Advertentie

Nieuw boek Bert Janssen: Sophia’s ei


sophia
De cover van het indrukwekkende boek van Bert Janssen.

Graancirkels als achtergronddecor

Met de mysterieuze graancirkels als achtergronddecor ontrafelt Paul stukje bij beetje het grootste Mysterie dat de mensheid ooit heeft beziggehouden. Sophia’s Ei is het op gnostische inzichten gebaseerde en ongekend spannende verhaal, waarbinnen wetenschap – psychologie en kwantum fysica – en verschillende sjamanistische en esoterische inzichten samenvloeien en één worden. Uiteindelijk wordt de ultieme vraag beantwoord. Ja, God bestaat. Hij is echter in en in slecht, maar er is een uitweg en Paul blijkt de sleutel tot die uitweg te bezitten.

Bert Janssen, onderzoeker van het magisch realisme, schreef het bijzondere boek 'Sophia's ei'.

Op één van zijn vele reizen heeft Bert Janssen een bijzondere ontmoeting met een vrouw die hem een wonderbaarlijk verhaal vertelt. Het verhaal van de jonge, uit Londen afkomstige accountant Paul Stokely, die tijdens een vakantie in Wiltshire (Engeland) ongewild verstrikt raakt in een web van intriges, met het Britse leger, de Binnenlandse Veiligheidsdienst van Engeland en de Kerk als belangrijkste spelers. Met de mysterieuze graancirkels als decor ontrafelt Paul stukje bij beetje het grootste mysterie dat de mensheid ooit heeft beziggehouden…

Paul raakt betrokken bij een groepering die graancirkels bestudeert en probeert op te wekken met meditatie en rituelen. Paul blijkt de gave te hebben om graancirkels te kunnen creëren en om gebeurtenissen te voorzien en raakt vervoglens verzeild in politiek-religieuze intriges. De 3 genoemde grootheden: De Binnenlandse Veiligheidsdienst, het Britse leger en de Kerk hebben alle drie een reden om de ontwikkeling van Paul te volgen.

De geschiedenis van Paul laat zich lezen als een queeste, een persoonlijke reis van een man die voorbestemd is om een groot mysterie te ontrafelen: de vraag naar het bestaan van God. De auteur presenteert met dit boek in verhaalvorm het resultaat van zijn eigen onderzoekswerk, onder meer op het vlak van graancirkels. Hij gebruikt hierbij wetenschappelijke inzichten uit psychologie en kwantumfysica.

Over Bert Janssen

Bert Janssen, 1958, is na een aanvankelijke studie wis- en natuurkunde afgestudeerd als landbouwkundig ingenieur. Sinds de eind jaren zeventig studeert hij grenswetenschappen. Hij deelt zijn opgedane kennis middels het geven van lezingen en workshops, het maken van documentaires en middels het schrijven van boeken. In 2003 ontving hij voor zijn inspanningen de Frontier Award. Zijn documentaire ‘Contact’ won in Amerika een Ebe-Award.

In zijn boek ‘Sophia’s Ei’ brengt Bert Janssen al zijn vergaarde kennis en wijsheid in één verhaal bij elkaar. Of zoals hij het zelf zegt:

“Niets in dit boek is precies gegaan zoals het beschreven staat, maar het is allemaal volledig waar”.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.