Advertentie

5 Bewustzijns-verruimende lezingen..!


 

x

x

presenteert:
x

5 Bewustzijns-verruimende lezingen..!

x

De afgelopen tijd zijn wij alweer druk in de weer geweest om een aantal lezingen te organiseren voor het najaar. Met de glorende herfst aan de horizon, de tijd dat druilerige zondagen uitnodigen om lekker naar een lezing of presentatie te gaan en er een nuttige en plezierige dag van te maken. Wij hebben specifiek déze lezingen op de kaart gezet, omdat we geloven, dat de mensen die deze lezingen geven, tot de bewustzijnsverruimers van deze tijd behoren. Ieder op hun gebied, maar allen met dezelfde boodschap: ‘Open je ogen, want het is tijd om verder te kijken dan onze neuzen lang zijn’… In deze tijd waarin we onszelf mogen bekrachtigen in onze eigen kracht, mogen grenzen worden verkend en zal alleen daardoor al, ons bewustzijn worden verruimd..

Van de 5 lezingen is de eerste achter de rug. Élke lezing is een belevenis op zich.Daarom kijken we erg uit naar de lezing van 22 september, a.s. zondag. Van Maarten Oversier. Maar kijk naar het aanbod hieronder en maak je keus. We verwelkomen je graag persoonlijk in de ruimte van Quinta Essentia in Zwaanshoek, waar alle lezingen staan gepland.

Dit zijn die lezingen:

x

* * *
Lezing #1 -reeds geweest-

Maurits Prins: ‘Het bedrog van Rome’..

Over dit boek:
Een historisch-wetenschappelijk en filosofisch onderzoeksrapport over de onverwachte oorsprong van het katholicisme en het christendom.
‘Alle wegen leiden naar Rome’, zo luidt een oud gezegde, waarschijnlijk omdat deze stad vele eeuwenlang als centrum fungeerde van het politieke, religieuze en filosofische beleven. Een stad die aan de bakermat stond van een religieus systeem dat onze wereld heeft gevormd en dat al eeuwen lang fungeert als een ‘mannenclub van macht’, roerend met scherp geklauwde vingers in de pap van menig regering, van menig universiteit en onderzoeksinstelling en zelfs van menig militair apparaat.

Wil je meer lezen over het boek en Maurits Prins, dan kun je HIER op de site meer lezen. En wil je meer weten over  het boek, of dit aanschaffen, neem dan even een kijkje op de WantToKnow-bookshop HIER

* * *
Lezing #2 -reeds geweest-

Reïncarnatietherapeut Maarten Oversier

Maarten Oversier

Het was een fascinerend verhaal, waarbij Maarten rijkelijk vertelde over zijn kennis, inzichten en ervaringen op dit (werk)terrein. Werkt meer dan  22 jaar als reïncarnatietherapeut en geeft les aan opleidingsinstituten in Nederland, Duitsland, Spanje en Canada. De ruim 10.000 sessies hebben hem ruime ervaring gegeven in het werken met ‘De tranen van de voorouders’.  Deze sessie leveren niet alleen een bevrijding op, maar er ontstaan ook fundamentele inzichten in familie-samenhangen. Maarten schreef diverse artikelen over de invloed van de Tweede Wereldoorlog in de huidige generaties. Ook hier op de site te vinden.

Maarten over zijn werk en lezing:

Onze zeer rationeel ingerichte maatschappij, geeft helaas maar heel weinig bekendheid aan de pijnlijke gebeurtenissen (zoals oorlogen), die zich in de voorgaande familie-generaties hebben voorgedaan, doorwerken naar de volgende. Op deze manier kunnen de huidige generaties nog worden belast met de nasleep van wat zich onder onze ouders of grootouders heeft afgespeeld. In vaktermen noemen we dit ‘unfinished business’. Vooral deze onwetendheid daarover maakt dat we niet beseffen dat we allerlei sluimerende energieën meedragen uit onze families.

Energieën die we als verdriet, frustratie, boosheid, zwaarmoedigheid, uitzichtloosheid, drammerigheid, verinnerlijkte schuldbelevenissen enz. kennen. Niet dat onze voorouders ‘de oorzaak’ zijn van deze zaken. Het gaat er in essentie om, dat het echter nooit geuit, verwerkt of geprocessed werd, wat tot gevolg heeft, dat deze energieën in de familie ‘opgeslagen’ worden.  Via incarnatie, kiest een Ziel om ook deze belastingen mee te nemen, waar op ‘zielsniveau’ allerlei aanleidingen voor zijn. Een lezing bedoeld om meer besef en inzicht te creëren in deze samenhangen.’ x

* * *
Lezing #3 -reeds geweest-

Ir. Coen Vermeeren ‘UFO’s bestaan gewoon!’..
X

Hoe controversieel wil je het hebben? Wetenschappers die niet weten wat iets is en het tóch niet willen onderzoeken.. Terwijl dát nou precies hun werk is.. Om te onderzoeken wat onbekend is. UFO’s dus. Want het woord UFO betekent per definitie al dat je niet weet wat het is. Toch? Namelijk dat ‘Ongeïdentificeerd Vliegend Object’..  En ja, die bestaan dus gewoon.. Wat het is, wéét je pas als je het gaat onderzoeken.. En preciés dat mag niet van de TU-Delft.. Want ‘UFO’s’ zijn zogezegd ‘controversieel’ en ‘zweverig’.. Volgens hen, die dus óók niet weten wat het is..

