Advertentie

Irak daagt VS en UK voor de rechter inzake DU-munitie.


Gaat er nu eindelijk gerechtigheid komen? Irak daagt de VS en het Verenigd Koninkrijk voor de rechter, voor het gebruik van Depleted (verarmd) Uranium in wapentuig.

De vraag is of nu het hek van de dam is. Of ná deze rechtzaak, de vele duizenden rechtzaken van soldaten en burgers tegen hun regeringen, inclusief die van Nederlandse soldaten, gaan losbarsten…

Teruggekeerd uit Irak, Afghanistan en zelfs het voormalige Bosnië, lopen ook onze jongens rond met radio-actieve stofdeeltjes in hun lijf…?
Kijk eens naar deze 2 artikelen hier op WantToKnow. HIER het artikel met o.a. verhaal van de Nederlandse korporaal Paul van Kester en HIER het uitgebreide artikel van 2 weken geleden.

Het onderstaande bericht klinkt ons als muziek in de oren.. Ook al klinkt dat wellicht wrang in relatie tot de afgrijselijke beelden, zoals je er hieronder één van ziet.
Want hoe is het mogelijk? Dát vragen wij ons al jaren af, hoe is het mogelijk, dat overheden zó ongelooflijk naiëf zijn, om RADIO-ACTIEVE munitie en bommen te gebruiken. Zich dit wapentuig hebben laten aanpraten door de Militaire Industrie, waar ongetwijfeld ook weer uw pensioengeld in is belegd..?

En let wel: DE RADIO-ACTIVITEIT van deze munitie WORDT NIET ONTKEND!!
XX

Het gaat erom, volgens onze en de andere democratische regeringen, die namens hun burgers optreden, dat de mate van radio-activiteit, zódanig meevalt, dat deze geen schade kan..!! ECHT NIET..

Je snapt dan ook ineens niet meer dat uit nucleaire installaties, zoals in Petten, gewoon lichtradio-actief afval, zoals handschoenen en kleding, toch in beton moet worden gegoten en in opslag moet..!!?

Dit kind is geboren met afwijkingen die direct verband houden met de gevolgen van Verarmd Uranium (DU) (Meer zien? Klik direct op de foto voor het Google 'Depleted Uranium' beeldresultaat)

