Advertentie

Orgaandonatie Ja/Nee? Gewoon jezelf EERLIJK informeren..!!


x

x

Orgaandonatie Ja/Nee?

Gewoon jezelf EERLIJK informeren..!!

2019 © EarthMatters | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Binnenkort begint de grote discussie over wel of geen donor worden. Je bent je donoren in ieder geval kwijt, als je onverwacht sterft, wanneer je ‘niets doet’.  Het bleek, vóór de aanname van de nieuwe donorwet, dat zo’n 9 miljoen Nederlanders nog geen keus hadden vastgelegd. De Nederlandse Transplantatie Stichting, het ministerie van Volksgezondheid, patiëntenverenigingen, gezondheidsfondsen en alle andere betrokkenen kwamen in actie en vroegen om de bevolking TE DWINGEN EEN KEUS TE MAKEN.. Kennelijk is het tekort aan donoren belangrijker, dan de autonomie van het menselijk lichaam. Anders gezegd: je bent je lichaam  dus ‘kwijt’ als je niets doet..

Het complete en uiterst neutrale boek dat Ger Lodewick schreef over orgaandonatie en -transplantatie. (klik voor verkoopkanaal)

Maar dat is natuurlijk niet het enige wat feitelijk bizar is. Hoe kun je iets van mensen afnemen, tenzij ze zeggen dat ze het willen behouden.. Het andere, eigenlijk gewoon LUGUBERE onderdeel van orgaandonatie en -transplantatie, is het aspect van ‘hersendood’ zijn. Of hersendood VERKLAARD worden.. Hoe kun je, anders gezegd, LEVENDE ORGANEN verwijderen uit een DOOD LICHAAM..??

We willen met dit artikel opnieuw informatie aanreiken, op basis waarvan jij een weloverwogen keuze kunt maken en niet terecht komt in een medisch-juridisch steekspel OM JOUW LICHAAM.. Ger Lodewick is de schrijver van het boek ‘Wat je over orgaandonatie zou moeten weten’ en in deze video, te gast in de studio van EarthMatter, waar hij een interview heeft met Arjan Bos van Earth Matters.. De ‘JA’-campagne van de overheid laat het allemaal heel plausibel en menslievend klinken dat je je organen ter beschikking stelt, en daarbij is vanzelfsprekend ook fantastisch dat er mensen mee geholpen zouden worden, maar nogmaals: de informatie naar mogelijke donoren is niet compleet.

Hersendood, een bizar fenomeen om mensen ‘dood’ te verklaren..!
Weet je dat er OVERTUIGENDE bewijzen zijn, dat een hersendood verklaarde orgaandonor NIET DOOD is? Dit aspect en nog veel meer essentiële zaken, komen ter sprake in dit korte interview. De wet die voorschrijft dat iedereen die zich niet registreert, AUTOMATISCH donor is, is door de Eerste Kamer aangenomen zoals je weet en gaat volgend jaar actief worden. Maar het is gewoon nu tijd om je goed en VOLLEDIG te informeren. Overigens is dit interview van 2016 en kun je horen dat men toen nog aan het werk was om te trachten het D’55-wetsvoorstel vriendelijk doch dringend te torpederen.

Waarom is hersendood dan NIET DOOD…?? De volgende punten komen in dit interview aan bod:

– De lichaamstemperatuur is normaal.
– Het hart klopt en stuwt het bloed door het lichaam.
– De bloedsomloop functioneert uitstekend.
– De lichaamscellen blijven zich vermenigvuldigen.
– De neuronale besturingen zoals in de vorm van reflexachtige bewegingen werken.
– Alle orgaanfuncties zijn intact.
– De wisselwerking tussen alles binnen het gehele organisme is intact.
– De patiënt wordt gevoed en spijsvertering en stofwisseling functioneren ongestoord.
– Het lichaam kan hoge koorts ontwikkelen
– De patiënt krijgt medicijnen toegediend en reageert hierop.
– Uitscheidingsprocessen gaan gewoon door.
– Wonden genezen.
– Mannen kunnen erecties krijgen.
– Zwangere vrouwen kunnen zelfs na drie maanden een levend kind ter wereld brengen.
– Wanneer de operatie om de organen eruit te halen begint, stijgen hartslag en bloeddruk significant.
– In een aantal gevallen maakt de patiënt dan afwerende gebaren en komt zelfs een stukje overeind.
– In verband hiermee worden spierverslappende middelen toegediend of wordt de patiënt op de operatietafel vastgebonden.
– Een écht stoffelijk overschot uit het mortuarium, dat beademt zou worden, blijft dood het hart gaat echt niet meer kloppen.

