Advertentie

Ongevaccineerden in de armen van complotdenkers..??


x

Ongevaccineerden in de armen van complotdenkers..??

 2023 © WantToKnow.nl/be

x

Met de hele mRNA-‘vaccinatie’campagne tegen corona ‘dreef de overheid, onder leiding van Mark Rutte en Hugo de Jonge, de Nederlanders in de armen van complotdenkers’, zo concludeert onderzoeker Ron van Wonderen van het Verwey-Jonker Instituut. Hij reageert op het onderzoek van het Nederlands Dagblad hoe ongevaccineerden de coronacrisis hebben beleefd. ‘Deze aanpak van het kabinet Rutte en gezondheidsautoriteiten, schaadt de democratie. Nu zie je dat de groep ongevaccineerden het vertrouwen in de overheid heeft verloren – en nog altijd volledig kwijt is.’

Ron van Wonderen van het Verwey-Jonker Instituut

Vele ongevaccineerden voelen nog steeds  de intense pijn; voelden zich in hun bezwaren tegen de coronaprik niet gehoord door de overheid. Zonder uitzondering vertellen deze mensen, dat ze zich voelen ‘weggezet’. Dit blijkt uit twintig diepte-interviews die het Nederlands Dagblad afgelopen weken met deze mensen en waar deze ze maandag over publiceerden (HIER). 85% Van hen is er niet gerust op dat het een volgende keer anders gaat. Genoemde Ron van Wonderen van het Verwey-Jonker Instituut houdt zich al langer bezig met onderzoek naar maatschappelijke spanningen en polarisatie.

Volgens Van Wonderen blijkt uit de interviews onomwonden, dat de overheidscampagne om je te laten vaccineren, keihard polariserend heeft gewerkt. Hij zegt hierover:

‘Mensen werden in hun keuze zich niet te laten vaccineren over één kam geschoren door de overheid. ‘Wie niet voor is, is tegen ons’, was het adagium. Je ziet dat terug in veelvuldig door hen aangehaalde uitspraak van onder meer minister Hugo de Jonge die tijdens een persconferentie zei dat hij weet waar de ongevaccineerden wonen en hij nog niet klaar met ze was. Daardoor ontstond het narratief waarin ongevaccineerden allemaal werden weggezet als complotdenkers, egoïsten en wappies.’ 

Van Wonderen gaat verder in zijn betoog, waarbij hij zegt de diversiteit uit eerder onderzoek te herkennen. Daarin onderzocht hij Twitter en Tweets over het effect van het coronabeleid op de samenleving.

‘In de gesprekken lees ik dat je niet gelijk een wappie hoeft te zijn om niet te willen vaccineren. Mensen zijn bijvoorbeeld niet per se tegen vaccineren, maar twijfelden over het langetermijneffect van het coronavaccin. Of ze durfden het gewoon niet te nemen vanwege hun slechte gezondheid. In de Tweets las je bijvoorbeeld dat politiek links georiënteerde mensen zich niet wilde laten vaccineren, omdat ze niet afhankelijk wilden worden van de farmaceutische industrie.’

Deelnemers hebben goed kunnen uitleggen wat zij hebben meegemaakt in de coronatijd en wat het met hen heeft gedaan, ik zie duidelijke lijnen. En door te kiezen voor diepte-interviews levert dit onderzoek veel meer context op dan een vragenlijst. Dat geeft dit onderzoek zeker zeggingskracht.’

De overheid reageerde vooral rationeel en technocratisch.
Volgens Van Wonderen tonen de interviews verder aan, dat ongevaccineerden de reguliere media vooral zagen als een verlengstuk van de overheidsboodschap om te vaccineren. Dit bleek ook grotendeels te kloppen, bij de vrijgave van VWS-documenten die via WOB-verzoeken zijn vrijgegeven. Veel mensen, die ongevaccineerd wilden blijven, gingen op zoek gingen naar alternatieve informatiebronnen!!

‘Mensen noemen dan platforms zoals BLCKBX.tv, Stichting Artsen Collectief en Café Weltschmerz. En ook, als ze gingen googelen, kwamen ze via hun filterbubbel uit op obscure sites, waar ook complottheorieën over het coronavirus worden gedeeld. En zo ontstaat een kip- of eiverhaal, want weigerden mensen vaccinatie doordat ze te veel alternatieve bronnen raadpleegden?

Als ik de interviews lees, is het eerder andersom: mensen hadden rationele motieven maar daarvoor was in de reguliere media weinig aandacht. Ze zijn vervolgens naar soms dubieuze bronnen gedreven om alternatieve informatie te vinden om zich te kunnen verdedigen.’

