Advertentie

De bijzonder astrologische knoop van 30 juni..


zeshoek 30 06 2016

x

x

De bijzonder astrologische knoop van 30 juni..

2016 © Manuela van der Knaap / deze versie WantToKnow.nl/be

x

Manuela van der Knaap
Manuela van der Knaap

Heb jij ook zo’n gevoel dat het nu echt genoeg is geweest, om altijd maar het sluitstuk te moeten zijn van de organisatie van jouw leven. Het is niet meer op te brengen om de veelheid die inmiddels in het leven is geslopen nog te ordenen. De Noordelijke Maansknoop in Maagd (conjunct Jupiter) roept op om de  organisatie daar in te zetten in je leven waar die hoort. En nu Pluto een pittige driehoek maakt met deze Noordelijke Maansknoop, is het niet meer te houden.

Het moet anders, er moet een nieuwe weg worden gevonden. Het authentieke moet worden gediend. Dinsdag (vlak na de volle Maan van 20 juni 2016) stond de Maan bij Pluto en knalde er iets uit zijn voegen. Het nieuwe moet geboren worden, geboren uit ons oorspronkelijke, authentieke DNA/Zelf. De losse onderdelen van het geheel moeten vanuit authentiek zelfbestuur worden verbonden en zo dat er over hen geregeerd wordt, waardoor het individu (of het onderdeel van het geheel, zoals een land) niet zijn authentieke plaats in kan nemen en het geheel dus niet tot functioneren en organiseren kan komen.

Buigen of barsten…!
Het is nu buigen of barsten voor het vinden van een nieuwe vorm. In je eigen leven, maar ook in de wereld. Zeshoek aan de hemel. Op donderdag 30 juni 2016 maakt deze astrologische stand een ‘groot Aarde driehoek’ met de Maan die dan in Stier de driehoek afmaakt. Dit betekent dat deze macht en onmacht niet langer alleen staat, maar in een groter verband met gemak gaan stromen. Dit grote driehoek is onderdeel van een grotere bijzonder constellatie van hemellichamen. Op 30 juni 2016 vormt zich een ‘Star of David’ oftewel een zeshoek van planeten aan de hemel, als je vanuit de aarde naar de hemel kijkt. Een zeshoek is in de geometrie een kosmische poort.

Markering in de tijd
Een zeshoek is meestal een markering in de tijd en een teken dat er een bewustzijnsverschuiving aankomt en mogelijk ook een bijzondere collectieve  gebeurtenis. Want ook het huidige financiële stelsel en andere bestuurlijke structuren (Pluto in Steenbok) in onze maatschappij zijn aan het einde van hun levenscyclus. Zoals de situatie met de EU nu toont. Deze zeshoek laat het nieuwe geboren worden. Met een zeshoek moet alles mee stromen en kunnen de krachten die meedoen in het geheel niet worden geblokkeerd. Dit kan intern heftige reacties oproepen en angsten als dat wat vastzit gaat stromen. Een zeshoek bouwt zijn energie op en ook weer af en werkt dus een langere periode door, met een soort van brandpunt op de dag dat de zeshoek ontstaat.
KAGAYA heavens honor

Brexit
In de opbouw naar deze zeshoek zien we al de opbouw van druk op een praktische manier in Brexit, het verlaten van Groot-Brittannië van de EU door middel van een referendum. Het volk is het beslissen van de gevestigde orde over hun hoofden heen zat en spreekt zich uit. (Waterdriehoek waarin Zon, zwarte Zon en Venus in Kreeft) De stem van het volk, van de massa krijgt in deze zeshoek hulp van het universum (Zwarte Zon). Liefde, universele en innerlijke waarden die ons in het geheel voorzien van kracht zodat transformatie kan stromen en wij kunnen loslaten. (Gecorrigeerde zwarte Maan in Schorpioen op 15de graad conjunct Mars)

Het geheel komt vanuit stilstand tot stromen op een manier die chaotisch is en die alleen vanuit een groter geheel vat en inzicht geeft (Neptunus driehoek Mars, zwarte Maan, driehoek Venus, zwarte Zon en Zon, Mercurius) Astrologische info: Deze zeshoek bestaat uit een driehoek die allemaal in Aarde tekens staan van de dierenriem ( Jupiter en Noordelijke Maansknoop) in Maagd, driehoek Pluto (Diamant) in Steenbok, driehoek Maan in Stier (Ruim conj. Priapus).

En de andere driehoek is opgebouwd uit allemaal Water tekens van de dierenriem; Mars in Schorpioen (conjunct gecorrigeerde zwarte Maan), driehoek Neptunus in Vissen (Zuidelijke Maansknoop), driehoek Zon in Kreeft (Venus, zwarte Zon, Mercurius conjunct). Aarde energie maakt het praktisch en de water energie betrekt het gevoel en het innerlijk erbij.

