Advertentie

‘Evolutionaire leiders’ willen Obama advies geven!


CORRECTIE OP EERDER GEPLAATST BERICHT!! (zie toelichting onderaan dit artikel)

Evolutionaire leiders van onze planeet willen president Obama verslag uitbrengen van datgene wat zich op Aarde kan gaan manifesteren, wanneer we de ongekende uitdagingen waarvoor onze planeet gesteld staat, op een spiritueel gefundeerde wijze aanpakken. Daarvoor vragen zij ook jouw medewerking. Deepak Chopra en Michael Beckwitt zijn twee van de vele vooraanstaande personen die deze actie hebben geinitieerd. 

Zij hebben een manifest opgesteld dat je hieronder kunt lezen. En tot op heden hebben meer dan 25.000 mensen deze petitie/dit manifest getekend. Wij van WantToKnow kunnen ons in de tekst vinden en willen je deze voorleggen.

Deze evolutionaire leiders zoals genoemde Deepak Chopra, Gregg Braden, Michael Beckwith en vele anderen, zijn bij elkaar gekomen om de informatie bondig op te schrijven om deze aan de Obama-regering te presenteren. Zij willen een petitie aanbieden met minimaal 100.000 handtekeningen en jij kunt natuurlijk ook helpen om dit aantal te bereiken. 

Voor de Engelse tekst kijk je HIER.

(vertaling Guido Jonkers © 2009 WantToKnow)

Van de Evolutionaire Leiders.

De menselijke familie staat op de drempel van een enorme transformatie van bewust zijn, sinds haar ontstaan in Afrika, meer dan 100.000 jaar geleden. Bewustzijn is in miljarden jaren geëvolueerd van de eerste eencelligen naar ons. Het wordt ons steeds duidelijker dat het universum zich zelf bewust kan worden, door onze eigen bewust-zijn. Dit besef onthuld ongelooflijke nieuwe potenties voor het individu en de collectieve mensheid.

Tegelijkertijd blijkt dat wij de eerste soort op aarde zijn die zich bewust is van het feit dat zij zichzelf kan vernietigen door haar eigen acties. Dit mag de grootste wake-up call van het bewustzijn genoemd worden, sinds het ontstaan van homo sapiens. We realiseren ons nu dat we onze eigen evolutie beïnvloeden door alles wat we doen. Door deze kennis ontwaakt de behoefte om meer bewust te worden via menselijke oefeningen, zoals meditatie, reflectie, gebed, intuïtie, creativiteit en ook door bewuste keuzes te maken die onze evolutie doen versnellen in de richting van collectief bewustzijn. Dit alles inspireert ons om fundamenteel collectieve visie te focussen.

DE UITDAGING

Michael Beckwith is een van de opstellers van deze petitie.
Michael Beckwith is een van de opstellers van deze petitie.

Op dit kruispunt in de menselijke historie, daagt de globale crisis ons uit om duurzaam te leven, in harmonie en dankbaarheid met elkaar en met het levende universum. De veranderingen die van ons gevraagd worden zijn wijds, diep en ver-strekkend.

Slechts door actief en creatief handelen kunnen we een planetaire cultuur laten ontstaan, die welzijn zal bieden aan elke vorm van leven in deze Aardse gemeenschap.

Het goede nieuws is dat een overtuigende, nieuwe kijk op ons potentieel van de hele menselijke soort aan de horizon gloort. Het is een visie van samenwerking, actie van burgers, dialoog en nieuwe inzichten die worden geboren vanuit ongekende niveaus van democratische vrijheid, multiculturele uitwisseling en toegang tot communicatie technologieën. Ook dit is niets anders dan het verhaal van onze collectieve evolutie.

ACTIEKANSEN

Wij herkennen de gezamenlijke evolutie van de innerlijke en uiterlijke aspecten van het leven. Het dramatische ontwaken van bewustzijn zal tevens een evenzo grote dramatische verschuiving in de uiterlijke aspecten van onze levens te zien geven. In het bijzonder zien wij de volgende punten als vitale kansen voor ons de bewustzijnsevolutie, zowel de persoonlijke als de collectieve:

Het cultiveren van het paradigma van de levensvonk

Wij beschouwen het universum als een natuurlijk, diep-levend Bewustzijn. In een levende universum is ons gevoel van subtiele verbinding en deelname aan het leven rondom ons heen, de basis voor een benadering van samenwerking en compassie voor al het leven.

Onderwijs voor een evoluerend bewustzijn

Het ontwakend bewustzijn is de basis voor alle verandering die wij wensen op de wereld. We kunnen samenwerken om onze capaciteit tot bewuste reflectie op een hoger plan te brengen  en hen om ze creative activiteiten in onze persoonlijke levens, als wel in onze collectieve levens als gemeenschappen.

We moeten onderzoek steunen hem strategieën voor onderwijs die tot doel hebben het optimaliseren van de menselijke capaciteiten en het ontdekken van het karakter van bewustzijn. 