Naar het vermoeden van Van Wonderen, had het de ongevaccineerden erkenning opgeleverd, als er door overheid en media meer aandacht was geweest voor hun zorgen. Dat had polarisatie misschien meer voorkomen, omdat de voedingsbodem ervoor wegviel. Hij stelt op basis van de bevindingen vast, dat de overheid de communicatie over het vaccinatiebeleid ‘te scherp’ heeft aangezet. Of dit bewust gebeurde..? Tja, het is een essentiële vraag!

“Natuurlijk, er was paniek in het begin: iedereen zag de dramatische beelden van gestorven coronapatiënten in Italië. Dat heeft mede het doorpakken van de overheid bepaald. Dat verklaart voor een deel waarom de empathie voor de motieven van de vaccinatie-weigeraars uitbleef. Echter, dat veranderde niet toen het wat rustiger werd. De overheid reageerde vooral rationeel en technocratisch.

Zo krijg je dus deze tweedeling, waarin de verbinding verloren ging met mensen die niet te overtuigen waren met rationele argumenten. Het heeft dan dus ook geen zin je overheidsboodschap om te vaccineren maar te blijven herhalen. Meer inlevingsvermogen in de loop van de campagne had voorkomen dat mensen erg de hakken in het zand zetten.”

Dat in de ontstane tweedeling de groep gevaccineerden zich volgens de geïnterviewden vaak nauwelijks druk maakte om hun lot als niet-gevaccineerden, is verklaarbaar, meent Van Wonderen. Volgens hem komt dit door het ‘eigen schuld, dikke bultprincipe’: de overheid communiceert -volledig onverantwoord en tegen de feiten in blijkt nu!!- dat niet-gevaccineerden een gevaar voor anderen zijn. Van Wonderen: “Als jij dan wel het vaccin hebt genomen en een ander niet, die daardoor ergens niet naar binnen mag, denkt die ander al gauw: pech voor jou, jammer dan.”..

‘Dit ondermijnt de democratie: mensen zijn niet langer geneigd deel te nemen.’

Het advies van Van Wonderen, na het lezen en zich verdiepen in de essentie van de onderzoeksuitkomsten:

“De overheid moet een volgende keer zo’n campagne veel beter afstemmen op doelgroepen. Je ziet die houding van ‘alles over een kam scheren’ ook terug in de toeslagenaffaire – iets waar de geïnterviewden ook op wijzen: als er een vinkje bij je naam stond, was de kans groot dat je fraudeerde. Daar werd ook niet gekeken naar het individu, maar naar groepen.”

De overheid snijdt zichzelf ook in de vingers als ze blijft volharden in deze aanpak, aldus de onderzoeker.

‘Er zijn altijd mensen die de overheid niet vertrouwen. Maar nu zie je dat de groep ongevaccineerden het vertrouwen in de overheid heeft verloren – en nog altijd kwijt is. Dat is een probleem, immers: zij hádden voor de crisis vaak wel vertrouwen. Dit ondermijnt de democratie: mensen zijn niet langer geneigd deel te nemen: ze willen niet meer stemmen of worden richting partijen gedreven met radicale opvattingen.

In de interviews uit dit onderzoek, lees je dat ze zich ook nauwelijks gesteund voelden in de politiek, hoogstens door enkele politici die wel tegen het brede discours van het kabinet ingingen. Tegelijk geven ze dan aan dat iemand als Thierry Baudet voor hen te radicaal is om op te stemmen, omdat zijn partij ook standpunten heeft waar ze het helemaal niet mee eens zijn. Dat doorzien ze dus, maar hierdoor haken ze nu helemaal af in de politiek.’

* * *

5 gedachten over “Ongevaccineerden in de armen van complotdenkers..??

 1. Ben eigenlijk geneigd om inmiddels qua info de handdoek in de ring te gooien. Waarom?

  Omdat dit zoveelste pot Mostert na de maaltijd is. Keurig wetenschappelijk verwoord wat ik drie jaar geleden onmiddellijk begreep…….en wat niet gezegd, noch gehoord mocht worden. Een ding wordt mij inmiddels wèl glashelder ……..en dat is dat dit in verslavingen verzopen mensdom een les inzichtelijkheid krijgt in de gevolgen van godvergeten gemakzucht . Punt !

