Advertentie

Persbureaus, en Reuters in het bijzonder..


Eustace Mullins
Eustace Mullins

Eustace Clarence Mullins (1923 – 2010) was een Amerikaans schrijver, onderzoeker, schilder, fotograaf, dichter en essayist. Hij schreef onder meer voor American Free Press, The Spectrum Magazine, Criminal Politics, en de Barnes Review.Hij was een beschermeling van de Amerikaanse dichter en essayist. Ezra Pound,  Mullins Hij bezocht Pound vanaf april 1949 tijdens diens gedwongen verblijf in een psychiatrische kliniek. Volgens Mullins was Pound op grond van politieke overwegingen zonder proces gevangengezet door president Franklin Delano Roosevelt, uit angst dat Pound zou doorgaan met het verspreiden van zijn mening over “het verraad van Roosevelt en de bankierswereld”.

Roosevelt zou volgens Pound al lang van tevoren geweten hebben van de Japanse aanval op Pearl Harbor, zodat de VS te betrokken zou worden, bij de voor hen zeer lucratieve Tweede Wereldoorlog, waarin alle partijen, ook Hitler en Japan, vrijwel volledig gefinancierd werden door de grote bankiersfamilies Rothschild, Warburg, Oppenheimer, Schiff, Rockefeller, etc.

Eustace Mullins had tussen 1949 en 1952, in opdracht van Pound onderzocht en geconcludeerd, dat de FED, ‘The Federal Reserve’, de centrale bank van de VS, één grote scam was. Een door de Rothschilds opgericht syndicaat, dat volgens hem via samenzwering, omkoping en chantage tijdens het kerstreces van 1913 opgericht hadden weten te krijgen.

Topjournalist Udo Ulfkotte: 'Veel van de artikelen die je van me las, zijn door omkoping tot stand gekomen"..!
Topjournalist van de Frankfurter Algemeine. dr. Udo Ulfkotte: ‘Veel van de artikelen die je van mijn hand las, zijn door omkoping tot stand gekomen”..! (klik voor artikel)

Eustace Mullins was -mede dus door zijn onderzoek- een fervent tegenstander van de Federal Reserve, die volgens het door hem gepubliceerde bewijsmateriaal dus het onwettige bezit was van banken en van particuliere aandeelhouders, via het aandeelhouderschap in de 12 plaatselijke afdelingen van de Federal Reserve. In Mullins’ lijst staan Banque Lazard, Kuhn, Loeb & Co, J.P. Morgan & Co., Goldman Sachs, Lehman Brothers, NM Rothschild & Sons, Israel Sieff, Paul Warburg en de familie Rockefeller. Het uitgebreid gedocumenteerde onderzoek van Eustace Mullins toont aan dat bankiersfamilies het economische, juridische, medische en politieke leven van de VS beheersen en controleren, met de FED dus als spin in het web. 

Het onderstaande stuk komt uit een referaat van Mullins over de zogenaamde ‘Vrije Pers’; voor hem ook een van de grootste illusies waarmee mensen worden zoetgehouden.. Want door de controle over de Centrale Bank van de VS, kwam voor de Rothschilds ook de controle over de nieuwsmedia. Zo schreef zelfs ook Kent Cooper, hoofd van AP/Associated Press, in zijn autobiografie ‘Barriers Down’: ‘Internationale bankiers, werkzaam onder ‘het Huis van Rotschild’, waren in staat een belang te verwerven in de 3 leidende Europese persagentschappen.’

Op deze wijze kochten de Rothschilds het persbureau ‘Reuters International News Agency’, dat gevestigd is in Londen, persbureau ‘Havas’ in Frankrijk en persbureau ‘Wolf’ in Duitsland. Feitelijk controleren en verspreiden deze 3 nieuwsagentschappen al het nieuws in Europa.

