Advertentie

Leven na leven na leven na de dood..


In het kader van de intensieve discussie over het leven ná de dood, verschijnen er steeds meer interessante boeken, artikelen en ook films.  De verfilming door de Boedistische Omroep Stichting (BOS) van het boek van ‘Eindeloos Bewustzijn’, van cardioloog Pim van Lommel, is hier maar één van de voorbeelden van.

Hoe bijzonder gaat ons leven worden, of moeten we zeggen: ‘Het bewustzijn van ons leven’, wanneer we de deur in onze mind permanent open kunnen zetten naar een groter podium. Een universeel podium van het reizende bewustzijn, dat van lichaam naar lichaam gaat, het specifieke lichaam van dát moment als tempel mag gebruiken om zichzelf te leren kennen.

Het is het motto van de Staya Erusa-beweging van Ronald Jan Heijn, die juist door DIT inzicht probeert om ons bewustzijn te prikkelen, om te ontwaken.. We citeren van de site van Staya Erusa:

‘Onze missie is om Staya Erusa bij te laten dragen aan de bewustzijnsverruiming van de mensheid. Staya Erusa doet dit door inzichten te delen en een ruimere manier van denken te stimuleren. De mensheid staan voor grote uitdagingen als honger, armoede, milieu, energie en water, ziekten, oorlog, agressie en terrorisme. De huidige politiek en aanpak komt er niet uit. Het zijn oplossingen in de categorie ‘meer van hetzelfde’. We moeten radicaal anders en ruimer gaan denken.

Bewustzijn is de oorsprong.  We zijn één kosmische familie. We zijn een van de vele manifestaties van bewustzijn. We zijn allen één, we ondergaan dezelfde spirituele evolutie. Leven is eeuwig, we hebben al duizenden levens geleefd. We zijn alles al geweest, man, vrouw, elk ras, elke religie, moordenaar, slachtoffer etc.

Er zijn al vele beschavingen voor ons geweest, honderd duizenden jaren voor ons. Er bestaan ‘kosmische wetten’ zoals de Wet van Reincarnatie en de Wet van Ooraak en Gevolg.

We zijn verantwoordelijk voor alles wat we doen. Hoe we denken heeft invloed op ons leven, zelfs op het klimaat. Niemand wil veranderen als hij niet begrijpt waarom. Voor verandering is dus inzicht nodig.’ (HIER de lead naar deze site.)

En ook wanneer we het boek van Pim van Lommel nemen, ‘Eindeloos Bewustzijn’, en de ‘leven-dood-grens’ als een wetenschappelijke uitdaging gaan benaderen, zien we, dat we óók daar uitkomen. Het besef van een ‘reizend bewustzijn’. (HIER de link naar de bespreking van dit boek). Het is voor de wetenschap dan ook een uiterste inspanning om voeling te blijven houden met de realiteit, zoals die door veel mensen wordt ervaren. Maar zoals het simpelweg gaat in de wetenschap, is op basis van casuïstiek geen ‘weten’ te bouwen.. Dát is op zich wel logisch, want ieder mens heeft in zijn eigen casus, natuurlijk zijn eigen ervaringen. Maar als die ervaringen nou allemaal eens gelijkduidend zijn, als we erin zouden slagen al die ervaringen -bijvoorbeeld via wetenschappelijke experimenten- te benoemen in één ’theorie’, tja dan… Dan hebben we inderdaad een boek als dat van Pim van Lommel..

Hieronder plaatsen we in onze speciale speler, de film ‘LIFE AFTERLIFE’. Tot onze spijt is hij niet Nederlands ondertiteld, maar we hopen dat je toch de moeite neemt een kijkje te nemen.

Deze film neemt een intrigerende kijk in de eeuwige vraag: ‘Is er leven ná de dood?’.. En… als dat zo is, kunnen we dan communiceren met de ‘doden’..? Door het laten zien van persoonlijke verhalen van alledaagse mensen, zoals jij en ik, komt er een verhaal tevoorschijn. Deze mensen claimen dat ze contact hebben gehad met overleden vrienden en familieleden.

