Advertentie

Mineralen weg door bodem-verschraling! Krijg jij genoeg mineralen?


WantToKnow organiseert regelmatig bijzondere aanbiedingen voor je, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen. Bij kleine, vaak ambachtelijke leveranciers vandaan. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. We kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2-3 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service – die we in 2021 fors zullen uitbreiden – van dienst te zijn!

* * *

 

 

x

x

Internationale bodem-verschraling!
Krijg jij wel genoeg binnen?

Té weinig mineralen in je voedsel..!

2022 © WantToKnow.nl/be
x

We worden ons er in toenemende mate van bewust dat de aarde onder onze voeten, een belangrijk én kostbaar goed is. De bodem waarop onze voeding groeit geeft op een steeds minder duurzame manier echter steeds minder voedingsstoffen af. Vorig jaar, in 2021, melde het onderzoeksjournalistieke programma Zembla het al:

“Het boerenland is er slecht aan toe. Het gevolg van overmatig gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen, van steeds meer dieren en hoge opbrengsten per hectare. De intensieve landbouw heeft desastreuze gevolgen..”

Een alarmerend bericht dat een jaar daarvoor al werd gepubliceerd in een rapport van de Raad voor de Leefomgeving en de Infrastructuur. We citeren:

“Wereldwijd hebben landbouwbodems te maken met toenemende tekorten aan micronutriënten (borium, ijzer, koper, mangaan, molybdeen, zink, selenium). In Nederlandse bodems doet deze afname zich ook voor […] Niet alleen in bodem nemen de gehaltes aan mineralen (koper, magnesium, calcium, natrium, ijzer, kalium) af, maar ook is dit nationaal en internationaal waar te nemen in AGF-producten (aardappelen, groenten en fruit).”

Ook de Verenigde Naties brachten een verslag (HIER) uit over de effecten van de wereldwijde ‘extreme roofbouw’ die decennialang onze aarde aangetast heeft. En hun conclusie is niet zo best: Internationaal blijkt bijna de helft(!!) van alle landareaal reeds verarmd of zelfs uitgeput. En dat betekent dus dat steeds meer mensen, langzaam maar zeker, flinke tekorten aan vitamines en mineralen oplopen. Het mag dan vanzelf spreken dat wanneer onze groente, fruit en graanproducten minder vitamines, mineralen en spoorelementen bevatten, dat natuurlijk niet zonder gevolgen blijft voor onze gezondheid!

We nemen het mineraal Magnesium hier als voorbeeld
Volgens de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) haalt zéker 20% van de volwassenen in West-Europa de dagelijks benodigde magnesium-inname niet. En volgens onderzoekers in de VS krijgt daar zelfs 60% (!) van de Amerikanen te weinig magnesium binnen. Dit komt vooral door het ongezond eten; het eten dus van voeding op basis van veel geraffineerde koolhydraten, zoals wit-meelproducten. Deze bevat nauwelijks magnesium.

Resultaat? Je buikje vol en toch een gierend magnesiumtekort. Mensen die bloot staan aan veel stress/spanning, zijn grootverbruikers van het mineraal magnesium. Ook mensen die dagelijks zwaar lichamelijk werk verrichten of vaak intensief sporten. Daarnaast kunnen medicijnen, zoals de anticonceptiepil en maagzuurremmers, voor een slechtere opname of verhoogde afvoer van het magnesium zorgen. Het is bijzonder tekenend dat een magnesiumtekort invloed heeft op het HELE lichaam..

Van de hormoonspiegel tot de opbouw van botten en spieren, van stofwisseling tot het functioneren van je lichaamscellen. En toch zijn maar weinig mensen zich ervan bewust er genoeg van binnen te krijgen. Laat staan dat er kennis is, over een lichamelijk tekort aan magnesium! Is dit de reden dat veel mensen een tekort aan magnesium hebben? En wat zijn dan de gevolgen van zo’n tekort?

