Advertentie

Waarachtig leven..


Jules van der Veldt beschikt sinds 1996 over het zogenaamde automatisch schrift, wat hem in staat stelt inspiraties vanuit de ongeziene wereld te ontvangen. Deze inspiraties zijn vooral bedoeld ter ondersteuning van de menselijke ontwikkeling. Ze geven inzicht in onze menselijke (leer) processen en de wijze waarop we ermee kunnen omgaan. Jules ontvangt deze teksten vanuit het grote wetende veld. Deze ontvangen inspiraties zet hij op het wereldwijde web, waar ze door vele duizenden mensen worden gelezen.

Samen met zijn levensgezel Marieke de Vrij (spiritueel maatschappelijk raadsvrouw) geven zij in hun centrum vele trainingen, lezingen en verdiepingsbijeenkomsten van individuele en maatschappelijke betekenisgeving.

Naast de teksten die Jules dagelijks doorkrijgt, is een bundeling van deze teksten in een nieuw boek te vinden. Gebundeld vormen ze samen een eenheid, een soort universele waarheid voor deze tijd. Bijzonder, maar ook confronterend voor de wijze waarop we ook vandaag nog met elkaar omgaan. Hoopvol ook, want we leven blijkbaar in een groot wereldwijd veranderingsproces gericht op een werkelijk betere wereld.

Deze doorgevingen overstijgen religieuze stellingen en dogma’s, maar is er ook gelijk aan, daar waar binnen de mensheid en haar geloofsovertuigingen, zuiverheid en onderlinge gelijkheid de uitgangspunten zijn. Waar medemenselijkheid en wederzijds begrip wordt voorgestaan en het eigenbelang dienstbaar is aan het algeheel welzijn. Een geschrift dat de wereld mooier kan maken wanneer we ook zélf een eigen bijdrage willen en durven leveren, anders dan voorheen. Een bespreking van het boek, een intro ertoe.

Jules vd Veldt

x

x

Waarachtig Leven; Vrijgegeven teksten voor de mens van Nú

2015 © WantToKnow.nl/Jules van der Veldt

x

Inleiding tot het voorwoord van het boek..

Het is eind 2004 als ik Jules van der Veldt ontmoet. Een indringende ontmoeting, niet in de laatste plaats, doordat we beiden, preciés op dat moment, in een cruciale fase van ons leven zaten. De herkenning droop van onze ontmoeting af. Jules is de partner van Marieke de Vrij, wiens werk ik in die tijd ondersteunde middels een rol in het bestuur van ‘Stichting De Vrije Mare‘. (Inmiddels heb ik vanuit mijn rol als lid van de raad van advies van die stichting, gelukkig nog regelmatig ontmoetingen met Jules, die voor mij aan de andere kant van het land woont.)

De ontmoeting in 2004 werd een soort ‘vanzelfsprekendheid’ en die typering, dat karakter van ontmoeten, is altijd de essentie blijven vormen van onze ontmoetingen en vriendschap. Hoewel we de vloer niet plat lopen bji elkaar, zoals dat dan heet in onze taal, is die diepe vriendschap er. Vanuit die herkenning van ‘vervlogen tijden’, die we beiden hebben gevoeld. Als monniken in een klooster, diep doorvoelend.

Jules wanttoknowSinds januari 2015 kun je de inspiraties, die Jules bijna elke dag optekent, hier op de site volgen. Prachtige staaltjes van doorleefde menselijkheid. Uit een diep-ervaren bron, die vooralsnog onbekend is, maar door zijn doorgevingen, de zuiverheid ervan weerspiegelt. Lees ze maar eens, die inspiraties van Jules. Natuurlijk, het is niet de taal-van-de-straat, dat begrijp ik. Maar met een klein beetje ontspannenheid en openheid, vloeien deze inspiraties naar je hart, zonder enige moeite. Althans, zo is het bijna altijd bij mij, wanneer ik de inspiraties lees, die Jules me een paar keer per week toestuurt.

En nu is er dan het boek; een volledig nieuwe stroom van waardevolle inspiratie. Een boek dat onlangs aan Jules werd ‘aangereikt’. Een boek dat het verdient om hier onder je aandacht gebracht te worden en in deze tijd van het jaar te worden uitgegeven. Zodat het kan worden dóórgegeven, als cadeau, als ‘waardering voor’. Bijvoorbeeld.

