Advertentie

DE OORSPRONKELIJKE CODE! (Gewoon even kijken..!)


WE PLAATSEN DIT ARTIKEL OPNIEUW,
om iedereen die deze film nog niet zag, op te roepen,
om alsnog deze te gaan bekijken.

Wat als je een plek bezoekt waar je geconfronteerd wordt met onze geschiedenis die veel anders blijkt te zijn, dan je altijd werd voorgehouden? Hoe een vals verhaal de hele basis van ons wezen in zijn greep heeft weten te houden, door realiteit/de werkelijkheid te veranderen in mythen. Kijk naar het verhaal van filmmaker Marijn Poels.

Een verhaal over hoe onderdrukking en angst ons duizenden jaren lang hebben weerhouden van het ontwikkelen van onze oerkrachten, die nu wereldwijd worden teruggewonnen. Want het zit gewoon in ons menselijk DNA en het is makkelijker terug te winnen dan ooit gedacht! Een verbijsterende experimentele zoektocht van documentairemaker Marijn Poels naar ons verre verleden om onze oercode terug te winnen.

Met programmamaker Flavio Pasquino bespreekt Marijn Poels -terug in Nederland- zijn wonderbaarlijke reis. Volgens de gangbare wetenschap loopt de menselijke ontwikkeling in een lineaire lijn omhoog: van holbewoners tot de huidige beschaving. Maar er zijn genoeg redenen om te veronderstellen dat er in de oude geschiedenis hoogontwikkelde beschavingen hebben bestaan.

Dit raakt aan spiritualiteit en daar had Poels zich nooit echt mee beziggehouden, voordat hij ‘The Primordial Code’ maakte.

“Dat vond ik juist een mooie combinatie: sceptische ik, een narratief en ik ben op pad gegaan. Het heeft me op heel veel plekken gebracht, waardoor mijn denken en wereldbeeld helemaal tot nul zijn gebracht. Ik ben weer als kind gaan kijken naar de nieuwe wereld waarin ik terechtgekomen ben.”

En ja, die ‘nieuwe’ wereld is eigenlijk juist een heel oude wereld, zo vertelt Poels. Een wondere wereld ook, met onder meer reuzen op Sardinië en Bosnische piramides van tienduizenden jaren oud.

Aanvullende info/bronnen/links

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.