Advertentie

The truth is stranger than fiction (lezersbrief)


Er is een strijd gaande, maar de meesten zien het niet omdat ze zo gefocust zijn op het fysieke en hierdoor lopen ze in de val of de werkwijze -noem het zoals je wilt- die al millennia speelt hier op Aarde.

De wereld vanuit mijn zichtsveld, beter gezegd: vanuit mijn gevoelspunt.

Peter S.

Er is een strijd gaande, maar de meesten zien het niet omdat ze zo gefocust zijn op het fysieke en hierdoor lopen ze in de val of de werkwijze -noem het zoals je wilt- die al millennia speelt hier op Aarde

het Chinese karakter voor Liefde
het Chinese karakter voor Liefde

De meeste mensen op Aarde vergeten namelijk het hele energetische aspect van ons leven en dat heeft de deur opengezet naar een proces waarbij je als mens langzaam maar zeker wordt omgevormd in een soort batterij die zijn energie veelal onbewust geeft om rituelen en dergelijke te ondersteunen.

Energie kan voor alles aangewend worden en het hele collectief vermogen wat wij met zijn allen hebben word enorm onder druk gezet door een groepering die al millennia hier op aarde bezig is, variërend van bezetting tot deelname van buiten deze planeet.

Via allerlei media, scholing, geloofssystemen, medicijnen, straling, toevoegingen aan het voedsel, maar ook verzekeringen, overdreven ziekenverzorging etc., worden we verzwakt en zijn we langzaam maar zeker ons eigen vermogen vergeten!

En ik ga hierbij niet met een vingertje lopen wijzen van jij en jij. NEE, want wij staan dit proces in feite zelf toe. Op dit moment merk ik -niet tot mijn spijt- dat de wereld begint te veranderen in 2 kampen en hierbij lopen veel lichtwerkers in de val van emotionele betrokkenheid en laten zich meetrekken in het denken en redeneren, bijv. door veelvuldig te reageren op de meest negatieve reacties van allerlei kanten.

Zoveel zal de komende tijd aan het licht komen en de spanning zal nog wel veel meer oplopen als mensen erachter beginnen te komen hoe de vork werkelijk in de steel steekt. Maar het is niet allemaal zo negatief als het lijkt, laten we vooral eens leren onze rust te bewaren, in deze tijden waarin de mens veelvuldig zichzelf tegen zal komen. En vooral door de enorme energie die er momenteel beschikbaar is, is dat soms best lastig.

En tot slot de reden waarom ik dit schrijf. Op elk forum of plekje waar je deze dagen ook kijkt, lijkt het wel of er een oorlog uitgebroken is. Ik zie enorme contrasten tussen ‘volledig tegen’ en ‘helemaal mee eens’. Ik wil hierbij dan ook iedereen oproepen: mensen laten we onze rust bewaren en elkaar met respect behandelen en elkaar eens wat compassie tonen.

Nogmaals: ik ga niet met een vingertje lopen wijzen naar 1 groep of stroming en betrek mezelf hier ook in.

We kunnen zoveel meer als we maar willen en voor liefde kiezen!

7 gedachten over “The truth is stranger than fiction (lezersbrief)

 1. eindelijk eens iemand die mijn mening deelt en het goed kan verwoorden.
  met verdeel en heers is de wereld tot op heden geen stap verder gekomen en alleen maar achteruit gegaan.
  iedereen verklaarde mij voor gek als ik dat zo stelde, maar nu eindelijk iemand die het met mij eens is en dat ook nog prima onder woorden kan brengen.
  bedankt en ga zo door ik zal proberen die lijn weer op te pakken en ook mijn steentje weer bij te dragen aan een leefbare wereld waar positief wordt geleefd en negatief (naar de achtergrond) zal verdwijnen.
  groeten robth

 2. Veel mensen zijn m.i. vooral bezig hun ego in stand te houden en doen dit met de nodige agressie.Vandaar al die korte lontjes , grote smoelen en middelvingertjes.Tis triest, maar het lijkt idd soms wel oorlog en conflicten om niks.

 3. Als we het omdraaien, wat ik vaak doe bij dit soort overwegingen, dan is het ‘vuur van de strijd’ dus de essentie. Niks verkeerds mee, dat is er. Inderdaad heeft Peter dan een punt in zijn stuk, dat de wereld lijkt te splitsen. Erik zegt dit ook al. Ik zag dat heel heftig aan de reactie van Jan Blei en Mosselman ook op het stuk van Tessa in het weekend.
  Een heftigheid in mijn beleving die een bepaalde teleurstelling o.i.d. laat zien. Inderdaad Erik, hun ‘ego’-wereldbeeld is aan het wankelen en daardoor wordt vastgehouden, of teruggegaan!, naar zeker-lijkende stramienen.

  De vraag is dus nu, of dát nog lukt en wie zijn wij dat ‘we’ ‘ze’ tot het andere kamp gaan rekenen, als we niet oppassen!! Kortom misschien is het VUUR in het midden er om ieders verbinding met oude stramienen los te smelten? EN NIEUWE VERBINDINGEN TE SMEDEN!

 4. we are all ONE!!! Enkele staan boven aan de ladder, andere moeten nog beginnen met klimmen.Uiteindelijk zullen we door elkaar te helpen allemaal samen boven komen.

 5. goed stuk peter, wij als mensen zijn de enige die het kunnen doen.
  wat ik nog wil toevoegen is dat je jezelf
  er bij betrekt, dat maakt wat je schrijft menselijk ( uit je hart!
  dank je
  aram

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.