Fysiek, mentaal en spiritueel bewust-zijn.
Fysiek, mentaal en spiritueel bewust-zijn.

Het herstellen van de ecologische balans

Het evenwicht van planetaire ecosystemen is fundamenteel voor ons overleven op deze planeet. We moeten de vervuiling omkeren van onze gemeenschappelijke habitat: het water, lucht en de aarde die de basis vormen voor al het leven. We moeten de wettelijke basis leggen voor schone, nieuwe energiebronnen en alle mogelijke aandacht besteden aan het verzachten van de effecten van klimaatverandering.

Het stimuleren van media-bewustzijn.

We moeten nieuwe innovatieve manieren zoeken om de elektronische media als een spiegel van onze positieve evolutionaire ontwikkeling te gebruiken. Hierbij moeten we investeren in de capaciteit van deze elektronische media om door alle generaties, culturen, religies, klassen en seksen heen te reiken om een praktische consensus te bereiken we onze collectieve toekomst.

Betrokkenheid bij de sociale en politieke transformatie

Wanneer we gaan leven op een duurzamere manier, dan vergt dat de steun van de meer bewuste democratie en een actieve civiele gemeenschap, waaruit dan meer verlichte leiders zullen opstaan. Elk individu zou moeten worden aangemoedigd om zijn talenten te gebruiken samenwerking te creëren en modellen voor verantwoord en kompassioneel bestuur.

Werken aan commerciële integriteit

bedrijven die bewust zakendoen en die zich ook bewustzijn van de diepte en de lange-termijn- gevolgen van hun acties zijn de sleutel om een duurzame samenleving te bereiken. Zakendoen zal tevens een ethische functie krijgen voor de ecologie van de aarde en zal de basis leggen voor een economische toekomst van gelijk verdeelde overvloed.

Het stimuleren van gezondheid en heling

De wetenschap die de relatie onderzoekt van de gezondheid van de holistische mens (geest-lichaam-spirit) heeft aangetoond dat er een diepgaand verband is tussen de gezondheid van een persoon en de gezondheid van het systeem waarin deze persoon leeft. Het helen van systemen, door gebruik te maken van zowel traditionele kennis als moderne wetenschap, zal ondersteuning moeten krijgen in de fysieke, sociale en spirituele domeinen.

Het bouwen van een wereldgemeenschap

het nieuwe verhaal gaat over ons allemaal die op deze planeet wonen. Samen kunnen we een vreedzame cultuur creëren, die uitsluit dat gewapende conflicten nodig zijn en een cultuur die daarmee de goddelijke diversiteit van onze menselijke familie respecteert en waardeert.

Jouw deelname is vitaal!

Onze groep heeft zijn best gedaan om de kansen op een rij te zetten voor de evolutie van bewustzijn op dit cruciale moment in de tijd. Reflecteer alsjeblieft op dit document, voel hoe het resoneert in jouw essentie en of het een reactie van jouw kant oproept. Wij nodigen je uit om dit document met anderen te bespreken, wereldwijd, en het te delen, door jouw unieke wijsheid eraan toe te voegen.

Laten we samen het nieuwe verhaal schrijven van de bewuste evolutie die een beroep doet op de individuele, als wel op de collectieve actiebereidheid, waardoor de meest significante transformatie in de historie van bewustzijn kan worden geboren.

Wanneer je de petitie wilt tekenen, surf je naar  www.thepetitionsite.com/takeaction/248704259

FOUNDING SIGNATURIES

Chopra Center , Carlsbad , California , July 26, 2008.

Michael Beckwith, Joan Borysenko, Gregg Braden, Rinaldo Brutoco, Thomas Callanan, Deepak Chopra, Mallika Chopra, Dale Colton, Gordon, Dveirin, Duane Elgin, Leslie Elkus, Barbara Fields, Debbie Ford, Ashok Gangadean, Kathleen Gardarian, Tom Gegax, Charles Gibbs, Kathy Hearn, Jean Houston, Barbara Marx Hubbard, Bruce Lipton, Judy Martin, Rod McGrew, Steve McIntosh, Lynne McTaggart, Deborah Moldow, James O’Dea, Carter Phipps, Wendy Craig-Purcell, Carolyn Rangel, Rustum Roy, Peter Russell, Gerard Senehi, Emily Squires, Brian Swimme, Diane Williams, Marianne Williamson, Tom Zender.

Correctie op eerdere plaatsing op WantToKnow.

Dankzij oplettende bezoekers van onze website is naar voren gekomen dat het zeer waarschijnlijk NIET de regering Obama zelf is, die deze petitie heeft geinitieerd, maar dat het de opstellers van het manifest zelf zijn, die deze actie op touw hebben gezet. Zij zijn degenen die Obama en staf willen inspireren fundamenteel anders met onze wereldproblemen om te gaan, een fundamenteel ander programma van herstel willen, gebaseerd op voortschrijdende energetische inzichten en universele waarden.