Regisseur Lisa Jackson maakte deze film in 1999 en ze laat naast de ‘alledaagse mensen’ ook mediums aan het woord, filosofen en wetenschappers, die hun leven aan deze ultieme vraag hebben gewijd. Deze film onderzoekt de feiten én de fantasieën rondom deze laatste ‘grens’.

17 gedachten over “Leven na leven na leven na de dood..

 1. We zullen toch echt eerst ons eigen bewustzijn tot de oorsprong moeten uitdiepen, anders kunnen we onszelf echt voor de gek houden met van alles.

  De aanwezigheid voelen van een overleden persoon, wil nog niet zeggen dat die persoon er echt is. Wij zijn illusie dus ook alles wat we ervaren. Energieën blijven hangen en zijn ten alle tijden op te vangen. Als we willen (en kunnen) dan kunnen we dingen oppakken van duizenden jaren geleden en we zien dan ook dat paragnosten en mediums dit doen. Alles is energie.
  Wat pak je op, de persoon of alleen de energie.
  Iets uit jezelf of van buiten jezelf.
  We zijn al zo manipulatief met onszelf dus daarom, eerst jezelf compleet ontrafelen voor je met de doden gaat praten.
  Dat is tenminste mijn mening. Anders kun je gek worden van je eigen waanbeelden.

  Ik heb veel dingen gezien, gevoeld, waargenomen. Naderhand kan ik zeggen dat ik een aantal dingen zelf heb gecreëerd en dat andere dingen gewoon opgepakt worden. Ik voel veel van de levenden, ook energieën van de overledenen kan ik vaak voelen. Ik maak er alleen geen identiteit aan, ik zie het als sfeer, energie.

  1. Klinkt toch alsof je zelf heel wat bent en wanneer een bewustzijn toch anders ervaart dit nep is of niet echt/juist. Maar wat en wie bepaald dat? In mijn optiek is alles echt en kan van alles in je bewustzijn verschijnen. De dichtheid die wij om ons heen ervaren is er zojuist 1 van ontelbaren. We gaan van alles ervaren, van coole buitenaardsen tot draken en andere verschijningen. Zij zijn er omdat wij er ook zijn. Wie zijn wij om te bepalen dat dit onzin of zinnelijk is?

   Een ding zeg ik je: Het is grandioos “GAAF” wat alles is en wij als mens zijn maar pas begonnen een beetje meer te ervaren wat we voor nu mogelijk hebben gehouden.

   Het leven is een groot feest. Ik ben het dankbaar dat ik alles mag ervaren. Het is letterlijk in groot feest =)))) Het beste allemaal!!!!!!

 2. Tegelijk zit ik te luisteren naar de documentaire.
  Bewustzijn, wat is dat. Dat is een goeie.
  Dat is de oorsprong van ons allemaal toch?
  We zijn ons bewust en kunnen nog bewuster worden van dingen die spelen in en om ons heen.

  Bewustzijn zelf is alleen niet uit te diepen met het verstand.
  Hoe kan een klein deeltje het geheel overzien? Dat kan niet.
  We kunnen het wel ervaren en vaak onbewust doen we dit ook.
  Alles ging vanzelf. Ja, zo gaat het altijd als je je niet identificeert met welke vorm dan ook.

  Zijn, dat blijft over als we dood gaan en alles hebben doorzien. In dat Zijn is de hemel, de heilige Graal waar iedereen naar zoekt, bewust of onbewust.
  Dan is er uiteindelijk geen verschil meer tussen leven en dood. Zijn is eeuwig.

 3. En alles is “energie” Martijn. Jij ook, ik ook. Maar wie zijn wij??? Precies… ik kan het slecht verwoorden maar in mij weet ik dat ik de waarheid al gevonden heb. Het is goed zo. We leven in vrede, het is wat jij er van maakt als persoonlijke zelf. Je kunt alle kanten op gaan. Je kunt het voor jezelf net een hel maken maar je kan het ook je eigen paradijs maken. Simpel maar voor mij werkt het en ik voel me meer dan geweldig!

