Advertentie

Indrukwekkende graancirkels? Deze al gezien..?!


x

graancirkel 2016 Ansty Salisbury2

x

x

Indrukwekkende graancirkels? Deze al gezien..?!

2016 © WantToKnow.nl/be

x

Deze graancirkel willen we graag met jullie delen. Velen zijn reeds bekend met deze formatie, maar juist de vele mensen, die niet weten hoe en waar ze de formaties kunnen bekijken, reiken we dit artikel aan. Aangevuld met informatie over deze bijzondere formatie, die we ‘onderweg’ tegenkwamen. Veel graanformaties, zeg maar het overgrote deel, komt ’s zomers ’tevoorschijn’ in het Engelse graafschap Wiltshire, in het gebied waar ook de magie van Stonehenge, Avebury, het Witte Paard van Uffington.. (klik op foto) en meer van deze bijzondere fenomenen te zien zijn. Wat er precies daar aan de hand is, in midden-zuid-Engeland, hangt voor een groot deel samen met de energetische basis, de grond in Wiltshire.

Uffington white horse
Het Uffington-White-Horse dateert uit de pre-historie.

Het graancirkel-fenomeen is al tientallen jaren het onderwerp van veel diepzinnige gesprekken. Vooral de wondere wereld van het mysterieuze ontstaan van de graanformaties, is dan het ‘leading topic’… Vele duizenden mensen trekken elk jaar naar Wiltshire en ‘bestuderen’ de verse formaties, waarbij er altijd een ‘run’ is op de nieuwe formaties en de eerste foto’s al snel op internet verschijnen; leve het internet. Maar vooral de ontwikkeling de afgelopen jaren, van drones en de smartphone, hebben bijgedragen voor veel nieuwe info. Immers, niet iedereen kan zich een kwalitatief goede camera veroorloven om over de magnifieke drones maar niet te spreken.

Een controversiële graancirkel in Ansty..
Bijna dagelijks worden nieuwe graanformaties gevonden in de zomer, daar in dat magische Wiltshire. De website die bij het openbaar maken van nieuwe formaties een sleutelrol vervult, is de Crop Circle Connector. Mooie naam niet? Wanneer je getroffen bent door het fenomeen, ga daar nou eens een uurtje rondsurfen; je zult zien dat je van de ene in de andere verbazing terecht komt. 2 Nederlandse graancirkel-pioniers willen we je in dit kader ook aanreiken in dit kader: drs. Jeanette Ossebaard en ir. Bert Janssen. Zij zijn al sinds eind jaren 1980 bezig dit fenomeen in kaart te brengen en het vooral dichter bij de mensen te brengen.. Kijk ook eens op hun sites! (HIER en HIER)

De reden dat we dit artikel hier plaatsen, heeft te maken met iets magisch.. Jaja, opnieuw. Want de graanformatie die we je hier ‘aanreiken’ heeft precies dat magische waar we het over hadden. Het gaat om de graanformatie in Ansty:

Het gebied waar jaarlijks de meeste graancirkels verschijnen in deze rode lijnen weergegeven.
Het gebied waar jaarlijks de meeste graancirkels verschijnen in deze rode lijnen weergegeven.

x

De Ansty-graancirkel nabij Salisbury, 12 08 2016..
Deze graancirkel heeft vele magische componenten, niet in de laatste plaats alleen al door de datum, die je simpel tot 11-9 kunt herleiden. De magische ’11’ en de ‘9’ die staat voor ‘voltooiing’.. (En natuurlijk hebben we ook een andere, meer heftige 11-9 in de buurt). De graanformatie die we boven het artikel helemaal hebben afgebeeld, werd gevonden in het plaatsje Ansty, dat zo’n 20 km westelijk van de eeuwenoude plaats Salisbury ligt. Dit plaatsje ligt redelijk uit het centrum van ‘graanformatieland’, om het zo even te noemen.

