Advertentie

Sounds of Silence..


De visie van Sounds of Silence is om ruimte te geven aan de schoonheid en uniciteit van ieder mens, de totale acceptatie van dat wat is (vorm) en het vormloze immateriële gevoel in zijn (eigen) waarde te laten. Wat vast staat is dat alles continu verandert, behalve de stilte. Ieder mens draagt deze stilte met zich mee (lees meer hieronder) en wordt door de Divine 9 stemming geïnspireerd om dichterbij dat stiltepunt te komen. Het doel van dit platform is om de mens en de cultuur waarin deze beweegt te harmoniseren zonder de eigenheid te verliezen. Zelfs Europa met haar vele culturen wordt met deze muziek verenigd door de authentieke en ongekende kracht van het (immateriële) gevoel dat men liefde noemt. Hierbij verwijzend naar Beethoven’s 9e symfonie: Alle Menschen werden Brüder. Met die droom in gedachten nodigen wij u uit om naar een van onze concerten te komen, zodat u met uw aanwezigheid een bijdrage levert aan dit unieke proces.

 

Naarden, 1-12-2014

Sounds of Silence organiseert 5 unieke concerten

Beste W2K’er,

Graag uw aandacht voor de kerstconcerten van Sounds of Silence. Het nieuwe platform voor pianoconcerten in de nieuwe divine 9 stemming.

Divine 9 – de in 2012 gecreëerde nieuwe muziekstemming – is gebaseerd op de filosofie van balans en coöperatie, afgeleid van het kosmisch spiraliserende creatieprincipe. Deze blauwdruk vinden we overal in de natuur terug. Door op een andere manier naar het getallenstelsel te kijken (numerisch ofwel 9-tallig) ontstaat een andere uitkomst die wijst naar perfectie. Het is dezelfde perfectie of orde die de natuur laat zien in al haar uitingsvormen. De nautilus schelp is het bekendste voorbeeld. De zogenaamde gulden snede, ook wel bekend als de Fibonacci-reeks, ziet er getalsmatig als volgt uit: 1 1 2 3 5 8 13 21 … etc. Door deze orde overal in ons leven toe te passen keert de balans en harmonie terug.

VIDEO TIP: https://www.youtube.com/watch?v=kkGeOWYOFoA

De mens is dan in staat te gedijen met haar kostbare planeet. De eerste toepassing in de vertaling van de theorie naar de praktijk werd de geboorte van Divine 9 Music. Met trots faciliteren wij dit ‘geluid van de stilte’. Een geluid dat in haar wezen neutraal is en u uitnodigt om te kiezen voor een andere wereld. Een wereld waarin u het instrument wordt van het leven, waardoor de dans kan beginnen.

Een ander geluid, een andere wereld

In de jaren ’60 is er al gekeken naar een manier om een andere wereld te creëren. De Beatles zaten dichtbij, maar hadden nog niet de beschikking over de krachtige computers die in onze tijd op ons bureau staan of zelfs in onze handpalm passen. Blijkbaar had Lennon het vermoeden dat het getal negen in combinatie met geluid een antwoord zou kunnen geven op de problemen waar hij in zijn tijd tegenaan liep.

“Revolution 9” is a recorded composition that appeared on the Beatles’ 1968 self-titled LP release (popularly known as The White Album). The sound collage, credited to Lennon–McCartney, was created primarily by John Lennon with assistance from George Harrison and Yoko Ono. Lennon said he was trying to paint a picture of a revolution using sound.wikipedia

VIDEO TIP: http://youtu.be/Q3oItpVa9fs

Einstein zei al: “Alles is energie en meer is er niet over te zeggen. Verbindt de frequentie aan de realiteit die je wil, waarna de uitkomst van deze realiteit vast staat. Het kan niet op een andere manier. Dit is geen filosofie. Dit is fysica.” Iedere stemming heeft zijn eigen frequentie en creëert daarmee zijn eigen realiteit. De in het Westen meest gebruikte, dominante stemming heet ‘gelijkzwevend’, welke rond het jaar 1700 ontstaan is.

… Niet rein betekent vals. Dat is dan voor gelijknamige intervallen wel altijd even vals, vandaar de naam evenredig zwevende stemming. Gelukkig is die afwijking voor de kwint – het belangrijkste interval na het octaaf – erg beperkt, althans in een systeem met 12 tonen. Voordeel van deze stemming is, dat ze even (weinig) vals blijft klinken als er op een andere toonsoort wordt overgegaan. Kort samengevat is het een compromisoplossing om in alle twaalf toonsoorten even (weinig) vals te klinken. – wikipedia

Als we kiezen voor een alternatief op de bestaande stemming / frequentie / realiteit dan dienen we ons af te vragen welke realiteit we wensen te creëren. Na de uniformiteit van de afgelopen eeuwen, denk alleen al aan ons schoolsysteem, is het vandaag tijd voor een realiteit waarin het unieke van ieder kind en volwassene tot zijn of haar recht mag komen. Er is behoefte aan het maken van ruimte voor de anomalie die maakt dat een mens kan gedijen. Als we dan ook nog een frequentie kiezen die met onze natuur meebeweegt in plaats van daar tegenin te gaan, dan zal geen mens daar een probleem van maken. Samen gelukkig leven op onze dierbare planeet is waar we vandaag met deze stemming voor kunnen kiezen.

De Divine 9 frequentie is gebaseerd op het nummer 9. Dit nummer blijkt precies de eigenschappen te hebben die we zoeken. Het getal verwijst naar stilte en neutraliteit. Een voor velen nog onontgonnen gebied in de ervaringswereld van de mens waar alles mag zijn zoals het is.

Het doel van Sounds of Silence is om Europa met muziek te verenigen. Niet door ongebreidelde macht, maar door de kracht van de liefde. Hierbij verwijzend naar Beethovens 9e (!) symfonie: Alle Menschen werden Brüder.

Met die droom in gedachte nodigen wij u uit om naar een van de kerstconcerten te komen in Austerlitz. http://www.soundsofsilence.eu/new-events/

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.