  Als je niet in staat bent tot zelfreflectie…..niet in staat bent tot zelfkritiek…..vreet jezelf dan overvol. Giet je nek vol alcohol. Ga je te buiten aan seks. Steek je leuter in het paard van de buren of een geit. Geef toe aan je agressie en sla dood wat je niet wilt zien. Zwelg in je drama en je onvermogen boven jezelf uit te stijgen. Speel de kutspelletjes van dat overheidstuig mee. Kruip weg achter regeltjes. Speel je rol als deugtype. Laat je vooral vaccineren.
  En stem op de grootste rotschoft die je uiteindelijk opstookt in de kachel van zijn eigenbelang.

  En succes heh…..!!!!

 2. Zoeker……..deze is voor jou.
  maar misschien kunnen we inhetmeer vragen nog even door te gaan met zijn/haar scheldkanonnade, wellicht dat de juiste meetmethode ons dan zomaar pardoes in de schoot zal vallen.
  Ah…….de mores van de kalmte. Dat zal mij leren! Mijn dochter is verkracht op een polderweggetje door vier man in zo’n mercedesbusje waar dat in kan.
  Daar komt een 1 deel van mijn Razermij met een hoofdletter vandaan.

  In het kader van de huidige wetgeving, waarin het privacybeleid zodanig is vormgegeven dat de mogelijke daders niet meer mogen worden getoond aan mijn dochter, omdat dit hun privacy zou schenden, mag de politie/recherche geen daderfoto’s meer laten zien. Die gasten moeten gesignaleerd zijn door de bol-camera’s in de omgeving. Het barst er hier van. het zou het mogelijk gemaakt hebben om daar in elk geval en aantal kentekens van dergelijke bussen er uit te vissen.
  Maar ja, dat heeft geen zin als die smoelwerken beschermd worden. Wat die bol-camera’s dan nog voor zin hebben heeft meer te maken het bekeuringenbeleid, want dat levert geld op. Dat grietje is onbelangrijk. Er liggen honderden van dit soort zaken bij de recherche op de plank.

  Die wet is opgezet door het tuig van deze regering onder leiding van snot-aal Rutte. Door diezelfde regering is de grondwet gewijzigd, zodanig dat je niet meer naar dat mentaal en seksueel gedepriveerde pedofielen-tuig mag wijzen.
  Dat is teugeswoordig ook discriminatie. Iedere seksverslaafde rotschoft is in deze vrijgesteld van het gevaar van vervolging. Mijn dochter verkrachten mag natuurlijk wél. We kijken gewoon de andere kant op. Niks mee te maken. Dat je een van de meest elementaire ziels-kenmerken/energieën van een vrouw steelt met je vuiligheid…….tsja…….daar gaan we het als beleidsmaker zéker niet over hebben, want dat is nou juist zo lekker…….dus dát houden we met alles wat we kunnen bedenken in de doofpot. Roept Demminck misschien nog een herinnering bij je op?

  De wetenschapper Hanegraaf (deze zet ik niet tussen haakjes) geeft aan te weinig parameters te hebben voor een duidelijk inzicht in de manier hoe de natuur met zijn stikstofvorming omgaat. Datzelfde verhaal ken ik uit de mond van een goede, zeer hoogopgeleide vriend, met dezelfde mening over dat klimaatgezever……die werd benaderd door politici met het verzoek om een rapportje van niet meer dan vijf pagina’s met een heldere en duidelijk uiteenzetting.
  Het mocht wat kosten ja. Hij heeft dat onzinnige verzoek geweigerd.

  Het valt zéér te respecteren als een wetenschapper aangeeft dat hij iets níét weet. Wetenschap is bedoeld voor onderzoek. Niet voor de pasklare nep-oplossinkjes voor camerageile huftertjes van de politieke partijen die stuk voor stuk aan de leiband van Europa lopen…….uitsluitend voor zichzelf bezig zijn met hun carriëre……..en de kennis van een ander nodig hebben……… waar ze dat zelf niet hebben. Omhoog klimmen over de rug van een ander met behulp van belastinggeld is gemeengoed in dat wereldje, en zéker in dat van D66……….maar mag ik zo vrij zijn om te kotsen van de horrorkitsch van die hoerenkast?

  Wetenschap……..?!….. .amme zolen makker. Mijn dochter kwam bij een psycho-therapeute terecht. Om dat vak uit te oefenen moet je in ieder geval méér gedaan hebben dan het volgen van en cursus begrijpend kijken bij een stapel boeken. Die dreef dat kind met behulp van EMDR-therapie de diepte van de ervaring in. Het was véél te veel tegelijk. Het kind ging emotioneel volkomen op slot om niet krankzinnig te worden.
  Héél wetenschappelijk onderbouwd allemaal. Als ik zoiets zou flikken zou ik stante pede voor het gerecht worden gedaagd. In het wereldje van de psychiatrie zal zo iemand absoluut in bescherming genomen worden…………met een hele hoop wetenschappelijke blablabla.