 

HAVAS press Francex

Reuters-Logox

De Reuters Connectie(s)

2015 © WantToKnow.nl (origineel Eustace Mullins )

x

loesje media vervormen nieuwsDit artikel zou feitelijk iedereen moeten lezen, die geïnteresseerd is in nieuws. Want persbureau Reuters, is één van de grootste persbureau’s in de wereld. Een keihard bedrijf, dat simpelweg ‘nieuws’ verkoopt.. Aan redacties van kranten, die het voor ‘waar’ aanbieden aan hun klanten, nieuwsgierigen overal op de wereld. Maar wij raden iedere student politieke wetenschappen aan de autobiografie van Sir Roderick Jones uit 1951 te lezen, getiteld ‘A Life in Reuters’. Ook dit boek geeft je veel informatie over de wegen en achtergronden van het ‘nieuws’. Deze sir Roderick is jarenlang chef van nieuwsagentschap Reuters geweest, toen het nog op het historische adres 24 Old Jewry in London gevestigd was.

Het is moeilijk om over ‘journalistiek’ te schrijven zonder rekening te houden met ‘propaganda’ en ‘spionage’. In het boek van Roderick zijn veel voorbeelden van hun onderlinge relatie en drie-eenheid te vinden. Op pagina 200 beschrijft Sir Roderick een stukje geschiedenis waarover niet zal worden gesproken op de universiteit. Het gaat over een lunch, door Sir Roderick gegeven voor Generaal Smuts, Sir Starr Jameson en Amerikaans ambassadeur Dr. Walter Hines Page. Hij schrijft:

“We aten in een privékamer in de Windham Club, de ruimte waarin twintig jaar later de voorwaarden van de troonsafstand van koning Edward VIII zouden worden geregeld. We praatten wat en kwamen op het onderwerp of de Verenigde Staten zich met de oorlog tegen Duitsland zou gaan bemoeien, Groot-Brittannië en Frankrijk hadden al lang geduldig gewacht.

 Dr. Page liet ons op dat moment weten dat hij die middag onder geheimhouding persoonlijk een bericht had ontvangen van de Amerikaanse President. Hij kon bevestigen dat, eindelijk, de teerling was geworpen. Niet zonder emotie kon hij ons allen verzekeren dat de Verenigde Staten binnen een week de oorlog zou verklaren aan de Centrale mogendheden. De ambassadeur had de waarheid gesproken. De lunch speelde zich af op vrijdag 30 maart. Op 2 april vroeg President Wilson het Congres de staat van oorlog te verklaren. Op 6 april was het zover.

Sir Roderick vertelt ons dat Baron Julius de Reuter werd geboren als Israël Ben Josaphat Beer, zoon van rabbijn Samuel Beer van Caase in Duitsland. Zoals zoveel van zijn mede religieuzen zag Beer dat het Britse Rijk rijp was om geplukt te worden. Hij emigreerde, zette een persbureau op, het huis van Rothschild richtte haar ogen op hem en de rest is geschiedenis.

a life in reutersInmiddels Baron de Reuter geworden, tekent Beer in 1859 een convenant met twee van zijn rivalen in Europa: Havas in Frankrijk en Wolff in Duitsland. Havas was een Franse jood, Wolff een Duitse jood en deze drie hebben de wereld onderling verdeeld. Havas zou Zuid-Amerika krijgen en met zijn drieën zouden ze Europa verdelen. De rest van de wereld was voor Reuter.

De Reuters XX door Eustace Mullins
De regeling werd net voor het uitbreken van de burgeroorlog in de Verenigde Staten afgerond en bleef intact tot aan de Eerste Wereldoorlog voor zionisme. Sir Roderick Jones begint zijn carrière als assistent van de correspondent in Transvaal in Zuid Afrika, ene Leo Weinthal, net voor de Boerenoorlog. Op pagina 38 vinden we interessante achtergrondinformatie over dat conflict:

Aan het eind van 1895 waaiden er smeulende branden van politieke onvrede in Johannesburg. De Transvaal National Union en de goudmijn eigenaren geven er een presentabele vorm van ‘revolutie’ aan. Een Uitlanders Reform Committee wordt opgericht, met daarin John Hays Hammond, Lionel Phillips (een van de hoofden van het goud en diamant mijnbouwbedrijf Eckstein–The Corner House), George Farrar, hoofd van East Rand Property mijnen en kolonel Frank Rhodes, broer van Cecil Rhodes, premier van de Kaap. Percy Fitzpatrick, ook van Eckstein, is de Secretaris.