Door onze foute weergave was weliswaar in eerste instantie de focus van deze petitie-actie verschoven, maar de essentie van de boodschap blijft hiermee kaarsrecht overend. Al zullen er ook mensen zijn, die zich ook weer NIET in de tekst of de strekking van de petitie kunnen vinden, zoals ook al bleek op ONZE site.

Onze verontschuldigingen voor een kennelijke onjuiste weergave van de feiten rondom deze -voor ons- sympathieke actie. Uit een aantal ontvangen privé-emails was de indruk ontstaan dat de Obama-regering de initiator was van deze actie. Tot op heden hebben wij echter nog geen bevestiging kunnen vinden voor deze bewering en vinden we het derhalve verstandiger dit artikel vooralsnog te wijzigen zoals we dat nu hebben gedaan!

50 gedachten over “‘Evolutionaire leiders’ willen Obama advies geven!

 1. Prachtig artikel !
  Het herstellen van de ecologische balans kan op een eenvoudige wijze: via effectieve micro-organismen (EM).
  Zij hebben vroeger al de aarde van gifstoffen bevrijd en kunnen dit opnieuw doen.
  Want deze microscopische kleine wezentjes creëren evenwicht:
  In de natuur bestaan twee dynamische, tegengestelde krachten: opbouwende en afbrekende. De opbouwende kracht stimuleert productiviteit en vitaliteit. De afbrekende kracht leidt tot afbraak en ontbinding.
  Beide worden aangedreven door de kleinste levensvormen, de micro-organismen. Beide soorten hebben een samenwerkende rol, de ene soort zorgt voor de instandhouding van het leven, de andere breekt alles af wat giftig is, niet deugd of uitgediend is.
  EM staat voor Effectieve Micro-organismen en is het levenswerk van de Japanse hoogleraar tuinbouwkunde Teruo Higa. Zijn jarenlange zoektocht bracht hem tot het inzicht van de werking van beide dynamische, tegengestelde krachten.
  Hij stelde vast dat slechts enkele stammen van micro-organismen zo dominant zijn dat zij de richting kunnen bepalen. De grote massa is neutraal, het zijn als het ware meelopers die de richting volgen van hetzij de dominante opbouwende, hetzij de dominante afbrekende organismen.
  Het is dus belangrijk dat de opbouwende micro-organismen de overhand krijgen.

  Op zoek naar vervangende stoffen voor kunstmest en pesticiden in de landbouw elimineerde hij ongeveerd tweeduizend soorten micro-organismen en hield er uiteindelijk tachtig goede soorten over, deze mix noemde hij EM.
  De belangrijkste groepen van de mix zijn fotosynthetiserende bacteriën, melkzuurbacteriën, schimmels en gisten. Deze mix leeft in symbiose. De afvalstoffen van de ene soort is weer voeding voor de andere soort. Het resultaat is een afscheiding van grote hoeveelheden voedingsstoffen, waaronder vitaminen, aminozuren en organische zuren.
  Belangrijk hierbij is dat de hierin voorkomende anaërobe soorten de eigenschap hebben om zware gifstoffen te verteren. EM heeft bovendien een sterke anti-oxidatieve werking en zorgt voor emissie van positief werkende resonantiegolven.

  Hoe werkt EM?
  NIET: ongezonde bacteriën verdelgen.
  WEL: zoveel mogelijk regeneratieve micro-organismen verspreiden die de ongewenste soorten verdringen en de omgeving zo veranderen dat de ongewenste zich niet verder kunnen voortplanten.

  Een earth saving revolution in de praktijk!

  Hartelijke groeten,
  Bart Baillière

 2. Ofschoon ik nergens kan vinden dat de Amerikaanse regering mij iets heeft gevraagd voel ik mij uiteraard zeer vereerd en geef graag in alle nederigheid wat tips

  Tip 1: Meer fluor in het water zijn ze lekker rustig.
  Tip 2: Iedereen aan de Monsanto. Geen volkstuintjes meer, heb je ook geen last van vieze salmonella en regenwormen.
  Tip 3. Alle kinderen vanaf 1 jaar anti ADHD pilletjes en vanaf 1 maand vaccineren tegen alle voorkomende ziektes, ook baarmoederhalskanker en zo. Is dat maar alvast gebeurd.
  Tip 4. Iedereen vanaf 50 jaar verplicht een griepprik, drie maal per jaar.
  Tip 5. Een centrale wereld bank, geen geld.
  Tip 6 Bij petities behalve adres en telefoonnummer ook verplicht een routebeschrijving meeleveren.
  Tip 7. Vrijwillige hersenscan iedere 15 minuten. Bij overtreden een half jaar gevangenisstraf. Vraag maar aan mevrouw van der Hoeven. Wij hebben immers niets te verbergen, net zoals een eh regering of zo.
  Tip 8 Doen of alles wat vroeger niet normaal was nu hééééél normaal is.

  Komen die doodskisten waar creep Alex Jones http://www.youtube.com/watch?v=OnqhfQ7O5Cg het over heeft eindelijk ook eens van pas.