Je bent dus eigenlijk nog LANG NIET DOOD, want de vele, vele voorbeelden van mensen die ‘hersendood’ overleefden, tonen heel simpel en keihard praktisch aan, dat deze term een bijna sluw juridische kapstokje is, om de juridische procedure over wel of niet leven/dood, op te hangen. Maar de overheid noemt deze mensen echter wettelijk ‘stoffelijke overschotten’.. Je bent dus een ‘lijk’, totdat je weer tot leven zou komen.. Wat je eigen keus ook is, zorg in ieder geval dat je geïnformeerd bent en leg je keuze vast in het www.donorregister.nl

Ook uit 2016, een week ná het interview met Ger Lodewick, legde Arjan Bos dit interview was, als praktisch aanvulling op zijn gesprek met Ger Lodewick. Het verhaal gaat over de ouders van Esmee die in 2005 hersendood werd verklaard. Terwijl de medici bij wijze van spreken, al stond te trappelen om haar organen eruit te halen kwam ze weer bij en na anderhalf jaar revalideren heeft ze inmiddels een universitaire studie afgerond. Zij zit in dit interview bij Arjan Bos aan tafel samen met Tinne Kroone die haar dochter verloor aan orgaandonatie.

Tinne werd in korte tijd wel 20 keer gevraagd of ze de organen van haar -op sterven liggende- dochter wilde doneren. Na het akkoord, de instemming, werd haar dochter, zonder dat de situatie was veranderd, er nog een hartslag en een normale temperatuur was, hersendood verklaard..!! Dit speelde zich allemaal binnen 24 uur naar het ongeluk af. De donorwagen stond al klaar, de stekkers zijn er uit getrokken en zelfs voor afscheid nemen was geen tijd. Ja, het is mooi als er levens gered worden met orgaandonaties, maar er is ook een andere kant van het verhaal. Dat vertellen de beide vrouwen uit eigen ervaring. Ze nemen je mee in de bijzondere wereld rond doodgaan, hoe de familieleden door geraffineerde manipulatie en uiterst gebrekkige informatie onder druk gezet werden en waar medici het niet zo nauw nemen met protocollen.

9 gedachten over “Orgaandonatie Ja/Nee? Gewoon jezelf EERLIJK informeren..!!

 1. Eigenlijk wilde ik mij principieel niet laten registreren. We leven immers in een land waar diefstal verboden is. Waarom zou ik dan moeten laten registreren dat ik mijn lichaam niet wil laten leegroven?
  Tot zo ver ik weet is ook lijkschennis verboden, waarom moet ik dan laten registreren dat mijn lijf niet geschonden mag worden?
  Toen ik het echter met mijn familie besprak hadden die er geen zin in om na mijn dood met die “Nee” klus opgescheept te worden. dus uiteindelijk heb ik met mijn neus dicht dat formulier in gevuld. Met mijn neus dicht, want het stinkt.

  1. Mijn mening is dat de verplichting om een keuze te maken of iemand organen wel of niet wil afstaan gewoon niet aan de orde zou mogen zijn en al helemaal niet verplicht.
   Ook het feit dat wanneer er geen keuze gemaakt wordt de overheid ervanuit gaat dat organen beschikbaar zouden zijn is gewoon crimineel.Gaan ze straks ervan uit dat iedereen een abonnement op een weekblad heeft tenzij anders aangegeven wordt?
   Een mens is geen auto waar slooponderdelen vanaf gehaald worden maar een levend wezen met een ziel dat bij dat lichaam hoort en nergens anders.
   Natuurlijk willen de meeste mensen zolang mogelijk leven,maar gezien het stijgende aantal zelfdodingen lijkt het erop dat velen dat niet willen.
   Ouderen of mensen die een ellendig bestaan hebben door regeltjes en wetten vanuit de overheden opgelegd kunnen niet verder willen leven.Dan kan men wel hulp gaan verlenen bij zelfdoding,maar zou het niet normaler zijn om te zorgen dat de wetten en regeltjes dusdanig aangepast worden zodat mensen niet uit het leven willen stappen maar gewoon een fatsoenlijk bestaan kunnen leven?De overheid geeft ook geld aan omroepen die reclame maken voor van alles en nog wat,wat meestal geld kost voor mensen die dan gaan lenen of kopen waardoor velen in een uitzichtloze situatie terecht kunnen komen vooral wanneer ze bv hun baan verliezen of gekort worden op pensioenen waardoor ze hun schulden niet meer kunnen afbetalen.De overheden zorgen er dus ook voor dat mensen uit het leven willen stappen en inplaats van daar iets aan te doen gaan ze mensen verplichten een keuze te maken waardoor mensen in dingen veranderen waar ook weer aan verdiend kan worden.Wie wil er een orgaan van iemand die dan gekozen heeft voor orgaandonatie nadat hij of zij zelf uit het leven is gestapt?
   Iedereen gaat dood en niemand weet wanneer maar wanneer het zover is accepteer dat dan gewoon en denk van dan zal het wel mijn tijd zijn,maar maak van mensen geen dingen waar aan verdient wordt waarbij je ook niet weet wat en van wie er organen bij jou in het lijf geimplanteerd worden.