Het algemene toezichtcomité bestaat uit zestig vooraanstaande burgers, met inbegrip van Abe Bailey en Solly Joel. Sir Roderick spreekt vrijelijk over de rol van het bedrijf Eckstein die de oorlog bevordert, en het belang van het huis van Rothschild wordt ook niet onder stoelen of banken geschoven. John Hays Hammond is op dat moment de belangrijkste ingenieur voor de Rothschilds. Later wordt hij tegen een salaris van vijfhonderdduizend dollar per jaar aangetrokken door de Guggenheims. Tenslotte wordt hij Washington lobbyist voor de politieke groep van de Rothschilds, de Council on Foreign Relations.

Sir Abe Bailey is de belangrijkste figuur van de zusterclub in Groot-Brittannië, de Royal Institute of International Affairs. In bijna elke biografie over Cecil Rhodes hoort de lezer dat Cecil in zijn Afrikaanse Keizerrijk is gefinancierd door de Rothschilds. Op 28 April 1915 schiet Baron Herbert de Reuter, baas van het agentschap, zichzelf door het hoofd. Oorzaak is de crash van de Reuters-Bank. Deze was opgericht door Baron Julius de Reuter om buitenlandse overschrijvingen te kunnen doen zonder te worden onderworpen aan inspectie.

Het lijkt de bestuurders van Reuters onverstandig om de Baron vervangen door een andere Duitse jood, nu er een oorlog gaande is met Duitsland. Sir Roderick Jones, die Leo Weintal getrouw en goed gediend had, werd gekozen als een respectabeler front voor de internationale activiteiten van het Agentschap.’

Op pagina 363 vertelt Sir Roderick Jones ons:

“Het gebeurde dat ik in 1915 een uitnodiging ontving voor de lunch van de heer Alfred Rothschild, toen het hoofd van het Britse Huis van Rothschild. Wij krijgen helaas niet de inhoud van het gesprek te horen, sir Roderick beperkt zich tot een beschrijving van de formaliteiten die horen bij een bezoek aan de Rothschilds.

Hierna gaat de directeur van Reuters de wereld door, overal wordt hij ontvangen met koninklijke egards. In India wordt hij door de onderkoning Lord Reading vermaakt. Lord Reading is met de naam Rufus Isaacs ingevoerd in de synagoge. Isaacs vertelt hem dat hij op zijn eerste bezoek in India een nederige scheepsjongen was. Tijdens zijn tweede bezoek wordt hij tot onderkoning benoemd. Sir Roderick merkt op dat zoiets alleen in het Britse rijk kan gebeuren.

* * *

x

 

Media - Corporate-run Media - Journalism - News - You write what you're told - Thanks Corporate News - We Couldn't Control People Without You

12 gedachten over “Persbureaus, en Reuters in het bijzonder..

 1. Áls er interesse is naar een korte leesbare biografie van Cecil Rhodes, de pionier voor apartheid;
  http://www.historischnieuwsblad.nl/index.html
  Zijn broer Herbert;
  http://www.jstor.org/stable/29778704?seq=1#page_scan_tab_contents
  En oudere broer Frank, (Francis)
  https://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Rhodes_%28British_Army_officer%29
  Er zijn toen indertijd belangrijke schaakzetten gezet op wereldbordspel die tot op de dag van vandaag nog na dreunen.

  Wat persberichten betreft in Nederland, het DPA, Dorresteins persagentschap, weet je tenminste waar je aan toe bent 🙂

 2. Boek: ANDER NIEUWS, wat het journaal niet uitzond

  Ik weet zeker dat Guido al bezig is met een artikel hierover, maar ook de (door de gevestigde orde zo genoemde) ‘complottheorie’ over de gevestigde media die alleen nieuws brengen dat de elite ze voorschrijft, begint een FEIT te worden!