Normaal vallen de meeste graanformaties in de driehoek zoals we die op de kaart laten zien, maar Ansty ligt daar een relatief stuk buiten. Graan op de molen wellicht van graancirkel-debunkers, die zullen zeggen dat deze formatie daardoor bijv. ‘in alle rust’ gemaakt kon worden.. Anyway. Laten we je gewoon wat data geven over deze enorme formatie met een afmeting van 85 meter diameter/doorsnede. Zoals je ziet past ie net in het tarweveld waarin hij verscheen en is de uitvoering van het design werkelijk ongelooflijk, met geweven halmen, door elkaar lopende cirkels en blaadjes, etc.

ansty crop circle emboss

Kijk eerst eens naar deze opname van een ‘walk through the circle’ en vooral naar de werkelijk magische constructies, waarin de graanhalmen gevlochten zijn. Zie je dat mensenhanden überhaupt doen..?? Kijk ook eens naar het totaalplaatje.. Wie kan er overzicht houden op een graancirkel, wanneer die gemaakt zou zijn door mensen, met de precisie waarmee deze  is gemaakt..? En wanneer je er überhaupt aan zou beginnen, denk je dat dit niet zou opvallen vanaf de weg..? Enfin, we zien je terug na deze wandeling.. 😉

Tja, nu we toch bezig zijn, is een dronevluchtje wellicht mooi eraan vast te koppelen. Zodat je een fraai beeld krijgt van de magie van deze graancirkel. Die lijkt op de afdruk van een soort reliëfstempel, die in het graan is geduwd. Over dit stempel gaan we overigens straks verder. Maar eerst even deze 2 minuten durende luchtvlucht.. 😉

Overigens: mocht je aanvullend nóg anders willen kijken naar deze formatie en de omgeving, dan doe je dat HIER via het programma Spinattic Béta.

Het stempel, teken van een hoax of een hint..??
Kort na het verschijnen van deze cirkelformatie, bleek de waarheid van het gezegde: ‘Al is de informatie nóg zo snel, het internet achterhaald het wel’ weer van toepassing. Zoals je je kunt voorstellen gaf deze afbeelding nogal wat controverse, in de zin van dualiteit (…), toen bleek dat er een ‘spitting image’ was met een embleem, gedragen door een Amerikaans bedrijf, dat ‘Mothership Glass’ heet.. Een reclamestunt..? Maar wat nu als de boer, zijn medewerkers en alle buren, verklaren geen enkele kennis te hebben over de ‘productie’ van deze cirkel.

What’s in an image’..?
Noch dat ze betaald zijn of toestemming gegeven hebben dat deze formatie ‘gemaakt mocht worden’.. Niemand is in het veld waargenomen, voordat de cirkel verscheen; wat vreemd zou zijn als ie door mensenhanden gemaakt zou zijn, met zoveel boerderijen en woningen in de buurt. Maar voor de duidelijkheid: de afbeelding is GEEN EXACTE REPLICA van het logo van het bedrijf ‘Mothership Glass’.. ‘What’s in a name’, zou je zeggen.. Of misschien beter: ‘What’s in an image’…?!?! Zie hier de homepage-afbeelding van dit bedrijf en kijk naar de verschillen vooral..

mothership logo

Het blijkt dat de woorden die rondom het originele logo staan, zoals je ziet, in de tarweformatie vervangen zijn door zogenaamde ‘glyphs’, een soort klanktekens, zoals zeg maar de Chinese karakters (geen letters dus!) ook in elkaar steken. Als klankbeelden eigenlijk, of ‘fonetische pictogrammen’..  Over deze glyphs, zijn al verschillende interpretaties gemaakt. Bijzonder is naar onze mening, dat het medium Judith Moore, deze glyphs al enkele tientallen jaren gebruikt in haar interpretatie/readings van de graancirkels. (Kijk voor groot artikel HIER)

mothership glass
Een waterpijp van het bedrijf MotherShip, met identieke glyphs in het glas als in de graanformatie te zien zijn/waren.

Maar er is iets bizars met deze glyphs, want ze zijn exacte kopiën van de figuren die op een gegraveerde waterpijp staan van dit bedrijf ‘MotherShip’.. Kijk naar de foto hiernaast. Maar… Als dit dat helemaal gefaked is, waarom dan zo opzichtig..? En veel belangrijker nog: ‘Hoe is deze graanformatie dan in hemelsnaam gemaakt’…?? Want reken maar dat het met de hand vervaardigen van deze formatie, niet in één week klaar is..

Als het überhaupt kan, gezien de veelal GEWEVEN graanstengels en andere fysieke hoogstandjes die in de formatie te vinden zijn.. Mysterieus of een pure hoax..? Of is het een mysterieuze hoax om de firma ‘MotherShip’ in hogere regionen te brengen. Deze formatie later te gebruiken voor promotie en wereldberoemd te worden.. Daarbij de waarheid nooit verklappend.. Het kán allemaal..

