Advertentie

Tony Blair is lid van de Murdoch familie..


X

Hoe Tony Blair lid werd van de Murdoch Familie…!

 

Dan Sabbagh 5 September 2011 – Bron: The Guardian

x

 

Het was een relatie die begon als een politieke controverse, maar die zich ontwikkelde tot een geheime familie-reünie.. Wat blijkt.. Tony Blair is de peetvader van de 9-jaar oude Grace, dochter en één na jongste van de 6 kinderen van Rupert Murdoch..!

Het uitgestreken gezicht van Tony Blair blijkt steeds meer scrupuleuze zaken te verbergen. Hier op de foto met zijn grote vriend, media-magnaat en nieuwsmanipulator Rupert Murdoch. De machtige man achter de politicus Tony Blair.

In een opéénvolging van 15 jaar van politieke intimiteit, blijkt dat de voormalige premier van Labour-huize, aanwezig was bij de doop van een kind op de oever van de Jordaan, op de plek waarvan wordt gezegd dat Jezus dezelfde doopceremonie onderging. Aldus een artikel in het tijdschrift ‘Vogue’. De Murdochs waren aanwezig, volledig gekleed in wit en hun kind eveneens. Aanwezig op uitnodiging van koningin Rania van Jordanië.

Het hele verhaal werd exclusief gefotografeerd door het tijdschrift ‘Hello!’, dat tevens een cover plaatste van een lachende Rupert Murdoch, gekleed in een open-nek T-shirt. Maar in het tijdschrift werd echter geen woord gewijd aan de aanwezigheid van Tony Blair, oud-minister-president van het Britse Verenigd Koninkrijk.. Laat staan dat Blair op de foto voorkomt..! Bizar natuurlijk voor een peetvader…

Maar nu, door de luchthartige wijze van spreken, bevestigt Murdoch’s echtgenote Wendi Deng, in het interview met ‘VOGUE’, alsnog de aanwezigheid van Blair, bij deze doop.  Hoewel deze vrouw traditioneel buiten de publiciteit werd gehouden, blijkt zij nu de boontjes te doppen voor Murdoch, wiens imago aardig besmeurd werd, middels het taartincident tijdens zijn verhoor voor de Engelse parlementscommissie in Juli jl. Maar of het de bedoeling was, dat ze zóveel zou openbaren, mag men zich afvragen..

Foto uit het tijdschrift 'Hello!'. Alle hoge gasten op de foto bij de doop van Murdoch's dochter 'Grace'. Maar peetvader Tony Blair ontbreekt..! Een typisch geval van 'Wie zich verontschuldigt, béschuldigt zich'..?

Wendi Deng vermeldt de oud Labourleider zelfs als één van Murdoch beste vrienden.. Het bedrijf van Murdoch   News Corporation, bevestigt echter nu de langdurige verbinding tusssen beide mannen, hoewel niet duidelijk is geworden, wannéér Blair precies werd gevraagd om als peetvader op te treden en hoever het verzoek vooraf ging aan de feitelijke doop. Murdoch’s dochter werd gedoopt in 2010, een paar weken vóór Pasen, en dus juist vóór de laatste verkiezingen in het UK.

In het originele artikel dat in het tijdschrift ‘Hello!’ stond, werd vermeld dat de acteurs Nicole Kidman en Hugh Jackman, ook vrienden van de Murdochs, de peetouders zouden zijn van Grace en haar zus Chloe. De betrokkenheid van Tony Blair werd door Deng bevestigd, een paar dagen nádat haar echtgenoot, mediatycoon Rupert Murdoch naar Londen was gevlogen, om zich te verdedigen tegen de beschudigingen rondom de afluisterpraktijken van reporters van ‘News of the World’ in de ‘Milly Dowler’-affaire.

Deng vertelt in het interview dat ze slapeloze nachten had, als gevolg van deze affaire. En dat ze als de echtgenote van Murdoch het volledig onrechtvaardig vond, dat haar man Rupert door deze affaire zo beschadigd werd. “Natuurlijk vind ik het, als zijn vrouw, een onrechtvaardige zaak, dat hij hier doorheen moet. Ik maak me zorgen om hem, hij staat helemaal alleen; hij heeft geen PR-mensen die hem omringen. Hij heeft me gevraagd om thuis te blijven, maar ik ga ook naar Londen, om hem bij te staan; ik wil bij hem zijn”, aldus Wendi Deng.

2 Vrienden?? Of 2 machtswellustelingen die elkaar gebruiken om hun eigen agenda doorgevoerd te krijgen? Het gezicht van Blair spreekt wellicht boekdelen..?

In Juli werd via diverse kanalen bekend, dat Blair minister-president Gordon Brown gebeld zou hebben, met het verzoek zijn vriend en bondgenoot, Labour-parlementslid Tom Watson, te verzoeken het bedrijf van Murdoch ‘News Corporation’ niet lastig te vallen met betrekking tot de telefoon-afluisterpraktijken. Volgens berichten zou Gordon Brown het verzoek naast zich neer hebben gelegd, maar noch Blair, noch Brown bevestigen dat het gesprek heeft plaats gehad. Gisteravond heeft een woordvoerder van Tony Blair een commentaar uitgegeven, dat weigert in te gaan op de kwestie van het peetvaderschap van Blair in relatie tot Murdochs dochter..!

