Advertentie

UPDATE: Uitstel voor uniek Ayurveda Centrum in nood


 

Cor Peters in de kruidentuin
Cor Peters in de kruidentuin

“Als een fenix zullen we uit de as herrijzen!” Cor Peters van het Europa Ayurveda College in Ommen is vol goede moed over de toekomst. Hoewel de storm nog niet is gaan liggen en alle hulp welkom is, heeft de bank het centrum voor natuurlijk genezen een maand uitstel van betaling gegeven.

Het centrum is eind vorig jaar in acute nood gekomen door de aanhoudende kredietcrisis. De bank eist eind april een bedrag van 60.000 euro, anders gaat de stekker eruit. Maar mensen zoals jij zijn het daar niet mee eens. Cor: “Maar liefst 45.000 mensen hebben onze website binnen twee weken bezocht. Heel veel mensen hebben geld gedoneerd en hulp aangeboden. Dankzij jullie en een goed bedrijfsplan hebben we extra ruimte gekregen. We zijn ervan overtuigd dat we het gaan redden!”

Donaties blijven welkom naar ieders draagkracht. Cor schetst hoe eenvoudig het kan zijn: “Wanneer 45.000 mensen onze site in twee weken bezoeken en ieder doneert 2 euro dan zouden wij 90.000 euro binnen hebben. Dit om even aan te geven dat iedereen belangrijk is en iedere gave is welkom.”

De crisis heeft het beste uit de familie gehaald

Ayurveda boek op palmblad . Daaronder het handgeschreven boek van de voorouders van Dr. V.P. Mohana Kumari.
Ayurveda boek op palmblad . Daaronder het handgeschreven boek van de voorouders van Dr. V.P. Mohana Kumari.

Je zou kunnen zeggen dat de noodsituatie het beste uit de familie heeft gehaald. Cor: “We hebben voor de bank een bedrijfsplan opgesteld, zodat we het beste uit ons centrum kunnen halen. Zo is het nu mogelijk om in april, mei en juni een rondleiding door de tuinen te krijgen. Verder is de webwinkel behoorlijk uitgebreid. Maar ook verkopen we nu cadeaubonnen, zodat je andere mensen kunt verrassen met een unieke Ayurveda behandeling. Verder gaan ook de tempels van Mohana open voor publiek.”

Het Europa Ayurveda Centrum (EAC) is al sinds 1990 actief op het gebied van behandelingen, voorlichting, onderzoek en opleidingen in de traditionele Ayurveda, Siddha, Tribal art en medicijnen. Het centrum wordt gerund door Cor Peters en zijn Indiase vrouw Mohana en hun zoon Vighnesh.

Mohana is geboren in India en heeft haar kennis over Ayurveda uit eerste hand: van haar familie. Haar voorouders stelden de eeuwenoude kennis op schrift. Mohana wijdt haar leven aan het behouden en doorgeven van deze kennis. Haar zoon Vighnesh is al aardig ingewijd in de materie en hoopt het bedrijf van zijn ouders dan ook voort te mogen zetten.

Wetenschap van het leven

Ayurveda betekent letterlijk de ‘wetenschap van het leven’.  Het komt oorspronkelijk uit India en is vermoedelijk de oudste (5000 jaar) holistische geneeskunst van de wereld. Het is een holistische natuurgeneeswijze en kijkt dus naar de totale mens: lichamelijk, psychisch en spiritueel. Cor: “Wij kweken zelf onze eigen kruiden op 8 hectare land. Het totale proces van de kweek tot aan de behandelingen is in eigen beheer. Voor iedere patient worden de producten apart bereid. De combinatie van eigen kruidenteelt en behandelingen maakt ons centrum veelzijdig en uniek.”

Mohana: ‘Ze mogen ons er niet uit gooien!’

Op de website van het EAC kun je drie filmpjes bekijken. De eerste twee geven een update over de huidige stand van zaken. Maar ook bedankt Mohana alle mensen die hun steun hebben betuigd en producten hebben gekocht: “Ze mogen ons er niet uit gooien, want het gaat om jullie mensen!!”

Begin mei weet de familie zeker of het centrum mag blijven.
We houden je op de hoogte!!

Meer informatie op www.ayu.nl
Gerelateerd artikel: ‘Nog 16 dagen… uniek Ayurveda centrum in acute nood’

Advertentie

1 thought on “UPDATE: Uitstel voor uniek Ayurveda Centrum in nood

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.