Depleted Uranium, wat wij kennen als verarmd Uranium, gaat het grootste schandaal worden in de menselijke geschiedenis. Ondanks ontkenningen van producenten en legerleiding, ondanks de sussende woorden van overheden. Dit artikel komt van de website PressTVIrak en wij plaatsen het vertaald. HIER het originele artikel. Mainstream media doe in hemelsnaam je werk!!

~~~~~~~~~~

Iraq to sue US, Britain over depleted uranium bombs

MGH/JG/DT 01 Feb 2010

Het Irakese ministerie voor Mensenrechten zal een rechtszaak aanspannen tegen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk voor het gebruik door deze landen van bommen die voorzien zijn van verarmd Uranium (DU), aldus de Irakes minister.

Deze minister, Wijdan Mikhail Salim, vertelde de krant ‘Assabah’, dat deze rechtszaak gebaseerd is op de rapporten van de Irakese ministeries van Wetenschappen en Milieu.

Volgens deze rapporten, hebben beide landen (de VS en het UK), tijdens de eerste jaren van de invasie in Irak, herhaaldelijk bommen gebruikt die DU bevatten.

Volgens Irakese wapenexperts, het beide landen Irak gebombardeerd met maar liefst 2000 ton (2.000.000 kilo!) verarmd Uranium..!

De radioactieve straling van het stof van deze bommen, hebben het aantal misvormd geboren baby’s in de Zuidelijke provincies van Irak aanzienlijk doen stijgen.  (in sommige gevallen zelfs met meer dan 25%! GJ)

Irakese doktoren vertellen dat zij ook worstelen met deze ernstige stijging van kankergevallen, speciaal in de steden die het doelwit waren van heftige Amerikaanse en Britse bombardementen.

Het hoge aantal geboorteafwijkingen en gevallen van kanker, zal de komende jaren ook gaan opschuiven naar het Centrale deel van Irak, én de Noordelijke provincies, doordat de radio-actieve straling zal doordringen in de bodem en het drinkwater via het stof door de lucht.

Het ministerie zoekt naar een vorm van compensatie voor de slachtoffers van deze Uranium-bommen.

259 gedachten over “Irak daagt VS en UK voor de rechter inzake DU-munitie.

 1. @ gait
  zitten slapen tijdens de lessen over oorlogsrecht tijdens je diensttijd?
  als je meerdere tegen je zei dat je moest schieten dan moest je schieten of er werd op jou geschoten.
  en als je mazzel had werd het krijgsraad te velde, wat uiteindelijk niet veel uitmaakte hoor.
  dus hoe bedoel je vrije keus?
  en wat wisten we van vrije keus?
  ja nu maar toen was er geen keus je moest doen wat er werd gezegd.
  onze huidige keuze mogelijkheden hebben te danken aan die -slappe jongens die geen geweer durfden vast te houden-, weet je nog? en daarvoor alternatieve dienstplicht moesten vervullen of de gevangenis in gingen.
  ik ben wel voor mijn nummer in dienst geweest en heb later nog als burger bij het ministerie van oorlogsinspanningen gewerkt, maar daar werd ik, toen ik meer te weten kwam, uitgeschopt.
  wel te ruste Gait slaap rustig verder wij waken over u ( een uitspraak van colijn).

 2. Google eens op:
  De Henk en Mia Leene Bibliotheek
  en scroll naar lezingen 1-25 en klik dan op Gobi En Agartha: (Gobi waar de Lichtzonen en Agartha (binnenaarde) waar de gevallen lichtwezens verblijven. Dan vind je hoe er toentertijd al gesproken werd over Licht en Duisternis en hoe de strijd zich zal ontwikkelen in deze tijd. Veel leesplezier.

 3. @Lianne,
  Dankjewel Lianne. Ik ga de video’s bekijken, maar heb nu even geen tijd.
  Ennuh, wanneer en waar ook al weer heb ik je de tip van de Pistis Sophia gegeven? Ik kan mij niet meer herinneren, maar klinkt wel aannemelijk omdat ik dat boek bezit.
  Groetjes van mij

 4. @ Kritisch:
  Inderdaad heeft deze dame een heel lege, maar ook rare blik. Ze beweegt de ogen op een niet normale wijze, hel griezelig. Maar de streeppupillen die ik op een gegeven moment zag bij een of ander filmpje van haar ontdekte?, kunnen dat niet kunstlenzen zijn, voor de show o.i.d.? Verder vind ik het naar loze “muziek”. Dat er zoveel mensen, ook kinderen, haar fantastisch vinden, mmmh, het lijkt de rattenvanger van Hamelen wel. Geen verheffende muziek voor de ziel, zeker niet.
  Verder:
  Wat betreft de DU-munitie: in een word walgelijk. Er is geen excuus voor te vinden en ieder die wel vergoelijkende verklaringen heeft of er mee instemt, dat zijn m.i. te vermijden “mensen”. WAT GIJ NIET WILT DAT U GESCHIEDT, DOET DAT OOK EEN ANDER NIET.

 5. GAIT

  Las weer eens een reactie van je toevallig want ik probeer jouw onzin te vermijden maar wat kan jij stompzinnige uitspraken doen, mijn nichtje van 4 heeft meer kennis en zuiverheid van zaken, wanneer trappen je jou eens weg bij dat malefide ziekenhuis waar je werkt? jullie maken meer levens kapot dan dat je geneest en jou bescheiden hoofd rol erin doet je nog een grote mond hebben ook, amateur! dacht dat we na hiroshima etc. wel wisten wat de consequentie is van verkeerd gebruik van uranium verrijkt/verarmd voor een leed aan onze samenleving brengt. Zegt onze eredebiel gait dat dat nou eenmaal gebeurt in oorlogen… Mafkees je hebt echt geen idee waar je over praat je komt waarschijnlijk niet eens meer de provincie uit waar je woont zo loop je over van angstgreep en toch heb jij een mening over wat er 100000 miles verderop gebeurd, idiot ze zouden jouw moeten bannen, maarja wij bestaan hier voor het vrije woord en dat is inbegrepen met zwakzinnige onlichten zoals jezelf, Mouran.

  OP Persoonlijke titel!

  MvdG een liefhebbende naaste met onbegrip over zijn onwetende naaste

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.