Advertentie

Graancirkels en ‘The Otherworld’


Milk Hill, Alton Barnes 2001 (foto Roeland Beljon)
Milk Hill, Alton Barnes 2001 (foto Roeland Beljon)

Wat: ‘Graancirkels en The Otherworld’ Een zeer bijzondere dag, die je met talloze nieuwe inzichten naar huis zal doen gaan; verrast en ‘door elkaar geschud’; een onvergetelijk avontuur. De wetenschap ontkent de werkelijkheid van de persoonlijke, subjectieve ervaringen en lijkt zich terug te trekken in een deel van de ‘objectieve’ werkelijkheid. Maar ziet dit abusievelijk aan voor ‘het geheel’, zodat er van echte verwondering bij een groot deel van de wetenschappers nauwelijks sprake meer is.

Terwijl verwondering over een fenomeen waar niemand precies de waarheid van weet, de enige juiste houding is. Niets is zo onwetenschappelijk als het angstige vooroordeel…! Tijdens deze goed verzorgde dag (incl. koffie, thee, versnaperingen en lunch) zullen Bert Janssen en Klaas van Egmond een boeiende presentatie geven. Je zult uitgebreid tijd hebben om zélf met Klaas en Bert van gedachten te wisselen.

Wie: Klaas van Egmond is sinds 2008 hoogleraar ‘Geowetenschappen en Milieukunde’ aan de Universiteit van Utrecht. Daarvoor was hij directeur Milieu van het RIVM en adviseur van het kabinet over actuele milieu- en duurzaamheidsvraagstukken. Klaas is auteur van het boek ‘Een vorm van beschaving’.
Bert Janssen is ontdekkingsreiziger, bekroond auteur, onderzoeker, avonturier, verhalenverteller en trainer op het gebied van Remote Viewing. Hij heeft zijn opwachting gemaakt in vele documentaires, radio en televisie programma’s. Aan beide zijden van de oceaan is hij een veelgevraagd spreker.

Het lijken twee totaal verschillende werelden, maar er is één belangrijke overeenkomst tussen deze heren. Beiden zijn gefascineerd door graancirkels; zo hebben zij samen in de Engelse graanvelden onderzoek gedaan naar de herkomst van graancirkels en vele zomermaanden doorgebracht in het graafschap Wiltshire. Daar deden ze vele waarnemingen en voerden vele experimenten uit. Dit alles leverde een revolutie op in hun visie op graancirkels.

‘Graancirkels in wetenschappelijke kringen’

klaas van egmond
Klaas van Egmond

De lezing ‘Graancirkels in wetenschappelijke kringen’ van Klaas van Egmond zal ingaan op de moeizame relatie tussen graancirkels en de wetenschap. Klaas zal uitleggen waarom er wetenschappelijk meer aandacht voor graancirkels zou moeten zijn. Dat alles op een geestdriftige en amusante wijze.
Klaas is een van de ervaringsdeskundigen, die zélf veel merkwaardige dingen heeft waargenomen! Zoals lichten rondom graancirkels; ‘dwaallichten’ die over de graanvelden en graancirkels gleden; metaalachtige ballen van ca. 2 meter doorsnee die als zeepbellen over de velden zweefden. Maar ook ‘angstaanjagende geluiden’, die uit ‘The Otherworld’ leken te komen. Aan de hand van zijn eigen belevenissen en waarnemingen zal Klaas het graancirkelfenomeen in een ander daglicht plaatsen.

‘The Otherworld and how to get there’

Bert  Janssen, onderzoeker van het magisch realisme, schreef het bijzondere boek 'Sophia's ei'.
Bert Janssen

Na de lunch gaat Bert Janssen verder en zal op energieke, humoristische en sprankelende wijze het verhaal een niveau, maar ook een versnelling hoger brengen. ‘The Otherworld and how to get there’ is daarin meer een voorstelling dan een lezing; een verhaal over Graancirkels en Magische ringen, Koning Arthur, Merlijn en de Heilige Graal, Solsbury Hill en Silbury Hill, Avalon en Maria Magdalena, over de Otherworld en hoe je daar kunt komen. En niet te vergeten, wat Peter Gabriel hier mee te maken heeft.

Bert Janssen is ook ervaringsdeskundige, daar waar het ‘The Otherworld’ betreft. Zijn leven wordt in belangrijke mate bepaald door synchroniciteiten en ‘toevallige’ ontmoetingen hebben hem naar bijzondere plaatsen in de wereld geleid, en zijn diepgewortelde interesse in de kracht van vormen, geometrie en harmonie gevoed. Deze interesse leidde hem naar een wereld van de kwantum-fysica, oude kerken, gotische kathedralen, graancirkels, Inka sjamanisme en oude krachtplaatsen. Voor Bert is het hele leven één groot avontuur en zijn ‘open mind’ tegenover onbegrepen fenomenen brengen hem vaak in contact met deze ‘Otherwold’.

Programma:
10.30 uur: ontvangst
11.00 uur: lezing Klaas van Egmond: ‘Graancirkels in wetenschappelijke kringen’
13.00 uur: gezamenlijke lunch
14.00 uur: lezing Bert Janssen: ‘The Otherworld and how to get there’
16.30 uur: vragen en discussie
17.00 uur: borrel

Wanneer:  23 maart 2014 van 11.00 tot 16.30 uur, daarna borrel

Waar:  Sky High Creations, Galerie Beelden Bij Beljon, West-Voorstraat 24, 3262 JP Oud-Beijerland (06 54752559) Aanmelden: kan via www.skyhighcreations.nl of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Verdiepingsdag Graancirkels”. De kosten bedragen € 66,- per persoon. Consumpties en lunch zijn inbegrepen. Je aanmelding is definitief nadat wij je betaling hebben ontvangen. Je kunt € 66,– overmaken op NL78 ABNA 0467074526 tnv R.J. Beljon. Je ontvangt een bevestiging.

Advertentie