor ontstekingen en, in het ergste geval, kankercellen ontstaan. Gelukkig is het gezonde lichaam, in tegenstelling tot roestende metalen, vervuld van leven en kan het dus weerstand bieden tegen deze oxidatie/verstervingsprocessen..!

De verschillende vormen waarin Polyfenolen in de natuur voorkomen.

Als je lichaam voldoende polyfenolen krijgt via de voeding, dan kunnen je cellen deze stoffen gebruiken, wanneer er signalen komen van aantasting. De bekende tannines (in wijn en thee) zijn ook een voorbeeld van één (veel zwakkere) polyfenoolsoort met antioxidant werking. Zo heeft groene thee al eeuwen deze reputatie.

Mensen kunnen de werking van deze polyfenolen zelfs voelen, wanneer ze iets eten waar polyfenolen in zitten. Wanneer je een kop groene thee drinkt die te lang heeft getrokken of wanneer je een slok neemt van een te jonge rode wijn, dan voel je hoe de polyfenolen de cellen in je mond heel even verharden. Het zelfde gebeurt in de cellen, wanneer het lichaam de polyfenolen heeft verteerd en naar de cellen heeft gebracht.

Wanneer echter je lichaam onvoldoende polyfenolen binnen krijgt, dan merk je dat het lichaam moeite heeft met het herstel van de cellen. Algemeen bekend is dat ons moderne voedsel steeds ‘armer’ wordt. Zo zijn enkele van de zichtbare symptomen van een polyfenolentekort: het gemakkelijk bloeden van tandvlees en de bloedvaatjes in de neus, het gemakkelijk oplopen van blauwe plekken die vervolgens maar langzaam verdwijnen, het gemakkelijk opzwellen van gewrichten na blessures en het snel oppikken van een verkoudheid of een andere infectie.

Polyfenolen in ons eten
Het is dus voor elk mens noodzakelijk om genoeg polyfenolen binnen krijgt via onze voeding. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Door de complexe biologische manier waarop de stof ontstaat in planten, hangen polyfenolen samen met de aanmaak van de kleuren/pigmenten in de vruchten. Hierdoor geldt de (bijzondere, maar vanzelfsprekende) regel dat de kleurrijke delen van groente en fruit de meeste polyfenolen bevatten. En laat dit nu net de delen zijn die de mens niet zo gemakkelijk kan eten..!!

De schillen van een sinaasappel zijn moeilijk te verteren en bij het koken van bijv. een broccoli gaan de polyfenolen veelal verloren in het water… Dat is ook de reden dat veel mensen hun groenten ook stomen.. Ook in de bijzonder polyfonool-rijke granaatappel is het niet gemakkelijk voor het lichaam om ‘rauw’ tot deze essentiële stof te komen; de stof zit deels in de pitten, maar vooral in de harde schil en het vruchtvlees van de vrucht.

Al met al dus een behoorlijk karwei om genoeg polyfenolen uit onze voeding te halen..! Wil je echt baat hebben bij de helende en versterkende werking van de stof, dan kun je of een gigantische hoeveelheid groente en fruit eten of af en toe een speciaal voedingssupplement nemen van een speciaal polyfenolen-extract of -elixer. En ja, dit voedingssupplement bieden we je hierbij aan.

 

* * *

Dit is de

Speciale WantToKnow-aanbieding:

x

x

Van Eeuwenoude Wijsheid,
naar Moderne Gezondheid:

x
– Het Granaatappel-Elixer
van ‘Dr. Jacob’s’

X
(let op: deze actie sluit op donderdag 8 juni)
x

Elke fles Granaatappel-Elixer van Dr. Jacob’s bevat de pulp en het sap van maar liefst 50 granaatappels, afkomstig van een gecontroleerde biologische landbouw. Dit hoog-geconcentreerde supplement wordt gemaakt door de granaatappels uiterst gecontroleerd in te koken op een laag vuur en onder vacuüm, waardoor het volledig polyfenolenspectrum van de vrucht bewaard blijft.

Daarna wordt het geheel gedurende 3 weken gefermenteerd en tijdens dit fermentatieproces wordt het elixer verrijkt met een extract gemaakt van de bloemen van de granaatappel, waardoor het zogenaamde Totum-effect optreed en er meer antioxidanten in het elixer ontstaan; zelfs zo’n 25x meer dan in traditioneel granaatappelsap, 50x meer dan in rode wijn van superieure kwaliteit en 36 x (!!) meer dan groene thee-extracten en -tabletten.

Dankzij dit unieke en gepatenteerde distillatieproces, dat door Dr Jacob’s werd uitgewerkt, zit er in 1 eetlepel elixer ongeveer 44.300 mg/l polyfenolen is. Dit is in de supplementenwereld uniek! Er is geen ‘concurrentie’ van andere vruchten op dit terrein! Dus, voor alle duidelijkheid, een fles van 500 ml (halve liter) Granaatappel Elixir Dr. Jacob’s® stemt overeen met 10 liter traditioneel granaatappelsap..!

Het Elixer is niet alleen gezond, maar het heeft ook een interessante noot-achtig bittere smaak. Zo kan je het verwerken in een koud drankje met water en ijsblokjes, mengen in een glas soja- of biomelk of puur nemen op een lege maag, als een good-morning-gezondheidsboost!

x

Speciale WantToKnow Aanbieding:

x

Bij bestelling van 2 flessen:
€ 5,- korting

En bij bestelling van 3 flessen:
€ 10,50- korting

* * *

“Ja, ik wil graag dit
Granaatappel-Elixer ontvangen
!”
x

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de
sluitingsdatum van

donderdag 8 juni a.s.
om 16:00 precies!

x
* * *
x

Heb je nog aanvullende vragen?
Mail dan even naar aanbieding@wanttoknow.nl

Per bestelling geldt
een bijdrage porti/handelingskosten van € 7,-

* * *
Woon je buiten Nederland?
Dan geld er een andere bijdrage voor handeling/verzending.
Zie hiervoor hieronder in het besteloverzicht de bedragen per land.

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat?

Stuur ons dan even een berichtje via aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan snel even weten, hoe we je vraag/bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

x
* * *

 

x

 

Totaal: € -