Advertentie

Ook mainstream media pikken het op: Big Brother harde realiteit (AD)


Tekst: Maaike Ruepert
Bron: AD

Advocaat Bart Nooitgedagt FOTO: MARCO OKHUIZEN
Advocaat Bart Nooitgedagt FOTO: MARCO OKHUIZEN

[DICHTBIJ EUROPA] AMSTERDAM – Alles is gelegitimeerd in het kader van terrorismebestrijding, merkt strafrechtadvocaat Bart Nooitgedagt in de praktijk.

,,Ik ben de laatste om te zeggen dat we er niet alles aan moeten doen om aanslagen zoals in Madrid en Londen te voorkomen, maar waar leg je de grens?” Hij geeft een voorbeeld: ,,Puur op basis van een ambtsbericht van een geheime dienst kun je op de terreurlijst komen, met als gevolg dat je geen salaris of uitkering meer ontvangt. Er van afkomen lukt nauwelijks, want je weet niet tegen welke informatie je je moet verweren.”

Lees hier verder

Noot hoofdredacteur Tessa Koop

Tessa Koop
Tessa Koop

Een lezer attendeerde ons op dit artikel in het Algemeen Dagblad. Het is goed dat de ‘big brother-realiteit’ ook door de massamedia worden opgepikt. Alleen mist vaak net even die toelichting, dat ruimere perspectief. Dus voelt WantToKnow zich geroepen een kleine toelichting te geven:

Angst wordt als krachtig controle-instrument gebruikt door de wereldwijde machtselite. Denk aan: ‘Terroirsten willen ons allemaal vermoorden!’. Hoe angstiger en machtelozer we ons voelen, hoe makkelijker we kunnen worden gemanipuleerd en gecontroleerd. Het ten grabbel leggen van onze privacy is daar een goed voorbeeld van.

We hebben een bewustzijnsprobleem!

Het WantToKnow-team (in zowel Nederland als Amerika) is unaniem tot het inzicht gekomen dat alleen een kleine machtselite weet wat er speelt. Alles wijst erop dat ze richting één wereldregering willen. De wereldbevolking wordt daarbij wereldwijd onderdrukt en gemanipuleerd.

Onze uitdaging nu is niet om een verder verlies van veiligheid en zekerheid te voorkomen, maar om ons gevoel van veiligheid en zekerheid terug te winnen.

Vaak denken we problemen op te kunnen lossen alsof het economische, politieke of zelfs militaire problemen zijn. Maar volgens mij is het probleem waar wij mee worden geconfronteerd een BEWUSTZIJNSPROBLEEM. Al ons gedrag wordt gecreëerd door onze overtuigingen. De tegenwerkende krachten weten dit. Dus als je het voor elkaar krijgt dat iemand op een bepaalde manier DENKT, krijg je het voor elkaar dat iemand op een bepaalde manier HANDELT.

BV Zaai angst in onze hoofden en we staan het toe dat onze privacy verdwijnt.

Mensen wordt wakker!

Ik (Tessa Koop) denk dat we niet zozeer door ‘anderen’ worden terroriseerd, maar door onze overtuigingen. Duistere krachten hebben geen macht over jou en mij, tenzij we hen die macht geven! Wat mij betreft is het tijd dat we onze macht weer in eigen handen nemen. Mensen wordt wakker! Hoe ziet jouw wereld van morgen eruit? Ik wil niet zeggen dat er zoiets bestaat als ‘goed’ of ‘fout’. Er bestaat slechts wat werkt en wat niet, afhankelijk van wat je probeert te ZIJN, te DOEN of te HEBBEN. En volgens mij is dit niet wat we willen?

Waar kies jij voor?

Groet Tessa

6 gedachten over “Ook mainstream media pikken het op: Big Brother harde realiteit (AD)

 1. waar kies jij voor dat is een vraag waar ik me de laatste maanden veel mee bezig gehouden heb omtrend deze materie en er komt dan een moment dat je beseft dat je maar in dat 3d blijft hangen door je steeds weer bezig te houden met ik noem het even het oude denken, aan de ene kant is het uiteraard nodig anderen te informeren en te delen wat je weet maar tegelijkertijd is dat ook wat je daar houd lastige materie vind ik persoonlijk want waar leg je de grens in dit geheel

 2. Vraag me af of er wel een keuze is.Volgens mij moeten we eerst het lot ondergaan voordat we tot een collectief bewustzijn komen. Natuurlijk gaan daar wel enige strubbelingen, of zoals dat tegenwoordig zo correct heet , incidenten aan vooraf gaan.

 3. Mag ik even op deze plaats, ‘media’,
  WTK informeren betreft een geweldig duidelijk stuk informatie welke door Dhr. Prof. Dr. B. Smalhout in zijn collumn van De Telegraaf, zaterdag 18/4/09 is beschreven? Graag? Dit onder de titel, “Het voeden van een krokodil”. Het geeft een uitstekende beschrijving betreft de wereld overname weer van de gehele Islam. Ik meen dat het past in bovenstaand verhaal.

 4. Wereld overname van de gehele Islam?
  Wat een onzin, laat die mensen toch in hun waarde en hun cultuur. Wat bezielt jullie in vredesnaam?

  Het is 2009. Hebben we soms niets geleerd van de vervolging van Joden en zijn nu de Moslims aan de beurt?

  Het is altijd wel makkelijk om alle Moslims onder één kam te scheren terwijl alleen een kleine minderheidsgroep extremisten het voor de rest zou verpesten.

 5. Ja ik ben het ook zat maar je ontkomt er bijna niet meer aan. Altijd en overal wordt je wel geconfronteerd met de New World Order gezeik. Hetzij via voedsel, tv, krant, straling en noem maar op. Komt tijd komt raad, ook zei komen ooit een keer aan de beurt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.