En dan de vriendelijke boer, die het veld rijpe tarwe, met deze formatie, op 22 augustus heeft weggemaaid. Hij had het publieksbezoek beperkt tot bepaalde tijden en vroeg een kleine toegang tot zijn land, waarvan de opbrengsten naar een goed doel gaan. Nu heeft diezelfde boer een winkel-aan-huis (HIER) en krijgt ie daardoor natuurlijk veel, best heel veel publiek over de vloer in zijn toko/boerenwinkel.

Maar nogmaals, zou deze man, de eigenaar van het land, hierom nou een deal hebben gemaakt met de mensen van het Amerikaanse bedrijf ‘Mothership Glass’…?? Inderdaad: erg, heel erg onwaarschijnlijk.. Kortom een fascinerende graanformatie toch?

En ook nog eens dit: Precies op de plek van een ‘ghost’…
Ken je de uitdrukking ‘ghost’ uit de wereld van de graanformaties..? Een ‘ghost’ is een afbeelding van een graanformatie, die in de grond zichtbaar blijft, NADAT het graan is afgemaaid. Meestal zelfs is de afbeelding ook nog zichtbaar, ná het OMPLOEGEN van het land, dat meestal in het najaar of vroege voorjaar gebeurt. Kijk eens (HIER), voor meer info hierover, op ons uitgebreide artikel over de ‘ghost-formaties’, die veelal simpel op Google Earth en ‘Maps’ zichtbaar zijn. En het bijzondere is, dat deze nieuwe formatie ‘Mothership’ geplaatst is, PRECIES in het veld, waar al een cirkel heeft gelegen; zie deze foto:

ansty ghost combi

Tot slot, last but not least..
Hoe bizar is deze graancirkel, waarbij geen enkele getuige zich heeft gemeld die de creatie van deze cirkel heeft gezien, wanneer we spreken over een ‘promotie-cirkel’. Hoe moet je zo’n formatie noemen, wanneer er sprake is van een door mensenhanden gemaakte figuur. Maar de techniek om een graanformatie te maken met een dergelijke grafische precisie en meetkundige correctheid, bestaat gewoon niet. Zeker niet als je kijkt naar de -het laatste decennium steeds meer voorkomende- gewoven korenhalmen.. Is het de promotie voor de boerenwinkel, in relatie met de mensen van ‘MotherShip’..??

Een graanformatie met een doorsnede van zo’n 85 meter is ongekend. Je kunt zien aan de filmpjes, hoe ongelooflijk onoverzichtelijk het totaalbeeld vanaf de grond is. Kijk naar de onderstaande foto met de mensen in het midden van de bloemfiguur. Kijk naar de totale grootsheid van de cirkel. Het is vooralsnog een mysterie, waarbij de mensen van ‘MotherShip’ zich op hun Facebookpagina ook afzijdig houden van meldingen over hun medewerking. Wat vind jij?

ANSTY meditatie groepje

 

36 gedachten over “Indrukwekkende graancirkels? Deze al gezien..?!

  1. Wie is in staat deze graanformatie dan te maken; dat is eigenlijk de vraag.. Kijk naar de rand met 33 vakjes, allemaal even meetkundig en precies op hun plek. Wat is in hemelsnaam ook de relatie tussen een bioboer en een glasblazer in de VS..? Maar het zou helemaal mogelijk kunnen zijn; heel knap staaltje werk dan in ieder geval..

  2. Nu wordt het dus interessant. Als deze graancirkel door mensen is gemaakt. Even die invalshoek bewandelen…Wie o wie heeft dat gedaan en vooral hoe? Mensen in de directe omgeving hebben niets gehoord of gezien zeggen ze. Is dat wel zo? Waarom ligt deze cirkel op die plek? Wat betekent deze omgeving in relatie tot de cirkel? Wie heeft voordeel bij deze graancirkel? Wat zeggen de symbolen? Onderzoeksjournalisten en graancirkelonderzoekers grijp je kans voor een primeur! Een prachtige uitdaging.

  3. Gelukkig weet ik niet veel over graancirkels, maar wat ik wel weet is dat mensen graancirkels kunnen maken.

   Hier nog een hele mooie Nederlandse graancirkel: http://dcca.nl/1997/nl36.htm Helaas mensenwerk…
   Of wat te denken van deze graancirkel? http://www.xld-sign.com/projecten/bekijk/atlas
   Ook mensenwerk en van hetzelfde team als de eerste.