  Natuurlijk zullen alle journalisten in de media onderstaand boek afkraken en met allerlei propaganda op de proppen komen. Maar ja, wie zou zijn baan en salaris niet te vuur en te zwaard verdedigen, wat moet je als journalist als je toe moet geven dat je ‘gebruikt’ wordt en mensen moet voorliegen? Eens komt het omslagpunt en dan zal hopelijk de revolutie vanuit de gelederen van de gevestigde media zelf komen, omdat journalisten het zat worden om ‘gemanipuleerd’ te worden.

  ‘De meesten van jullie herinneren zich vast nog wel het artikel over Udo Ulfkotte, de Duitse journalist die 17 jaar voor de Frankfurter Algemeine Zeitung werkte en die vorig jaar met zijn spraakmakende boek naar buiten trad ‘Gekaufte Journalisten’. Maar dappere journalisten vinden we niet alleen in Duitsland blijkbaar. Ik ben momenteel een zeer interessant boek aan het lezen van journalist Janneke Monshouwer, die zelf bij het NOS-journaal werkte en daarnaast documentairemaker is. Het is ongelooflijk wat ze allemaal heel eerlijk en onthullend beschrijft, met feiten, foto’s, gebeurtenissen van vroeger en van nu; en het is pas haar eerste boek in een serie van vele. Ze beschrijft hoe zaken worden verdraaid, waarom, voor en door wie, kortom ik heb het gevoel dat ik zit te lezen in een geschiedenisboek, maar dan van een hele andere aard dan de volledig verdraaide feiten uit de geschiedenisboeken die we op school voorgeschoteld krijgen en dat is ‘thuiskomen’. Het zou wat mij betreft verplichte literatuur moeten worden in de nabije toekomst.

  https://irmaschiffers2014.wordpress.com/2015/12/15/in-gesprek-met-journalist-janneke-monshouwer-ander-nieuws

  1. Paul.
   Steeds meer wordt bekend over wat allemaal verzwegen of verdraaid is geweest door de media en niet alleen dat,zo zijn ook de verslagen van het Neurenberg tribunaal na ca 70 jaar vrijgegeven en nog meer dingen.
   Veel waarheden komen nu naar buiten waardoor ik me afvraag waarom dat nu juist gebeurd?
   Zij die voor de derde maal de macht willen grijpen (elite)zullen ooit naar voren treden omdat hun betrokkenheid niet meer verborgen kan worden.
   Daarom blijf ik met vragen zitten zoals:Zijn zij nu in een stadium waarin ze denken dat niemand hen nog iets kan doen of tegenwerken omdat zij tot voor kort alles verzwegen of verdraaiden en nu ineens lijkt het of zij geen moeite meer doen om hun geheimen geheim te houden.
   Zoals uit je verwijzing naar voren komt zegt ook de schrijfster van het boek dat ze nu steeds meer stukjes waarheid begint te zien zoals ze zei over Erdogan,is dat opzet van de NOS of RTL nieuws om weer geloofwaardig over te komen of omdat ze nu doorhebben dat de mensen hun bedrog door hebben?

  2. Ik weet het niet Arnold. ik heb geen idee hoe machtig de elite werkelijk (nog) is. Is de hoeveelheid mensen dat ‘wakker’ is geworden al zo groot dat we invloed hebben op de elite? Is het aantal journalisten dat weet dat het nieuws van geen kanten klopt en niet eerlijk wordt gebracht veel groter dan wij denken, maar durven ze hun stem nog niet te laten horen? Al die openbaringen die elkaar nu redelijk snel opvolgen en de elite ontmaskeren, kunnen ook een averechts effect hebben, gezien de ontwikkelingen in de wereld, waarbij een derde wereldoorlog echt niet meer ondenkbaar is, zou het ook zomaar kunnen dat de elite uit nood een rigoureuze beslissing moet nemen en die oorlog laat uitbreken om zodoende de volledige aandacht voor hun streken met de grond gelijk te maken.