  Niet om arrogant te willen zijn maar ik probeer het te verwoorden maar dat is lastig vind ik.

  Het ga je goed en verbonden zijn we altijd!

  1. Ik ben een eeuwigdurend veranderend ontwikkelingsproces
   Ik ben god
   Ik ben het universum
   Ik ben bewustzijn
   Ik ben mens
   Ik ben die ik ben
   Ik ben in wording
   Ik ben en dit weet ik zeker

  2. Het ik zijn Riet is misschien uit de tijd, het is nog beter om van uit het hart voor iedereen toe te willen wensen:

   Wij zijn allen een eeuwigdurend veranderend ontwikkelingsproces
   Wij zijn allen god
   Wij zijn allen het universum
   Wij zijn allen bewustzijn
   Wij zijn allen mens
   Wij zijn allen die wij zijn
   Wij zijn allen in wording
   Wij zijn allen en dit weten wij zeker

   Voor jou:

   http://www.youtube.com/watch?v=VbCBJ05gdwc

 4. Bewustzijn wordt in de hypothese van Eindeloos Bewustzijn alomtegenwoordig en non-lokaal genoemd. Ik zou daar de term onpersoonlijk bij willen voegen. Slechts in interactie met een biologische levensvorm zoals de mens, ervaart het zoiets als zelfbewustzijn. Echter, het fysieke brein is een middel (door van Lommel ook wel een ontvangststation genoemd) die zoiets als een tijdelijk persoonlijk bewustzijn mogelijk maakt.

  Als we sterven ontbindt het fysieke brein en daarmee ook het instrument om zoiets als een persoonlijk zelfgewaar te ervaren. Misschien gaan we dan weer op in dat alomtegenwoordige bewustzijn, wat non-lokaal en onpersoonlijk is.

 5. Wet van Reincarnatie en de Wet van Ooraak en Gevolg.

  De wet van oorzaak en gevolg zien wij dagelijks om ons heen. Is ook een natuurkundig gegeven.
  MAAR de Wet van Reïncarnatie…. de Wet van Reïncarnatie? Mensen help mij eens?
  Wat is het overtuigende bewijs van reïncarnatie?

  Ja, voor mij is dood er niet meer zijn. Terug gaan naar de Oorsprong. Als iemand mij kan aantonen dat reïncarnatie is te bewijzen, dan zal ik er mijn verdere leven van getuigen. Tot die tijd hou ik het bij dood is dood tot het moment dat God mij oproept tijdens de Wederopstanding. Vraag mij niet dat te bewijzen, want dat kan ik niet. Daarom zal ik het ook niet als wet aan anderen presenteren.

  Wie mag ik uitnodigen mij het bewijs voor reïncarnatie als wet te leveren?

  1. http://brianstalin-index.blogspot.com/
   Geen wet hoor!! Alleen een hoop materiaal dat er al is. Kan pas gedocumenteerd worden nadat er een database met foto’s was gemaakt dus van de laatste periode dat we beeld konden vastleggen. Verders wist ik vanaf het begin al dat ik er al eens was, ben mijn vorige rit hier nooit vergeten. Maargoed dat is persoonlijk en intern weten en niet ergens in geloven omdat een ander dat wil.

   Enne dit is wat ik denk; wat jij gelooft is waar. Dat valt niet te bewijzen! Als jij er niet in gelooft dat je terugkomt dan is het zo.
   Echter ik persoonlijk weet dat de dood onzin is. Geen kwestie van geloven maar van niet vergeten. Niemand zou bang hoeven zijn als ze wisten wat ik weet. We zouden zelfs in vrede kunnen leven zonder angsten en schimmen 😉

 6. Kokopelli….als je je meer spiritueel gaat ontwikkelen, dan krijg je je bewijs vanzelf.
  Een kleuter van 4 kan je geen wiskunde uitleggen, dus ik kan jou ook niet iets gaan uitleggen wat je niet ziet, hoort of voelt m.b.t. ervaringen van vorige levens.
  En daar heeft geen god iets mee te maken.
  Jou tijd komt nog… wellicht in dit leven of het volgende. Geduld is een schone zaak.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.