Maar vanzelfsprekend is het boek een ideaal rustpunt, om in de gekte van ons dagelijkse bestaan, even weer te lezen, wéér te zien, waar het essentieel om gaat. Te herkennen waar je zelf je waarde hebt liggen. En ja, dat is meestal in het hart, het geheugen van de Liefde die we allemaal Zijn. De plaats waar we onszelf ten diepste terugvinden. De woorden van de inspiraties van Jules van der Veldt krijgen het voor elkaar. Een boek dat we je aanraden. Niets meer, maar ook niets minder. Opdat bekrachtiging je deel mag zijn.

Guido Jonkers

WantToKnow.nl/.be

x

* * *

waarachtig leven

x

x

x

Voorwoord uit het boek ‘Waarachtig Leven’ van Jules van der Veldt.

x

“In 2014 bracht ik op het eiland La Palma ren vakantie door; ik was er nog nooit geweest. Een zonovergoten eiland met een rijkdom aan natuurschoon. Zomaar teksten ontvangen ben ik niet gewend in de vakantie. Teksten ontvang ik normaal wekelijks vanuit het grote wetende veld, de kosmos, of vanuit de hemel als u dat beter kan verstaan.

waarachtig leven coverIn 1996 werd mij namelijk daarvandaan gevraagd of ik wilde ‘schrijven’. Het heeft even geduurd voordat ik als nuchtere Nederlander dit tot me kon nemen. Sinds maart 2004 zet ik de ontvangen inspiraties op het wereldwijde web. Vele honderden mensen lezen ze dagelijks, ook op andere sites, die de inspiraties hebben overgenomen. De teksten geven inzicht in onze menselijke (leer)processen en de wijze waarop we ermee kunnen omgaan.

Maar in die vakantie bleven de woorden maar stromen. Het werd me al snel duidelijk dat hier een andere bedoeling mee was, dan met mijn gebruikelijke inspiraties. Zie hier het resultaat: een opgetekend geschrift wat mij voor komt als een universele waarheid voor deze tijd. Bijzonder, maar ook confronterend voor de wijze waarop we ook vandaag nog met elkaar omgaan. Hoopvol ook, want we leven blijkbaar in een groot wereldwijd veranderingsproces gericht op een werkelijk betere wereld. Je zou het niet zeggen als je om je heen kijkt in deze roerige tijd.

Dit boek overstijgt allerlei religieuze stellingen en  dogma’s, maar is er ook mee vergelijkbaar, namelijk daar waar er binnen die geloofsovertuigingen, zuiverheid en onderlinge gelijkheid van uitgangspunten is, waar medemenselijkheid en wederzijds begrip wordt voorgestaan en waar het eigenbelang dienstbaar is aan het algeheel welzijn.

Weet echter dat we allemaal op weg zijn, hoe dan ook. Heb zo ook compassie met hen die anders denken dan u en ik. Beste lezer, ik vraag u om dit boek met open vizier  te lezen en tot u te nemen. Het is wel even wennen aan het taalgebruik, maar gaandeweg zult u merken dat juist deze geschonken taal u diep zal raken. Geef het daarom een kans. De compactheid en intensiteit van de woorden vragen soms ook om het méér dan eens tot u te nemen.

Neem er gerust de tijd voor. Het zal, wat betreft uw beeld van de wereld en van uzelf, hoopvol stemmen. Tot slot hoop ik dat ook ú bereid bent de wezenlijke vernieuwing te ondersteunen, geheel vanuit eigen vrije wil.”

Een warme groet,

Jules

* * *

Wil je het boek bestellen?
Klik op deze banner van de bookshop.

x

wanttoknow bookshop logo

1 gedachte over “Waarachtig leven..

 1. Lieve Jules,

  Wat mooi en hoe verrijkend voor de wereld. Ik ga je boek zeker bestellen…

  Ik ben eind vorig jaar jouw mailadres kwijtgeraakt doordat mijn computer gehackt werd.
  Hoe is het met jou en met Marieke?
  Heb zulke fijne warme herinneringen aan jullie en aan Mantinge en Drenthe.

  Lieve groet….Tanni

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.