   Graancirkels zijn door eenvoudig door mensen na te maken. En als je goed onderzoek doet, dan weet je vaak binnen 10 minuten of de graancirkel wel of niet door mensen gemaakt is. Helaas wordt er op dat gebied niet of nauwelijks onderzoek gedaan en praten de meeste onderzoekers elkaar na zonder de feiten te controleren of te hebben onderzocht… Verder was het een collega en graancirkelonderzoeker die mij wist te vertellen dat de Engelse graancirkel voor reclame doeleinden gemaakt is, hetgeen niet de eerste keer is. Er is mij ooit gevraagd om een graancirkel als reclame te maken, hetgeen ik geweigerd heb. Dat was deze: http://dcca.nl/2002/wittem/wit1-nl.htm

   Wij hebben in het verleden wel graancirkels gemaakt, maar altijd met toestemming van een boer en puur voor onderzoeksdoeleinden. Gewoon om eens te kijken wat je nodig hebt om het graan plat te leggen. Doe je dat met een plank en een touwtje en met ander materiaal? Hoeveel mensen heb je voor een graancirkel nodig en hoe lang blijft het graan plat liggen als je het voor de eerste keer plat legt? Al dat soort onderzoek en heel veel meer in gedaan vanaf 2000 tot en met 2005. Alleen jammer dat er vandaag de dag nog amper gedegen graancirkel onderzoek gedaan wordt. Erg jammer want ook in de Nederlandse graancirkels gebeuren vreemde zaken…: http://dcca.nl/2001/stadskanaal2/nl78a2.htm

   En last but not least voor alle mensen die meer willen weten over graancirkels, de afwijkingen, het gedane onderzoek, windschade die geen windschade is en heel veel meer interessante informatie is te vinden in mijn boek ‘De Grap van de Graancirkel’… http://waterklankbeelden.nl/shop-grap.php
   Conclusie: mensen kunnen graancirkels maken, appeltje, eitje. Ook complexe formatie zoals het Nederlandse team onder leiding van Remco Delfgauw gemaakt heeft. En zelfs voor reclame doeleinden.
   Geloof niets doch onderzoek het zelf…..

  4. Tja, dan is het een klein stapje naar de vraag, welke frequentie/boodschap een specifieke graancirkel in zich draagt.. Judith Moore, een Amerikaans medium heeft samen met de Amerikaanse Barbara Lamb een indrukwekkend boek over graancirkels geschreven. ‘Crop Circles Revisited’. (zie Amazon.com)

   Judith Moore heeft ook -samen met de Nederlander Johan Keijser- meer dan 100 graancirkels geduid. Om simpel dan te roepen dat ze ‘door mensen gemaakt zijn’, vind ik nogal naïef. Kijk hier voor het verhaal achter het boek.
   ‘In den beginne was het Woord’.. De frequentie dus. DIE SCHIEP VORM.

  5. Guido, ik ken het boek van Johan en Judith, heb daar zelfs de nodige afbeeldingen voor aangeleverd. Sterker nog, het staat hier tussen de 40 andere graancirkelboeken…:)

   Verder worden er graancirkels door mensen gemaakt. Punt. Ik weet dit omdat ik jarenlang veldwerk en het bijbehorende onderzoek gedaan heb. Mensenwerk pik je er vaak binnen 10 minuten uit, echter er zijn ook graancirkels die niet met mensenwerk te verklaren zijn. En daar ging het bij mij om.

   Hoe ontstaan die eigenlijk? Vermoedelijk door ‘geluid’, echter om dat zeker te weten dient er meer en gedegen onderzoek gedaan te worden. Alleen als in Nederland de graancirkels ‘vallen’, rennen de meeste graancirkel onderzoekers naar het graancirkel mekka in Zuid Engeland alwaar me druk doende is om te zien en gezien te worden. Gedegen onderzoek gebeurt er amper en het stikt van de papagaaien onder de onderzoekers. Maar zelf gedegen onderzoek doen, ho maar….. De goeden daargelaten… Jammer…

   ‘Is sound creating crop circles’ Deze vraag heb ik proberen te beantwoorden in de volgende video: http://cymaticsounds.com/gallery/cropcircles.htm
   Met deze video probeer ik het verband te leggen tussen de ligging van graan in een graancirkel en geluid. Kijk en verwonder…..
   En dit artikel: http://www.watersoundimages.com/news/issoundcreating.htm

