Advertentie

1.366.350 Doden in Irak, de werkelijke, kille cijfers..


De VS heeft zijn ‘aanvalsmissie’ tegen en in Irak beëindigd. Barack Obama komt zijn verkiezingsbelofte na en noemde in zijn Witte-Huis-toespraak de ruim 4700 doden die vielen aan Amerikaanse zijde. Maar wat hij kennelijk ‘vergat’ te vermelden, is dat er bijna 1,4 miljoen Irakese doden gevallen zijn, die direct toe te schrijven zijn aan het geweld dat de VS in Irak teweegbracht. Generaal Tommy Franks, de leider van de invasie in 2003 had al eens gezegd: “Wij tellen geen lijken”, maar dat hij dat zo letterlijk bedoelde…

Generaal Tommy Franks, de leider van de invasie van de Amerikanen in Irak: "We don't do body counts"...

In tegenstelling tot de ‘officiële’ berichten, die natuurlijk vanuit PR-redenen het dodencijfer zo laag mogelijk houden, zijn er wel degelijk wetenschappelijke en zeer gedegen schattingen van het werkelijk aantal doden. We praten -op dit moment- inderdaad over een aantal van 1,4 miljoen Irakezen, die hun leven verloren als een direct gevolg van de Amerikaanse invasie. Oh sorry, de Amerikanen met behulp van de ‘geallieerden’.. Spanje en Engeland, als we ons niet vergissen..!

Het aantal van 1,4 miljoen is schrikbarend en ontnuchterend. Het is tenminste 10x hoger dan de ‘schattingen’ die in de media in de VS rondgebazuind worden. Het dodencijfer is gebaseerd op een wetenschappelijk studie naar de gewelddadige dood van Irakezen, veroorzaakt door de, door Amerikanen geleidde invasie, vanaf Maart 2003.

De Westerse pers, en Nederland is daar geen uitzondering op, papegaait lekker de Amerikaanse media na, in deze cijfers. Maar waarom niet eens goed je werk doen jongens van de ‘kwaliteitskranten’..?

Uit een studie die gepubliceerd werd in het zeer prestigieuze medisch-wetenschappelijke tijdschrift ‘The Lancet’, kwam een dodental naar voren van maar liefst 600.000 Irakezen, die als een direct gevolg van de invasie, tussen Maart 2003 en Juli 2006 om het leven kwamen. Het dodencijfer wordt ook bijgehouden door de zg. Iraq Body Count. En het is deze organisatie die vooral de basis vormt voor de aanvullende dodencijfers. (klik hier voor een uitleg)

De schatting dat de verschrikkelijke mijlpaal van 1.000.000 doden al lang voorbij is, komt van een onafhankelijk en prestigieus Brits onderzoeksbureau in September 2007. Opinion Research Business gaf toen een schatting van maar liefst 1,2 miljoen door Amerikaans geweld gedoodde Irakezen. (Kijk HIER naar dit onderzoek op Wikipedia.)

Dit verwoestende aantal vraagt om een grotere erkenning, en precies dáárvoor is dit artikel bedoeld. Onze leiders, die achter de -door de VS geleide- oorlog met Irak stonden, zijn hiervoor direct verantwoordelijk..! En wonder boven wonder zijn zij niet degene die deze cijfers openbaren.. Integendeel!

'A picture paints a thousand words'... De VS als bevrijders..?

De nalatenschap van de Amerikanen laat zich niet overzien. Evenals het geteisterde Vietnam, waar nog voor eeuwen bommen en granaten hun doden zullen eisen, speelt er een veel heftiger verhaal mee. Was dit in Vietnam het verschrikkelijke, op het uiterst giftige Dioxine gebaseerde ontbladeringsmiddel  ‘Agent Orange’, in Irak en Afghanistan heeft de VS een ‘koekje-van-hetzelfde-deeg’ achtergelaten.