Een verademing voor de energiehuishouding
Er is weinig gedeelde kennis over het feit dat magnesium één van de grote ‘verkeersagenten’ in ons lichaam is.En helaas worden artsen nog steeds niet voldoende onderwezen in de relatie die voeding tot gezondheid kan hebben dus je huisarts zal je niet snel wijzen.op een mogelijk magnesiumtekort. Het is ook niet zomaar met een simpele bloedtest te meten, doordat magnesium vooral wordt opgeslagen in spierweefsel en lichaamscellen.

Magnesium is maar voor minder dan 1% aanwezig in je bloed..! Een magnesiumtekort is daarom het makkelijkst te herkennen aan één of meer van de volgende symptomen:

 • Kramp, spierpijn
 • Snelle en chronisch vermoeid, futloosheid
 • Hoofdpijn en/of migraine
 • Koude, slecht doorbloede, voeten
 • Een gestrest of onrustig gevoel
 • Prikkelbaarheid
 • Duizeligheid
 • Hartkloppingen

Waarmee natuurlijk niet gezegd kan worden, dat wanneer bovenstaande symptomen zich voordoen, dit ook direct betekent dat je een magnesiumtekort hebt. Maar het zijn echter wel degelijk veel voorkomende symptomen in het geval van een magnesiumtekort. Zo draagt magnesium dus bij aan het evenwichtige ritme van het hart, een goede werking van spieren en gewrichten, de energiehuishouding in het lijf, ons dag/nacht ritme en aan honderden andere processen. Die sámen bijdragen aan een goed werkend, gezond lichaam.

Microscopisch vergrote magnesium-zoutkristallen in al hun pracht.

Het bijzondere is, dat ons lichaam magnesium niet zelf aanmaakt, net zoals dat ook niet gebeurt bij een andere éssentiële stof, namelijk Vitamine C. En net zoals we zuurstof en water van ‘buiten’ moeten halen, krijgen we magnesium ook alleen maar binnen, via bronnen buiten ons, zoals ons voedsel. Alleen.. Veel mensen krijgen via die weg onvoldoende magnesium binnen..!

De oorzaak van magnesiumtekort..
Dit komt grotendeels door de verarming van de bodem. In de laatste 10 jaren is het mineraalgehalte van de landbouwgrond behoorlijk gedaald. Gezonde, vruchtbare grond bevat normaal de juiste hoeveelheid magnesium in relatie tot calcium, waarbij beide stoffen afhankelijk zijn van elkaar. Helaas is er bij uitputting van de landbouwgrond een onbalans tussen de twee stoffen, waarbij de magnesium uit de grond verdwijnt en het calcium achterblijft. Zo raakt ‘natuurlijk’ ook de verhouding calcium op magnesium in het voedsel uit balans.

En -logischerwijs- zit je dan vervolgens met een magnesiumtekort. Daarbij helpt overigens ook het eten van de juiste groenten ook dan niet altijd, omdat juist het magnesiumrijke voedsel, vaak weer veel magnesium-gebonden calcium bevat. Kijk eens naar deze tabel, hoe mineralen en vitaminen een dramatisch daling vertonen in hun aanwezigheid in een paar van de meeste gegeten groenten en fruit. Kijk ook eens naar de enorme daling van Vitamine C in appels en spinazie..!

x
Wil je nog dieper in op bodemverschraling in Nederland
en op de economische structuren die deze
verschrikkelijke vormen van landbouw stimuleren?x
Dan raden wij hieronder de aflevering van
het onderzoeksjournalistieke programma Zembla aan,
dat wij ook hebben geciteerd in de introductie van dit artikel!
x

 

Daarom deze:

Bodem-mineralen
Supplementen –

van The Health Factory
X
(let op: actie sluit op woensdag 28 september)
x

In samenwerking met onze vrienden van The Health Factory, de makers van bijzondere en zeer zuivere mineraalsupplementen, vonden wij een aantal perfecte steuntjes in de rug, die je helpen om gezonde hoeveelheden vitaminen en mineralen binnen te krijgen, nu de herfst en winter weer in aantocht zijn..!

