Advertentie

Gif in je mond..


‘Tandartsen in Groningen moeten snel kijken of ze de amalgaanafscheiders wel correct gebruiken, want anders zwaait er wat! De Milieudienst van de gemeente Groningen controleert dit jaar tandartspraktijken op de naleving van milieuvoorschriften. Deze voorschriften staan omschreven in het Besluit tandartspraktijken milieubeheer van 1997. Het gaat hierbij om een steekproef waarbij een deel van de tandartspraktijken op afspraak wordt bezocht.
De voorschriften gaan over bodembescherming, het bewaren van chemicaliën, het gebruik van amalgaamafscheiders, afvalwater, afvalstoffen en geluidhinder. Bij deze controle wordt vooral gelet op het naleven van de voorschriften voor almalgaamafscheiders en de afvoer van gevaarlijke stoffen.’

(Bron: Groninger Internet Courant, 22-07-2004)

Wist jij dat het nodig is voor een tandarts om amalgaan, dat dus als vulling in je kiezen gaat of zit, als chemisch afval, als gevaarlijke stof te behandelen als het is uitgeboord door je tandarts..? Hoe bizar nietwaar?
Amalgaan, dat voor 50% uit kwik bestaat, is één van de zwaarste gifstoffen op Aarde, en dat mag/mocht  wel in je kiezen worden gepropt, maar zodra het daar los van is, is het chemisch afval.. Je kunt er dus vanuit gaan, dat dat niets met het losboren te maken heeft.. Met andere woorden, als jij nog met amalgaanvullingen in je lijf rondhuppelt, dan loop je dus met gif-in-de-mond.

Maar niet getreurd, er is gewoon wat aan te doen. Nou.. gewoon. Er is wat aan te doen. Met beleid kan een goede tandarts dit varkentje wassen voor je. Keurig wassen.

Hieronder een inzage in het hele amalgaan-verhaal.Met veel leads en doorklikmogelijkheden om jouw lichaam gezonder te maken. Af te komen van een ongelooflijke energievreter, die kwikbelasting voor je lichaam is.

Want het hoeft geen verder bewijs o.i.d. dat kwik uiterst schadelijk is voor je lichaam. Veel mensen lopen met vage klachten rond, bijv. chronische vermoeidheid, die zomaar het gevolg (zouden kunnen) zijn van deze vergiftiging.
Maar vermoeidheid is nog maar één van de vele sluipmoordenaarachtige aandoeningen, die het gevolg zijn van kwikvergiftiging. Een artikel dat hier op WantToKnow, niet  mág ontbreken, omdat je dit MOET WETEN!  Noorwegen en Zweden hebben het totale gebruik van kwik in dit opzicht al verboden, in Denemarken loopt een onderzoek naar een dergelijk wetsvoorstel. Tijd voor één Europees beleid!

X

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gif in de mond

Guido Jonkers© 2010/WantToKnow.nl

Kwikbelasting is een eufemisme; in werkelijkheid is iedereen met één of meer amalgaamvullingen vergiftigd door kwik, zilver, koper, tin en zink. Het is een fysisch proces van verdamping van kwik corrosie van kwik, zilver, koper, tin en zink en slijtage van kwik, zilver, koper, tin en zink. Alle vijf metalen horen niet in het lichaam thuis behalve sporen koper en zink.

Gouden kronen, wortelkanalen en wortelpunten die met amalgaam zijn gevuld verergeren de kwikvergiftiging dramatisch. De tandarts heeft over het algemeen geen enkele kennis van de toxicologie en hoe metalen op elkaar inwerken. Daarom wordt gedachteloos kwik, koper, zilver, roestvrij staal (bestaande uit ijzer, chroom en nikkel), palladium, goud, aluminium, magnesium en nog veel meer legeringen TESAMEN in de mond geplaatst!

De desastreuse uitwerking op het menselijk organisme ontmoet vervolgens een muur van onverschilligheid binnen de tandheelkunde maar ook binnen de medische wereld. Er worden zelfs radioactieve metalen zoals uranium toegepast in de mond!

