Advertentie

Dit is wat eraan komt (lezersbrief)


Soms komen er reacties binnen waarvan we opkijken. Hé, wat bijzonder.. En waarom dát dan zo bijzonder is, weten we ook niet, maar het spreekt gewoon aan. Zo ook deze reactie van ‘Frans’. Waardevol genoeg voor ons om hier met jullie allemaal te delen. Is het de moeite waard? Dat bepaal jij zelf. Wij kunnen niet meer doen dan het aanbieden. So be it.

~~~~~~~~~~~~~~~~

Dit is wat eraan komt.

(van ‘Frans’)

Wij hebben een beeld van de werkelijkheid, dat bepaald wordt door een gescheiden tijd en ruimte. Einstein noemde dat een optische illusie van de werkelijkheid. Door vanuit die dualiteit te denken en te ervaren, leven we in een situatie waarin verleden, heden en toekomst voor ons realiteit zijn. Dat is de optische illusie.

Een andere manier van ervaren in de dualiteit is dat wij bijvoorbeeld goed en kwaad onderscheiden; iets dat in de tijdruimte geen enkele realiteit bezit. Maar ook ‘licht’ zien wij daardoor als komende van de zon, terwijl licht in de tijdruimte bewustzijn is. Daarom is er licht en donker in onze dualiteit, net als goed en kwaad.

En nu komt het: De westerse wetenschap is er inmiddels achter dat het magnetisch veld van de aarde sinds begin 1900 aan het afzwakken is. De laatste jaren steeds zwakker wordt. Bovendien is de magnetische Noordpool aan het verschuiven.
Dat is al een aantal malen gebeurd, zo hebben ze ontdekt in de aardlagen die ze onderzochten. In de gesmolten lava lagen de ijzer moleculen (even een simpele uitleg) magnetisch gestructureerd in een heel andere richting en zo konden ze ook de tijd bepalen waarin dat gebeurde. Dat bleek op specifieke tijden gebeurd te zijn waardoor een cyclus duidelijk werd. En de cyclus waarin wij nu zitten loopt ten einde.

Wat gebeurt er dan?
Als het magnetisme van de aarde -tijdelijk- tot stilstand komt, stopt ook de tijd, dat wil zeggen ons begrip van tijd. En gaat het licht uit, de dynamo staat immers stil. In oude Sumerische, Egyptische en Maya geschriften, maar ook in de kennis van de Aboriginals, de Dogen en de indianen wordt gesproken over twee dagen (mensentijd) dat er dan geen licht is en dat ‘de aarde stilstaat’ wat op hetzelfde neerkomt vanuit tijdruimte begrip.

De Aarde en de Zon als interactieve lichamen

Als het magnetisch veld van de aarde uitvalt, is het als een computer die uitgeschakeld wordt. Alle herinnering (ervaring) is dan op dat moment niet voorhanden. En omdat het magnetisch veld van onze hersenen verbonden is met dat van de aarde, gaat dat ook op voor ons. Ons handelen is gebaseerd op ervaring en die is dan niet meer voorhanden. Alleen de ‘ervaring’ in meditatie; het ‘niet doen’ is dan nog effectief.

Als de tijd stopt, zijn we compleet in het NU (wa t je leert door o.a. meditatie). Ook het begrip van ruimte dat wij in de dualiteit kennen, is dan weg. Wij zijn op dat moment; in die ‘twee dagen’ datgene wat wij altijd al waren. Zuiver bewustzijn. De inhoud daarvan is afhankelijk van de tendensen; van ons karma. Die inhoud bepaald ook hoe wij die ‘twee dagen’ zullen (kunnen) beleven.

En waar wij ons terugvinden als tijd en ruimte weer gesplitst worden. Zo zal het zijn, zeer binnenkort.

Bankdirecteuren, politici, farmaceutische boeven, en andere hebzuchtigen, woedenden, jaloersen zullen die emotionele tendens ‘meenemen’ in die ‘twee dagen’. Dus erg prettig zal dat niet zijn; een ‘hel’ eerder. Je kunt je die situatie voorstellen als je omgeving die als een foto steeds overbelichter wordt en op het laatst louter licht is; zo verdwijnt datgene wat wij als dualistische werkelijkheid ervaren op dat moment.

Dus zaak is je op dat moment niet ongerust te maken, maar de eenheid te voelen waarheen je op weg bent. En laat je ook niet verleiden door allerlei ‘hemelse’ taferelen; ook dat zijn alleen maar uiterlijke beelden die je innerlijke vreugde weerspiegelen.

Bereid je in vreugde en liefde voor. Dat is alles.

161 gedachten over “Dit is wat eraan komt (lezersbrief)

 1. Is NU wat van je leven maken ook goed?
  2012, demonen, zonnevlammen, poorten, dementies….
  Allemaal mooie uitvluchten om het NU te laten voor wat het is.
  O nee, wacht, het NU is ook al prima.
  Tja, waar z.e.e.e.e.e.u.r.t iedereen hier dan zo verschrikkelijk over.

 2. Nee heb tot 2012 de tijd om mijn eigen ventiel gat te zien vinden, ben inflatable en heb een goede zucht nodig om alles eens lekker los te laten en op een calvanitsche tour verder door het leven te gaan.

 3. @Burke

  Prachtige film, lekker kort ook! Niets meer en niets minder.

  Toch zie ik het allemaal nog niet zo heel rooskleurig in.