  Ik verwacht dat de regering Obama erg blij is met mijn bijdrage en helemaal opgelucht, dat ze toch nog op de goede weg zitten.

  Even een klein vraagje: Binnenkort is het bij ons 1 april, hebben ze in Amerika ook zoiets als 1 april? Ja zeg, hallo…

 3. Wel een zeer grote discrepantie met de bevinding dat op veel gebieden de Obama Administration een voortzetting is van het Neocon beleid van Bush.

  Ik kan me dan ook uitstekend vinden in Droppie’s reactie.

  Jullie werktEN toch samen met wanttoknow.info?

  Waarom lees ik hier niets over op hun site?

  Waarom strookt dit op geen enkele manier met die NWO waar jullie óók over berichten en die óók in verband wordt gebracht met de Obama administration?

  Het wordt met de dag gekker met de nederlandse afdeling van Want To Know.

  Ik overweeg maar eens een bezorgde mail te sturen naar de Amerikaanse afdeling.

  Zoek op Google:
  “A Call to Conscious Evolution” site:want to know.info

  of klik:
  http://www.google.nl/search?hl=nl&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&hs=6C1&q=%22A+Call+to+Conscious+Evolution%22+site%3Awww.want+to+know.info&btnG=Zoeken&meta=

 4. Ik kan me eveneens vinden in Droppie’s reactie. Aan de ene kant preekt hij vanaf het kansel vol passie en normen en waarden ( een geweldig goede acteur ) en aan de andere kant doet tie gewoon hetzelfde als Busch. Man met meerdere gezichten, vertrouw hem niet, zegt trouwens ook mijn innerlijk stemmetje.

 5. Vind het wel een heel wazige en vrijblijvende tekst hoor. Zie liever met naam en toenaam hoe dit allemaal te bereiken, want zoals het er nu staat krijg je echt geen “change”.
  Geef gewoon de “beunhazen” die in hun schuurtje aan het rommelen zijn met vrije energie een fiks bedrag én goede bescherming en dan heb je het energieprobleem rap opgelost. Dat moet niet via de bestaande kanalen gaan want die denken alleen aan geld. Hetzelfde geldt voor holistische genezing. Voldoende mensen hebben een kuur tegen kanker uitgevonden (misschien kunnen ze niet iedereen helpen, maar wel veel), betrek díe mensen bij de gezondheidszorg. Ze zijn bekend en via internet op te sporen, dus ik zie het nut van ook hier weer zo’n vrijblijvende tekst niet. Als je niet met naam en toenaam vermeld wie bij deze projecten betrokken zouden moeten worden of tenminste gehoord dienen te worden, dan blijft Obama sukkelen met dezelfde lui die nú de dienst uitmaken, alleen voeren ze nu hun “werk” uit onder het mom van een volkspetitie. Sorry maar dit teken ik niet hoor.

 6. http://www.whitehouse.gov rept op geen enkele manier over “A Call to Conscious Evolution”

  http://deepakchopra.com/?p=1325 rept op geen enkele manier over obama.

  Nog geen overheidssite gevonden die linkt naar “A Call to Conscious Evolution”

  AARON GAAT ONDERTUSSEN VOL ONGELOOF VERDER MET BRONNENONDERZOEK MET HET WOORD HOAX IN ZIJN ACHTERHOOFD. TOT OP HEDEN GEEN ENKEL OVERTUIGEND IETS GEVONDEN.

  CONCLUSIE VOLGT VANAVOND

  Zelfde als Nesara?

 7. Naar de bron:

  De bron via Google News (zonder bron naar Obama’s oproep die ik nergens op het net kan vinden)?

  22 maart:

  http://www.examiner.com/x-727-Spiritual-Living-Examiner~y2009m3d22-National-Cleaning-Week-a-Call-to-Conscious-Evolution

  Nergens Obama te vinden, wel een bron naar een artikel van 24 oktober die ook al met geen enkel woord rept over Obama:

  http://www.care2.com/greenliving/a-call-for-conscious-evolution.html

  Deze linkt op zijn beurt door naar:

  “Meet the Evolutionary Leaders”

  http://www.care2.com/greenliving/meet-the-evolutionary-leaders.html

  Met opnieuw geen enkele link naar Obama.

  Google op
  “A Call to Conscious Evolution” en je krijgt 2600 hits.
  http://www.google.nl/search?hl=nl&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&hs=KMh&q=%22+A+Call+to+Conscious+Evolution%22+&btnG=Zoeken&meta=

  Google op ” A Call to Conscious Evolution” en Obama en je krijgt slechts 648 hits. http://www.google.nl/search?hl=nl&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=%22+A+Call+to+Conscious+Evolution%22+obama&btnG=Zoeken&meta=

  Goh, inhoudelijk mooie petitie, maar ik kan nergens een bron vinden die officieel linkt naar de Obama administration of Obama als privepersoon.

