Advertentie

Wat het leven je wil vertellen….


In deze column lees je over Lia Koek en haar bijzondere levensverhaal. Van oorsprong ‘uitgerust’ met een P&O- en management-opleiding, is dit inmiddels een vaardigheid geworden, die haar alleen nog maar goed van pas komt, in haar werk als levenskracht-coach. Door té hard te werken en niet te luisteren naar lichamelijke signalen, werd ze eind jaren ’90 door een burn-out getroffen. Een periode van ‘pas-op-de-plaats’ was aangebroken en daarbij moest ze vooral antwoord vinden op de vraag, waar ze nu allemaal mee bezig was…

Toen kwam Reiki op haar pad, een cursus, die haar terug bracht bij zichzelf. Deze opleiding en vooral de energetisch achtergrond van Reiki, hielp haar om fundamenteel het roer om te gooien, doordat ze op een totaal andere manier naar het leven leerde kijken. In 2000 rondde zij de beroepsopleiding af tot Reikimaster (Usui Shiki Ryoho) om daarna volgden nog verschillende opleidingen en trainingen op het gebied van psychologie, mindfulness, voeding, coaching en healing.

Het bleek, dat haar hoge mate van gevoeligheid een heel essentiële factor was bij haar ervaringen met Reiki. Door haar levenservaring in combinatie met deze gevoeligheid, kan Lia zich snel verplaatsen in situaties van haar cliënten. Maar Lia is nóg steeds heel bewust in ontwikkeling, waardoor er ook de afgelopen periode veel in haar leven veranderde. Ze wordt inmiddels bewust geholpen door de onstoffelijke wereld en ze voelt zich begeleid door engelen. Inmiddels schrijft ze ook intuïtief. Resultaat van dat werk, is het boek ‘Het nieuwe leven’.

Akasha-kronieken
Er zijn haar verschillende nieuwe manieren om te healen aangereikt, waarvan haar toegang tot de Akashakronieken, het archief van je ziel, de meest krachtige is. Ze vertelt dat hierdoor haar inzichten zorgen voor veel vertrouwen: “Dat heeft het leven mij in ieder geval al wel geleerd. Leven in vertrouwen, in het moment en vanuit mijn hart, vanuit mijn Zelf!”

Inmiddels werkt ze met een praktijk waarbij ze haar cliënten ‘leest’ vanuit de Akasha. Haar werkwijze is tweeledig, namelijk op individuele basis en op groepsverbanden.. Lia hierover: “Ik begeleid mensen persoonlijk dus individueel.  In vorm van intuïtieve gesprekken, waarbij ik ook gebruik maak van healings. Daarmee bied ik niet alleen een persoonlijke helpende hand, maar geef ook letterlijk veel nieuwe energie. De andere manier van werken is in groepsverband. Heel veel kun je zelf (leren). Vandaar dat ik graag gereedschap aanreik in vorm cursussen/trainingen zodat je op eigen kracht verder kunt.” We vroegen Lia ons mee te nemen naar haar wereld. Naar meelezen en meeleven dus, het thema van deze column..

* * *

 

‘In ieder van ons zit een kern waar we niet gekwetst zijn,
waar we gezond, ontvankelijk en krachtig zijn.

Die kern terugvinden is misschien wel de mooiste zoektocht van ons leven’

– Piero Ferruccix –

 

x

Wat het leven je wil vertellen….

2018 © Lia Koek (site HIER) | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Veel mensen denken dat ze zelf bepalen hoe hun leven vorm te geven. Echter dan kom je bedrogen uit, is mijn ervaring. In 2013 kwam ik in een diepe crisis terecht; mijn man besloot zijn eigen weg te gaan. Daar stond ik, niet eenzaam, wel alleen. Om verder te moeten gaan, was mijn perspectief: ‘ga staan, richt je op, hoofd omhoog en door, er zal wel hulp komen van de mensen om mij heen’. Toch liep het volkomen anders, zo schrijf ik nu.

