Advertentie

Zuivere Natuurwijn: 100% biologisch en zonder toevoegingen!


WantToKnow probeert voor jou regelmatig bijzondere aanbiedingen te organiseren, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen, van kleine, vaak ambachtelijke leveranciers. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. En we kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Maar de vraag is, ook volgens Loesje hiernaast, of het allemaal wel zo snel moet allemaal..

Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2-3 weken te verzorgen. WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. Wij hopen je met deze service van dienst te zijn!

* * *

x

– Natuurwijn –

Niet toegevoegd, niets weggehaald
– 100% natuur –

x

2019 © WantToKnow.nl/.be
x

Het credo van de boer die natuurwijnen verbouwt luidt: “De mooiste wijnen worden het minst bewerkt!” Natuurwijnen zijn een bijzondere natuurlijke vorm van wijn die op compleet organische of bio-dynamische wijze wordt verbouwd en gemaakt. Dat betekent dat het land niet wordt bespoten, dat er niets wordt toegevoegd aan het gistingsproces en dat de druiven het dus ‘zelf’ moeten doen, met hun natuurlijk microbiologie. En dat levert de meest mooie, bijzondere en prikkelende wijnen op!

Een mooie algemene definitie van natuurwijn is ‘een wijn waaraan niets is toegevoegd of uitgehaald, waardoor de natuurlijke smaak van de wijn centraal staat’. Zo is natuurwijn ook geen ‘officieel’ beschermd product, zoals dat bijvoorbeeld wel het geval is bij het maken van champagne of port. Toch is het wel van belang dat we natuurwijn zien als een losse wijn-categorie, omdat er een hoop bijzonders komt kijken bij het organische en biologisch dynamische maakproces. Natuurwijn is namelijk een levende wijn!

x

Hoe wordt het gemaakt?
Omdat er geen additieven, zoals melkzuur, gisten of houtsnippers, worden toegevoegd aan het wijnmaakproces en omdat er tijdens het maken minimaal wordt gefiltreerd, is het resultaat een levende wijn, gevuld met natuurlijke en gezonde microbiologie. Hier komt het belang van het organische en Biologisch Dynamische landbouw om de hoek kijken: in een tuin die met pesticides wordt doodgespoten, vinden we geen gezonde bacteriën voor het fermentatieproces van de wijn! Waar de reguliere wijnboer daarom gebruik maakt van gisten, begint bij de natuurwijnboer het brouwen eigenlijk al aan de wijnranken in het veld. De boer zorgt op natuurlijk wijze voor zijn land zodat het microbiologische leven de druiven naar de wijnkelder volgt, waar het een wijn oplevert die een reflectie is van het terroir, de natuur en de bodem van de wijngaard. Levende wijn komt dus van levende grond!

Een sommelier geeft een korte en duidelijke introductie:

In zijn eerlijkste vorm natuurwijn dus een gezonde microkosmos van natuurlijk leven in een fles. Geweldig, maar helaas zit er een commercieel addertje onder het gras: het balanceren van een levende wijn is ongelofelijk moeilijk en natuurwijnboeren verliezen regelmatig hele wijnoogsten aan een wijn die onverwachts opnieuw begint te gisten! Het is dan ook geen wonder dat natuurwijnen nog geen enorm publiek hebben gevonden. De wijnen zijn duurder dan reguliere wijnen met fabrieksgisten en er is simpel weg veel minder van! Binnen de natuurwijn-wereld is er daarom discussie over houdbaarheidsmethoden. Sommige boeren weigeren iets toe te voegen en nemen de verliezen voor lief. Anderen voegen een minimale hoeveelheid sulfiet toe, bijvoorbeeld 20 mg per liter. Zij zijn niet volledig natuurlijk, maar vele male natuurlijker (en bewuster!) dan de industriële boeren die gemiddeld 150 mg en extra gisten toevoegen.

De strikte regels voor sulfieten
Zoals al eerder gezegd, zijn er geen wettelijke definities van natuurwijn, maar de regels die verschillende groepen wijnmakers in Frankrijk, Italië en Spanje zelf aanhangen zijn vele male strenger dan de officiële regels van de Organische en Biodynamische landbouw! Zo is niet alleen zuiver organische landbouw de norm, maar stelt de Franse groep, S.A.I.N.S. , bijvoorbeeld dat er na een ruwe filtratie niets meer mag gebeuren met de wijn. De Italiaanse organisatie, VinNatur, hanteert een maximaal sulfiet-percentage van 50 mg per liter. Veel boeren blijven daar ruim onder.

