Advertentie

Ook Polen stopt met GMO-acceptatie..!!


Het lijkt er steeds meer op dat de GMO-granaat in Monsanto's eigen toko gaat ontploffen..
Het lijkt er steeds meer op dat de GMO-granaat in Monsanto’s eigen toko gaat ontploffen..

x

Ook Polen stopt met GMO-acceptatie..!!

2013 © Alex Pietrowski, Staff Writer Waking Times

2013 © vertaling WantToKnow.nl/.be – Guido Jonkers

x

Polen is het laatste EU-land dat genetische gemanipuleerde zaden in de ban heeft gedaan. Dit ondanks het feit dat de Europese Voedselveiligheidsraad de zaden als ‘veilig’ heeft geclassificeerd voor gewasteelt. De Poolse minister voor landbouw maakt gebruik van de clausule in de reguleringsafspraken, die Polen de mogelijkheid geeft om de GMO-zaden te weren uit het land. Dit gaat onder het kopje van ‘bescherming van de lokale landbouwcultuur voor besmetting’..!

Onlangs keurde de EU twee GMO-maïssoorten goed voor gebruik in de Europese Unie. Het gaat daarbij om Monsanto’s MON810 maïs en de GMO-aardappel ‘Amflora’ van BASF. Vanaf 28 Januari echter hebben de Polen deze beide GMO-varianten in de ban gedaan..! De minister liet dit bericht uitgaan:

“Om onze handelwijze te verantwoorden, in het niet opvolgen van deze reguleringen, wijst het Ministerie van Landbouw erop, dat het feitelijk onmogelijk is, om GMO-zaden en natuurlijk varianten náást elkaar te verbouwen, vanwege het risico van kruislingse besmetting van de natuurlijke zaden. Daarbij wil het Ministerie ook uitdrukkelijk wijzen op het gevaar van besmetting van honing door GMO-pollen, van specifiek de Monsanto-maïs MON-810.

Monsanto's doel is niets minder dan het controlleren van de volledige voedselketen.
Monsanto’s doel is niets minder dan het controleren van de volledige voedselketen.

De Poolse regering is uitermate bezorgd over het ontbreken van wetenschappelijk onderzoek over de veiligheid van GMO-gewassen en -zaden op het milieu, maar met name op de volksgezondheid. Feitelijk geeft de EU nu toestemming om elke boer, die juridisch-illegaal MON-810 maïs laat groeien of de ‘Amflora’- aardappel, zonder dat zich daarvan bewust te zijn, veroordeelt zou kunnen worden met stevige financiële boets en zelf s met de vernietiging van diens oogst.”

Dit is vanzelfsprekend bijzonder goed nieuws voor tegenstanders van genetische gemanipuleerd voedsel, -zaden en dus ook genetische gemanipuleerd voedsel.. Genetisch gemanipuleerd voedsel wordt steeds vaker in verband gebracht met gezondheidsproblemen (w.o. kanker) in diverse testomgevingen, zoals laboratoria.

Vorig jaar was het nog Rusland dat tijdelijk een ban uitvaardigde voor GMO-zaden en -gewassen.
Maar in vorige week werd bekend dat in Rusland, via de  ‘Russia’s Federal Service for Supervision of Consumer Rights Protection and Human Welfare’ een onderzoek heeft gedaan naar de veiligheid van NK603-zaden en dat deze instelling de conclusie heeft getrokken dat er vooralsnog geen negatieve effecten op mensen waar te nemen zijn. .’ (AGProfessional)

Dappere Polen
Het verweer van Polen is een kleine en misschien zelfs een tijdelijke overwinning in het gevecht tegen de zogenaamde ‘Frankenfoods’, maar activisten zullen standvastig en vastberaden dienen te blijven, teneinde de vloedgolf van genetische gemanipuleerde zaden te stoppen. Zaden die enorm veel méér steunen op chique, door de leveranciers van de zaden gepatenteerde bestrijdingsmiddelen, dan traditionele zaden en gecultiveerde gewassen.

Organisaties die helpen om de publieke opinie te steunen, door eerlijke voorlichting te geven over genetisch-gemanipuleerd voedsel, zoals Greenpeace, zijn er als de kippen bij om ons duidelijk te maken, dat we strijdvaardig dienen te blijven. Zodat de EU niet de Poolse ban teniet zal doen en ook dat we goed en duidelijk overzicht houden op de controle die op GMO-zaden en -gewassen plaats vindt en dient te blijven plaatsvinden.
x

* * *

De auteur van dit artikel, Alex Pietrowski, is een schrijver die zichal jaren bezig houdt met gezondheidszaken en onze basisrechten om een gezonde levensstijl te mogen hebben.