Waardoor amalgaanvullingen vooral ‘lekken’ en langzame kwikvergiftiging in het lichaam opgestart wordt:

 • door het nuttigen van zure dranken of -spijzen; hierdoor wordt het speeksel zuur en bevordert dit zo de corrosie van het kwik.
 • door het nuttigen van hete en corrosieve dranken en door roken.
 • door het kauwen van kauwgom en het eten van voedsel, waarop uitgebreid en stevig gekauwd moet worden. Maar ook bij het eten van (SH-) thiolhoudende levensmiddelen (uien, knoflook, zuur fruit)
 • door het gebruik van fluor-tandpasta, dit is zeer corrosief!
 • door suikergebruik (stap over op bijv. STEVIA of STEPA dat 100 tot 300 maal zo zoet is en géén calorieën bevat)

Zoals je ziet is welhaast onmogelijk te ontkomen aan het lekken van de kwikvullingen. Naast deze factoren speelt normale slijtage natuurlijk ook een belangrijke rol. Gewoon het op elkaar houden van de kiezen en gebruik van de mond, betekent al dat het slijtageproces in werking treedt.

Bijzondheden en eigenschappen van Amalgaan

Het label van amalgaancapsules voor tandartsen. Puur gif, totdat het in je mond zit natuurlijk..

Amalgaan is een legering (samensmelting) van kwik (50%), zink (1%), zilver(13%) en koper (3%). Kwikverbindingen zijn zonder enige twijfel giftig. Er zijn wel alternatief voor amalgaam: kunststof, de zg. compositen die moeilijker te verwijderen zijn dan amalgaam, en goud. (1-1988-AG)  Vier of meer amalgaamvullingen geven een potentieel toxische (giftige) concentratie van kwik in het speeksel. Hoe meer vullingen des te meer kwik in het speeksel, hoe zuurder (lagere Ph) het speeksel hoe meer kwik.

Het kwik wordt door bacteriën (Streptococcus mutans, Streptococcus mititor) in het organische methylkwik omgezet en wordt dan door het lichaam opgenomen. Kwik komt dan o.a. terecht in de longen, het spijsverteringskanaal, het weefsel van de onderkaak, in de nieren en de lever maar ook in de hersenen (o.a. ataxie, spraakstoornissen, gezichtsstoornissen, doofheid).

Amalgaam kan vele klachten veroorzaken: chronische vermoeidheid, verlaagde immuniteit, chronische maag-darmproblemen, eczeem, gewrichtsklachten, slaapstoornis, depressiviteit, voedselintoleranties etc. Kwik kan zich echter ook met Thymin verbinden, Thymin is een van de 4 voor ons noodzakelijke essentiële vetzuren (Adenin, Thymin, Guanin, Zytosin) die in DNA voorkomen. Dit betekent dat er in de celkern genetische veranderingen ontstaan.

In 1989 vermoedde men al dat amalgaam een rol in het ontstaan van leukemie speelde. Auto-immuunziekten worden o.a. ook door kwik veroorzaakt, ook is er een band met MS. Kwik blijkt ook invloed te hebben op psychische storingen (o.a. schizofrenie). Het amalgaam-kwik heeft ook invloed op de ontwikkeling van de baby (bv. kleiner geboortegewicht). (13-96)

Na vakkundige verwijdering van amalgaam norit nemen, zou een simpel middel zijn om de vrijgekomen amalgaam in je stofwisselingskanaal te binden. Maar daarmee ben je er nog niet! Het verwijderen van kwik uit je lichaam dient professioneel te worden begeleid. Homeopathische verdunningen geven het lichaam handvatten om de kwikvervuiling op te ruimen. (Klik onderaan dit artikel op de lead voor professionele adresssen)

Bewezen is dat de kwikconcentratie in de lever, nieren en hersenschors van een foetus en pasgeborene overeen komt met het aantal amalgaam-vullingen van de moeder. Reeds twee dagen na het leggen van een vulling kan men kwik in het bloed van moeder en foetus en in het vruchtwater vinden. Tijdens de zwangerschap kan men beter geen tandheelkundige ingrepen laten verrichten waarbij met amalgaam gewerkt wordt. (Advies Duits Ministerie van Gezondheid) (14-96)

Deze documentaire werd in 1994 uitgezonden door de BBC en gaat over Amalgaan-kwik. De documentaire mocht daarna niet meer worden herhaald; kennelijk vond de BBC het té heftig dat (een groot deel van) de Engelse bevolking erachter zou komen, dat ze met puur gif in hun lijf rondliepen. De documentaire is vertaald door Hans de Jonge en de tekst van deze vertaling kun je HIER (.pdf) downloaden.

