Advertentie

Medicinale Manuka: Een gezonde zomer met heerlijke helende honing!


WantToKnow organiseert regelmatig bijzondere aanbiedingen voor je, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen. Bij kleine, vaak ambachtelijke leveranciers vandaan. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. We kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2-3 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service van dienst te zijn!

* * *

 

x

Heerlijke honing,
met een helende werking!

Het verhaal van de ‘Manuka’-honing..!

2024 © WantToKnow.nl/be
*

Wellicht vind je het ’n vreemd idee: geneeskrachtige honing..? Deze aanbieding zal vooral blij worden ontvangen door mensen die al bekend zijn met de waanzinnige werking van Manuka-honing. Want als je het principe van ‘genezende honing’ goed kent, heb je wellicht al een potje in huis…! Maar deze Manuka-honing is werkelijk een wondermiddel; we leggen je graag uit waarom wij zo enthousiast zijn. Maar Manuka-honing is wereldwijd uitgeroepen tot de smakelijkste honing die er is..! Daarom mogen we je, in samenwerking met een Nieuw-Zeelandse imker, deze Manuka-honing van topkwaliteit aanbieden!

Manuka honing is afkomstig van de Leptospermum Scoparium, een kleine boom of struik uit de mirtefamilie. De bloeiende plant hebben we hiernaast afgebeeld; deze komt van oorsprong uit Nieuw-Zeeland en het zuiden van Australië en kent verschillende varianten. De naam ‘Tea Tree’ (= theeboom) werd aan de boom gegeven door ontdekkingsreiziger James Cook, die de blaadjes gebruikte om een geneeskrachtige thee-drank van te zetten. En de olie van de teatree ken je vast en zeker ook!

Manuka is de eerste honingsoort die zeer uitgebreid onderzocht is door vooraanstaande universiteiten wereldwijd en erkenning heeft gekregen van de bijzondere, natuurlijke en kenmerkende antibacteriële eigenschappen. Deze zeldzame honing wordt slechts een paar weken per jaar geproduceerd wanneer de Manuka-boom in bloei staat. In Manuka-nectar zit namelijk een anti-bacterieel stofje, waardoor Manuka honing de meest gewaardeerde honingsoort maakt – een combinatie van de eeuwenoude eigenschappen van honing en de krachtige eigenschappen van de Nieuw Zeelandse Manuka boom.

Het is zacht uitgedrukt als we zeggen dat we gróót fan zijn van Manuka honing; dit vloeibare goud  van de bijen in afgelegen gebieden in Nieuw-Zeeland leven. Dus waarom is Manuka honing zo speciaal is? Dat leggen we je graag uit! Inclusief tips om er de beste resultaten mee te behalen.

De geschiedenis
Laten we beginnen bij het begin: ‘Manuka’ is van origine een term van de Maori, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland waar de Manuka-struik groeit. Bijen verzamelen de nectar van de Manuka bloemen, waaruit de honing ontstaat. Deze honingsoort is omgedoopt tot Manuka honing en is ‘monofloraal’, wat inhoudt dat de bijen alleen nectar van de Manukastruik hebben gebruikt. Het is niet het type honing dat je vindt in de supermarkt. Supermarkthoning is veelal klaverhoning en heeft een andere kleur en structuur.

Manuka honing dankt zijn complexiteit aan het unieke Nieuw-Zeelandse milieu en de unieke ligging van deze eilandengroep. Het zijn Nieuw Zeeland’s natuurlijke ecosystemen, schone wateren, zuivere lucht en diverse weersomstandigheden die deze robuuste planten en bomen lieten ontstaan. Zoals de inheemse Manuka bomen (Leptospermum Scoparium)) die goed gedijen door zich aan te passen en ‘van zich af te bijten’..