Begin 2013 voelde ik een onweerstaanbare behoefte om intuïtief te gaan schrijven. Woorden kwamen door en bemoedigden mij. Veelal werd geschreven ‘zorg beter voor jezelf, neem rust, ga naar buiten de natuur in, let op je voeding’. Een advies dat ik mij ter harte nam, niet wetende hoe daarmee een basis werd gelegd voor nieuwe, andere tijden.

Ook kwam ter sprake dat ik mijn behandelinge met Reiki zou gaan veranderen. Ik vond dat vreemd, want vanaf 2000 had ik zoveel Reikicursussen en behandelingen gegeven; het was mijn dagelijkse werk. Toen kreeg ik in mei 2013 een nieuwe healing aangereikt, de Bewustzijnshealing. Ik mocht weten wat ik moest doen, maar verder niet om uitleg vragen hoe en wat. Heel bijzonder was het deze healing op mijzelf toe te passen.

Na er vertrouwd mee te zijn geworden, kreeg ik ‘opdracht’ de healing toe te passen op een client, compleet met naam, tekst en uitleg en de prijs die ik in rekening mocht brengen. Wat een bijzondere en vooral heel ontroerende ervaring!! Vanaf dat moment verzorg ik deze healings en heb ook de mogelijkheid ontvangen deze aan mensen te leren voor toepassing op zichzelf.

Waarom ik je dit vertel?
Dit alles gebeurde en overkwam me voordat mijn man wegging….van kindsaf aan begreep ik dat er meer was tussen Hemel en Aarde. Toch was er in die tijd weinig ruimte voor fijngevoeligheid. Dus dat heb ik ook naar de achtergrond geschoven…..in de leuke banen die ik heb gehad werd vaak een beroep gedaan op “mijn vrouwelijke intuitie” en ja, wat ik zag of mocht weten kwam altijd wel van pas en uit.

Toch voelde ik mij anders,  ook wel onbegrepen. Kon ondanks mijn opleidingen, soms geen woorden geven aan. Daar door nam onzekerheid toe en ging ik harder en meer werken, weer een opleiding volgen enz. Dus liep geregeld vast: gezondheidsproblemen, burn-out etc. Niet begrijpend dat mijn lichaam daarmee een oproep deed “stop, je bent jeZelf niet, gaat steeds over grenzen, ik nodig je uit doe het anders”

Door de kennismaking met Reiki in 1998 kwam er een grote verandering op gang. Ik voelde me geroepen om hiermee te gaan werken. Letterlijk hoorde ik ook een stem. Weer twijfelde ik van wat is dit en toch voelde en wilde ik van binnenuit niets liever dan die weg te gaan… Kun je je voorstellen dat door het intuïtief schrijven, de boodschappen (stoppen Reiki, ga anders werken, ontvangen van de Bewustzijnshealing)  die ik ontving en vertrek partner ik even enorm twijfelde aan wat gebeurd er, wat is dit, wat moet ik etc.’Lopend met de hond ontving ik iedere ochtend  een ‘soort peptalk.

“Wij begeleiden je, je bent nooit alleen, roep onze hulp in bij alles wat je doet. Het komt echt allemaal goed, leef in dat vertrouwen. Ik hoorde dagelijks een lied zingen ‘Er komen stromen van Zegen’.” 

Daar hield ik me maar aan vast en zo ontstond er een steeds diepere verbinding met ‘Boven’. Ik kon mijn werk doen ondanks alles en voelde hoe ik geleid werd, maar begreep er soms zelf als mens niets van….. Maar, het was en is indrukwekkend. Ik ontving in 14 dagen de teksten voor een boek ‘Het nieuwe leven’. Toch wist ik niet goed wat er allemaal gebeurde.

“Engelen, ontzettend veel”…
Tot ik aangesproken werd in november 2013 door een mij onbekende dame, die me vertelde “Ik heb een boodschap, ik vertel je dat je ontzettend veel Engelen om je heen hebt, die je helen en helpen, waardoor jij ook anderen helpt. Je bent een boodschapper en een doorgeefluik. Jouw werkgever is Boven, het Universum. Zij geven je steeds meer inzage in jouw levensplan. Zodat je de reis van je Ziel beter leert begrijpen en uitvoeren. Help ook anderen daarmee.”
Diep geraakt, blij en heel erg ontroerd was en ben ik nog steeds. Vele puzzelstukjes vielen op zijn plek.