De vrijages tussen Blair en Murdoch dateren al vanaf 1995.
De toenmalige leider van de oppositie, Tony Blair, zorgde voor een politieke rel, door een uitnodiging te accepteren van Murdoch’s ‘New Corporation’,  om naar een conferentie te komen op de Hayman eilanden in Australië, in juli van dat jaar. Dit terwijl de Labourpartij, die op dat moment werd geleid door Neil Kinnock, kort daarvoor volledig was gedemoniseerd door één van Murdoch’s kranten, de Engelse ‘SUN’. Deze zwartmakerij ging zóver, dat menig politiek analist de overtuiging heeft, dat deze praktijken de Labourpartij in 1992 de verkiezingsoverwinning had gekost..!

Toen Blair te kennen gaf dat hij op de uitnodiging van Murdoch’s bedrijf wilde ingaan, liet hij via zijn woordvoerder Alistair Campbell weten, dat ‘niet gaan betekent zou hebben, dat hij Murdoch’s krant in de kaart zou hebben gespeeld, dat je ze feitelijk zou hebben gestimuleerd om met hun praktijken door te gaan en het nóg erger te maken’.
In zijn memoires ‘A Journey’, gaat Blair verder in op deze affaire, door te vermelden, dat hij zich in het hol van de leeuw wilde laten zien om daar het blazoen van de Labourpartij te verdedigen. “En wat doe je dan als je wordt uitgenodigd om daar te verschijnen, in het hol van de leeuw? Je gáát dan toch, niet dan?” Blair vermeld terloops ook nog, dat de toenmalige minister-president van Australië Paul Keating, vond dat Murdoch een ‘bastard’ was, maar wel een ‘waar je een deal mee kon maken’…

Maar wat toen nog niet bekend was, was dat Tony Blair, met behulp van de steun van de kranten van de ‘News Corp.’ minister-president zou gaan worden.. Het begin tevens van de langdurige vriendschap tussen Blair en Murdoch.

Dr. David Kelly, Brits wapenexpert was volledig tégen de bewering dat Irak zou beschikken over massavernietigingswapens. Hij pleegde 'zelfmoord'.. Het kwam Blair goed uit, er waren vervolgens contacten over het officiële onderzoek met Murdoch..! De onderliggende onderzoeksgegevens dienen 70 jaar geheim te blijven..!!

Toen Blair zich inderdaad verkiesbaar had gesteld, bleek ‘the SUN’ ineens om te switchen van steun aan de Conservative Party naar de Labour-party, in de opmaat naar de verkiezingen van 1997. Ook de krant ‘The Times’ bleek de conservatieve partij gedropt te hebben en steunde Labour in 2001.. Het zal je niet verbazen dat de Labour-partij vervolgens weinig te géén restricties ging opleggen aan de manier van werken van Murdoch’s ‘News Corporation media, zoals kranten en ‘BSkyB’, waarin Murdoch al een 39,1% aandeel had in die tijd.

Tijdens de oorlog in Irak, waarin Blair de Engelsen meesleepte, bleek opnieuw de steun van de media van Murdochs krantenstal, waarbij het regelmatig voorkwam dat de Britse premier Murdoch aan de telefoon had, zelfs 3x in de 9 dagen vóór het begin van de oorlog in Irak..

Het blijkt dat beide heren ook met elkaar hadden gesproken over het uitkomen van het Hutton-rappport, dat onderzoek had gedaan naar de vermeende zelfmoord van Dr. David Kelly. Deze wapenexpert had ernstige bedenkingen geuit tegen de claim van het bezit van massa-vernietigingswapens door Sadam Hussein. Deze informatie moest worden ontfutseld via de ‘Wet op Vrije Informatieverstrekking’, hetgeen opnieuw de werkwijze van Tony Blair illustreert.

Toen zijn premierschap ten einde liep, schreef Blair over Murdoch in zijn memoires, dat hij een soort onvrijwillig respect’ had gekregen voor Murdoch, en dat hij hem zelfs was gaan waarderen’.. Tony Blair meldt dat: ’Murdoch is een harde kerel, laat daar geen twijfel over bestaan, hij is ultra-rechts. Ik hield niet van zijn houding en zijn visie tegenover Europa. Noch zijn visies omtrent sociale politiek of de rechten van homo-sexuelen, maar er waren 2 punten van verbinding met hem: hij was een outsider en hij had ballen’…

2 gedachten over “Tony Blair is lid van de Murdoch familie..

  1. R.I.P. Dr. David Kelly. Ik heb me altijd afgevraagd waarom er zo weinig vragen werden gesteld bij de verdachte omstandigheden van zijn dood. Het kwam de machthebbers in ieder geval heel goed uit.

    1. Over 70 jaar zijn de files openbaar, op basis waarvan de een of andere Lord, voorzitter van de onderzoekscommissie, die zijn dood onderzocht, tot de conclusie kwam dat het ‘een typisch geval van zelfmoord’ was geweest.
      Waarom die files dan 70 jaar niet mogen worden ingezien..?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.