Eeuwenlang werden delen van de Manuka-struik door de Maori’s als een kruidenmedicijn gebruikt bij koorts en roos. Honing wordt al sinds de oudheid wijdverbreid gebruikt om wondgenezing te bevorderen. Maar pas nadat de Europese kolonisten in de eerste helft van de 19e eeuw de Europese honingbij in Nieuw-Zeeland introduceerden, begonnen zowel de Maori als de kolonisten de honing ter ondersteuning van hun welzijn te gebruiken.

Toen de internationale handel in honing eenmaal op gang kwam, werd de dikke, enigszins bittere honing niet bijzonder gewaardeerd en werd ze zelfs als diervoeding gebruikt! Totdat in de jaren ’80 van de vorige eeuw de unieke, helende eigenschappen werden ontdekt…

Een Maori imker, te herkennen aan zijn karakteristieke traditionele gezichtstatoeages

De werking van Manuka-honing
Terug naar de werking van Manuka: in de jaren tachtig van de vorige eeuw werkte Peter Molan als onderzoeker aan zijn Honey Research Unit aan de Universiteit van Waikato in Nieuw-Zeeland. In zijn onderzoek ontdekte hij al snel de medicinale werking van Manuka honing, waaronder de antibacteriële én schimmeldodende werking. En daar blijft het niet bij. In navolging van Molan is Manuka Honing dus sinds de jaren 90 uitvoerig bestudeerd door talrijke onderzoeksinstituten en universiteit wereldwijd.

In 2006 deden Duitse wetenschappers, onder leiding van Professor Thomas Henle (verbonden aan de Technische Universiteit van Dresden), een ontdekking dat deze uitzonderlijk hoge niveaus van Methylglyoxal (MGO) in Manuka Honing uitsluitend verantwoordelijk zijn voor de unieke en betrouwbare antibacteriële werking. Professor Peter Molan had al een sterk vermoeden over deze unieke werking, maar hij en zijn team konden dat destijds niet identificeren.

Wat is er al met al dus gebleken? De ietwat bittere smaak van Manuka-honing, waardoor ze zo onpopulair was, wordt veroorzaakt door het tamelijk hoge gehalte fenolzuur in de honing. En fenolzuur is als antioxidant een antibacteriële stof waarvoor bacteriën erg moeilijk is om er weerstand tegen te ontwikkelen!

Welke gunstige effecten heeft Manuka-honing?
Onderzoeken wijzen uit dat de inname van Manuka-honing een positief effect kan hebben op de gezondheid van de mond en het maagdarmstelsel, en dat het helpt het immuunsysteem te ondersteunen. Ook is gebleken dat Manukahoning algemeen voorkomende bacteriën, zoals E-coli en staphylococcus, die bij mensen infecties veroorzaken, evenals de bacterie MRSA (Meticillinresistente Staphylococcus aureus), kan doden.

Uit klinische testen bij mensen bleek dat een dagelijkse dosis Manuka-honing net zo effectief was om tandplak te verminderen en de tandvleesziekte gingivitis te verminderen, als een chemisch mondspoelmiddel. Uit laboratoriumtesten bleek dat Manuka effectief Campylobacter bacteriën, die ernstige diarree veroorzaken, stopte, evenals de bacteriën Enterobacteria en Salmonella, die maagproblemen veroorzaken. Ook hebben laboratoriumtesten aangetoond dat Manuka-honing het waterpokkenvirus en het gordelroosvirus Varicella zoster doodt.

Al met al zijn wetenschappers het er dus over eens dat er meer klinische testen bij mensen nodig zijn om de voordelen van Manuka-honing voor de gezondheid te bevestigen, maar er zijn veel positieve signalen die aantonen dat de unieke eigenschappen van deze bijzondere honing het welzijn een boost kunnen geven.