Voordat ik mijn lange reeks van ervaringen gedurende de afgelopen 5 jaar samenvat, deel ik graag mijn zienswijze met je. Ook jij bent een prachtige Ziel, die besloten heeft hier nu te leven, op aarde te zijn. Aan de vooravond van die reis heb je met je helpers, noem het je spirituele team, een plan gemaakt voor het opdoen van ervaringen en ontdekkingen. Dat met zoveel mogelijk vreugde en plezier èn in verbondenheid met anderen te doen. Want je bent en blijft een deel van een groter geheel. Je hebt om te kunnen leven een uniek lichaam en je vermogen om te denken gekregen.

Door je dagelijks te verbinden op jouw manier met je Essentie, je Ziel, maak je als het ware gebruik van een navigatiesysteem dat werkt, net zoals het in een auto werkt. Weet dat het leven je veel te vertellen heeft. Jij hebt de vrijheid de aanwijzingen op te volgen en je eigen keuzes te maken. Daarvoor ben je mens. In de afgelopen jaren heb ik geleerd om dagelijks mijn navigatiesysteem aan te zetten.

Dat maakt dat mijn leven meer moeiteloos en vanZelf verloopt. Merk ik dat er strubbelingen zijn of anderszins, dan weet ik dat ik het teveel vanuit mijn hoofd benader. Vandaar dat ik het heerlijk vind om mensen hierbij te begeleiden. Mijn ‘werk’ bestaat dan ook uit mensen en bedrijven inzichten (door)geven in wie ze Zijn en wat ze doen. Heel praktisch handvaten geven, want dat vind ik belangrijk.

Engelenwerkjes
Inzichten geef ik ook door in berichten. De Engelenwerkjes, doorgegeven berichten van Engelen, zijn in het voorjaar van 2018 als boek op de markt gekomen. Nu verschijnt het boek ‘Veel meer Engelenwerkjes’. Doorgeven, een verbinding/kanaal zijn voor Boven, houd ook in dat ik mensen leer de Akasha-kronieken te openen en te lezen. Want wat is er mooier -en misschien wel meer nodig dan ooit- dat je het Leven leidt waarvoor je in de wieg gelegd bent? Dan ziet in mijn beleving onze wereld er heel anders uit.

Het gaat niet om mijn ‘ikje’ op een podium te plaatsen. Het gaat om wat ik kan bijdragen aan het grote geheel. Vandaar dat ik menselijkerwijs wel even van de leg was, toen de vraag werd voorgelegd ‘ga een beroepsopleiding verzorgen, de tijd is rijp dat mensen van binnenuit gaan leven’.

Op een van de volgende momenten, september 2016, heb ik wel even met de vuist op tafel geslagen, vanuit vertwijfeling ‘Wat nou weer? Wat is de bedoeling?’…..het antwoord kwam diezelfde middag al……een mail waarin me gevraagd werd “Wil jij mij opleiden, wil ook zo graag mensen de Akashakronieken leren lezen en de Bewustzijnshealings verzorgen”…

Zo startte ik in november 2016 met 4 mensen, instructies van Boven over hun rechtstreekse begeleiding van de afzonderlijke deelnemers, mijn verbindende rol, tijdsduur, lesgeld en niets op papier….het is een mooie opleiding en deelnemers voelen zich geroepen, ook weer zo bijzonder. Ik luister naar wat het leven mij vertellen wil, iedere dag opnieuw. Het heeft mij veel, heel veel gebracht en er is nog meer uit te pakken…… Centrum van Geluk, channelings voor veranderingen in het bedrijfsleven… ik ontvang het in liefde en volste vertrouwen.

‘Laat je leiden door het leven,
dat voorkomt onnodig lijden.’

* * *

Neem een kijkje op haar site voor meer info over Lia en haar werk HIER
Dit is de cover van haar boekje ‘Engelenwerkjes’.

Een klik op de cover en je komt bij Bol.com, waar je het evt. kunt bestellen

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.