Advertentie

Help om de EU-GMO-petitie aan te bieden..!


Eén hier eerder genoemd initiatief van de uiterst sympathieke organisatie ‘AVAAZ’, zorgde ervoor dat het walvismoratorium onlangs werd verlengd. Opnieuw plaatsen wij hier de oproep voor een nieuw initiatief van deze club. AVAAZ maakt zich sterk om de verspreiding van Genetisch gemanipuleerde zaden en gewassen in de EU te voorkomen..!! Help om dit te doen. Je weet, als WantToKnow-bezoeker, waar deze GMO-zaden vandaan komen. De Monsanto’s van deze wereld hebben nou niet bepaald een blanco blazoen..! Er zit werkelijk bloed aan hun handen..! Kijk eens naar de vele artikelen hier op WantToKnow.

De uiterst krachtige club die jouw steun verdient.. Doen!

De kennis rondom genetisch gemanipuleerde zaden en gewassen is nog té klein, om deze zomaar toe te laten op onze landbouwakkers. Het is een onomkeerbare situatie, want zaden van deze GMO-gewassen verspreiden zich met de wind en hierdoor kruisen diverse soorten gewassen en GMO-gewassen zich met elkaar.

Help daarom dit initiatief te steunen..!

Ze/We zijn heel dichtbij, om de EU-GMO-petitie is nog maar 80.000 mensen van het miljoen verwijdert. Heb je al getekend, check svp even of je werkelijk in de lijst staat, maar zorg en in ieder geval voor dat je vrienden, collega’s, familie en kennissen van dit initiatief op de hoogte zijn en ook hun steun kunnen toezeggen..!
Je kunt dit artikel in zijn geheel naar hen toesturen, druk daarvoor op de blauwe ‘Sign the Petition’-knop hieronder.

Goede vrienden,

De Europese Commissie heeft recent –voor het eerst sinds 12 jaar!- een goedkeuring afgegeven om Genetische gemanipuleerd voedsel te verbouwen. Hierbij geeft ze op een schandelijke manier gehoor aan de manipulatieve GMO-voedsellobby, waaronder de Monsanto’s van deze wereld. Het is de reputatie van met name dit bedrijf, dat de Europese Gemeenschap tot uiterste terughoudendheid zou moeten dwingen. Deze AVAAZ-petitie kun je nu ondertekenen, door op de ‘Sign the Petition’-knop te klikken en op de site van AVAAZ, de petitite te ondertekenen.

Reeds 920.000 mensen zijn je voorgegaan. Klik hier:

De Europese Commissie gaat voorbij aan maar liefst 60% van de Europeanen, die zich hebben uitgesproken om uiterst terughoudend te zijn, m.b.t. het toelaten van GMO in de EU. Pas nadat uitgebreid onderzoek heeft plaatsgevonden, zou dit aan de orde dienen te zijn, aldus deze EU-bevolkingsgroep. Deze mensen willen dat we eerst zéker weten dat deze voedselsoorten geen bedreiging voor onze gezondheid opleveren, vóórdat we het toelaten. En dit aspect is NOG STEEDS NIET voldoende onderzocht. In feite zijn we straks allemaal proefkonijnen van deze Monsanto-achtige-gedrochten, om het maar even stevig neer te zetten..

.

Een nieuw initiatief zorgt ervoor dat het mogelijk is dat 1.000.000 EU-burgers zich uiten bij de Europese Commissie, met een officieel wettelijk verzoek, dat deze commissie dus dan ook niet zomaar naast zich neer kan leggen. TEKEN DE PETITIE en zorg dat jij bij die laatste 80.000 burgers bent die voor deze petitie stemmen!   KLIK HIER

Consumenten, publieke gezondheidsorganisaties, boerenbelangen-groeperingen, hebben al tijden geleden actie ondernomen tegen een aantal internationale conglomeraten, die GMO-producten op de markt brengen, zoals Monsanto. En nogmaals, wil je meer weten over deze cowboys, lees hier op WantToKnow eens de artikelen die over Monsanto zijn gepubliceerd.

Tik ‘monsanto’ in op onze zoekmachine en kijk zelf..! Wist je bijvoorbeeld dat Monsanto direct verantwoordelijk kan worden gehouden voor de zelfmoordgolf onder Indiase boeren..? Maar liefst 200.000 boeren voelden zich zó vastgezet door dit multinationale gedrocht, dat zij geen andere uitweg zagen. Onder het motto: ‘No food shall be grown, that we don’t own’, trekt Monsanto te keer. En wist je je bijvoorbeeld dat onderzoeken reeds aantonen dat verschillende soorten GMO-mais schadelijk blijken te zijn voor levers- en nieren van mensen..??!! (Kijk gewoon even HIER, HIER en HIER voor een paar van de artikelen over met name Monsanto)

Een glimlach kunnen we nog wel tevoorschijn toveren, bij het zien van dit plaatje. Maar ondertussen vergaat ons het lachen, bij het lezen van dit artikel...

Wat is er verkeerd aan GMO-zaden en -gewassen?
De zorgen omtrent GMO-producten zijn o.a.: de besmetting van oude organische gewassen met GMO-zaden, besmetting van het milieu, de impact van GMO op het klimaat, gezien de enorme hoeveelheid pesticiden, die nodig zijn voor GMO’s, de vernietiging van de bio-diversiteit en de lokale landbouw. En natuurlijk, last but not least: de invloed van Genetisch Gemanipuleerd voedsel op de publieke gezondheid..

Er zijn verschillende lidstaten van de EU die sterk in de oppositie zijn gegaan tegen het voornemen van de EU om o.a. BASF toe te staan bepaalde GMO-aardappelrassen te verkopen en Monsanto’s mais (Waarvan al vast is komen te staan overigens dat het schadelijk is voor lever en nieren van mensen…!!)