  Vanaf die dag kon ze niet meer eten. Ze kotste alles er uit. dat heeft vijf maanden geduurd. Ze heeft vijf maanden geleefd op een paar van die candy-bars uit de supermarkt per dag…… was na die 5 maanden uitgemergeld tot op het bot. In het ziekenhuis kwam men niet verder dan “tsjaaa…..stress”. Buitengemeen wetenschappelijk onderbouwd, niewaer niewaer.

  Een van mijn leraren uit het heilpracticum kwam na onderzoek tot de de conclusie dat de helico-bacter in haar maag in hoeveelheid was ge-explodeert, als gevolg van het handelen van de ‘ervaren’ wetenschapper die het kind nog verder de vernieling in hielp. Uiteraard is deze man maar een kwakzalver, volgens de ‘wetenschappers’ van deze wereld……..maar wat hij inzette op dat kind die dag, had tot gevolg dat ze dezelfde avond weer eten kon. Die ‘wetenschappers’ konden dat niet.

  Maar het is nog steeds een beschadigd kind……had het moeilijk met zichzelf op school, wat herkend werd door klasgenootjes. ” Hier…..neem eens zo’n pilletje “……en dat was de volgende stap…….langzaam maar zeker werd ze de verslaving ingedreven. Ze bleek schulden te hebben bij een dealer. Politie er bij. Die kon niets. Ze mogen die gasten niet aanhouden ‘zonder reden’, niet fouilleren. Niks van dat al. Het enige wat we konden doen is contact leggen met dat tuig. Ze dat geld aanbieden…….dat filmen…….en de film aan de politie geven.
  Meerdere pogingen. Uiteraard komen ze niet opdagen. Dat soort valletjes doorvoelen ze natuurlijk wel als de ratten die ze zijn. Net als die verkrachters kwamen ze er makkelijk mee weg.

  Later explodeerde het probleem. Ze had stevig aan de alcohol gezeten……(wat we niet wisten)……bleek toch nog een paar pilletjes te hebben…….draaide door en ging een volledige psychose in. Ze verbouwde het huis van dat vriendinnetje waar ze op dat moment was met haar blote handen op een manier waar ik een hamer voor nodig heb………de moeder van dat vriendinnetje heeft (als Judoka) twee uur met dat kind geworsteld. Uiteindelijk met gillende sirenes naar het ziekenhuis. Platgespoten.
  Aan het eind van de narcose kwam het verhaal er uit. Ze bleek er nog veel dieper in te zijn verzonken dan we wisten. Had op nieuw een kei van een schuld bij een dealer opgebouwd. Ze vertelde van meiden op haar school die op hun rug gaan voor dat tuig om aan dope te komen. ze vertelde over de jongens die als drugsrunner worden gebruikt door dat tuig, nadat ze volkomen de verslaving in zijn geholpen.
  De school wist van niets. Helemaal van niets. ’t Zijn pubers hé? De gemeente wil er niets van weten………het carriëre-plan van de wethoudertjes loopt er zo lelijk gevaar door…. wat?

  Ik zou er een boek over kunnen schrijven……..over de immense wachttijden in de zorg, dankzij het kapot bezuinigen van de zorg door datzelfde politieke schorum wat die daders beschermd. Over de leraren van haar school, die steeds maar onder de huid van het kind kropen in hun oeverloze zelfoverschatting. “Dat kunnen we wel aan”. De andere hulpverleners die we inschakelden, en het niet aan durfden om de diepte in te gaan met kind, wegens de inmiddels diep ingevreten schade.
  We hebben Goddank inmiddels hulp voor dat kind…….het werkt. Maarruuuuhhh……Zoeker…….heb jij wel eens te maken gehad met zoiets?……waar is jouw kalmte opgebaseerd?………waarmee je jouw sneren uit wenst te delen? En stel je nou eens voor dat ik dat antwoord wél zou hebben?…….zou je dat dan aanvaarden? Als het niet uit de koker van de met papiertjes beladen zolderkamer-filosofen met een bul van de universiteit af komt natuurlijk niet. Ik ken dit soort ‘dedain’ maar al te goed.