  3. Ik las zojuist op NOS teletekst een artikel over een bekende journalist en drie directeuren in Polen die opgestapt waren omdat de regering zeggenschap krijgt/heeft over de benoeming van personeel voor de omroepen.
   Dat houd in dat de staat gaat bepalen wat uit te zenden wat gelijk staat aan propaganda wat Josef Goebbels en zijn apparaat in de tweede wereldoorlog deden.
   Volgens mij was in Polen een democratisch gekozen regering welke nu door een aangestelde regering door westerse machten is vervangen waarvoor al veel Polen de straat op zijn gegaan om te demonstreren alleen wordt dat genegeerd wat aangeeft dat de bevolking daar niets meer te vertellen heeft.
   Wat je nu steeds weer ziet is dat landen die voor moeilijkheden kunnen zorgen (Polen,Spanje en nog meer)steeds vaker beperkende maatregelen krijgen opgelegd.
   Kijk naar Brussel waar ze al twee maanden onder curatele staan.
   Sommige mensen waren/zijn bang dat de vluchtelingen voor chaos gaan zorgen,maar nu krijg ik het idee dat chaos (wat waarschijnlijk de bedoeling is)kan uitbreken door democratie te vervangen door een fascistisch bewind waardoor de opzet (inzetten van militairen)in de ogen van de elite gerechtvaardigd zal zijn.

 3. Hoi Guido.
  Wie is Janneke Monshauer?
  Wat is de NWO of ook wel eens JWO genoemd?
  Waarom gebruik de NWO telkens weer pyramide afbeeldingen met het alziend er boven op ,zoals bijvoorbeeld ook in de muziekndustrie?

 4. Mediasoep
  Koken is een vak, maar tegelijkertijd ook een roeping.
  Je hebt er kennis voor nodig, en het hart moet op de juiste plaats zitten.
  Smaakmaken is slechts een onderdeel van koken, maar wel onmisbaar.
  Het is juist om die reden dat altijd slechts één kok tegelijkertijd zich bezig houdt met het maken van één gerecht.
  Als er nu een hele brigade koks zich tegelijktijdig bezig gaan houden met één en dezelfde pan soep, dan voegt iedereen ( naar beste kunnen ) zijn eigen ingrediënten toe en het resultaat is niet te pruimen. Dat komt omdat smaken op elkaar afgestemd dienen te zijn.
  Zonder onderling overleg leidt dit tot één grote miskleun.
  Omdat de eigen fantasie aan banden gelegd is, ( persvrijheid ) een eigen inzicht niet meer getolereerd wordt ( sencuur ) en er alleen nog maar zonder kruiden en specerijen gekookt mag worden, smaakt alles exact hetzelfde.
  Dát is wat er tegenwoordig met de media mis is, ze gooien allemaal maar wat in de ketel en vergeten daarbij de smaakmakers en het resultaat is Mediasoep, die in welk restaurant u ook gaat eten (welke krant u ook leest, of welk nieuwsbericht u ook volgt) overal zouteloos, smakeloos en fantasieloos smaakt.
  Geen eigen receptuur, geen eigen fantasie, geen eigen bevlogenheid, maar simpelweg dát koken wat de chefkok voorschrijft.
  Ik vraag me af, of het dan nog wel leuk is om kok ( journalist) te mogen zijn.

  Quasimodo

 5. Willen jullie wat doen aan de liesbreuk bekkenbodem matten van onze gezondheidszorg ik ben een ernstige slachtoffer. Ik sterf van de pijn. Deze matten zijn gemaakt van polypropyleen. Kunststof. Wat een nacht merrie. Tevens mijn vraag of jullie de stichting Meshed Up kunnen helpen. Ik hoop dat jullie mee werken. Ik wil mijn medemens waarschuwen voor deze afschuwelijke matten. Kijkt u maar eens op internet naar Meshed Up. Mischien krijgen jullie de ogen en oren open van onze minister van volksgezondheid. Hoop op uw medewerking. Groet Alette Orie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.