Advertentie

Consument heeft genoeg van te veel..!


Consument heeft genoeg van te veel

Bron: iNSnet

 x

Veel consumenten over de hele wereld vinden dat ze te veel geld uitgeven aan onnodige producten. Ze willen minderen en wat soberder leven. Dat blijkt uit het onderzoek ‘This Digital Life’ van Euro RSCG Worldwide, zo schrijft Marketingonline.nl. Dit bureau onderzocht 7,213 personen in 19 landen: Argentinië, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Colombia, Tjechië, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, India, Ierland, Mexico, Nederand, Polen, Zuid Afrika, Engeland en de VS.

Geboren als consument en object van entertainment?

52% Van consumenten in de leeftijdsgroep 18-34 jaar vinden dat ze veel geld hebben verspild aan dingen die ze niet echt nodig hebben. Dit geldt voor 47% van de 35-54-jarigen en 45% van de mensen ouder dan 55 jaar.


50% Van die jonge consumenten is moe van de overconsumptie, bij de 35-54-jarigen is dat 54% en 57% van de oudere consumenten is het hiermee eens. Vier van de tien van ondervraagden denkt zelfs dat hij/zij gelukkiger is als ze minder zouden bezitten. Twee derde van de ondervraagden is bezorgd over overconsumptie in het algemeen en de gevolgen hiervan. 78%

Van de prosumers, zoals Euro RSCG de vooroplopers noemt en 73% van de andere consumenten maakt zich zorgen over de groeiende kloof tussen rijk en arm. Prosumers zijn mensen die bewuster consumeren. Ze pakken snel op wat anderen denken en voegen er hun eigen ervaringen aan toe. Ze zijn geïnteresseerd in innovatie, verzamelen volop informatie, proberen nieuwe dingen uit en vertellen anderen over die ervaringen. Vandaar het onderscheid in deze twee groepen in het onderzoek, omdat ‘prosumers’ in hun gedrag minder volgzaam zijn en trends aangeven door middel van hun gedrag.

Consuminderen wordt door consumenten niet per se als een opoffering gezien, maar juist als een manier om gelukkiger te worden. Twee derde denkt dat de meeste mensen hiermee beter af zijn. 75% van de Prosumers en 66% van de rest van de ondervraagde consumenten geven aan een goed gevoel te krijgen van het minder afval produceren en dat milieurvriendelijker zijn hen goed doet voelen. Andere onderzoeken laten zien dat vooral Amerikanen tegelijkertijd minder belang hechten aan milieu en klimaatverandering en zich minder zorgen maken over de kwaliteit van de wereld die ze aan hun kinderen achterlaten.

7 gedachten over “Consument heeft genoeg van te veel..!

 1. Dat is met paplepel ingegoten. We leven in een maakbare wereld. Alles is te koop. Mijn Geluk en mijn Leven, mijn Inbreng alles wordt ‘gewaardeerd’. Laten we elkaar maar ‘consu-mens’ noemen. Dat klinkt vriendelijker. En als het consumeren een sleur worden, ga ik me vervelen . We zijn ‘slachtoffer’ ‘slaaf’ geworden van ons zelf. Vooral willen ‘bezitten’ wat anderen ook hebben. Zeggen ik wil wel minderen maar niet doen is een symptoom van elke junk. Afkicken hoe doe ik dat? Ach ik blijf maar meedoen in het Spel der Illusies. En nu toch alles duurder is geworden, kan ik mijzelf veranderen? Laat ik maar zelfdoen waar ik Zin in heb. Zodat mijn bijdrage de maakbare wereld doet veranderen.