  Derhalve door mij bestempeld als klakkeloos gekopieerde, vertaalde desinformatie zonder fatsoenlijk bronnenonderzoek laat staan kritische beoordeling.

  Ik sta open voor dialoog, discussie of eenieder die mij wel een plausibele bron kan verschaffen.

 8. Zeg Aaron, gaat het wel goed met je..? Zal ik Fred Burks van WantToKnow.info vragen om je een mail te sturen. Of geloof je dat dan ook niet. Stuur hem dan een mail, misschien in hoofdletters geschreven..? Dus je gelooft de slechte niet, vanzelfsprekend.. En je gelooft de goeden ook niet (meer), want stel je voor, dat kan toch niet? Ofzo? Obama deugt niet, wie deugt wel? Ik kan je echt niet volgen.

  Kijk even op de Amerikaanse Site die je gewoon in het stuk aan kunt klikken. De mensen die ondertekend hebben kun je gewoon op internet opzoeken. 25.000 mensen die ondertekend hebben, zijn allemaal in de val gelopen wellicht? Tell me!

 9. @Frank, ken je het spreekwoord ‘Iemand het voordeel van de twijfel geven?’ Dat kan toch wel? En ondertussen je ogen en oren wijd openhouden, zodat het nét niet tocht..

 10. Guido,

  Ik quote:

  “Zeg Aaron, gaat het wel goed met je?”

  Triest dat je je gaat verlagen door op de man te spelen en niet op mijn boodschap. Don’t shoot the messenger. Wat een zwaktebod.

  Diep triest.

  Ik krijg stellig de indruk, en ook al de vorige keer, dat je je persoonlijk benaderd voelt, en dit is volstrekt niet mijn intentie.

  Ik heb het niet primair over de strekking of de inhoud van de petitie, (die an sich mooi is) echter:

  Zou Obama dit geïnitieerd hebben dan zou dit sensationeel nieuws zijn, echter trek ik de link tussen Obama en de petitie ernstig in twijfel.

  Ik besluit met: “Ik sta open voor dialoog, discussie of eenieder die mij wel een plausibele bron kan verschaffen.”

  Dit betekent dat ik bereid ben mijn eigen conclusie te herzien als iemand mij kan attenderen op een geloofwaardige link tussen Obama en “Meet the Evolutionary Leaders”.

  Als jij me gaat vragen of alles wel goed met mij is dan vind ik dit geen enkele waardige reactie op mijn – overigens felle – analyse van mijn korte bronnenonderzoekje.

  Het zou je sieren om alsnog een inhoudelijke reactie te geven in plaats van mijn ratio, gevoel of intuïtie op een misplaatste wijze in twijfel te trekken.

  Ik roep je op om alsnog een fatsoenlijke, en vooral inhoudelijke reactie te geven.

  En ik kijk uit naar een mail van die goeie Fred Burks. Als je dat zou kunnen regelen dan zou dat fantastisch zijn.

  Wees gegroet,

  een kritisch believer

 11. Nou Aaron, ik probeer niet op de man te spelen hoor. Als je dat gevoel hebt, sorry. Maar het gaat over hoe je berichtgeving een beetje wantrouwend chaotisch bij me binnenkomt. That’s all.

  En wat Pietje zegt over Klaas, zegt natuurlijk meer over Pietje dan over Klaas. (Ik ben dan Pietje natuurlijk). Dus svp niet teveel achter zoeken joh!

  Je bent welkom om zelf achter alles aan te gaan natuurlijk, Fred Burks zal je mail beantwoorden, doe hem de groeten.

  Inhoudelijk, in relatie tot het stuk: Misschien kom je met deze link verder? http://www.care2.com/greenliving/meet-the-evolutionary-leaders.html

  Maar ik besef, dat als deze ‘self-proclaimed evolutionairy leaders’ het voortouw nemen, genomen hebben, dan zal het initiatief om Obama te informeren, meer bij hen liggen, dan dat van Obama af is gekomen (Reden waarom je er niets van vindt bij het Witte Huis..?) Met andere woorden: in dat geval is de eerste allinea van dit stuk dan niet juist.. Niet Obama vroeg het hen, maar zij gaan het Obama verzoeken, de petitie aanbieden.

  Maar zoals zo vaak, roepen dit soort initiatieven veel controverse op, op het internet. Van “Wie denken ze wel dat ze zijn, die leaders” tot “Wat een vage teksten zeg!” enz. Maar wij zijn inderdaad de messenger van dit initiatief in dezen.
  All the best Aaron!

 12. Is alles wel goed met je is wel degelijk op de man spelen, ook al is dat je intentie niet. Pas op de lading die je met je woorden meegeeft.

  Wantrouwend mag je aanvullen met kritisch.

  Je opmerking over Fred Burks, daar zal ik je aan houden. Ben als (kritisch) Believer namelijk van plan om binnekort één van jullie meetings te bezoeken en kijk uit naar een persoonlijk onderhoud.

  Je vraagt of ik verder kom met een link die ik nota bene zélf ben gaan aandragen in mijn comment.