Hieronder een kort filmpje waarin je de karakteristiek dikke Manuka-honingbijen aan het werk kunt zien:

Rauwe Manuka-honing
Goed om te weten: Manuka-honing is altijd rauw, en wordt dus nooit verhit. Daarom is ook de Manuka honing die wij hieronder aanbieden met een koude extractiemethode om de honing uit de honingraden te halen. Het wordt licht gefilterd om wat verdwaalde was of bijenresten te verwijderen en that’s it! De honing is rauw, ongepasteuriseerd, onbewerkt en dus onverwarmd. Hierdoor weet je zeker dat je altijd goed zit, doordat er geen werkzame stoffen en mineralen verloren zijn gegaan.

Gebruik van Manuka-honing
Dan de hamvraag: hoe gebruik je Manuka-honing? Het is een antibacterieel wondermiddel, dus eigenlijk zo’n beetje voor van álles…! Of nou ja, bijna alles. Een paar manieren waar wij de honing voor gebruiken:

  • Op een wond of blauwe plek – Misschien wel de meest effectieve toepassing van Manuka! De honing is zuur, wat de genezing bevordert en enzymen ervan weerhoudt om de genezende eiwitten in een wond af te breken. Let wel op! Hiervoor moet de honing wel een MGO graad hebben van 300+ of meer!
  • Puur van de lepel – bijvoorbeeld bij een zere keel, griep of buikpijn. De zoete smaak is intens en de dikke honing smelt heerlijk op je tong. Zo geef je, zelfs op een lege maag, je hele systeem een oppepper! Wees gewaarschuwd: de honing is ook ontzettend lekker… ;-
  • Bij het sporten – door Manuka honing met water aan te lengen werkt het goed tegen vochtverlies. Doe de honing niet door kokendhete thee, want dan verminderen de werkzame stoffen.
  • In je haar – Manuka honing heeft twee voordelen voor je hoofdhuid en je haar: het reinigt mild en maakt je haar heerlijk zacht en glanzend. De reinigende eigenschappen van Manuka honing voor je hoofdhuid komen van pas als je vet haar hebt. Manuka honing zorgt ervoor dat je hoofdhuid weer in balans komt, waardoor je haar minder snel vet wordt.
  • Als gezichtsmasker – breng de honing met een dun laagje aan op een schoon gezicht en laat het voor 30 minuten intrekken. Spoel (of lik!) af met water en je straalt als nooit tevoren.

Welke manuka heb je nodig?
Monoflorale Manuka Honing wordt gemaakt in verschillende sterktes van zogenoemde “MGO”. Hoe hoger het “Methyl-glyoxal gehalte”, hoe meer antibacteriële werking aanwezig is in de Manuka Honing. Op basis van het officiële Nieuw-Zeelandse keurmerk, mag Manuka-honing variëren van 100 mg/kg tot 1000 mg/kg. En je begrijpt het al: van de honing met 100mg heb je veel meer nodig, om te kunnen genieten van de legendarische effecten van de Manuka-bloem. En dat niet alleen. Manuka-honing met een sterkte van 1000 mg per kilogram is erg gewild én erg zeldzaam! Wil je de honing voornamelijk voor medicinale redenen gebruiken (bij wonden, ontstekingen), dan moet de honing wel ‘Medische Graad’ zijn. Dit betekent dat de MGO van de honing dan 300+ of meer moet zijn.

 

Wij zijn daarom enorm blij dat wij voor jou,
in samenwerking met MNZ (Manuka New Zealand),
deze top-honing van enorm hoge kwaliteit
aan je mogen aanbieden!

x

In deze:

Medicinale
Manuka-honing aanbieding

X
(let op: actie sluit op donderdag 23 mei)
x

In samenwerking met onze vrienden van MNZ, de fabrikanten van bijzondere en zeer zuivere Manuka-Honing, vonden wij een aantal perfecte steuntjes in de rug. Zo hopen we je met deze prachtige honing te kunnen helpen om deze herfst en winter gezond en gelukkig te blijven..!