En dan praten we over een verschrikking die zijn weerga niet zal kennen: Depleted Uranium, oftewel verarmd uranium. Een radio-actieve stof die gebruikt is in het harden van munitie en granaten, maar waarvan de radio-actieve resten hun stralingsslachtoffers zullen blijven eisen, nog vele, vele tientallen jaren lang. Hoezo, een vuile oorlog?

(Wij zullen over de gevolgen van Depleted Uranium, in een ander artikel, nog uitgebreid berichten. En hebben die overigens al gedaan. Zie de 4 artikelen hierover bij DIT zoekresultaat hier op de site)

16 gedachten over “1.366.350 Doden in Irak, de werkelijke, kille cijfers..

 1. Waarom doen mensen geen poging om buiten de oorlogsmisdadigers van die regeringen en ”bondgenoten” om,op een ander nivo met mensen van andere culturen in contact te treden en solidariteit te uiten? Het wordt tijd dat we leren denken buiten de gegeven kaders en de propaganda van de regimes die we moeten ”dienen”.

 2. Heya Haddock
  Dat wordt al zo vaak gedaan maar mensen trekken zich er niets van aan.
  Veilig zitten we in onze muren alleen via de t.v. kunnen we naar moeilijkheden turen.
  Ook de alternatieve media hier overal, maakt enkel melding en doet geen bal.
  Vertel of schrijf dan wat we kunnen DOEN? Nog effuh en ik ga met pensioen.
  We consumeren nieuws al teveel.Bijna niets werkt meer in ons voordeel.
  Heeft hier iemand dan echt een goed idee? Uit je occulte hol ermee?
  Wat betreft die muren voor de 2ex een muziekje om te kuren.
  http://www.youtube.com/watch?v=PtdLl05UcRU&p=6D89CDC8631AB9D0&playnext=1&index=15

  1. @ Budhy

   Groeiend bewustzijn en dan heb ik het nog niet eens over bewustzijn welke zich wil manifesteren, wordt liefst in de kiem gesmoord, is mijn constatering. Is het niet de media die zaken negeert, dan negeren we elkaar wel. Onthulling van waarheden doen gebouwen ineenstorten, net zoals leugens dit doen. Wauw! Onze hele maatschappij hangt immers toch van leugens aan elkaar?
   Het cement rot tussen de stenen vandaan weg, maar ondertussen blijven we onszelf veilig en geborgen wanend binnen het ineenstortende gebouw zitten. We zien dat het dak lekt, de muren verbrokkelen en het fundament de constructie niet kan dragen. Wie is er gek; degene die zijn ogen hiervoor sluit of degene die het wél ziet, dit uitschreeuwt, maar blijkbaar niet gehoord mag worden? Schreeuwen van Kijk uit!!! wordt vaak overstemd, gaat helaas vaker nog verloren in de leegte die alomtegenwoordig blijkt te zijn. Althans, dat is mijn perceptie.

  2. Yep je heb gewoon gelijk Wattenstaaf de andere kant van je zachte kop is als een pellende schaaf.
   Dit collectief gedrag zal ons zeker nekken omdat we niet “kunnen” afleren de monarchie te spekken.
   Onwetende werkende ambtenaren bevatten niet hun NaziBazen doordat ze stom worden gehouden door debiele NaziDwazen.
   Oerstomme Politie Agenten en dat soort gedrochten vatten ook niet aan wie ze hun ziel ziek laten tochten.
   http://www.youtube.com/watch?v=7vaj_nQNMHA

  3. Een ”sneeuwbalsite” opstarten met mensen die het werkelijk beu zijn – Iets concreets starten dus en niet zwammen in de eindeloze ruimte..
   Een lijst met oplossingen creeren voor de momentane dringende problemen en de middelen en mensen bijeenbengen..