Het VPRO-programma ‘Lopende Zaken’ kreeg per abuis (?) de NMT in oktober 1994 deze interne nota als fax toegestuurd. Later werd aan de VPRO door de NMT gemeld ‘dat het om een vergissing ging’. Alle genoemde feiten in de fax werden echter in de VPRO LZ uitzending door de voorzitter van de NMT, dhr. van der Hul beaamd. Dit is die fax:

~~~~~~~~~~~~

FAXBERICHT
. . . . N.M.T.
. . . . Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde
. . . . Geelgors 1/postbus 2000
. . . . 3430 CA Nieuwegein
. . . . Telefoon 31 30 60 76 276 / Fax 31 30 60 48 994″

“Conclusies

 • Het is een feit dat tandheelkundig amalgaam – oftewel zilveren vullingen – voor 48 tot 55% uit kwik bestaat en voor 33-35% uit verschillende hoeveelheden koper, tin, zink en andere metalen. Kwik is dus het grootste bestanddeel van amalgaam.
 • Het is een feit dat kwik een zeer giftige sof is. Uit onderzoek blijkt dat kwik giftiger is dan lood, cadmium en zelfs arsenicum. Sommigen menen dat kwik na plutonium de op één na giftigste stof op aarde is.
 • Het is een feit dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kwik in hele kleine doses in hersenen, het hart, de longen, de lever, de nieren, de schildklier, de bijnieren, bloedcellen, enzymen en hormonen kan beschadigen en het afweersysteem kan onderdrukken.
 • Het is een feit dat kwik bij zwangere vrouwen de placenta kan passeren en de hersenen van de zich ontwikkelende baby kunnen beschadigen.
 • Het is een feit dat er elke keer dat kwikdamp uit uw vullingen lekt, dat dat door kauwen, poetsen of door hitte nog eens wordt gestimuleerd.
 • Het is een feit dat kwik door inademen en inslikken razendsnel in het lichaam wordt opgenomen
 • Het is een feit dat bij onderzoek van stoffelijke overschotten een verband aantoonbaar is tussen het aantal vullingen en de hoeveelheid kwik in de hersenen en nieren.
 • Het is een feit dat de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde nog steeds van mening is dat amalgaam het beste vulmateriaal is op die plaatsen in de mond waar de kauwkrachten het grootst zijn.”

Einde van Fax van NMT”

~~~~~~~~~~~~

Tot slot kun je deze 3 YouTubes bekijken, die de documentaire laten zien van ITV van februari 2009. ‘Mercury amalgam filling dangers’

X

Hier vind je websites met een uitgebreide beschrijving van alle facetten van dit amalgaam verhaal. HIER en HIER

Belangrijke adressen voor het vakkundig verwijderen van amalgaamvullingen. HIER

Tot slot kun je HIER het gratis E-book downloaden (.pdf) van de Amerikaanse dokter Marvin, holistisch (tand)arts en expert op het gebied van kwikvullingen in tanden.

24 gedachten over “Gif in je mond..

 1. http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/de-kwik-kwek-en-kwakzalverij-van-vaccinaties/

  Meer ‘kwikfit’, ook studies over amalgaam (en realiseer je dat de studie in lancet van Dr. Wakefield- de relatie kwik en autisme- deze ‘discussie’ weer aardig actueel maakt (en de feiten wederom bevestigd!), zeker als Coutinho vragen over kwik in vaccins afwimpelt als njiet interessant vanwege de ‘lage concentraties’ (ooit door Dr. Hillemaan als 78 keer de toegelaten hoeveelheid bestempeld voor kwik in vaccins voor ..kinderen..)

 2. 25 jaar geleden heb ik mijn amalgaanvullingen eruit laten halen, zonder ¨clean up¨ overigens.Ik had een aantal artikelen gelezen waaruit ik concludeerde en besloot dit te laten doen.
  Het geeft mij aan dat dit soort zaken kennelijk tijd nodig hebben om goed door te dringen.
  Ik zou iedereen die de mogelijk heeft,adviseren om haar of zijn amalgaanvullingen te laten verwijderen.
  Goed artikel!

 3. Jezus zei het is niet wat de mond ingaat maar wat de mond uitgaat wat de mens vergiftigd.
  Maar in die tijd hadden ze nog geen amalgaam , ik denk dat hij het nu anders zal formuleren, Mijn god wat een zootje is dat zeg amalgaam.

 4. Goh, ik ben niet van voor 1978. Wel zat mijn mond al van kinds af aan vol met dit amalgaan. Elk jaar weer gaatjes die gerepareerd moesten worden. Mijn kiezen bestonden meer uit metalen dan uit kies.

  Nu is sinds een half jaar alles eruit omdat het van kwaad tot erger werd. Lelijk aangezicht, die half rotte tanden.

  Ik drink en dronk veel koffie met veel suiker en cola.
  Ik rook en rookte als een ketter.

  Toch heb ik nooit veel ellende ondervonden aan mijn lichaam.
  Als kind had ik meer problemen dan na die tijd.