Uit de illusie breken
Deze zeshoek helpt ons om het nieuwe in onszelf te manifesteren. Ze zegt: We mogen doortastend handelen om uit de illusie te breken van wat het leven, onze identiteit en bestaan werkelijk is. (Mars driehoek Zon en driehoek Neptunus) Het leven is een cadeau en liefde. (Venus, zwarte Zon, mercurius conjunct de Zon in Kreeft). Een leven waarin wij gevoed worden. In overvloed, veilig en vanuit vertrouwen, authentiek en geordend, dienstbaar aan de juiste facetten van het leven. (Maan in Stier driehoek Pluto, Diamant in Steenbok, driehoek Noordelijke Maansknoop, Jupiter in Maagd.)

Deze collectieve energie roept dwarsheid, ongehoorzaamheid en weigering op. Het MOÉT nu anders; we moéten die doorgang vinden in onszelf, waarmee we in de stroom van het leven komen, die ons dient.

calciet fantoom Manuela

Energetische toegift..
Onder een grote laag aangekoekte stof, op een stelling achterin op een zolder, trok een bijzonder kristal mijn aandacht. We hadden direct een klik. Na intense
reiniging kwam er een Dogtooth rood/bruine Calciet onder de laag stof vandaan. Na nader onderzoek bleek het een Fantoom Calciet te zijn en de rood/bruine puntjes van de bijzondere Calciet staken door hoekige Calciet kristallen heen, alsof er iets uit de diepte uitbrak.

fantoom calciet manuelaIk ben met het mineraal gaan zitten en hoe het kristal eruit ziet, dat doet hij ook. Het laat het authentieke, Wezenlijke door oude DNA patronen heen breken (ook familie karma) (Fantoom en roodbruine punten breken door hoekig Calciet) en geeft de moed om het nieuwe te laten doorbreken en tot manifestatie te brengen praktisch in de stof.

Mijn inspiratie om te schrijven komt altijd voort uit een praktische situatie, die mij wordt aangereikt en ik om mij heen zie of zelf ervaar. Zoals met deze Dogtooth Calciet. Dit was voor mij een regelrecht geschenk van het universum en liet mij precies zien wat er nodig was. Ik zet deze foto’s van het kristal bij deze tekst, zodat dit mineraal ook jou kan inspireren en op weg helpen. Want in de nieuwe energie dient het leven ons en levert precies dat wat wij nodig hebben.

Schrijven van astrologische artikelen doe ik vanuit mijn passie en om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen en te informeren. Ik ontvang hiervoor geen vergoeding, ook niet van magazines of websites die mijn artikelen publiceren. Als je deze astrologische artikelen zeer waardeert is het mogelijk om mij hiermee te steunen, zodat het ook financieel haalbaar blijft om gratis en vrij te blijven publiceren. Met grote dankbaarheid ontvang ik jouw (HART)donatie. Voor meer informatie over donaties: http://www.inzichten.com/artikelen/ )

© Copyright Manuela van der Knaap.
Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven,
vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt
en deze aantekening eraan toegevoegd is.
Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan

met schriftelijke toestemming van de auteur.
De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com

6 gedachten over “De bijzonder astrologische knoop van 30 juni..

 1. Prachtig omschreven en zo voelbaar in al je cellen , het bruist en borrelt en er komen emoties omhoog waarvan ik dacht dat ik ze al los had gelaten, maar het lijkt wel of dat de laatste restjes eruit worden gespoeld , gisteren had ik het gevoel of dat ik de waardelooste mens op aarde was , een onbestendig gevoel, innerlijke boosheid, woede het hield maar niet op. Mee gaan met de stroom en de peddels laten rusten ,luisteren naar de natuur en gewoon niets doen, en toch zo veel horen en zien en nu weten dat alles goed komt. Bewustzijn is prachtig en helpt je steeds door de processen heen.

  1. Mooi beschreven Raymond. Je verwoordt het precies zoals ik het ook ervaar. Vertrouwen blijven hebben is de enige weg!

 2. Op dinsdag 23 juni brak ik het schouderbot van mijn bovenarmn op dinsdag .4 juli volgt de eerste controle. Precies in die dagen hadden de studenten van onze opleiding live coach hun examen week wat ging over de nieuw groepsenrgie. Deze week kenmerkte zich door heel bijzondere groepsenrgie pluto waardig.
  Voor de zoveelste, keer ben ik weer zwaar onder de indruk
  Hoe boven en beneden synchroon lopen,
  Volg de facebook verslagen onder corcaroli om dit te volgen.
  Wilma

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.