  De economische crisis is nog niet op zijn einde, waarschijnlijk stort het hele systeem in, daar er maar dollars worden bijgedrukt, zonder fundament.

  Een hoop mensen zullen nog niet de werkelijkheid kunnen zien en zullen gek worden. Agressie, angst, armoede, plunderingen, revolutie.

  Daar moeten we wel rekening mee houden…

  Wij kunnen slechts de lichtpuntjes in de samenleving zijn die laten zien dat het niet zo erg hoeft te zijn om al je bezit kwijt te raken.

  Dit wordt pas een echte uitdaging!

 4. Iedere avond, op het moment dat ik in slaap val, ontstijgt mijn zielebewustzijn de zwaartekracht van mijn stoffelijk lichaam om heerlijk vrij af te reizen naar die plaats in de kosmos waarop hij/zij is afgestemd, om daar met gelijkgestemde medezielen, in eenheid en afstemming op de Ene Ware Schepper de aardse gebeurtenissen te evalueren, om dan na enkele uren weer verkwikt en met nieuwe inspiratie terug te keren en zich weer op te sluiten binnen de zwaartekracht van mijn stoffelijk lichaam.

  Datzelfde doet mijn ziel bij ieder sterven en bij ieder incarnatieproces. Alleen is dan de periode buiten de drie dimensionale zwaartekracht wat langer, het evaluatieproces wat diepgaander en zijn de nieuwe aspiraties van een ander kaliber.

  Zo heeft mijn zielebewustzijn gedurende de gehele rondgang van incarnaties tot op dit moment verschillende periodes van shifts of zwaartekrachtverlies meegemaakt, waarbij tijdens de eerste -het instinct- is geactiveerd om dat vermogen een bepaalde tijdseenheid lang te ontwikkelen, is vervolgens – de emotie- geactiveerd om deze te ontwikkelen en gaan beheersen en werd vervolgens – de rede – geactiveerd, zodat we het denkvermogen van intellect tot intelligentie konden gaan ontwikkelen en beheersen. De komende shift of periode van zwaartekrachtverlies zal de oorspronkelijke blauwdruk van de geest weer worden geactiveerd, opdat we als bewuste geest de stof kunnen gaan be – Leven.

  Heeft geest de zwaartekracht nodig zo we die kennen in deze derde dimensie of kan geest zich aan iedere vorm van zwaartekracht aanpassen, zich vrij bewegen door de diverse niveaus van zwaartekracht?
  Volgens mijn nachtelijke herinneringen wel en ook volgens de flarden herinneringen van de perioden tussen de levens in deze derde dimensie.

  Velen met mij zijn zich van deze weg bewust en van alle activaties tijdens perioden van shifting in het verre, verre verleden en zullen zich vol vertouwen overgeven aan hun innerlijke lijn van leiding tijdens de voornoemde twee of drie dagen zonder licht.

  Kosmisch gezien betekent Licht – bewustzijn – dus dat zou twee tot drie dagen zonder het drie dimensionale bewustzijn betekenen. Heerlijk toch!!! Daar genieten we tijdens de nachtelijke uren toch ook volop van en toch ook in de perioden tussen de diverse reïncarnaties?
  Dat betekent dus na de komende shift verkwikt en met nieuwe geest, dus een geheel nieuw bewustzijn, weer verder te gaan.

  Dan zullen we ook een antwoord hebben op de vraag hoelang twee tot drie dagen menselijke tijd zal duren buiten de liniaire tijd. Dat kan super kort zijn, als hoogstens een zeer verhelderende flits, nauwelijks te registreren, maar het kan ook veel langer zijn dan gedacht of verwacht.

  In ieder geval zal ieder zielebewustzijn daar terecht komen waarop het vanuit zijn vrije wil in dit driedimensionale bestaan is afgestemd.
  Dus in alle kosmische eerlijkheid en rechtvaardigheid.

  Daarom wens ik ieder mens, een fantastische activatie van geest toe tijdens het komende moment buiten de tijd, op welk tijdstip dat ook moge plaatsvinden en Frans, bedankt vanuit mijn Hart der harten voor je heldere uiteenzetting. Beslist voor herhaling vatbaar.

  Spirituele hartegroet en bergen gouden overvloed.
  Anne Helena

 5. Zijn we niet alleen maar bewustzijn? Wat is tijd? Tijd hebben we nodig om onze afspraken na te komen, om op tijd ergens te zijn, maar verder is het van geen enkel belang. Er is alleen maar Nu. Verleden, heden en toekomst is nu. Wanneer je aan iets in het verleden denkt, een jaar geleden, een moment geleden dan gebeurt het in het nu, wanneer je aan de toekomst denkt dan is het ook nu, dit moment. Wij komen vanuit het niets, wij gaan naar het niets. Gedachten, geluiden komen vanuit het niets, en verdwijnen in het niets. Wat is is pure bewustzijn.Al om ons heen, in ons, is pure bewustzijn, ontstaan uit het niets, verdwijnt in het niets, wat overblijft is niets, of Al.

  Groetjes, Ciska

 6. “everything is very good, there is only pleasant good and unpleasant good.”

  de schepper ervaart zichzelf via ons. wij ervaren de schepper in onszelf. leed is ook een ervaring, contrast tussen leed en genot, heelheid en verdeeldheid, is noodzakelijk, onontkomelijk, essentieel.

  uiteindelijk is toch alles een cyclus, die nochtans steeds uniek is.

  laat los, ervaar…

  yeah!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.