  6. In plaats van in te gaan op de essentie van het boek over de BOODSCHAPPEN DIE IN DE CIRKELS ZITTEN (INFORMATIE!!), ga je me vertellen dat je 40 graancirkelboeken hebt..?
   We lullen langs elkaar heen Robert. ‘er zijn ook graancirkels die niet met mensenwerk te verklaren zijn. En daar ging het bij mij om.’
   Waar denk je dat het bij mij om gaat dan..?? Of heb ik gezegd/beweerd dat het allemaáál niet-menselijk-gemaakten zijn..? Dus zullen we de goede maar ‘daarlaten’..?
   Waarom praat je eigenlijk over ‘geluid’..?? Is het niet essentiëler over frequentie of trilling te spreken.. Geluid is toch de consequentie-van-trilling-voor-de-oren..?

  7. Zucht…..

   Boodschappen in graancirkels Guido, beste vriend? No problemo, heb ik ook gedaan…
   http://dcca.nl/art/milkhill-uk.htm
   En hier vanuit het buitenland een reactie die mijn ontdekking en vertaling van twee Engelse graancirkels bevestigd… http://dcca.nl/art/brad.htm

   Verder roep ik niet zomaar dat graancirkels door mensen gemaakt worden. Ik doe dat op basis van 6 jaar serieus veldonderzoek in Nederland. Op basis van dat onderzoek kan ik niets anders concluderen dat niet alle Nederlandse graancirkels worden fysiek door mensen gemaakt, echter, wie maakt ze dan…? En dat antwoord kun je lezen in mijn boek ‘De Grap van de Graancirkel’. http://waterklankbeelden.nl/shop-grap.php
   En laat je niet door de titel misleiden, want het was mijn bedoeling om je daarmee op het verkeerde been te zetten. Je zult versteld staan na het lezen van dit boek…:) Zo maar wat onderzoek:
   http://robertboerman.nl/graancirkels/afwijking.htm
   http://robertboerman.nl/graancirkels/bol.htm
   http://robertboerman.nl/graancirkels/kiemproeven.htm
   http://robertboerman.nl/graancirkels/windschade.htm
   Guido, en verder vraag je jezelf verwonderd af wie er dergelijke, prachtige graancirkel kan maken…??? Hmm, check mijn eerder geposte links nog maar eens dan. Daar staan enkele hele mooie Nederlandse graancirkels die GEGARANDEERD mensenwerk zijn… Ja, het is mogelijk om met een team van mensen een zeer complexe graancirkel te maken zoals Remco Delfgauw en zijn team in het verleden aangetoond hebben. Alleen vind je in dergelijke door mensen gemaakte graancirkel NIET de biofysische afwijkingen die je in een ‘echte’ (niet door mensen gemaakte) graancirkel vindt… Afwijkingen zoals geexplodeerde- en verlengde knopen die volgens Levengood en Haselhoff te maken zouden kunnen hebben met microwaves…
   En dat hele verhaal staat weer in de gezamelijke wetenschappelijke publicatie van Eltjo Haselhoff, mijn neef Jan-Willem en ondergetekende:
   http://robertboerman.nl/pdf/experimental-study.pdf Deze publicatie bewijst dat de in door mensen gemaakte graancirkels afwijkingen NIET voorkomen. Daarvoor hebben we destijds met medewerking van een boer voor een graancirkel gemaakt: http://robertboerman.nl/graancirkels/experiment.htm

   Dus, ja. Mensen maken graancirkels, ook hele complexe graancirkels, echter vanaf een foto of van achter een bureau kun je dat niet beoordelen. Daarvoor moet je het veld in en onderzoek doen. En dat gebeurt helaas amper meer… Jammer….
   Tevreden zo Guido…?

  8. Taal is een waardeloze uitvinding en veel te beperkt. Telepathie zou beter werken…:)

 1. Graancirkels: “VADER Aarde meldt zich.” Terecht, want waar moeders zijn, zijn vaders. Het boek ‘Vader Aarde’ en de aardse taal brengt ons kennis en overzicht terug die verdwenen is. Da’s een begin.
  “Vader Aarde” van uitgever Frontier: frontierworld.nl/nieuw-boek-vader-aarde-van-olof-smit.html |

 2. Als je de website van de reclame maker opent zie je een afbeelding van de graancirkel. Dat is dus een andere dan hun logo zelf. Graantje mee pikken doen ze sowieso dus. En de stunt werkt: vast veel extra hits op hun bijzondere site.