  Voor mij gaat het verhaal over almagaan dan ook niet op.
  Ik weet het fijne er niet van maar als het zo is dat het zeer giftig is, dan is mijn lichaam schijnbaar sterker dan ik dacht.

  Let wel, ik zeg niet dat het niet klopt, alleen maar dat ik er nooit hinder van heb ondervonden tot nu toe.

 5. @Martijn: dit noemen we in wetenschappelijke kringen, uiterst ongenuanceerd wat je daar allemaal roept…!
  Je weet namelijk niet hoe je lichaam gevoeld had, als je GEEN amalgaamvullingen gehad zou hebben..
  Grappig hè, wetenschap..! Kennelijk zit er toch wel iets menselijks in.. alsubegrijptwatikbedoel.
  “Let wel, ik zeg niet dat het niet klopt, alleen maar dat ik, voor zover ik weet, er nooit hinder van heb ondervonden tot nu toe.”..
  4 woorden.. de essentie van het leven?

 6. @Guido

  Ben jij wetenschapper dan? Dat ik niet zou weten hoe mijn lichaam aangevoeld zou hebben zonder amalgaan, dat is pas onwetenschappelijk, dat is niet te herhalen.

  Wetenschap gaat over herhaling.
  Dat is niet meetbaar, ik weet alleen dat het mij niet echt beschadigd heeft.

  Misschien komt het nog, ik hoop het niet.

 7. Is er verdere informatie te verkrijgen i.v.m. voorzorgs-maatregelen die te nemen zijn wanneer je besluit de vullingen te laten vervangen?

  ik heb nl. een afspraak gemaakt met mijn tandarts, maar weet niet of het verstandig is om het “hals-over-kop” te doen.
  Liever veilig verwijderen dan onveilig ermee blijven zitten.

  Warme groet,
  Bertina.

 8. @Bertina, het is wel degelijk van belang dat je goed ontgift, direct na verwijdering. Zoek een goede homeopathische arts, die dit wil begeleiden. Hij meet ook de belastingsverlaging tijdens het proces van ontgiften.
  Onderaan het artikel staan een aantal links.

 9. @ Bertina, juist omdat er kwikdampen vrijkomen in hoge concentraties bij verwijderen en manipulaties, is het echt noodzakelijk ze door een erkende ‘verwijderaar’ (nu snap ik pas die ‘verwijderingsbijdragen’ die in de winkel vragen bij aankoop van een product) te laten doen. En nog belangrijk: de vrijgekomen kwikwaarden blijven weken tot maanden verhoogd aanwezig, dus juist dan zijn flavenoids en antioxidanten extra hard nodig! Dus veel vers en biologisch fruit en vooral groenten. Dr. Blaylock beschrijft dit ook in zijn boek, zal het eens opzoeken. Maar verwijderen is op de lange termijn dus de beste optie!

 10. Interessante documentaire. Deze vergiftiging blijft maar duren (behalve in Scandinavië).
  Een nuttige aanvulling lijkt me onze overzichtelijke Belgische site en forum over dit probleem: http://www.amalgaam.be
  Hoe meer mensen hierop hameren en het naar buiten brengen hoe beter. Ooit komen wij er vanaf. Bedankt Guido.

 11. Sjips, ik heb dit artikel van februari 2010 kennelijk gemist. Niet heel erg verwonderlijk gezien het feit, dat er toen van alles met mij gebeurde.
  Toch wil ik graag nog reageren.

  Ik ben kwikvergiftigd door amalgaam, belandde in een rolstoel en was op sterven na dood. Diverse arten, ziekenhuis-opname’s en talloze onderzoeken wezen nooit iets uit, maar ik was altijd ziek en had vooral veel ontstekingen in voorhoofd,- neus,- en kaakholtes. Anti-biotica hielp niet meer. Ik had diverse losse en aangetaste tanden en kiezen en ik besloot, dat die eruit moesten . De tandarts weigerde aanvankelijk, maar als hij het niet deed zou ik wel een andere vinden, dus hij ging overstag.

  Er werd behoorlijk wat getrokken, had veel hechtingen en pijn maar knapte vervolgens wel heel erg op. Pas toen ben ik gaan zoeken, hoe het kwam dat ik opeens zoveel beter werd en de rolstoel steeds minder nodig had. Ik ontdekte dat vrijwel alle (12) amalgaam-vullingen eruit waren. Ik had er toen nog maar drie.