  2. PS.
   Wanneer de overheid verplicht opdringt aan mensen of zij willen kiezen wel of niet organen af te staan,zou dan gelijktijdig niet gevraagd moeten worden aan mensen of zij wel organen willen ontvangen of juist niet wanneer men dat nodig kan hebben?

 2. Na de zogenaamde dood is heel het lichaam van eigenaar veranderd en heb je kennelijk ook geen zeggenschap meer over wie die organen gaan krijgen. Sowieso al bizar!
  Stel ik wil geen organen geven aan een neo-nazi of homosexuele jood of de lever aan een notoire zuiplap. Hoe kan het dat daarover nooit wordt nagedacht?
  Alleen dat is al een reden om NEE te zeggen.

  1. https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/4902751/frankenstein-fbi-amerikaanse-leger-bommen-handel-lichamen Een bedrijf verkocht DONOR lichamen aan Amerikaans leger die daar dan bomproeven mee deden.Overheden geven niet om mensen geld is het belangrijkst.Ik had mijn keuze ook al gemaakt ik wil niet gesloopt worden maar ook niet ontvangen,wanneer het mijn tijd is dan is dat zo maar ik werk niet mee aan kunstmatig in leven gehouden worden met slooponderdelen van iemand anders.

  2. Om aan te geven dat de politiek niets om mensen geeft en zelfs de EU ook niet maar wel om geld het volgende:
   Van de week las ik dat de EU miljarden meer van Nederland wil en vandaag dat het aantal rechtszaken in de VS zowat verdubbeld is naar ik meen 43000 rechtszaken (dit laatste las ik bij de NOS) Natuurlijk heeft eerder een minister verlenging van Round Up toegestaan wat veel zegt over de waarde van mensen voor de politiek,hoe het mogelijk is dat de EU weer meer geld van Nederland wil hebben begrijp ik wel maar is ongehoord temeer de EU een niet gekozen instituut is en alleen door de handtekening van Balkenende destijds (tegen beter weten in na het toen gehouden referendum) eisen aan Nederland kon gaan stellen.
   Wat hebben die twee met elkaar te maken?
   Het toe blijven staan van Round Up geeft aan dat geld verdienen boven menselijkheid gaat
   want de minister die voor gebruik tekende moet ook geweten hebben dat dat spul kankerverwekkend kon zijn en toch heeft ze getekend.
   Het meer geld naar de EU brengen spreekt voor zich omdat dat de gewoonte zo langzamerhand van de EU is maar het is wel de belastingbetaler die via belastinggeld dit mag betalen.Ondertussen wordt zelfs de bedrijfswereld waar mensen hun brood verdienen bewust gesloopt (voornamelijk MKB bedrijven zoals boeren en bouwbedrijven)terwijl de multinationals,banken en de aandeelhouders floreren.Nederland wordt met medewerking van de politiek in Den Haag compleet afgebroken en dat moet stoppen wil Nederland nog een toekomst hebben.Niets geven ze om mensen,aan onzinnige eisen voldoen ten koste van alles gaat voor.Een ander probleem is mogelijk dat onduidelijk is wat voor de politiek telt,is dat de Nederlandse grondwet of de wetten van Brussel? allebei kan normaal niet.
   Het blijven roepen dat het goed gaat vanuit de politiek in Den Haag kan kloppen wanneer je het niet van de kant van de burgers bekijkt maar van de kant van hen die alles slopen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.