Geweldig nieuws voor gevoelige wijnliefhebbers met een lage sulfiet-tollerantie. Hoewel het nog steeds onduidelijk is hoe sulfiet precies op het lichaam inwerkt, zeggen veel mensen die natuurwijn drinken veel minder last te hebben van katersymptomen. Daarnaast zijn sommige wijnen lager in alcoholpercentage en hebben sommige een lichte nagisting op de fles.

De wijncultuur: een filosofie
De voordelen van natuurwijn mag duidelijk zijn. Niet alleen wordt de wijn op holistische wijze met de organische of biodynamische methode verbouwd, maar natuurlijke wijnen zijn ook veel beter voor je dan een wijntje uit de supermarkt. Maar er is nog iets belangrijks aan de hand: de natuurwijn-cultuur.

Het zijn van een natuurwijnboer gaat om meer dan het maken van wijn. Het is een filosofie, een kijk op de wereld en het leven die staat voor verbinding met de natuur en een waarderen van de schoonheid die zij van nature biedt. Een wijnboer maakt geen natuurwijnen voor het grote geld, want dan zou hij zijn wijnen wel bewerken. Het maken van natuurwijnen is een ambacht an sich, waarbij een “respect voor al het levende” voorop staat. Luister maar eens naar dit filmpje van Mathieu Lapierre, een derde genaratie wijnboer uit de Beaujolais-streek, die vertelt over de geschiedenis van natuurwijn en zijn methode belicht (het filmpje is ondertiteld):

En het proeven..!
Natuurwijnen zijn energiek, spannend, puur en zuiver. Zo kunnen ze het beste halen uit een bepaalde druifsoort, door bijvoorbeeld de heerlijke diepe ‘noten van tabak’ in een rode wijn naar voren halen. Of denk bijvoorbeeld aan de intense, complexe smaken van de ‘oranje’ witte wijnen, die hun kleur krijgen van de schillen die in de vaten blijven zitten. Maar wijnen kunnen ook totaal een andere kant uit gaan, door bijvoorbeeld veel meer bitter of zuur te zijn dan we gewend zijn. Voor sommige mensen even wennen, maar een fijnproever krijgt er geen genoeg van..!

Dat een wijn noten van aarde, turf, citroen en musk kan hebben, houden veel mensen niet voor mogelijk, maar een natuurwijnboer die weet wat hij doet kan al deze natuurlijke wijnsmaken tevoorschijn laten komen. Voor veel mensen is natuurwijn dan ook een echte eye-opener, voor anderen zijn de wijnen een ‘aquiered taste’. Hoe dan ook, een bijzonder smaakavontuur in elke fles.

 

* * *

Speciale WantToKnow-aanbieding:
xx

– Natuurwijn –
– Introductiepakketen –
van

x
(let op: geldig t/m 13 december a.s.)
x

Jochem en Harold zijn de wijnfanaten achter Wilde Wijnen, een Haarlemse importeur van Natuurwijnen van over de hele wereld. Vanuit hun rijkelijk gevulde wijnopslag trekken ze de hele wereld over, opzoek naar de mooiste natuurwijnen. En die weten ze te vinden!

Samen stelde we twee speciale introductiepakketten samen, zodat jij kennis kunt maken met de geweldig verwonderende wereld van natuurwijn. Het zijn niet alleen pakketten met een unieke selectie aan wijnen, maar we bieden ze ook nog met een mooie korting aan!

En oh, oh, oh, de mannen weten ze wel te vinden..!

(Klik op hun fotootje voor een inkijkje in hun wijnavonturen!)

x

Het Kleine pakket – 3 flessen

Speciale WantToKnow Prijs: € 49,-

x

Les Moyens du Bord 2018 – La Grange aux Belle

Een gigantisch lekkere wijn gemaakt van Chenin Blanc, geproduceerd door de Wilde Wijn-vrienden van Grange aux Belles uit de Loire. Deze frisse wijn, heeft een ronde energiek en dorstlessende smaak. Heerlijk bij de borrel, een kaasfondue. Helemaal lekker met vrienden!

La Grange aux Belle is een wijngaard in Anjou die in 2004 is opgericht door drie vrienden die samen de grote sprong naar de wijnbouw maakte. En met groot succes!

Streek: Loire, Frankrijk
Jaar: 2017
Druiven: Chenin
Kleur: wit
Alcohol: 12%
Sulfiet: geen toegevoegd sulfiet
Drinken: nu – 5 jaar
Lekker bij: borrel, geitenkaas

 

Prijs los: € 15,-

 

x

 

 

 

Spektakel 2015 – Collective Z

Collective Z een groep enthousiaste wijnbouwers op een minidomein van 0,5 hectaren in de Pfalz. En dit kleine stukje land produceert een ongelofelijk mooie Blauwe Dornfelder-druif!

