Advertentie

De miljarden van ‘president Zelensky’..


 

x
X

De miljarden van ‘president Zelensky’..

2022 © WantToKnow.nl/be

x

Op diverse bankrekeningen buiten Oekraïne, die op naam staan van de Oekraïense president, voormalig stand-up-komiek, Volodymyr Zelensky staat meer dan één miljard US-dollar. Dit heeft parlementslid Ilya Kiva bekend gemaakt in het Oekraiense parlement, de ‘Verkhovna Rada’. Kiva is lid van het pro-Russische oppositieplatform ‘Partij voor het Leven’. Volgens Kiva heeft Zelenski in de twee en een half jaar van zijn presidentschap maar liefst US$ 1,2 miljard gestort op de ‘Dresdner Bank Latinamerika’ in Costa Rica.

Dit geld werd aan de president overgemaakt door een paar Oekraïense oligarchen, zoals Rinat Akhmetov, Viktor Pinchuk, Igor Kolomoisky. (Deze laatste wordt overigens regelmatig ook in verband gebracht met de aanslag op MH17!)

De Oekraiense multi-miljardair Igor Kolomoisky speelt een donkere rol op de gebeurtenissen in de Oekraïne. MH17 stortte neer op een stuk van zijn grondgebied.. Nu wordt hij in verband gebracht met de rijkdom van president Zelenski.

Zoals Kiva opmerkte, wordt er regelmatig aangevuld, in tranches van telkens tussen US$ 12 tot US$ 35 miljoen. En die stortingen gaan via banken als First Union Bank, Deutsche Bank en Banque Nationale de Paris. Volgens dit Oekraïens parlementslid/afgevaardigde zou het transfereren van dergelijke fondsen onmogelijk zijn, zonder de controle van de autoriteiten van Duitsland en Frankrijk.

Maar met alleen deze goedgevulde bankrekeningen, zoals Kiva opmerkt, is de zaak niet beperkt. Zelensky slaagde erin een villa in Miami te kopen voor het lieve sommetje van US$ 34 miljoen, evenals verschillende diamanten/juwelen voor een bedrag van US$ 5,6 miljoen. Kiva meldt in zijn post op Telegram:

“Naast de president van Oekraïne bij de Dresdner Bank heeft het hoofd van het kantoor van de president van Oekraïne Yermak, bankrekeningen voor een bescheiden bedrag van US$ 56 miljoen, Svyatlana Tikhanovskaya voor US$ 4,5 miljoen, waarvan ze het grootste deel in december 2020 heeft overgemaakt naar het HSBC-bankkantoor in Londen. Ook Arseniy Yatsenyuk heeft rekeningen in het Miami filiaal van de Dresdner bank.

Elke president en zijn team, lopen na de ambtstermijn, weg als dollar-miljardairs, en Zelensky, is daarin geen uitzondering. Maar in zijn geval, zal niemand hem zomaar laten weglopen.”

Kiva voegt hieraan toe, dat het huidige staatshoofd van Oekraïne op een gevangenisstraf kan vooruitzien..

* * *

2 gedachten over “De miljarden van ‘president Zelensky’..

  1. Vandaag las ik op teletekst van de NOS “Oekraïne brengt burgers in gevaar” Volgens Amnesty zouden ze aanvallen uitvoeren vanuit ziekenhuizen,scholen en woonwijken.Het gevolg is dat wanneer Rusland terug schiet er burgerslachtoffers vallen wat dus niet de schuld is van de Russen maar van Zelensky en zijn bende.Maar er gebeuren nog meer vreemde dingen zoals het bezoek van Pelosy aan Taiwan deze week ondanks dat bekend was dat China dat als provocatie kan zien.
    Eerder zou de EU,Navo niet naar het Oosten uitbreiden wat ze wel gedaan hebben wat ook als provoceren gezien kan worden.De MSM lijkt automatisch Poetin van wat er ook gebeurd de schuld te geven maar of dat terecht is betwijfel ik ten zeerste.Poetin heeft gezegd dat hij wil dénazificeren en ik vind dat de MSM en de politiek daarover erg stil is.Ik ben niet partijdig voor welke zijde dan ook want wat Poetin of het westen en China van plan zijn zal later blijken maar dat het niet goed gaat is wel duidelijk.Ik vertrouw geen enkele politicus meer en velen waaien in hun beleid met alle winden mee al naar gelang het hen het beste uitkomt.Dat is mijn mening.

  2. Het huidige tijdgewricht blijft in toenemende mate een onderwerp waarbij de positie van de ‘gewone burger’ keer op keer getest wordt op de mate waarin lessen uit het verleden ter harte genomen zijn. Eerder heb ik wel eens gesproken over een tweedeling in de samenleving maar naar mate de tijd verstrijkt lijken er wel veel meer splitsingen te bestaan. Nu al zijn er genoeg nabeschouwingen over een korte tijd ontstaan sneller dan de jaren voordien.
    https://www.youtube.com/watch?v=zOJLGpfnX34&t=430s&ab_channel=AcademyofIdeas

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.