De mensen van ‘The Health Factory’ zijn met hun unieke, zelf-ontwikkelde productiemethode, ‘state-of-the-art’-leiders op het gebied van de productie van colloïdale mineraalwateren. Voor degenen, die zich in de technische details van nano-zilver interesseren melden we, dat dit uiterst zuivere mineraalwater, in het geval van colloïdaal zilver, geproduceerd wordt met mono-atomisch-, di-atomisch- en nanocluster-zilver.

Het colloïdaal zilverwater is gemaakt van zuiver osmose-gedestilleerd water, met daarin 15 ppm (parts-per-million/deeltjes per miljoen) positief geladen zilverdeeltjes, die tussen de 1 en 5 nanometer groot zijn. Het resultaat is essentieel-cruciaal voor de optimale werking van de nanoclusters zilver in nauw luisterende verhoudingen (deeltjesgrootte en ppm) .

The Health Factory verpakt al haar producten bovendien in een speciaal hoogwaardig, donkerviolet glas, dat alleen positieve infrarood- en ultraviolet-straling doorlaat. Hierdoor ontstaat een veel langere houdbaarheid, dan de minimale 1 jaar die wettelijk op de fles moet worden vermeld. Het is bewezen dat violet glas de inhoud van de fles beschermt, waardoor deze veel langer goed blijft, hetgeen de prestaties van het product aanzienlijk vergroot. Voor de beste houdbaarheid bewaar je de fles op een donkere, droge en koele plek, zoals bijv. het medicijnkastje. Het water bevat geen allergenen.

Waarom nano-mineralen
Zoals wij hierboven al beschreven zijn er veel voordelen aan het gebruik van colloïdaal mineraalwater, in plaats van een algemenere supplementen zoals je die koopt. Hieronder vindt je alle voordelen nog eens op een rijtje:

 • Nano-mineralen wordt grotendeels opgenomen via de slijmvliezen en is niet afhankelijk van het maag/darmkanaal voor opname.
 • Nano-mineralen zijn daarom 100% biologisch beschikbaar en wordt veel sneller opgenomen.
 • Van nano-mineralen in water heb je minder nodig dan van een vaste vorm van het mineraal, voor een vergelijkbaar of zelfs beter resultaat, omdat het vele malen efficiënter wordt opgenomen in het lichaam.
 • Nano-mineralen is een elementair mineraal met een hoge trillingsfrequentie, dat zorgt voor een hoge energetische waarde.
 • Nano-mineralen is 100% zuiver en vrij van hulpstoffen.
 • Nano-mineralen is smaak- en geurloos en daardoor dus ook heel geschikt voor kinderen.
 • En niet onbelangrijk: nano-mineralen worden met zeer positief resultaat gebruikt door de redactie van WTK..!

x

We bieden je onderstaande producten aan met een tijdelijke korting.
We maken ook een speciale aanbieding, voor een complete set..!

x

1. Okinawa mineralen
Okinawa mineralen bestaat uit calcium en magnesium in de natuurlijke verhouding van het lichaam 2:1. Uniek is dat het daarnaast 76 essentiële en ionische mineralen en spoorelementen bevat. The Health Factory verpakt haar producten in hoogwaardig donkerviolet glas, dat alleen infrarood- en ultraviolet UVA licht doorlaat. Hierdoor is het product veel langer houdbaar en wordt het gevitaliseerd.

 • xOkinawa mineralen helpt het lichaam verzuring tegen te gaan.
 • Okinawa mineralen kan worden ingezet bij maagzuur.
 • Okinawa mineralen helpt de darmen te ontzuren, waardoor de opname van voedingsstoffen verbetert en probiotica beter aanslaan.
 • Okinawa mineralen kan worden ingezet voor het gebit en voor spieren en gewrichten.
 • Bij energieverlies door sporten, sauna en warm weer. Aanvullen van elektrolyten.

