Advertentie

Einde Petrodollar ’t einde Amerikaans wereldimperium..?


Het onderstaande artikel is van de hand van oud-presidentskandidaat Ron Paul. Een zeer erudiete vent, die ‘vanzelfsprekend’ geen schijn van kans had om US-president te worden, omdat de ‘krachten achter de schermen’ een andere kandidaat wilden..! Ron Paul is de oprichter van het ‘Ron Paul Institute for Peace and Prosperity’ als een project van ‘Dr. Paul’s Foundation for Rational Economics and Education’ (F.R.E.E.). Dit instituut werd opgericht in de jaren 1970 als een educatieve organisatie.

Ron Paul(1935) is een voormalig Republikeins lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en was in 2008 en 2012 presidentskandidaat voor de Republikeinen. In 1998 was hij daadwerkelijk presidentskandidaat voor de Libertarische Partij (HIER). Zijn instituut zet de inspanningen van Dr. Ron Pauls voor een vreedzaam buitenlands beleid en de bescherming van burgerlijke vrijheden thuis voort en breidt deze uit. Daarbij wil het collega’s en medewerkers van Dr. Paul mobiliseren, om deel te nemen aan een brede coalitie om te onderwijzen en te pleiten voor fundamentele veranderingen in ons buitenlands en binnenlands beleid.

Een typische quote van dr. Ron Paul, die helaas in de Amerikaanse polarisatie van progressief/conservatief en Democraten/Republikeinen, té weinig voet aan wal krijgt in de Amerikaanse samenleving.

Voor hen is een welvarend Amerika nauw verbonden met een buitenlands beleid dat geworteld is in vreedzame betrekkingen en handel met iedereen. Met vrede, komt echte welvaart. Kortom niet bepaald een imperialistische koers varen, maar samenwerken..

Na een decennium van Amerikaanse oorlog tegen Irak en Afghanistan keert de Amerikaanse publieke opinie zich duidelijk tegen de oorlogen. Nauwelijks de helft steunde nog de oorlog in Afghanistan en een duidelijke meerderheid was tegen de oorlog in Irak. Het was zijn Republikeinse collega Donald Trump die de Amerikaanse aftocht uit deze landen vorm gaf.

Ron Paul heeft succes om mensen met zeer verschillende achtergronden en perspectieven samen te brengen onder de gemeenschappelijke zaak van vrede, individuele vrijheden en welvaart. Zijn instituut zet dit soort ‘coalitievorming’ energiek voort in alle aspecten van zijn werk.

Het Ron Paul Instituut is in de eerste plaats een bron van informatie voor supporters en biedt tijdig nieuws en provocerende analyses via zijn aantrekkelijke website, waar hij de laatste bedreigingen voor de Amerikaanse vrijheden in binnen- en buitenland in een beknopte vorm tot leven brengt.

Zoals het onderstaande interessante artikel over de ineenstorting van de dollar, verschijnen er regelmatig langere artikelen en persanalyses, waardoor het Instituut het karakter van een online magazine krijgt. Bijzondere nadruk ligt er op onderwijs en op aandacht voor volgende generaties, met het organiseren van o.a. zomercursussen ‘buitenlands beleid’ voor universiteitsstudenten die internationale zaken en journalistiek studeren.

* * *

*

Is het einde van de Petrodollar ook

het einde van het Amerikaanse wereldimperium..?

2023 © Ron Paul Institute | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Toekomstige historici zullen misschien zeggen dat de belangrijkste gebeurtenis van 2023 niets te maken had met Donald Trump, andere presidentskandidaten van 2024 of zelfs de oorlog in Oekraïne. In plaats daarvan is de gebeurtenis met de grootste langetermijnbetekenis er misschien een die weinig aandacht kreeg in de reguliere media – de beweging van Saoedi-Arabië in de richting van het accepteren van andere valuta dan de Amerikaanse dollar voor oliebetalingen.

Het leegplunderen van de US-dollar door de bancaire elite, de eigenaren ervan, heeft kunnen gebeuren, doordat de HELE WERELD olie MOEST verhandelen in US-dollars.. Daardoor bracht elk vat olie ‘automatisch onderpand’ voor de dollar. Imperialistisch militair optreden zoals in Irak, Afghanistan en Syrië, doet de rest.. Niet zo vreemd dat wereldleiders van NU, hier een einde aan wilde maken!