  Bij de volgende alinea wordt eerdere berichtgeving tegensproken. Het artikel rept over een oproep van Obama, niet over een initiatief om iets bij deze man neer te leggen.

  Je hebt in het artikel geschreven: “Obama vraagt evolutionaire leiders advies! Ook jou!” en in je laatste comment schrijf je “Niet Obama vroeg het hen, maar zij gaan het Obama verzoeken, de petitie aanbieden.”. Dit is wel een hele erge tegenstrijdigheid. Kun je hierin meegaan dat je jezelf nu tegenspreekt?

  Dat je in je artikel eerst het ene beweert en vervolgens de boel omdraait door te stellen dat de petitie aangeboden wordt?

  (Reden waarom je er niets van vindt bij het Witte Huis..?)

  Het is in dit geval niet het initiatief die de controverse oproept, maar de voor mij niet verifieerbare link met Obama.

  Ik roep je NOGMAALS op om mij, en niet te vergeten, in de eerste plaats JE LEZERS, een geloofwaardige link te verschaffen tussen Obama en deze (opnieuw: an sich mooie) petitie.

  Of in het andere geval wellicht een rectificatie plaatsen?

  Ik besluit maar weer, zoals ik bij een vorige discussie met jou besloot:

  Keep up the good work.

  Maar blijf kritisch.

  En nogmaals, ik zou graag een inhoudelijke reactie van je willen krijgen over de voor mij niet bestaande lionk tussen Obama en deze petitie.

 13. We gaan het uitzoeken Aaron. Het bericht over de Obama-petitie/oproep stond een keer of 4 op mijn mail, door diverse mensen doorgestuurd als ‘waardevol initiatief’. Tot ziens!

 14. Beste Guido, ik zou toch graag zien dat je je houd aan je toezegging naar Aaron om Fred Burks te vragen hem een mail te sturen. Dat zou je geloofwaardigheid een geweldige boost geven. By the way, Aaron en Droppie, goed genuanceerde kritiek, en ik teken dit ook niet!

 15. Guido,

  Ik ondervind inmiddels dat een eerdere posting van mij verwijderd is.

  Deze posting hield juist mijn bronnenonderzoek in.

  Op deze manier word ik monddood gemaakt

  Dit beschouw ik als een vorm van censuur onwaardig aan jullie eigen mission statement

  Het zou je sieren om deze posting weer terug te zetten.

 16. Bij meerdere leads in je response, zet ons systeem, je veiligheidshalve in de wacht. Ik zal je response -achter de schermen- goedkeuren. Dan komt ie er weer op. Take it easy man!!! Dat zou je sieren..

 17. Ik kan niet zeggen dat ik gecharmeerd ben te mogen lezen dat hier relevante postings worden verwijderd. Het zou wel interresant zijn om dat bronnenonderzoek te bekijken om te weten of dat op een juiste manier is gedaan. Ik kijk vaker deze site door maar vandaag is het eigenlijk voor het eerst dat ik mij geroepen voel om te reageren. Als er dus blijkbaar imagobeschermende censuur plaats vindt heb ik mijn twijfels of ik deze site niet uit mijn favorieten zal knikkeren en als ongenuanceerd zal aanmerken. Gegroet.

 18. Onder mijn comment stond inderdaad “pending [bladiebla]”

  Dat moet ik je meegeven.

  Maar toch vreemd dat íe spontaan na F5-en niet meer zichtbaar is.

  Maar goed, ik zie hem nu weer.

  Ik kan dondersgoed begrijpen dat, naar aanleiding van e-mails, je in eerste instantie geneigd bent iets voor waar aan te nemen, dat later wellicht iets genuanceerder ligt.

  In dat licht is het wellicht aanbevelenswaardig om eerst uitgebreid bronnenonderzoek te doen alvorens een bericht te plaatsen.

 19. Chuck, je moest eens weten hoe vaak aanvallen op dit ‘soort’ sites plaatsvinden via leads in de reply op artikelen. Imagobeschermende censuur…?? Maar excuus voor mijn eerlijkheid..?

 20. @Aaron: ‘dat moet ik je meegeven’… Is het een wedstrijd ofzo? Wie het meeste punten scoort. Waarom zou je aan mijn woorden twijfelen. Eerst goed lezen dus. Laten we vertrouwen, vóórdat we wantrouwen?

 21. Beste mensen

  Mijn punt was/is dat volgens mij het Amerikaanse volk alweer op een hele trieste manier schandalig wordt belazerd.
  Click je op care2 dan kom je op een nogal, vind ik, algemene commerciële health & wellness site. Ik heb ze wel beter gezien.
  Link je door, dan vind je een aantal heel betrokken mensen (ga ik van uit), met hele mooie maar niet concrete verhalen, waar niemand wat op tegen kan hebben, uh… maar die had/heeft Obama ook.