Dosering:
Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar zijn 1 tot 3 maatschepjes per dag aangeraden.
Daarnaast kan je het mineraal inzetten bij een zwak gebit. Neem in dat geval 1 maatschepje per dag in water, bij voorkeur verdeeld over de dag drinken, vooral na het eten en na zoete versnaperingen. Je kunt daarnaast een beetje poeder direct op de zwakke plekjes smeren voor het slapen gaan. Zo trekken de mineralen ter plekke in, werkelijk! Sporters, mensen met verzuringsklachten en/of osteoporose kunnen het best gebruik maken van 2-3 schapjes per dag. Je kunt er vanuit gaan dat je met een potje van 100 gram 50 dagen doet, bij dagelijks gebruik.

WantToKnow prijs met 10% korting:
€ 54,-

2. Indium
Eerder schreven wij op WantToKnow een uitgebreid artikel (HIER) over de onwaarschijnlijk interessante geschiedenis en achtergrondinformatie van Indium. Hier is het voldoende om te vermelden dat Indium een zeldzaam sporenelement is dat zorgt voor re-absorptie (her-opname) van mineralen uit de dikke darm, wat tot een verhoging van mineralen in de organen leidt met gemiddeld 142%. In het geval van chroom tot wel 600%! Dit verklaart voor een groot deel de enorme, positieve invloed op de bloedsuikerspiegel.

Gebruik van Indium
Omdat Indium een spoorelement is, heeft je lichaam maar behoefte aan een zeer kleine hoeveelheid per dag. En dat is maar goed ook, want Indium is een van de meest kostbare elementen in de wereld..!
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 1 (tot 3) druppels per dag. Je neemt het supplement eenvoudig voor het ontbijt, zodat het goed wordt opgenomen. Je kunt er vanuit gaan dat er 20 druppels in elke milliliter van supplement zitten. Zo bevat het kleine flesje van 5ml dus 100 en het grote flesje van 10ml 200 druppels. Kijk HIER voor meer advies over dosering.

N.b. Het is natuurlijk van belang dat je, ondanks de hierboven beschreven onderzoeken, verstandig omgaat met Indium, zoals dat ook moet met alle anderen medicijnen en voedingssupplementen. Indium mag bijvoorbeeld niet worden gebruikt in combinatie met hormoonpreparaten, fyto-oestrogenen en de anti-conceptiepil.In het kort, teveel van het goede is slecht voor de mens en zelfs en teveel water drinken kan leiden tot een watervergiftiging. Wij raden je daarom aan om verstandig om te gaan met Indium, de dosering niet te overschrijden en goed te voelen hoe je lichaam reageert.

WantToKnow met 10% korting: € 52,-

x

3. Colloïdaal Magnesium
Hierboven hebben we je al uitgebreid verteld over de effecten van (een gebrek aan) magnesium in de voeding. En die zijn inderdaad bijna eindeloos, doordat magnesium aan de basis staat van vele, zeg maar honderden, biochemische processen in het lichaam. De meest voorkomende verschijnselen bij een matig magnesiumtekort zijn: spierkrampen (meestal in kuiten of nek) of gespannen spieren, spierzwakte, lusteloosheid, menstruatiepijn, geprikkeldheid, een verlaagd libido, hoofdpijnen, koude handen en voeten door slechte bloedsomloop en zenuwachtigheid.

Gelukkig zijn we ons tegenwoordig meer en eerder bewust van de tekorten in ons lichaam en zijn er veel bedrijven die daarbij goede voedingssupplementen -van hoge kwaliteit- op de markt brengen. In het geval van magnesium, zijn er bijv. magnesiumpillen. En hoewel er op zich niets mis is met pilletjes, blijkt uit onderzoek, dat naar schatting, 60 tot 70% van het ingeslikte magnesium uit de pil, niet wordt benut door het lichaam. Daarom is dit supplement gemaakt van nano-mineraal: super kleine deeltjes, van nano-grote, die nu juist wel opgenomen kunnen worden door ons lichaam! En met 70ppm. is dit supplement een van de rijkste magnesium-boosts op de markt!