Manuka New Zealand verwerkt uitsluitend rauwe, monoflorale manuka honing in die is gewonnen uit haar eigen bijenkorven of afkomstig is van externe imkers uit heel Nieuw-Zeeland. De honing wordt verwerkt, verpakt en gelabeld in de verwerkingsfaciliteit van Manuka New Zealand in Nieuw Zeeland. Alle honingvaten ondergaan bij aankomst in de verwerkingsfaciliteit een ontvangstproces, waarbij visuele inspecties worden uitgevoerd, honingmonsters worden genomen en de herkomstdocumentatie van de manuka honing wordt gecontroleerd, zoals vereist door het Nieuw-Zeelandse Ministry of Primary Industries (MPI) – vereisten voor de verwerking van bijenproducten.

Het gecertificeerde laboratorium test monsters uit alle vaten. Bij de analyse wordt getest op o.a. methylglyoxal (MGO)- en dihydroxyaceton (DHA)-gehalte, hydroxymethylfurfural (HMF), diastase, DNA-analyse van manuka pollen, vochtgehalte en microbiologische parameters. Nadat de ontvangst- en kwaliteitscontroles zijn voltooid, worden de honingvaten opgeslagen in de temperatuur geregelde opslag van Manuka New Zealand. De opgeslagen vaten worden regelmatig onderworpen aan steekproeven en testen om de kwaliteit van de honing te controleren en te waarborgen.

x

We bieden je onderstaande producten aan
voor een tijdelijke extra scherpe prijs!

Elke tweede pot Manuka-Honing
met 25% korting!

x

1. Monoflorale Manuka-Honing – 100+ MGO – 500gr
De perfecte pot voor regelmatig gebruik! Met 100 MGO is deze Manuka-Honing niet van ‘Medische graad’, en dus vooral geschikt als weerstand-verhogend supplement.

Neem bijvoorbeeld een lepel bij een zere keel, giet een scheut over je appel bij griep of meng in een glas water bij buikpijn. De zoete smaak is intens en de dikke honing smelt zo op je tong. Zo geef je, ook op een lege maag, je hele systeem een oppepper!

De honing is, zoals dat hoor bij rauwe honing, nooit verhit tijdens het extractieproces. Daarom is ook de Manuka honing die wij hieronder aanbieden met een koude extractiemethode om de honing uit de honingraden te halen. Hierdoor kan je zeker zijn dat er geen werkzame stoffen en mineralen verloren zijn gegaan.

Speciale WantToKnow prijs:
Pot van 500 gr. – € 59,-

Tweede pot met 25% korting
Twee potten van 500 gr. – € 103
(normaal € 118,-)

 

2. Medicinale Monoflorale Manuka-Honing – 400+ MGO – 500gr
Met 400 MGO zit deze honing ruim boven de ondergrens van medicinale manuka-honing. Zo is deze dus de perfecte pot voor regelmatig antibacterieel gebruik!

Smeer deze honing bijvoorbeeld dunnetjes op een schram of wondje, behandel er een grote blauwe plek mee of gebruik deze variant voor beste huid en haar verzorging die je jezelf kan geven!

Natuurlijk kan je deze honing ook gebruiken voor algemeen inwendig gebruik. Neem bijvoorbeeld een lepel bij een zere keel, giet een scheut over je appel bij griep of meng in een glas water bij buikpijn. De zoete smaak is intens en de dikke honing smelt zo op je tong. Zo geef je, ook op een lege maag, je hele systeem een oppepper!

De honing is, zoals dat hoor bij rauwe honing, nooit verhit tijdens het extractieproces. Daarom is ook de Manuka honing die wij hieronder aanbieden met een koude extractiemethode om de honing uit de honingraden te halen. Hierdoor kan je zeker zijn dat er geen werkzame stoffen en mineralen verloren zijn gegaan.

 

Speciale WantToKnow prijs:
Pot van 500 gr. – € 90,50

Tweede pot met 25% korting
Twee potten van 500 gr. – € 158,-
(normaal € 181,- , € 23,- korting!)