Nadat president Nixon de laatste band tussen de dollar en het goud had verbroken, sloot zijn regering een deal met de Saudische regering. De VS zouden het Saudische regime steunen, onder andere door wapens te leveren. In ruil daarvoor zouden de Saudi’s alle olietransacties in dollars doen. De Saoedi’s stemden er ook mee in, hun overschot aan dollars te gebruiken om Amerikaanse staatsobligaties te kopen. De “petrodollar” die daardoor ontstond, is een belangrijke reden waarom de dollar zijn status van wereldreservemunt heeft behouden.

Dit jaar sloten China en Brazilië ook een overeenkomst om in de toekomst in de handel tussen de landen de eigen valuta te gebruiken in plaats van dollars. De Braziliaanse president Lula da Silva heeft meer landen opgeroepen de dollar vaarwel te zeggen.

Deze ontpolderingsbeweging wordt deels gedreven door wrok tegen het buitenlands beleid van Amerika, waaronder met name het toenemende gebruik van economische sancties door de Amerikaanse regering. De onttroning van de dollar uit zijn status van wereldreservemunt maakt het voor landen gemakkelijker om deze sancties te negeren.

3 Pioniers die het aandurfden de US$ als olie-valuta te ontmantelen. We weten wat er van hen geworden is.. De Gouden Dinar van Khadaffi was in ieder geval de meest concrete eerlijke valuta. Tegenwoordig zijn partijen als Rusland en China, vertegenwoordigd in de BRICS, essentieel bij de val van de petrodollar

Ontpoldering zal een negatieve invloed hebben op het vermogen van de Amerikaanse regering om haar schuld van meer dan US$ 30 biljoen te beheren. Op enkele uitzonderingen na is er in het Congres nog steeds geen echte steun voor bezuinigingen. De Republikeinse leiders kunnen zeggen dat zij een verhoging van het schuldplafond niet zullen steunen tenzij dit gepaard gaat met bezuinigingen. Maar nadat de regering Biden de Republikeinen ervan beschuldigde te willen snoeien in de sociale zekerheid en Medicare, verklaarde de nieuwe voorzitter van het Huis, Kevin McCarthy, een verlaging van de uitgaven voor de sociale zekerheid en Medicare – de grote aanjagers van het federale tekort -‘van tafel’.

Het is juni 2009 en de formele oprichting van BRICS, als tegenhanger van het IMF, is een feit. De US-dollar is uitgerangeerd als internationaal betaalmiddel voor deze landen. Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. Met andere landen zoals Iran, die zich willen aansluiten! Het is nu aan het Rotschild-imperium om hun triljoenen vermogen, verborgen achter vooral de VS en de US$, veilig te gaan stellen.. Hun oorlogen te gaan voeren om de waarde van ‘hun’ petrodollar te waarborgen.. Is de CBCD hun doel aan de horizon..?

Evenzo houdt het militair-industrieel complex, ondanks de groeiende scepsis van de Republikeinen ten aanzien van buitenlandse interventies, een onzichtbare greep op het leiderschap van het Congres en het Witte Huis. Verwacht daarom geen verlaging van de militaire uitgaven. In plaats daarvan zal het budget van het Pentagon waarschijnlijk stijgen.

De Federal Reserve zal onder voortdurende druk komen te staan om de steeds groter wordende federale schuld te monetariseren en de rente (en dus de leenkosten van de federale overheid) laag te houden. De resulterende inflatie zal leiden tot meer steun voor het beëindigen van de status van wereldreservemunt van de dollar. Naarmate meer landen de dollar opgeven, zal de Fed minder in staat zijn de schuld van de federale overheid te monetariseren zonder hyperinflatie te veroorzaken. Dit zal resulteren in een dollarcrisis en een economische ineenstorting, erger dan de Grote Depressie.

Deze crisis zal leiden tot het einde van het welvaart-oorlog-valuta systeem. Hoewel de geschiedenis suggereert dat dit zal leiden tot de opkomst van nog meer autoritaire politieke bewegingen, suggereert de groeiende populariteit van libertarische ideeën dat de ineenstorting ook de verdere groei van de vrijheidsbeweging zal aanwakkeren. Dit zou kunnen betekenen dat de crisis leidt tot een herstel van de beperkte overheid en een opmars van de vrijheid. De sleutel tot het volledig benutten van de kans die de crisis biedt, is het blijven verspreiden van onze ideeën. Gelukkig hebben we geen meerderheid nodig; we hebben alleen een onvermoeibare, woedende minderheid nodig die zich inzet voor het herstel van onze vrijheid.

* * *

1 gedachte over “Einde Petrodollar ’t einde Amerikaans wereldimperium..?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.