Met deze speciale literfles kan je gerust nog een tijdje door! The Health Factory verpakt al haar producten bovendien in een speciaal hoogwaardig, donkerviolet glas, dat alleen positieve infrarood- en ultraviolet-straling doorlaat. Hierdoor ontstaat een veel langere houdbaarheid, dan de minimale 1 jaar die wettelijk op de fles moet worden vermeld. Het is bewezen dat violet glas de inhoud van de fles beschermt, waardoor deze veel langer goed blijft, hetgeen de prestaties van het product aanzienlijk vergroot. Voor de beste houdbaarheid bewaar je de fles op een donkere, droge en koele plek, zoals bijv. het medicijnkastje. Het water bevat geen allergenen.

WantToKnow met 10% korting: € 59,-

x

4. Plantaardige Aminozuren – 150 capsules
Spiksplinternieuw in het assortiment van The Health Factory zijn de Aminozuren! Een uniek product in zijn soort, omdat zowel de capsulen en de 8 essentiële Aminozuren die erin zitten volledig plantaardig, vegetarisch én veganistisch zijn!

De eiwitten in ons lichaam zijn opgebouwd uit een aantal “bouwblokken”, die we aminozuren noemen. Deze aminozuren zijn weer opgebouwd uit nog kleine bouwblokken: koolstof, zuurstof, waterstof, stikstof en soms zwavel. Er zijn ongeveer 22 aminozuren, waarmee talloze combinaties kunnen worden gevormd. Hierdoor zijn er duizenden eiwitten die belangrijk zijn voor ons lichaam.

Aminozuren worden volgens een bepaalde rangschikking opgebouwd tot eiwitten. Dit noemt men de structuur van het eiwit. Van de 22 aminozuren zijn er 8 essentieel. Dat wil zeggen dat je lichaam ze niet zelf aan kan maken. Omdat het soms lastig kan zijn alle essentiële aminozuren binnen te krijgen, bijvoorbeeld uit een plantaardig dieet, of een dieet rijk aan koolhydraten, kan een capsule met aminozuren uitkomst bieden.

De capsule van THF’s Aminozuren is Vegan. Ook de Aminozuren in de capsule zijn Vegan. Daarnaast kun je de capsule ook gemakkelijk openbreken door de 2 delen uit elkaar te houden waardoor je de Aminozuren zonder capsule kunt innemen. Bij krachttraining en/of duursporters, bij een veganistische lifestyle of wanneer je een dieet volgt die rijk is aan koolhydraten of juist volledig plantaardig kan een capsule met aminozuren uitkomst bieden.

WantToKnow met 10% korting: € 45,-

 

En speciaal in deze
WantToKnow-aanbieding:

 

Het volledige pakket van
1. Okinawa, 2. Indium,
3. Magnesium & 4. Aminozuren
x
met %15 totale korting!

voor € 199,-
(normaal € 232,50 !)
x

 

 

* * *

 

Kies jouw voordeel, door van elk van deze krachtige producten,
jouw keuze te maken.

* * *

“Ja, ik wil graag deze mineralen die ontbreken
in onze bodem en voeding
in huis ontvangen
!”
x

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR

Sluitingsdatum woensdag 28 september a.s. om 16:00 precies!

* * *

Heb je nog aanvullende vragen?
Mail dan even naar aanbieding@wanttoknow.nl

* * *

Per bestelling geldt een bijdrage porti/handelingskosten van € 7,-

Maar woon je buiten Nederland?
Dan geld er een andere bijdrage voor handeling/verzending.
Zie hiervoor hieronder in het besteloverzicht de bedragen per land.

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan snel even weten hoe we je bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

* * *

 

 

 

Totaal: € -