Coen Vermeeren vertelt over UFO’s. Vooral ook over deze bizarre anti-wetenschappelijke UFO-kronkels. En over de reacties op zijn boek, de laatste nieuwtjes op dit gebied en Coen laat veel, heel veel opnames en foto’s zien van het fenomeen UFO’s. Hoezo ‘bewustzijnsverruimend’..? En bij dat alles natuurlijk: ‘Geen zweverig verhaal, maar voeten op de grond’ en puur beschrijvende observaties van goed-geschoolde, intelligente mensen, zoals ruimtevaarders, piloten, legerofficieren en veel andere mensen, getraind in het doen van observaties. Veel over deze observaties is ook al gepubliceerd.

* * *
Lezing #4 -reeds geweest-

Thea Terlouw: ‘De Heelkamers’..

x

Onze Aarde wordt al vele eeuwen overspoeld door veel groot en klein leed. Iedereen van ons is in meerdere of mindere mate hierdoor wel getraumatiseerd in de loop van dit leven of in een van onze talloze vorige incarnaties. Nu, in deze Eindtijd, is het van groot belang dat al onze trauma’s worden geheeld en opgelost.

Thea Terlouw was zich reeds als kind bewust van een wereld die anderen niet konden waarnemen. Tijdens haar leven als beeldend kunstenares begon haar speciale begaafdheid zich te ontwikkelen. Vele jaren hielp zij met haar talent mensen, in nauwe samenwerking met therapeuten, artsen en psychologen. Daarbij ging het vooral om hun vorige levens te onderzoeken en de diepere oorzaken van ziektes op te sporen.

Trauma’s zijn hier een essentieel onderdeel van. Haar opvang van mensen met een bijna-dood-ervaring en het begeleiden van kinderen naast het begeleiden van stervenden, brachten haar zélf een enorme persoonlijke ontwikkeling, die zij nu met ieder van ons wil delen. In haar nieuwe boek ‘De Heelkamers. Liefde voorbij dit leven’, borduurt voort op haar twee eerdere boeken.

In een boeiende tweespraak/interview, maak je kennis met Thea Terlouw en haar kennis, ervaringen en inzichten! En natuurlijk met haar nieuwe boek.

x

* * *

x

Lezing #5

zondag 12 november – 14:00 – 17:00 uur

 

LET OP:

DE OORSPRONKELIJK GEPLANDE LEZING #5
MET PAUL GANZEVLES IS GECANCELD

 

Frank Collaris: ‘Het geheim van plezier in dienstbaarheid’..

x

Frank Collaris: “Als technisch ongeschoold autodidact, die zich in deze materie verdiept, zie ik vooral de MOGELIJKHEDEN en niet de onmogelijkheden. Noch de beperkingen, waarmee geschoolden zijn opgevoed..”

Wanneer je naar de achtergrond van uitvinder-techneut Frank Collaris kijkt, lijkt het een vreemde opeenvolging van beroepservaringen.. Maar schijn bedriegt, want voor Frank was het heel duidelijk hoe je als horecaman ineens in de pionierstechniek terecht komt. En dat zonder dat je enige technische opleiding hebt genoten,.! Toen hij werkzaam was in de dienstverlenende horeca, beleefde hij vooral plezier aan het ‘dienstbaar zijn’.. Aan de ‘gasten’. Of zoals Frank het uitdrukt: “Hen een plezierige dag bezorgen was mijn passie.”

Daarmee is de stap die Frank Collaris vervolgens maakte, vrij begrijpelijk. Frank had het gevoel van ‘mensen tot dienst zijn’ dieper uitgeplozen, en kwam toen simpel te de conclusie, dat hij de mensheid wilde gaan dienen met ‘wereldverbeterende, revolutionaire uitvindingen’. Dienstbaar zijn aan de gemeenschap dus. Dát was dé roeping, de wake-up call. .. Frank Collaris hierover:

Als natuurliefhebber kan ik intens genieten van lange wandelingen e.d.  Maar ook het aanpakken van ‘natuurlijke’ problemen en uitdagingen heeft me te pakken, vanuit mijn immense leergierigheid en échte passie voor moeder Aarde.  Daar vanuit, heb ik ooit -vele jaren geleden- een watergascel gebouwd, na het zien van een youtube-filmpje. Dát was de start en daarna ben ik niet meer gestopt..!