 3. Het bedrijf heet Mothership….de ET boodschap lijkt mij een duidelijke connectie/verwijzing naar hun “moederschip”. Er verschijnen steeds meer beelden van ufo’s. Bijv. ook kleine ufo’s komende uit zogeheten “moederschepen”. Wellicht is dat hun boodschap dit keer, gewoon letterlijk verwijzing naar hun eigen schip.
  Zie verder vele filmpjes op diverse sites en inderdaad Judith Moore. Jeanette Ossebaard liet een keer film zien bij haar graancirkel lezing. Het was een zeldzame opname van een creatie v.e. graancirkel in Wiltshire. In een paar seconden ontstond er een graancirkel in een stuk land waar 2 kleine orbs (lichtbollen) laag overvlogen. De jonge enthousiaste filmmaker was na het delen van zijn zeldzame opname met andere enthousiasten (in Wiltshire)na een paar dagen verdwenen en onvindbaar tot op heden…helaas.

 4. Mooi artikel. Ik was in deze graancirkel… 1 aspect van het artikel klopt niet en dat is dat er NIET eerder een graancirkel op dezelfde plek heeft gelegen. Het is niet een ghost van een graancirkel nl, maar een ghost van een maze wat om de zoveel tijd door de eigenaren van de Ansty Farm zelf worden gemaakt. Dit is oa terug te vinden op hun eigen website…

  1. Helemaal correct Thomas. Kijk naar mijn zoektochtresultaat.
   http://www.anstypyo.co.uk/ansty_maize_maze.html (de laatste dateert van 2013)
   Maar des te meer redenen voor het bekend maken van het evt. feit dat je hem zelf gemaakt hebt, toch. We komen er nog op terug, want het wordt met de dag interessanter, als je de ontwikkelingen volgt..!!

 5. Hier wordt zelfs een boze meneer heel erg blij van. Wat mooi. Deze kan echt niet gemaakt zijn door mensen met stokken, touwen en plankjes. Nee dit is iets heel bijzonders.

 6. Hoe hebben de mensen van Mothership glass gereageerd? Ben wel benieuwd naar wat hun mening is. Ze handelen in waterpijpen dus het lijkt me sowieso niet geheel onwaarschijnlijk dat ze zelf misschien ook wel connecties hebben met het ‘hogere’ (door te blowen natuurlijk). Misschien willen de aliens dit juist?! Ons verwarren door dezelfde soorten informatie door te sturen naar zowel de mensen van mothership, als naar het graanveld waar deze cirkel ontstaan is. Maar hoe dan ook: het blijft allemaal een mystery waar de mensheid nog veel vragen over zal blijven stellen in de toekomst.

  Zo. Nu ga ik lekker zelf een joint roken. De groeten.

 7. Tsja, er verschijnen toch meer barstjes in deze ‘authentieke’ graancirkel. Natuurlijk bestaat het fenomeen, maar ik ben een aantal jaren geleden afgehaakt omdat zelfs een paar bekende Nederlandse graancirkelonderzoekers tegen hun buslading betalende geïnteresseerden bleven vertellen dat een bepaalde graancirkel echt was, terwijl onder alle bekende (Nederlandse en Engelse) onderzoekers allang bekend was dat het een door de mens gemaakte formatie betrof. Blijkbaar waren de inkomsten afkomstig van de betalende mensen die men door graancirkelland rondleidde belangrijker dan de waarheid.

  Ook nu blijkt er toch wel wat meer achtergrondinformatie vrij te komen en lijkt het er toch op dat het een door de mens gemaakte formatie is. En denk nu niet dat het patroon te ingewikkeld is om door de mens te maken. Ik weet niet meer wie het zei (ik meen dat het Eeltje Haselhof was): “Maak de achterkant van je tv maar eens open, dan zeg je ook dat een mens dat nooit gemaakt kan hebben.” Stratenmakers, spoorwerkers, wegenbouwers, architecten, enz werken met laser en GPS om afstanden, afmetingen en vormen EXACT te kunnen krijgen en dat werkt in een graanveld net zo perfect.