  Vervolgens kijk ik naar de petitie, en vind dat daar toch wel veel meer persoonsgevoelige zaken gevraagd worden als in Nederland gebruikelijk?!
  Blijkt dat ook nog commentaar gegeven kan worden eh… hoe willen ‘ze’ die lawine aan ideeën en gevoelens gaan verwerken? En zijn ze eerlijk, zijn ze deskundig, etc, etc.
  Had ik verder ook juist begrepen dat juist de Evolutionary Leaders adviezen en vernieuwende ideeën zouden gaan aandragen…?!

  Op zo’n moment gaat er iets bij mij kriebelen. Van ben ik nu zo naïef, zijn er mensen aan het dromen dat ze wakker zijn of wat is hier gaande.

  Mijn impliciete vraag was dan ook: Kijk asjeblieft naar wat er hier (ook in Nederland) aan het gebeuren is, accepteer de erbij horende gevoelens, wordt wakker en ga op weg naar (of anders laat toe, het is maar hoe je het bekijkt) het aardse paradijs.

 22. Omdat ik hem niet meer terugzag was ik zééér wantrouwend.

  Ben namelijk elders wel eens gecensureerd, vandaar.

  “dat moet ik je meegeven” is geen wedstrijd voor mij, maar een handreiking. Ik houd mij meestal afzijdig. Als ik zou willen scoren dan zou ik wel op NUjij zitten of zo.

  Bij veel berichten doe ik namelijk direct bronnenonderzoek omdat ik niet klakkeloos van alles wil overnemen, en kom op deze wijze verrassend veel kroms tegen in het alternatieve nieuwscircuit, welke mijns inziens onderhand net zo vertroebeld is geraakt als het Main Stram Nieuws.

  Dankzij de aard en snelheid van het internet is desinformatie erg makkelijk te verspreiden.

  Aanvulling: Laten we eerst kritisch zijn, vol van vertrouwen, vóórdat we wantrouwen.

  En wat ik veel belangrijker vind dan het tekenen van petities:

  Verbeter de wereld en begin bij jezelf.

  Welterusten, ik ga mij nu heerlijk begeven in mijn lucide droomwereld.

 23. Mijn laatste post was een reactie op de laatste post van Aaron. Beste Guido, ik kan best begrijpen dat het te maken heeft met de veiligheid van de site. Echter, het bronnenonderzoek van Aaron lijkt mij vrij goed uitgevoerd en ik kan dan ook niets terug vinden wat een link legt met meneer Obama. Dus eigenlijk heeft Aaron daar wel een heel goed punt aangehaald aangezien bij mensen de indruk gewekt word dat ze kunnen bijdragen aan een eventuele visie van Obama terwijl dat uiterst twijfelachtig te noemen is. Hiermee kunnen mensen ook een desillusie te verwerken krijgen. Voor de rest, blijf doorgaan een goede visie te verspreiden, ook als die niet van een der groten der aarde is. Bonne Huit!

 24. Aaron en Chuck, ik heb het hele artikel zojuist teruggelezen. Als blijkt dat ik van een van de ontvangen e-mails ben uitgegaan dat Obama de oproep deed, dan zal ik dat gaan wijzigen in de tekst, met erratum! Dank beiden voor jullie betrokkenheid, oplettendheid en kritische opstelling. En Droppie niet te vergeten..! Wordt vervolgd. Eerst maar eens Aaron opzoeken in die lucide droomwereld, even kennis-maken..

 25. Ohja, ik wil nog even reageren op Droppie. Je schrijft ware kritische woorden met een bijna dichterlijke melodie, ik kan je op geen enkel punt ongelijk geven. In Nederland zijn inmiddels weer heel wat stemgerechtigden een grote illusie armer en we kunnen alleen maar hopen dat de Amerikanen dat deze keer niet overkomt, maar ja, das ook een illusie ben ik bang.

 26. Waar blijft nu die rectificatie? De lead van dit artikel is nog steeds vette desinfo. Bewust of onbewust, goedbedoeld of anders bedoeld, desalniettemin desinfo..

  Juist sites als deze zouden heel kritisch moeten kijken naar eigen artikelen en of vertalingen. En wij zijn ook weleens te gretig geweest (wat volgens mij hier duidelijk het geval is) maar rectificeer dan! Het lijkt misschien een niet te nemen knieval, maar het siert!

  Keep up the good work

 27. Het gaat er hier lekker positief aan toe zeg. Ik vraag me af waarom jullie dit artikel uberhaupt lezen. Ironisch genoeg staan jullie reacties ver af van de inhoud van de petitie!