  Ja……ik ben razend van binnen ja. Elke dag zie ik weer de excrementen van dat politieke hoerentuig met hun hol te hoog, uitgebraakt worden over de bevolking. Elke dag word ik geconfronteerd met de barokke waanzin van (om maar eens een dwarsstraat te noemen) die gestoorde drol onder de noemer Klaus Schwab…..die het huwelijk met dieren propageert……..die in elke regering in Europa is geïnfiltreerd……en waar deze regering blind achteraan holt in de hoop op een leuk baantje……..en buiten schot te blijven.

  Ik kreeg een tijdje terug een artikel onder ogen met het volgende………….Als je zowel 100 rode vuurmieren als 100 grote zwarte mieren vangt, en ze in een pot stopt, zal er in het begin niets gebeuren. Maar als je de pot met geweld schudt en ze weer op de grond dumpt, zullen de mieren vechten tot ze elkaar uiteindelijk doden. Het punt is dat de rode mieren denken dat de zwarte mieren de vijand zijn en vice versa, terwijl in werkelijkheid de echte vijand de persoon is die de pot heeft geschud. Dit is precies wat er gebeurt in de samenleving van vandaag.
  WIE SCHUD DIE POT?………dat is de enige zinvolle vraag.

  Maar goed……ik ben bekend met het ‘dedain ‘ van de onwetenden……..zij die graag sneren uitdelen om te zorgen dat een ander zwijgt……. dus bij deze ea uit de protocollen van ‘ de Wijzen van Sion ‘.

  Om de eerzuchtigen tot misbruik van hun macht te verleiden, hebben wij alle krachten tegen elkaar opgezet, terwijl wij hun liberaal streven in de richting van de onafhankelijkheid voerden. Tot dit doel hebben wij tot iedere onderneming aangespoord, hebben wij alle partijen van wapens voorzien, hebben wij de heersende macht tot mikpunt van alle eerzucht gemaakt. Wij hebben van de staten arena’s voor hun partijstrijd gemaakt. Nog korten tijd slechts en wanorde en ineenstorting zullen overal haar intrede doen. 4. Onvermoeibare kletsers hebben zitting in de volksvertegenwoordigingen en die in toernooien
  van redenaars veranderd. Brutale journalisten en onbeschaamde schrijvers van smaadschriften vallen doorlopend de regeringsambtenaren aan. Het misbruik van macht leidt tenslotte tot ineenstorting van de grondwettelijke instellingen en onder de slagen van de razend geworden massa stort alles tot puinhopen ineen.

  De rest ga je zelf maar lezen……als je je naam hier tenminste nog serieus wenst te nemen.

  Dus ja……..ik zit op slopershoogte………en zeker ten overstaan van dat hoerentuig van dat Ministerie van Justitie………..ten overstaan van dat tuig uit die kweekbak voor de hoerenkast van de Bilderberggroep, waarmee ik dat vieze studentensociëteitje Minerva bedoel, voor de telgen van ouders met poen te veel . Dat stinkhol waar alle politici-partijleiders van de afgelopen 50 jaar vandaan zijn gekomen, en hun opleiding in absolute vuile streken, en ouwehoeren tot je er dood bij neervalt, hebben gehad. Dat stinkhol ja, waar ze de aangeboren arrogantie (zoals dat kwalletje Jetten met dat vuige in zijn bakkes versteven badinerende glimlachje) hebben gecultiveerd tot iets wat voor leiderschap moet doorgaan.

  Als ik te weten zou komen waar die rattenkelder zit, die de schoft huisvest die het helemaal niet erg vindt om kinderen van de middelbare school op deze manier het riool in te sleuren…….een vlammenwerper graag…….en een grote……..en ik hoop verdomd dat Poetin de wal zal zijn waar het hele corrupte rattenschip van die Eu op vastloopt. ………..en toch bedankt voor je sneer. Het doet me inzien waar ik in dreig te verzuipen.

 3. Hoi inhetmeer, ik heb het bovenstaande gelezen , en het is zeer triest. Maar deze zin (Het doet me inzien waar ik in dreig te verzuipen) zegt me meer . Het gaat om bewustwording toch? Beter voor jou , en zeer zeker beter voor jouw DOCHTER. Als je het beest in je loslaat dan is het er, het is beter (vind ik) het beest te temmen, en in zijn kooi te houden.

  1. Sorry ikzie , zover ik kan zien geef jij een antwoord hier wat alleen een slappeling als jou zou helpen.
   Geef mij duizend inhetmeers met ieder een hooivork en een eindje touw dan ruimen wij die ratten in den Haag wel even en stellen orde op zaken. Intellectuele “bewustwording” van een slapjanus die van zijn leven nog geen streng stijf trok en meende daarmee een hele daad te doen. Geef anderen geen raad tot je weet waar je over praat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.