 

En speciaal voor de echte kenners…

x

3. Unieke Medicinale Monoflorale Manuka-Honing – 1000+ MGO – 250gr
Met 1000+ MGO hoort deze extreem medicinale manuka-honing bij de uiterst gewilde top van alle Manuka in Nieuw-Zeeland. Je begrijpt dan ook dat we énorm enthousiast zijn dat we je deze pot ‘vloeibaar goud’ mogen aanbieden!

Smeer een héél klein beetje van deze honing op een schram of wondje, behandel er een grote blauwe plek mee of gebruik deze variant voor beste huid en haar verzorging die je jezelf kan geven! Je zult verstelt staan van de resultaten!

Natuurlijk kan je deze honing ook gebruiken voor algemeen inwendig gebruik. Neem bijvoorbeeld een lepel bij een zere keel, giet een scheut over je appel bij griep of meng in een glas water bij buikpijn. De zoete smaak is intens en de dikke honing smelt zo op je tong. Zo geef je, ook op een lege maag, je hele systeem een oppepper!

En ook erg interessant om op te merken: natuurgenezers en mensen met een gift voor spirituele fijngevoeligheid zweren bij deze speciale veredelde vorm van de manuka-honing als een krachtig afrodisiacum en een vruchtbaarheidsverhogende krachtpatser.

De honing is, zoals dat hoor bij rauwe honing, nooit verhit tijdens het extractieproces. Daarom is ook de Manuka honing die wij hieronder aanbieden met een koude extractiemethode om de honing uit de honingraden te halen. Hierdoor kan je zeker zijn dat er geen werkzame stoffen en mineralen verloren zijn gegaan.

Speciale WantToKnow prijs:
Pot van 250 gr. – € 195,-

Tweede pot met 25% korting

Twee potten van 250 gr. – € 158,-
(normaal € 340,- , € 50,- korting!)

x

* * *

“Ja, ik wil graag deze Manuka-Honing
van hoge kwaliteit
in huis ontvangen
!”
x

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de s
luitingsdatum:

Maandag 27 mei a.s.

* * *

Heb je nog aanvullende vragen?
Mail die dan even naar aanbieding@wanttoknow.nl

* * *

Per bestelling geldt een bijdrage porti/handelingskosten van € 7,-

Maar woon je buiten Nederland?
Dan geld er een andere bijdrage voor handeling/verzending.
Zie hiervoor hieronder in het besteloverzicht de bedragen per land.

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan snel even weten hoe we je bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

* * *

 

 

Totaal: € -

 

 

Bronnen:
1. Patel S, Cichello S. Manuka honey: an emerging natural food with medicinal use. Nat Prod Bioprospect. 2013;3(4):121–128. doi:10.1007/s13659-013-0018-7
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4131577/
2. Jones R, Rongoā – medicinal use of plants, TEARA: The Encyclopaedia of New Zealand
https://teara.govt.nz/en/rongoa-medicinal-use-of-plants
3. Mandal MD, Mandal S. Honey: its medicinal property and antibacterial activity. Asian Pac J Trop Biomed. 2011;1(2):154-60. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3609166/
4. Grainger M, Owens A, Manley-Harris M, et al. Kinetics of conversion of dihydroxyacetone to methylglyoxal in New Zealand mānuka honey: Part IV – Formation of HMF. Food Chemistry. 2017;232:648-655. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2017.04.066
5. Visavadia, B G, et al. Manuka honey dressing: An effective treatment for chronic wound infections British Journal of Oral and Maxillofacial Surgery. 2008;46(1):55-56. https://doi.org/10.1016/j.bjoms.2006.09.013
6. McDonald C M, Keeling Z E, et al. Using chemical and DNA marker analysis to authenticate a high-value food, manuka honey. npj Science of Food. 2018;2:9. https://www.nature.com/articles/s41538-018-0016-6
7. Ministry for Primary Industries. Manuka Honey. https://www.mpi.govt.nz/growing-and-harvesting/honey-and-bees/manuka-honey/