 2. We hebben lang geleerd dat dit de manier van onze wereld was. Onze maatschappij was gebouwd op gebakken lucht, die op allerlei manieren aan ons consumenten werd verteld door (verkapte) reclames. De economie bloeide en het einde was nog lang niet in zicht. Dit alles maakte dat we onbezorgd aan alles mee konden doen en geld met bakken uitgaven aan alles waar we maar van dachten dat ons leven nog leuker ging maken. Nu met de (gezegde) economische crisis moet de beurs op slot. Ons bestedingspatroon wordt aan alle kanten (gedwongen) ingeperkt. Bezuinigingen, werkloosheid, we hebben er allemaal mee te maken. Dit doet ons weer terugkeren met beide benen op de grond. Tijd voor een beetje realiteit. En als die relatiteit ons dan inhaalt, dan blijkt dat eigenlijk alles, waar we altijd in geloofd hebben, op losse schroeven te staan. Want als de economie is ingekakt en al die bijbehorende mooie verhalen niet waar blijken te zijn, wat is er dan nog meer verteld dat niet waar blijkt te zijn. Het feit dat dit nu gebeurd, maakt dat veel mensen bewuster worden in hun uitgaven, het milieu, hun omgeving. Maar vooral hoef je niet meer een heel leven te leiden en pas bij de dood erachter te komen waar het leven echt om draait nl de liefde, je gezin, de mensen om je heen en de prachtige natuur die in alles probeert ons in overvloed te voorzien, als wij het maar niet telkens zouden inperken. Simpeler leven, betekent minder vervuiling, minder dikke mensen, meer ruimte voor de natuur en meer oog voor alle schoonheid om ons heen. Ik vind het zo gek nog niet.

  1. @Maar vooral hoef je niet meer een heel leven te leiden en pas bij de dood erachter te komen waar het leven echt om draait

   prachtig, thx

  2. @Joelle

   Mooi. In 2009 schreef ik een column met de titel ‘Kredietcrisis’. Een klein stukje hieruit:

   Zo geeft jouw dagdagelijkse werkelijkheid en lichaam, door middel van gevoelde emoties en/of lichamelijke/mentale onbalans, jou signalen. Jouw Ziel geeft jou signalen. Je kunt nu gaan onderzoeken waar je je geld aan uitgeeft. Brengen jouw uitgaven je dichter bij je Ware Zelf? Ben jij bereid om voorbij de energie van ‘hebben’ te gaan en voor het Leven te kiezen? Ben jij bereid te kiezen voor een eenvoudig leven? Wil je ontdekken dat Geluk ervaren in jeZelf zit? Als je antwoord hierop een volmondig en krachtig JA is, vind je als vanzelf een juiste manier van ondersteuning voor jou. Voel dan in Jouw Hart welk Pad jou naar het ervaren van Innerlijk Geluk leidt. Wow! Dit kan het ervaren van angst rondom financieel tekort jou brengen!

   Wil je meer lezen? Je kunt de column hier vinden:
   http://hetbewustepad.nl/index.php?nws_id=28

  3. @Joelle

   @de mensen om je heen en de prachtige natuur die in alles probeert ons in overvloed te voorzien, als wij het maar niet telkens zouden inperken

   Samen leven vanuit Overvloed, is kiezen voor het ‘elkaar toegang geven tot alle vrije energie die er AL is’. Wij als mens zijn vrije energie. De aarde is vrije energie. De zon is vrije energie. We kunnen ervoor kiezen deze energie in vrijheidskracht te laten stromen.

   We weten dat er één ding is wat we allemaal willen: we willen allemaal in leven kunnen zijn, en we weten dat er één ding is waar we allemaal bang voor zijn: dat we door het systeem (macht) of door angst zullen verliezen. Wij vragen ons gezamenlijk af of het Spel door gaat of niet…?

   Laten we elkaar dan precies datgene geven, waar we zo bang voor zijn: laten WIJ elkaar WEL toegang tot het leven geven. Onvoorwaardelijk!

 3. heel langzaam bekruipt mij het gevoel wat ik of waar ik mee bezig ben geweest.
  neem de tv,een ding wat elke dag het zelfde uitzendt en telkens de zelfde film weer in beeld brengt.
  manupilatie van het nieuws.
  het begint toch wel te dagen bij mij(en hopenlijk ook bij anderen)dat je je hele leven bent gemanupileerd.
  het liefst zou ik de hele klerezooi eruit gooien,incl. de auto maar ik heb ook rekening te houden met andere gezinsleden,dus moet nog even wachten.
  de tijd komt dat ik werkelijk die stap gaat maken.

  1. Dank voor je openhartige reactie Marinus! Het is precies waar we WantToKnow voor maken: mensen bewust te maken van de fakery, van de schijnwereld, van het bedrog om JOUW VRIJHEID af te pakken en te beteugelen. Je tot een slaaf te maken van alles wat je nodig hebt en alles waarvan ze ‘zeggen’ dat je het ‘nodig’ hebt..
   Bekrachtig jezelf daarnaast..! Heel belangrijk.. Dan zul je ondervinden dat de energie van de bekrachtiging dus naar je toe komt, i.p.v. dat je kapot op de bank zit ’s avonds..!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.