Met deze mooie gerijpte smaak,
kunnen we niet anders zeggen dan
dat klein is het nieuwe groot is…

• Streek: Pfalz, Duitsland
• Jaar: 2016
• Druiven: Dornfelder
• Kleur: Rood
• Alcohol: 12.5%
• Sulfiet: zonder toegevoegd sulfiet
• Drinken: nu – 5 jaar
• Lekker bij: borrel, charcuterie, kazen, vogels

 

Prijs los: € 17,50

 

x

La Rouge de Notre Terre 2014 – Castel Vieilh de la Salle

Castel Vieilh La Salle verbouwt Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc die samenkomen in een wijn met cultstatus.

De boeren, die al sinds 1964 biologisch verbouwen(!), mogen om allerlei bureaucratische redenen hun wijn geen Bordeaux noemen van de Appellation d’origine contrôlée.

Castel Vieilh de la Salle werkt volledig natuurlijk; geen toegevoegd sulfiet, geen filtering, klaring. En dat mag niet van de AOC…
Maar dat weerhoudt ze er niet van om een ‘echte’ Bordeaux te verbouwen waar je U tegen zegt!

Eindelijk een Bordeaux die fris en wild is. Klassiek ontmoet energie!
Echt een wijn voor de herfst en winter.

Streek: Bordeaux
Jaar: 2014
Druiven: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Kleur: Rood
Alcohol: 12.5%
Sulfiet: geen toegevoegd sulfiet
Drinken: nu – 10 jaar
Lekker bij: vlees, knollen, gegrilde groenten

 

Prijs los: € 18,-

x

 

x

Het Grote pakket – 6 flessen

Speciale WantToKnow Prijs: € 100,-
(Normaal: € 115,-)

x

Ferrando – Quarticello

Een wilde Rosato Lambrusco, een Rosé uit Italië, verbouwd op de 5 hectaren in Emilia-Romana van Roberto Maestri. De afgelopen jaren hebben veel Lambrusco boeren aangestuurd op massaproductie, waardoor de streek uit de smaak is gevallen…

Wijnboer Maestri probeert je met deze natuurlijke droge, bubbelende rosé met complexe fruitige aroma’s, de streek te laten herontdekken!

Super dorstlessend en heerlijk met kaas en Parma of Prosciutto.
Geef ons dit maar met oud en nieuw!

• Streek: Emilia-Romana
• Jaar: 2017
• Druiven: Lambrusco di Salamino
• Kleur: rosé (frizzante)
• Alcohol: 12%
• Sulfiet: 15 mg/L
• Drinken: nu – 5 jaar
• Lekker bij: terras, borrel, aperitief, strand

 

Prijs los: € 15,-

 

x

Wilder Satz 2018 – Brand Bros

Broertjes Daniel en Jonas Brand besloten als vijfde generatie wijnboeren de Duitse familiegaard eens op te schudden, toen ze in 2011 de noordelijke lijmsteen-gaard omtoverde tot een volledig biodynamisch eco-cultuur.

Wilder Satz is een ‘field-blend’ van zeven velden, die samen komen tot een stormachtig prikkelende witte wijn, met kruidige en citrussmaken.

Super ‘frisch’, dorstlessend en verkwikkend.
Eigenlijk is een fles is hier niet genoeg van…

Streek: Pfalz, Duitsland
Jaar: 2018
Druiven: Pinot Blanc, Müller-Thurgau,
Scheurebe & Chardonnay
Kleur: wit
Alcohol: 11%
Sulfiet: geen toegevoegd sulfiet
Drinken: nu – 5 jaar
Lekker bij: borrel, vogels

 

Prijs los: € 14,-

 

x

x

Maskerade Weiss 2018 – Gut Oggau

Je hebt puristen en dan heb je Stephanie en Eduard van het Oostenrijkse Gut Oggau.
Sinds ze een aantal jaar geleden een aantal nieuwe wijngaarden aankochten, zij ze keihard bezig om de gaarden een biodynamische eco cultuur te geven.
Daarom besloten ze om de wijn die ze tot die tijd verbouwen ‘maskerade’ te noemen, omdat ze vinden dat het diepe potentieel nog wat verstopt blijft.

Waanzinnige dedication, want als je dit proeft is het niet voor te stellen dat ze meer smaak uit de druif denken te kunnen halen!