 28. ik zou wel tekenen,
  maar het kyoto-verdrag was ook okee voor het milieu,
  dachten we,
  en denken de groene jongens nog steeds,
  maar ondertussen kom je als bedrijf verder met een vervuilend produkt met goede isolatie-cijfers,
  dan als een ekologisch bedrijf met hennep-isolatie

  ik begin zo mijn twijfels te hebben
  het systeem is malende
  en zal overleven
  tot alleen de kerncentrales nog werken

  heeft er iemand een koord?
  en een mooie boom,
  lol,
  maar soms kan ik mij zo moedeloos voelen

  iedere keer weer wordt iets goed
  en waardevol naar de kl…fiellestijnen geholpen

 29. zeg eh, wezenlijke duurzame veranderingen zijn naar mijn weten bijna nooit van de top, regeringen, afkomstig. Eerder ondanks de tegenwerking van deze instanties.
  Veranderingen worden bijvoorbeeld gestart door moeizaam tegen de stroom inroeiende eigenzinnige individuen en bewustwording van steeds meer mensen. En daar staat wanttoknow toch voor????

  Neem die meisjes die geen HPV vaccinatie hebben genomen, wakker geschud. Neem de moeder die de stijd met school aangaat om haar kind geen ritalin te laten slikken. Heel fantastisch en hoopgevend.

  Heel veel kleine stapjes is ook samen een grote.
  En een enkele druppel kan de emmer doen overlopen.
  En dan is er ook nog zoiets als het 100ste aap effect.

  Kortom… vandaag was het prachtig mooi weer. Ik hoop dat jullie een beetje bij hebben kunnen tanken hebben.

 30. Het ‘100ste aap-effect’

  Een gegeven uit de wetenschap, die men het ‘100ste aap-effect’ noemt. Iemand heeft ooit eens op een eiland, afgesloten van andere apen wereldwijd, een paar apen een bepaald gedrag aangeleerd. Nadat 100 apen op het eiland dit hadden nagedaan, volgden heel verrassend ook de apen met deze vindingrijkheid, deze aangeleerde handeling, op de andere werelddelen. En daarmee zou dus ‘een collectief bewustzijn’ bewezen zijn.

 31. Iemand heeft ooit eens op een eiland, afgesloten van andere apen wereldwijd, 100 apen een bepaald gedrag aangeleerd. Nadat 100 apen dit gedaan hadden, volgden de apen met deze vindingrijkheid, deze aangeleerde handeling, op de
  andere werelddelen.
  Er is dus zoiets als ‘een collectief bewustzijn’.
  http://www.niburu.nl/forum/viewtopic.php?f=11&t=19164#p194310
  Zie ook de hillarische discussie hierover op het forum

  Andere omschrijving:
  Dit berust op een geobserveerd verschijnsel dat apen op een eiland het wassen van zoete aardappelen van elkaar overnamen. Daar voegde de bioloog Lyall Watson echter in typische new-agestijl de speculatie aan toe dat er bij honderd apen een kritische massa zou worden bereikt waarmee de vaardigheid van het aardappelwassen zich over alle apen ter wereld zou verspreiden. Iets dergelijks is echter nooit waargenomen. Het is te vergelijken met de aperte claim van de Transcedente Meditatie-beweging dat het gezamenlijke mediteren van de wortel uit 1 procent van de wereldbevolking alle misdaad en agressie als sneeuw voor de zon zou doen verdwijnen…
  http://www.hcc.nl/smartsite.dws?id=10534

  Maar… er zijn wel wetenschappelijke onderzoeken gedaan waaruit af te leiden zou kunnen zijn, dat er inderdaad zoiets als een kritische massa bestaat. Alleen hoe groot, daarover verschillen dan weer volgens mijn weten, de meningen. Hè, da’s nou jammer………

  En verder vragen sommige mensen zich af hoe het komt dat een zelfde uitvinding soms tegelijkertijd op twee heel verschillende plaatsen door twee mensen die elkaar niet kennen gedaan wordt. Krijg je dan ook weer boeiende speculaties over. Oeps.

 32. Hé Guido, ik zag bij het verversen van mijn scherm dat je al een antwoord had gegeven. Na, ik verklaar hiermee het collectief bewustzijn definitief voor bewezen.

 33. Mensen, mijn dank voor de verduidelijking (en het voorbeeld?!). Ben er van overtuigd dat dit fenomeen bestaat en was er mee bekend maar had de term 100ste aap nog niet gelinkt. Zal me daar toch eens meer in verdiepen, interessant genoeg.

 34. Rupert Sheldrake, professor aan een Engelse universiteit, bestudeert dit fenomeen al jaren. Hij duidt het met morpho-genetische velden. Energetische velden waarin informatie kan ‘reizen’ van zender naar ontvanger. Zoiets als mobiel naar mobiel, maar dan zonder mobiel zeg maar.. 😉

 35. De petitie spreekt mij aan. En ja, je kan er kanttekeningen bij maken zoals “dit gaat de wereld toch niet redden”. Maar het is “een” positieve stap in “een” positieve richting en daarom alleen al de moeite waard.Je weet nu niet wat het in beweging kan zetten.
  Verder ben ik ben verheugd dat dit soort sites bestaat,dankzij de mensen die daar hun tijd insteken, die ze evengoed aan andere zaken zouden kunnen besteden.Dus dank aan de initiatiefnemers, ga zeker door,mijn focus gaat naar het positieve.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.