  Ik hoop dat het artikel van Linda Mouton Howe nog even vrij te lezen is, vaak verdwijnen haar artikelen na bepaalde tijd achter een abonnement:

  https://www.earthfiles.com/news.php?ID=2458&category=Environment

  PS. Ik beweer nu niet dat het artikel het laatste woord is over deze bijzondere graancirkel, maar je moet wel open blijven staan voor meerdere mogelijkheden. Het zal mij dus niets verbazen als het (weloverwogen samengestelde) logo van een bedrijf voor reclamedoeleinden in een graanveld verschijnt. En natuurlijk houden alle betrokkenen hun mond om er maar vooral voor te zorgen dat hun cirkel (reclame) zo lang als mogelijk is in (alternatieve)media wordt besproken! Zodra de makers, de eigenaar van het veld en het betreffende bedrijf toegeven dat het een reclamestunt is, negeert iedereen vanaf dat moment de formatie.

  1. Nu moet er wel worden opgemerkt dat ook dit korte item van National Geographic min of meer ‘gefabriceerd’ is. Deze versie ging rond onder de sceptici en werd dus maar wat graag door Nat Geo overgenomen en gebracht alsof het onweerlegbaar bewijs is dat deze cirkels en bollen een hoax betrof. Het is alweer een hele tijd geleden dat over deze video werd gediscussieerd, maar de maker van de video heeft volgens mij deze versie van Nat Geo weerlegd.

   Ook de bewering van Nat Geo dat iemand met een camera andere bewegingen zou maken en op een andere verbale wijze zou reageren is natuurlijk nog steeds geen bewijs dat het om een hoax gaat, iedereen filmt en reageert op zijn eigen manier. Als je als graancirkelonderzoeker met dergelijke zwakke argumenten komt om de echtheid van het fenomeen te bevestigen, word je door de ontkenners hartelijk uitgelachen en terecht.

   Het blijft zoals het al jaren is, een welles/nietes spel. Natuurlijk bestaat het fenomeen, maar net als bij het UFO-fenomeen (waarbij het 100% duidelijk is dat er onbekende objecten door het aardse luchtruim scheren) komt het niet tot een onbevooroordeeld wetenschappelijk onderzoek om zodoende nu eens uit te zoeken waar de herkomst van dit soort fenomenen ligt. Elke wetenschapper (met een goede baan) die serieus over deze fenomenen praat, staat binnen no time te boek als een graancirkel- of UFO-gekkie. Vraag het Coen Vermeeren maar eens.

   Voor de politiek, de wetenschap en hun aftandse schoothond met de naam ‘gevestigde media’ staat het vast dat het om bedrog gaat, daar hebben zij blijkbaar geen onderzoek voor nodig, ze nemen niet eens de moeite er eens beter naar te kijken, ze praten elkaar na zonder elkaars beweringen op waarde te schatten. Net als bij de harde kern van de sceptici (de ontkenners) zoals bij stichting Skepsis, die klakkeloos beweringen van andere sceptici overnemen zonder die op waarheid te controleren en op te voeren als ‘waterdicht’ bewijs voor bedrog.

   Voor de geïnteresseerde, hier is een vertaald artikel van Nacy Talbot over de documentaire van Nat Geo, zij schrijft in het intro:

   ‘Recentelijk is hier in Amerika alweer een documentaire over het graancirkelfenomeen uitgezonden. Dit maal van de hand van de welbekende organisatie National Geographic. Het publiek verwacht dat deze organisatie accurate en allesomvattende informatie aan het hen verschaft (wanneer die voorhanden is) en een oordeel presenteert getoetst aan recent wetenschappelijk onderzoek. Omdat in deze documentaire de bovenstaande normen niet zijn nagekomen, ben ik van mening dat ik moet schrijven wat ik weet over het tot stand komen van deze productie.’

   http://ufowijzer.nl/tekstpagina/KanttekeningenDocuNG.html

  2. Dat sceptici klakkeloos beweringen van andere sceptici overnemen zonder die op waarheid te controleren en op te voeren als ‘waterdicht’ bewijs voor bedrog.
   En zo is het ook nog eens een keer. Dank Paul!

  3. Eens Paul, Een film is zelden onweerlegbaar bewijs, want manipuleerbaar. National Geographic legt simpelweg een andere optie op tafel. Zolang het harde bewijs er niet ligt is het aan de lezer welke optie men het meest plausibel acht.

   En gezien jouw eerdere reactie is wel duidelijk welke kant jij op beweegt. In die van stichting Skepsis …

   Groet, Sjako (of Arie voor de liefhebbers)

  4. Nou, ik beweeg beslist niet de kant van Stichting Skepsis op, als er al ergens sceptici met verborgen achtergronden en eigen belang zitten, dan is het wel daar. Ik heb altijd gezegd: “Degenen die Stichting Skepsis op hun woord geloven, die zijn pas echt goedgelovig!”