Italië en Oostenrijk zijn tegen, en Frankrijk wil verder wetenschappelijk onderzoek onder ogen hebben. Er is namelijk ook nog steeds geen consensus/overeenstemming over de lange-termijn-effecten van GM-gewassen..

Het is met name de GMO-industrie die het doel heeft van winstbejag EN NIET GEINTERESSEERD IS IN DE PUBLIEK GEZONDHEID.
Dat is ook precies de reden dat Europese burgers schreeuwen om onafhankelijk onderzoek, tests een voorzorgsmaatregelen, vóórdat de GMO-gewassen worden losgelaten op onze akkers.

Met 1 Miljoen stemmen kunnen we dus een ‘European Citizens’ Initiative’ indienen..!! Hiermee kunnen we dus politieke voorstellen doen richting de Europese Commissie en dat biedt de mogelijkheid om de invloed van de lobby van deze dubieuze GMO-bedrijven teniet te doen!

Dus laten we in hemelsnaam onze stem verheffen en deze petitie tekenen. Wat wij voor staan is een onafhankelijk onderzoek, door een onafhankelijk, etisch verantwoord en wetenschappelijk gefundeerd onderzoekslichaam, dat op basis van dit onderzoek strenge reguleringen kan initiëren met betrekking tot GMO-gewassen. Teken dus de petitie en zegt het voort!! (Hier nogmaals de LINK)

Met vastberadenheid,

Alice, Benjamin, Ricken, Luis, Graziela and the entire Avaaz team.

* * * * * * *

Meer informatie:

Last Eurobameter Survey 2008 ‘Attitudes of European citizens towards the environment’, page 66:  HIER

The Independent, Fury as Brussels authorises GM potatoes: HIER

Reuters, France blasts GM crop approvals by EU agency: HIER

New Report: GMOs veroorzaken massale pesticide vervuiling: HIER

Summary of the International Assessment on Agricultural Science and Technology for Development, including critics of GMOs use in agriculture: HIER

Support the Avaaz community! Deze AVAAZ-organisatie is volledig afhankelijk van donaties van bedrijven, organisaties en burgers. Dus heb je mogelijkheden, steun deze organisatie ook financieel met een kleine donatie. Hun toegewijde team garandeert, dat zelfs de kleinste donatie uiterst efficiënt zal worden besteed. doneer hier.

Avaaz.org heeft een adressenbestand van maar liefst 5.500.000 mensen die op de hoogte willen blijven van hun sociaal betrokken initiatieven, die een andere kijk laten zien op de waarden die onze wereld vertegenwoordigd.

Met deze grote groep willen zij invloed krijgen op de vaak ‘ondemocratische’ besluitvormingsprocessen in de wereld op allerlei gebied. ‘AVAAZ’ betekent zoveel als een ‘stem’ of een ‘lied’ in vele talen..

De genoemde 5,5 miljoen leden zijn verspreid over 13 landen en 4 continenten, en AVAAZ opereert in maar liefst 14 talen. Wil je meer weten over hun grootste campagnes, kijk dan eens HIER.


Learn about some of Avaaz’s biggest campaigns; follow us on Facebook or Twitter.

13 gedachten over “Help om de EU-GMO-petitie aan te bieden..!

  1. Dat is nog veels te veel, tijd voor het terug zakken naar de nul grens of daar flink nog onder, failliete waardes zouden het zeer goed doen op de markt van hun aankomend crisis beleid.

  2. helemaal mee eens Paul !! Uit dit artikel in de volkskrant blijkt dat de bulldog-marketing strategie van Monsanto zich tegen zichzelf aan het keren is . GM suikerbieten worden voorlopig verboden in U.S. , gm mais is een mislukking , gm soja en katoen was al bekend een mislukking te zijn , en de patenten lopen binnenkort af .
   Hopelijk worden de schadeclaims binnenkort toegezegd en is dit duivelse bedrijf zo bankroet als het maar kan .
   @ paul had jij niet een gezichtje op je duim ? lol
   en die goldchat van Marcel kan ik echt niet op komen
   🙁

  3. Goldchat is er nog wel hoor, bij het opstarten van goldchat wordt om java gevraagd, oa op de vraag stelling van Ja en Nee, altijd kiezen voor nee, dan kom je zo in de goldchat.

   😉 Ja Cozmic, had een lachend duimpje, tot iemand vond dat ik veel op een luie walrus leek (budhyman) heb ik maar weer eens een ander Tefalgrammetje genomen uit de Maya-Calender.

 1. Iedereen heeft het bijna alleen maar over Monsanto’s mais.
  Maar Monsanto heeft nog veel meer soorten GMO zaden waaronder de gifsoja.
  Heel veel mensen die vanwege cultuur en/of vegetariers tahoe, tempeh, sojasaus gebruiken in de keuken.
  En hoe zit het met de ALPRO producten die zogenaamd zo gezond zijn.
  Van welke firma is deze soja afkomstig?

 2. Soja en mais is voor Monsanto maar een eerste stap.
  Uit publicatie in de staatscourant van 18 september 2012 blijkt dat er aanvrqagen van Monsanto zijn voor meer gewassen:

  “AANVRAGEN TOT VERLENING VAN KWEKERSRECHT
  (Applications for Plant Breeders’ Rights”
  Zoeken op Monsanto om snel een overzicht te krijgen
  http://ikregeer.nl/pdf/stcrt-2012-19067.pdf

  (voor meer over Monsanto in overheidsinfo:
  http://ikregeer.nl/officiele/bekendmakingen/zoek/monsanto )

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.