Bronnen o.a.:

foodnavigator.com

agprofessional.com

gmwatch.org

* * *

Het lijkt er steeds meer op dat de werkelijkheid deze karikaturale plaatjes inhaalt..! Wetenschappers luiden steeds vaker de noodklok omtrent gezondheidsrisico's die het gebruik van GMO-zaden met zich meebrengt.
Het lijkt er steeds meer op dat de werkelijkheid deze karikaturale plaatjes inhaalt..! Wetenschappers luiden steeds vaker de noodklok omtrent gezondheidsrisico’s die het gebruik van GMO-zaden met zich meebrengt. Kijk in dit verband gewoon eens naar de film hieronder.

X

x

GMO-ontwikkelingen in feite één grote Roulette..

x

Wat voor een bizarre roulette het werken met GMO is, zéker wanneer dit in voedsel wordt verwerkt, blijkt maar eens temeer uit deze film. ‘Genetic Roulette’ is precies de vlag die de GMO-lading dekt..

genetic roulette food scam‘Genetic Roulette’ is een film van Jeffrey M. Smith en geproduceerd door het ‘Instituut voor verantwoorde technologie’ (Institute for Responsible Technology) Jeffrey M. Smith is auteur van vele succesvolle boeken over GMO en een van de leidende figuren die de wereld keer op keer aanraadt gezonder met voedsel om te springen dan we doen met GM)-voedsel..!

Deze film laat nooit eerder getoond bewijsmateriaal zien, dat genetische gemanipuleerd voedsel een belangrijke bijdrage vormt voor de steeds maar stijgende ziektegevallen onder de bevolking van de VS. In het bijzonder kinderen blijken keer op keer de dupe te zijn van aan GMO-voedsel gerelateerde ziekten. Hieronder zijn bijvoorbeeld darm-voedselverteringsafwijkingen, allergieën, ontstekingsverschijnselen en -last but not least- onvruchtbaarheid. Al deze ziekteverschijnselen worden waargenomen bij mensen, huisdieren, vee en laboratoriumdieren, die gevoed werden of zich voeden met genetische gemanipuleerde sojabonen en/of maïs..

De waanzinnige inspanningen van Monsanto, één van de masterminds achter de GMO-explosie in de wereld, de frauduleuze politiek van de FDA, de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit, op het gebied van keuring van GMO-zaden en -voedsel én de laksheid waarmee het Amerikaanse ministerie van landbouw, de USDA, volledig doof en blind lijkt te zijn voor een alarmerende gezondheidscrisis, komen in deze film pijnlijk aan het oppervlak.

Deze film is op bepaalde momenten ‘confronterend’ en ‘schokkend’, maar zou weleens aan de basis kunnen staan van een nieuwe kijk op genetisch gemanipuleerd voedsel en -zaden. Deze film zou je kunnen helpen je familie en gezin te beschermen, en ertoe bij kunnen dragen dat veel meer consumenten hun stem verheffen tegen de laksheid waarmee overheden en politici het diepe GMO-probleem tegemoet treden. Mis deze film niet..!

x

11 gedachten over “Ook Polen stopt met GMO-acceptatie..!!

 1. ik heb de film niet helem aal gezien want mijn engels is nou niet van dien aard dat ik het helemaal goed begrijp maar wat ik meegekregen heb van wat ik gezien heb! is dat hier fizuele artsen onderzoekers het zelfde zeggen gemodificeerd voedsel is gevaarlijk .LEVENS GEVAARLIJK dus waarom gaat nederland dan hiermee accoord ?? om het hier wel te verbouwen!

  1. Omdat Nederland ten eerste naar het belang in geldelijke zin kijkt en daarna pas naar de veiligheid of humaan zijn kijkt.

 2. garriet60:
  waarom gaat nederland dan hiermee accoord ??

  Omdat onze regering gerunt wordt door zakenlieden die belangen hebben in GMO produktie,verwerking en verkoop.