   Ik wil beide kanten open houden, er zijn beslist echte graanformaties, iets dat de oogkleppers en aanhangers van Skepsis nooit zullen toegeven, maar er zijn ook meer menselijke graankunstenaars dan we denken en dat wordt dan weer onbesproken gelaten door de zogenaamde ‘onderzoekers’ waarvan het merendeel in feite geen echt onderzoek doet, maar een inkomen heeft uit het fenomeen en graag alle formaties aan een mysterieuze bron linkt.

   In Nederland hadden we Robert Boerman die al zijn vrije tijd en veel eigen geld in daadwerkelijk onderzoek naar graancirkels stopte. Maar het team waarmee hij dat werk deed, keek in eerste instantie in een nieuwe formatie of er geen menselijke sporen waren. Waren die er duidelijk aanwezig, of hadden zij contact met de menselijke makers ervan, dan werd de cirkel subiet als gemaakt door de mens betiteld en dat werd ook zo aan de media gemeld. In Engeland schijnt dat nogal moeilijk te liggen. En laten we eerlijk zijn, dat heeft alles te maken met de commercie rondom het fenomeen. Tientallen formaties per seizoen, op een klein gebied, dat zorgt voor toerisme en inkomen, dus negatieve informatie wordt niet gewenst.

  5. @Odette, nee, nooit overwogen. Jij blijkbaar wel, dus geef het antwoord maar. Of is dit een quiz?

  6. Eh, welk filmpje spreken we nu over? De link die sjako gaf (https://www.youtube.com/watch?v=jMeRd5EdBwE) geeft toch het logo van Nat Geo weer?

   Al sinds het bestaan van Nat Geo channel worden ze ervan beticht dat ze net als bv. Een Vandaag alles als complottheorie zien, waarin alleen domme mensen geloven. Ze hebben gedurende de jaren diverse docu’s over verschillende vreemde en mysterieuze fenomenen gemaakt, maar geen enkele keer doen ze dat op positieve wijze, telkens krijgen de sceptici de meeste tijd in het programma en kraken alle bewijs of vermoedens volledig af. History Channel heeft wat dat betreft een betere naam.

  7. Ik heb mij vergist. Tijdens het filmpje te zien maar niet in de aanvang.
   Er wordt gesuggereerd hoe mensen zouden reageren als ze hiermee geconfronteerd werden. Hoe kan je in hemelsnaam iemands gedrag bepalen hoe hij zou moeten reageren op iets. Spring jij ook in het water of blijf je staan kijken omdat het zo verschrikkelijk koud is als iemand om hulp riep die in nood verkeert? Voorbeelden te over, een hoop gezwets…

  8. Zo Odette, lesje in nederigheid weer binnen? Voortaan eerst kijken voordat je bevooroordeeld reageert en hopeloos de mist in gaat.

  9. Ik weet waar jij op kickt Arie, geen probleem voor mij. Je bent eenvoudig te bevredigen.

 8. Aan alle wanbelievers,
  Zelf ben ik heel groot cropcircleliefhebber. Het is ook helemaal niet mijn bedoeling te vervallen in welles-nietsspelletjes. Ik ben reeds drie maal naar Engeland geweest om daar de schoonheid van deze agroglieven te bewonderen. Ik heb meerdere bijzondere ervaringen gehad, ufo’s gefotografeerd boven deze cirkels, endergelijke meer.
  Eens ben ik getuige geweest van een oranje vliegende lichtbal, ter grote van een basketbal, die op een afstand van enkele meters boven mij vloog en twee dagen later verscheen in de buurt een cropcircle. Of het één met het ander te maken heeft kan ik niet bevestigen. Wel bevestigt mijn getuigenis dat er meer boven hemel en aarde is dan wat wetenschappelijk wordt aanvaard.
  Misschien dat we verder zullen komen als we de ‘wetenschap’ analyseren!
  Inmiddels ben ik er wel uit dat ook de wetenschap de NWO dient , zijn meester die hen(bepaalde wetenschappers) zwaar uitbetaald om die dingen aan te tonen wat niet per definitie de burgers dienen maar wel de economie! Aan allen die deze propaganda geloven zou ik dan ook willen aansporen met een verruimde visie naar de wereld te kijken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.