  Ik ben me rot geschrokken, toen ik leerde, dat amalgaam voor plm. 50% uit kwik bestond. Ik wist dat niet; ik wist alleen dat ik allergisch was voor zware metalen.

  Mijn eerste web-site gaat over het gevaar van amalgaam en heb gelukkig al veel mensen geholpen inzicht te geven in wat amalgaam en dus ook kwik in en met ons lichaam doet. Het is dodelijk !! Het is puur gif.

  Kwik zit ook in diverse vaccin’s onder de naam Thimerosal, die baby’s volop krijgen n.a.v. het vaccinatie-schema, ingesteld door het RIVM.

  Uitgeboorde amalgaam-vullingen moeten worden afgevoerd als zwaar chemich afval in speciale tanks waar een groot rood kruis en een doodskop op staat.

  Het komt uit uw mond en is daar geen zwaar chemisch afval? In uw mond niet gevaarlijk, er buiten wel? Daar moeten toch zeker wat bellen gaan rinkelen?

  Er kan en mag nooit een toegelaten hoeveelheid kwik in ons lichaam toegestaan worden, om de simpele reden, dat kwik op plutonium na, het zwaarste gif op aarde is. Er is ook geen enkel verschil tussen ethyl en methyl kwik als het ons lichaam aangaat.

  http://www.hetgevaarvanamalgaam.Come2me.nl

 12. Na de verwijdering van een tumor en de 36 bestralingen heb ik voortdurend een zuur-zoute smaak in mijn mond.
  De vraag blijft bij mij rondspoken, komt dit door de amalgaan, waarvan ik nog twee vullingen in mijn kiezen heb aan de kant waar ik bestraald ben.

  1. beste de mijne gaan er ook uit ik heb er 9 en heb ook last van van alles en nog wat teveel om op te noemen en hoop dat ik van mijn kwalen af raak

 13. Amalgaamvullingen(kwik vullingen) en Palladium(in kronen) vervangen is vaak zinloos, overbodig, ingrijpend en kostbaar. De enige die er beter van wordt is de tandarts.
  Vaak blijkt dat er maar weinig kwik uit vullingen vrijkomt. Doet u eventueel vooraf een bloedonderzoek maar vaak blijken mensen onder de normen te zitten. Als u toch boven de normen zit is er meestal iets fout gegaan bij uw tandarts, heeft u zenuwbehandeling gehad?
  Doe eventueel een metaalallergietest

 14. tja ik heb ook almangaan in mijn kiezen 5 vullingen ,en heb al jaren lichamelijk en erstige psygische [psygosen] klachten ik denk dat er een verband bestaat ,maar ik wil van de vullingen af nu gebruik ,selenium en algen tabletjes , voor detoxen

  1. Neem contact op met een biologische tandarts en zorg er voor dat de verwijderen van het amalgaam gebeurt met de clean up methode

 15. Zenuwbehandelingen van de tandarts zijn ook levensgevaarlijk. Het gebeurd nogal eens dat de tandarts naar de kaakholte boort en dat daar metalen terechtkomen die giftig zijn en waar u allergisch op kunt reageren, zoals kwik, palladium en koper.
  Tandarts en andere hypocriete hulpverleners zoals huisartsen, kaakchirurgen en kno-artsen weigeren die problemen op te lossen!!
  U bent gewaarschuwd begin niet aan die risicovolle zenuwbehandelingen. Artsen zullen u proberen over te halen met mooie verhalen, trap er niet in, tandartsen willen alleen maar geld verdienen, gezondheid is voor hen bijzaak. Moeders denk om u kinderen.
  Zie voor kwik-alladiumallergie http://www.gumor.com/palladium

  1. Jan.

   De afgelopen jaren heb ik mogen ervaren hoe slecht die zenuwbehandelingen of wortelkanaalbehandelingen zijn. Een aantal jaren geleden heb ik dat bij een kies laten doen, maar die tandarts kon maar 1 kanaal echt schoonmaken. De andere drie kon hij niet in. Na een nieuwe ontsteking aan de wortels van die kies, heb ik vorig jaar deze door een andere tandarts opnieuw laten behandelen, met naar het leek een goed resultaat. De afgelopen maanden kwam die ontsteking telkens weer terug. Ik heb daar echter geen antibiotica tegen gebruikt. Ik heb zo mijn eigen methode, waaronder een geplet teentje knoflook in een stukje keukenpapier voor een tijdje tegen de ontstekingshaard houden. Verder kreeg ik een fantastische tip betreffende een natuurlijk medicijn, namelijk Hekla lava. Je kunt dit in verschillende potenties krijgen. Ik gebruik D3.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.