Deze mengeling van samen groeiende Gruner Veltliner, Weissburgunder en Welschriesling, uit het iconisch Burgenland, maakt een geweldig frisse wijn waar je echt de tijd voor wilt nemen.

Streek: Burgenland, Oostenrijk
Jaar: 2018
Druiven: Gruner Veltliner, Weissburgunder, Welschriesling
Kleur: rood
Alcohol: 11.5%
Sulfiet: geen toegevoegd sulfiet
Drinken: nu – 5 jaar
Lekker bij: vriendenwijn, borrel, vis, volkoren pasta

 

Prijs los: € 23,-

 

x

Maskerade Rot 2018 – Gut Oggau

Het rode broertje van de witte wijn hierboven.

Je hebt puristen en dan heb je Stephanie en Eduard van het Oostenrijkse Gut Oggau.
Sinds ze een aantal jaar geleden een aantal nieuwe wijngaarden aankochten, zij ze keihard bezig om de gaarden een biodynamische eco cultuur te geven.
Daarom besloten ze om de wijn die ze tot die tijd verbouwen ‘maskerade’ te noemen, omdat ze vinden dat het diepe potentieel nog wat verstopt blijft.

Waanzinnige dedication, want als je dit proeft is het niet voor te stellen dat ze meer smaak uit de druif denken te kunnen halen!

  Deze mengeling van samen groeiende Blaufrankisch and Zweigelt wordt deels met steeltjes geperst en mag fermenteren in oude Oostenrijkse eiken vaten.

Streek: Burgenland, Oostenrijk
Jaar: 2018
Druiven: Zweigelt, Blaufränkisch e.a.
Kleur: rood
Alcohol: 12%
Sulfiet: geen toegevoegd sulfiet
Drinken: nu – 5 jaar
Lekker bij: vriendenwijn, borrel, vlees, knolgroenten

 

Prijs los: € 23,-

 

x

Chaussee Rouge 2017 – La Grange aux Belles

De perfecte wijn voor alles bestaat!

La Grange aux Belle is een wijngaard in Anjou die in 2004 is opgericht door drie vrienden die samen de grote sprong naar de wijnbouw maakte. En met groot succes!

De wijn is dieprood en ongelofelijk sappig fruitig. Een fijne en vrolijke wijn, met genoeg ‘pit’ van de Cabernet Franc om je aandacht te pakken.
Met noten van bessen, laurier en peper past deze wijn echt bij elk gerecht.
En drink je hem gekoeld? Dan is ‘ie weg voor je het weet..!

Streek: Loire, Frankrijk
Jaar: 2017
Druiven: Grolleau & Cabernet Franc
Kleur: rood
Alcohol: 12%
Sulfiet: geen toegevoegd sulfiet
Drinken: nu – 5 jaar
Lekker bij: vriendenwijn, borrel, lam, kip, aubergine

 

Prijs los: € 13,50

 

 

La Rouge de Notre Terre 2014 – Castel Vieilh de la Salle

Castel Vieilh La Salle verbouwt Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc die samenkomen in een wijn met cultstatus.

De boeren, die al sinds 1964 biologisch verbouwen(!), mogen om allerlei bureaucratische redenen hun wijn geen Bordeaux noemen van de Appellation d’origine contrôlée.

Castel Vieilh de la Salle werkt volledig natuurlijk; geen toegevoegd sulfiet, geen filtering, klaring. En dat mag niet van de AOC…
Maar dat weerhoudt ze er niet van om een ‘echte’ Bordeaux te verbouwen waar je U tegen zegt!

Eindelijk een Bordeaux die fris en wild is. Klassiek ontmoet energie!
Echt een wijn voor de herfst en winter.

Streek: Bordeaux
Jaar: 2014
Druiven: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Kleur: Rood
Alcohol: 12.5%
Sulfiet: geen toegevoegd sulfiet
Drinken: nu – 10 jaar
Lekker bij: vlees, knollen, gegrilde groenten

 

Prijs los: € 18,-

 

* * *

 

 

“Ja, ik wil graag deze unieke
Natuurwijnen
ontvangen
!”
x

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

sluitingsdatum van
dinsdag 13 december a.s.

x
Per bestelling geldt

een bijdrage porti/handelingskosten van € 6,-

* * *
Woon je buiten Nederland, in de Benelux?
Dan geld er een bijdrage voor handling/verzending van € 9,-

Woon je buiten de Benelux?
Dan geld er een voor handling/verzending een bijdrage van € 15,-

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan snel even weten hoe we je bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

x

* * *

Totaal: € -

Advertentie