 3. Off-topic, maar wel van belang denk ik :

  Koningin Beatrix houdt maandagavond om 19.00 uur een toespraak die wordt uitgezonden op radio en televisie.
  Over de inhoud van de toespraak die eerder op de dag is opgenomen op Paleis Huis ten Bosch worden tot na het moment van uitzenden geen mededelingen gedaan. Dat meldde de RVD.
  Er wordt rekening mee gehouden dat ze afstand doet van de troon. Straks meer in EenVandaag.

  http://www.eenvandaag.nl/binnenland/42555/rvd_koningin_houdt_toespraak_om_19_00

 4. Omdat de echte Nederlander niet regeert.Al wat er zit is het corrupte zooitje wat graag besprongen wordt door lobbyisten en hun oren hier laten hangen.

  Het grootste gevaar zijn de kruisbestuivingen ,geef monsanto een veldje en de mais doet de rest.Zo zijn andere mais soorten in gevaar en de biodiversiteit van voedsel.

  Ik zie in het artikel iets over greenpeace staan deze club is al jaren geleden overgenomen en doen vrijwel niets tegen dit grote kwaad.Tuurlijk zullen er heus een paar mensen die gehersenspoeld die heus tegen greenpeace opkijken.

  Greenpeace Je bent al veels te laat !!! En confetti op een veldje van moonsanto zet geen zoden aan de dijk.Gaat werkelelijk nergens over.Ik zie ze het nauwelijks promoten en dit is toch wel een al dan niet HET allergrootste gevaar van onze voedselvoorraad !!

  Een veldje ergens buiten is namelijk niet voorzichtig kweken ,dat heeft een intentie van kruisbestuiving zodat hij alle boeren de grond in kan boren met zijn mais wat gif produceert.Het wordt tijd dat monsanto eens op sterk water wordt gezet .Onze voedselvoorraad en biodiversiteit moet kosten wat kost tegen dit grote puin beschermd worden.En u criminele regering die zal haar burger echt niet helpen.

 5. GMO is niet veilig verklaard, maar veilig gekocht. Die bedrijven staan 365 dagen per jaar in Brussel te lobbyen. Intussen blijkt dat GMO levensgevaarlijk te zijn. Het beinvloedt de hele natuur en het menselijk lichaam. Dat wordt binnen 50 jaar een freakshow op aarde. Ieder’s DNA-structuur zal er door worden veranderd. En geen mens ontkomt eraan, want GMO zit OVERAL in. Als er minder dan 5% GMO in voedsel zit, hoeft dat niet eens op de verpakking te worden vermeld.

 6. GOED NIEUWS !

  Basf staakt gm-aardappel activiteiten Europa
  30-01-2013

  Genaardappelen Fortuna, Amadea en Modena zullen nooit de akkers in Europa halen. Chemiebedrijf Basf is gestopt met de aanvragen voor toelating van genetisch gemodificeerde aardappelen in Europa. Daarmee staakt de chemiereus haar genaardappel projecten in Europa. Een van de redenen is de weerstand van milieuactivisten en vrees voor vernietiging van aardappelvelden. Dat melden Duitse bronnen dinsdag.

  Daarnaast heeft ook onzekerheid in het goedkeuringsproces op Europees niveau geleid tot beëindiging ervan. Tegen deze achtergrond vindt Basf verdere investeringen niet meer gerechtvaardigd. Vanwege de geldende scepsis in veel Europese landen tegen gentechnologie en jaren van debatten met politici en milieuactivisten had Basf al eerder besloten haar hoofdkwartier voor plantenbiotechnologie van Duitsland naar de Verenigde Staten te verplaatsen.

  Voor alle projecten gericht op Europa betekent dit het einde. Alleen de toelatingsprocessen voor genaardappelen die al lopen in de EU vinden nog doorgang. In augustus 2012 verzocht het concern nog om het vrijgeven van genetisch gemodificeerde aardappelrassen voor veldproeven en vermeerdering van zaaizaad in Rijnland-Palts. In 2010 werd de door Basf ontwikkelde Amflora aardappel in de EU goedgekeurd. Wegens sterke tegenstand is het project echter nauwelijks verder uitgebouwd.

  http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10819462/Basf-staakt-gm-aardappel-activiteiten-Europa

 7. Die polen houden inderdaad hun poot vaker stijf, in dit geval geheel terecht.
  Hoop dat andere landen zoals Nederland nu snel volgen, voordat er onherstelbare schade ontstaat.

  1. Die polen houden inderdaad hun poot vaker stijf, in dit geval geheel terecht.
   Hoop dat andere landen zoals Nederland nu snel volgen, voordat er onherstelbare schade ontstaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.