Toen ik 6 was, kreeg ik een elektrische trein en daar ben ik helemaal los op gegaan; het werd een intensieve hobby. Toen heb ik veel gebouwd en geknutseld en geleerd over elektriciteit. Doordat ik geen technische opleiding heb gehad, maar wel het inzicht heb, kan ik vanuit mijn autodidactische instelling, ongehinderd door voorgekauwde opgedane kennis, zelf dingen ontwikkelen en uitdenken. En het grappige is dat ik heb ontdekt, dat vanuit die mindset ALLES mogelijk is en dan zie ik eigenlijk alleen maar oplossingen. Dat is ook de reden, dat ik afhaak, als mensen téveel problemen zien en maar blijven benoemen. Dan haak ik af om weer mijn eigen weg te gaan.”

Dit proces heeft mij veel inzichten gegeven over mijn leven en de processen waar we als mensheid in zitten. Het ‘plaatje’ wordt steeds helderder voor me en het leven steeds mooier, waardoor ik steeds meer geniet en me verwonder, iedere keer opnieuw, wat het leven met zich brengt. Steeds meer terug naar de eenvoud en zorgen ervan te blijven genieten..! In dienstbaarheid. Pas op de neiging het leven te serieus te nemen, waardoor je zou vergeten de focus op de wonderen om je heen te richten..! Ik wil laten zien dat die wonderen in kleine dingen zitten. Niet verborgen, maar het vergt een bepaalde overgave deze te zien.! Daarover wil ik met de mensen spreken..

Als je dan plotseling door de dingen heen kijkt, zie je de ‘programma’s’ draaien, waar wij allemaal inzitten en die we continue onbewust bevestigen. Vaak zijn dit terugkerende thema’s, zoals je ‘relatie tot de overheid’ etc. Allemaal programma’s die doorbroken en herschreven kunnen worden. En nogmaals, dat zit hem in de eenvoud. Stel je gewoon voor, dat wij alles kunnen creëren en je voelt ineens hoe dat kan. Het maakt dan ook niet écht uit waarover het gaat.  Dat wil niet zeggen dat er geen uitdagingen meer zijn… Die zijn er nog genoeg, evenals vragen naar aanleiding van opgedane inzichten in dit proces. Maar vooral door overgave kom je in een diepere laag. Ik heb zelf het idee dat ik nog maar net ben begonnen met ontdekken. De uitvinderspuberteit..

Er zijn zo heel veel verschillende projecten ontstaan, waar ik mee bezig ben. Projecten die onderdeel zijn van dit verhaal en lme telkens het volgende puzzelstukje laten zien. Bijna magisch is het..! En ja, het wordt dus een spannend verhaal. Ooit begonnen bij die watermotor en verder naar de huidige tijdlijn. Ik vertel mijn verhaal in een chronologische volgorde, omdat dan de ‘losse’ puzzelstukjes meer inhoud krijgen en voor iedereen te begrijpen zijn. Met andere woorden: het wordt deels een technisch, deels een spannend menselijk verhaal. En de rode draad? Eigenlijk is dat water!
Daarnaast ga ik iets zeggen over de essentie van water en geef ik een praktische test, waarmee ik aantoon dat de theorie klopt met de praktijk. Deze uitleg over wat water eigenlijk is, heb ik nog nooit ergens gehoord maar geeft ineens een geweldig inzicht bij mensen waar ze iets aan hebben.”

Deze zondagmiddag ga je dus niet alleen een spannend ‘uitvindersverhaal’ beluisteren, maar Frank toont ook systemen, zoals de nieuwste watervitalisatie, waterzuivering. water als lichtbron en water als verwarming.  Kortom: een spannende en praktische middag. Frank Collaris over zijn inzichten, die hun fundament vinden in de, jawel…, kwantummechanica..! De inzichten uit deze natuurkundige wetenschap, blijken dagelijks steeds meer hun praktische, dagelijkse manifestatie te hebben.! Zonder dat wij mensen het goed-en-wel doorhebben, vervult de kwantummechanica steeds meer een hoofdrol ..

x

* * *

Waar..?

Alle lezingen worden gehouden in

Spieringweg 913
2136 LK Zwaanshoek (NH)

(HIER kun je een kaartje bekijken; en/of klik op het logo)

* * *

Zo boek je de lezingen:

Vul hieronder al je persoonlijke gegevens in en meldt bij ‘mededelingen’ welke lezing je wilt bijwonen.
Deze organisatiebijdrage bedraagt voor elke lezing € 20,- x
Verstuur de aanmelding en betaal separaat de organisatie-bijdrage.

Maak tegelijk met je aanmelding het totaalbedrag van je bestelling over op IBAN:

NL35INGB0004313174

van

Dolphins & Whales publishing bv in Heemstede.

En vergeet niet bij je bestelling ook duidelijk het nummer van de lezing te vermelden.
x
* * *

Totaal: € -