Advertentie

‘De avonturen van Jonathan Gullible’…


 

“Als beleidsmakers de lessen uit dit boek zouden lezen
− en deze
in zich opnemen en praktiseren −
hoeveel beter zou ons land en de wereld er
dan uitzien.”

– Steve Forbes –
(uitgever Forbes Magazine)

 

X
X

‘De avonturen van Jonathan Gullible’…

2022 © SUCCESBOEKEN – WantToKnow.nl/be

x

Interesse in het boek? Bestel het met één klik op deze afbeelding bij de uitgever Succesboeken.nl

Professor Ken Schoolland is de auteur van het boek ‘De avonturen van Jonathan Gullible’, een humoristische fabel. Hij is momenteel hoogleraar economie en directeur van het Entrepreneurship Center in Hawaii Pacific University. Daarvóór directeur van de Master of Science in het Japanese Business Studies programma aan Chaminade Universiteit van Honolulu en hoofd van het Business and Economics programma op Hawaii Loa College. ‘Het avontuur van Jonathan Gullible’ begon niet als een boek, maar als een reeks van radiosketches.

Het boek is een humoristische fabel over een jongen uit een vrij land wiens zeilboot wordt weggeblazen door een storm, vervolgens schipbreuk lijdt en aanspoelt op een eiland. Daar ontmoet Jonathan mensen die aan hem de vreemde, collectivistische gewoonten van het eiland uitleggen. Een veelheid van onderwerpen worden behandeld.

Zoals: een verbod op uitvindingen, protectionisme, landbouwsubsidies, regulering van eigendom en bedrijven, belastingen, inflatie, vakbonden, politieke corruptie, vergunningsstelsels, staatsmonopolies, de vrije-markt-alternatieven voor overheidsdiensten, de overheidsfinanciering van de kunsten, lobbyen, staatsonderwijs, eigendomsrechten, het betalen van mensen om niet te produceren, bureaucratie, verkiezingen, regulering van de arbeidsmarkt, sociale zekerheid, werkloosheidsuitkeringen, huurbescherming, bouwvoorschriften, bestemmingsplannen, de macht van de meerderheid en zelfbestuur.

Professor Ken Schoolland haalt vertelt hierover zijn herinneringen:

“In 1980 gaf ik wekelijks commentaar op een radionieuwszender, KHVH. Maar commentaar van een academische econoom was te droog en niemand besteedde er aandacht aan. Na het doorbladeren van Gulliver’s Travels en De Kleine Prins, dacht ik: ik pep het op met een fantasiedialoog. Het station had geen bezwaar en vrienden waren bereid om het uit te voeren met mij, dus Jonathan Gullible was geboren.

Onmiddellijk kwamen er veel betere reacties van luisteraars uit de hele stad! De ideeën waren weliswaar behoorlijk provocerend en tamelijk bizar, maar ze droegen de harde kern over van de vrije-marktlessen. Van filosofen als Frederic Bastiat, Henry Hazlitt, Milton Friedman, Murray Rothbard, Ludwig von Mises, Ayn Rand, en Henry David Thoreau op een humoristische manier.”

Dit is de ontstaansgeschiedenis van het boek en het is nu gepubliceerd in meer dan 48 talen over de hele wereld. En.. er wordt gewerkt aan nog eens 20 vertalingen. ‘Jonathan Gullible’ werd gedramatiseerd en uitgezonden op radiostations, er is een cd, een website en een Hollywood-team ontwikkelt een avondvullende animatiefilm. De avonturen van Jonathan Gullible heeft prijzen gewonnen van verschillende organisaties, waaronder de Freedoms Foundation in Valley Forge, Foundation for Economic Education (FEE), Association of Private Enterprise Educators en Students in Free Enterprise.
Het boek is aanbevolen door economen en wetenschappers als Milton Friedman, Walter Williams, John Stossel, Steve Forbes, Mark Skousen en Walter Block. Zij zien het als een nuttig ‘instrument’ in het bevorderen van de vrijemarkteconomie en het terugdringen van uiterst fundamenteel-verstorend overheidsingrijpen.

Het boek is niet voor iedereen geschikt, maar heb je interesse in economie, economische politiek en maatschappelijke financieel-economische ontwikkelingen, dan raden we je aan dit boek aan te schaffen of het je wellicht cadeau laten doen. Een fabel die vele herkenningen zal geven en inzichten verschaft. En voor alles humoristisch geschreven vanuit het ongeloof van de hoofdpersoon in zoveel ‘dwalingen’ van de eilandbewoners in de fabel.

KLIK HIER VOOR EEN LINK NAAR DE UITGEVER
WANNEER JE GEÏNTERESSEERD BENT HET BOEK TE BESTELLEN!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.