   Ik zet vijfhonderd euro in voor een nieuwe start en een nieuwe kijk op onze wereldse problemen en onze machtsverhoudingen los van de steeds wederkerende eenheidworst die er nu in de politiek en het economisch wereldje leeft.
   Ten eerste De energiepolitiek.
   Het wordt de hoogste tijd spiegelcentrales aan te leggen in de woestijngebieden,oa in noordelijk Afrika.
   Met zout zeewater dat in de stoomturbines ontzilt wordt, kan de woestijn geirrigeerd worden. Dit heeft als voordeel dat de woestijn bebost kan worden, er kan voedsel worden geteeld De bebossing koelt op haar beurt onze aarde.De energie die kan worden opgewekt kan Afrika en Europa voorzien. Waarom ondersteunen we niet massaal dit soort plannen?
   Dat versta ik onder ontwikkelingshulp,een wederzijds voordeel. Werkgelegenheid , voedsel en energie voor Afrikaanse landen.
   Waarom gebeurd er op dit gebied niets en waarom pikken we de machtsverhoudingen die dit soort oplossingen ondermijnen?

  4. Ik zet vijfhonderd euro in voor een nieuwe start en een nieuwe kijk op onze wereldse problemen en onze machtsverhoudingen los van de steeds wederkerende eenheidworst die er nu in de politiek en het economisch wereldje leeft.

  5. Ten eerste De energiepolitiek.
   Het wordt de hoogste tijd spiegelcentrales aan te leggen in de woestijngebieden,oa in noordelijk Afrika.
   Met zout zeewater dat in de stoomturbines ontzilt wordt, kan de woestijn geirrigeerd worden. Dit heeft als voordeel dat de woestijn bebost kan worden, er kan voedsel worden geteeld De bebossing koelt op haar beurt onze aarde.De energie die kan worden opgewekt kan Afrika en Europa voorzien. Waarom ondersteunen we niet massaal dit soort plannen?

  6. Dat versta ik onder ontwikkelingshulp,een wederzijds voordeel. Werkgelegenheid , voedsel en energie voor Afrikaanse landen.
   Waarom gebeurd er op dit gebied niets en waarom pikken we de machtsverhoudingen die dit soort oplossingen ondermijnen?

  7. Dat versta ik onder ontwikkelingshulp,een wederzijds voordeel. Werkgelegenheid , voedsel en energie voor Afrikaanse landen.Goedkope energie en een draagbaar klimaat ook voor ons.
   Waarom gebeurt er op dit gebied niets en waarom pikken we de machtsverhoudingen die dit soort oplossingen ondermijnen?
   Waarom spreken we de probleempjes niet gewoon aan en gaan er iets aan doen? En dat kan alleen als je heel veel mensen voor dit soort projecten kan winnen.

  8. Aye Aye Captain Haddock.
   Gooi dit alles maar in een map En zet je in 2013 maar schrap.
   Werk dit idee maar eerst goed uit en voorzie de moeilijkheden waar je op stuit.
   Maak maar vast een ondernemings plan dan weet de regering er ook van.
   Bang Bang Bang Keep Going Strong en Go Your Gang ?
   http://www.youtube.com/watch?v=BruEmB7_1ok

  9. Tja je kan ook doen als jij beste Budhy.
   Beetje gaan zitten rijmen en niets doen zoals iedereen. Opgeven dus.

   Dat is een optie waar ik ook aan heb gedacht.

   Maar ik heb een geweldige dochter van twee, die ik graag een leefbare wereld wil achterlaten.

   Dat gezeur over tweeduizenddertien kan me gestolen worden. Als ik wist dat ik morgen hartstikke dood zou zijn of de wereld ten onder ging, zou ik vandaag toch een boompje planten. Ik weet wel hoe een betere wereld eruit zou kunnen zien,noem me een ”dreamer”.Ik heb tenminste nog dromen met die me aandrijven. Kom uit je stoffige hok en ga inderdaad eens dromen. Indien iedereen dezelfde droom droomt krijgt ze vanzelf een waarheidgehalte.

  10. Sorry hoor Haddock maar je lijkt wel een oude stok
   Je waant dat iedereen niets doet da’s mij ook goed.
   Je vertaalt die Dreamer verkeerd je wordt eigenlijk ge-eerd
   Want dromen zijn de bronnen van daden die Acties laden.
   Ik wens je serieus succes dat je zo springt op deze bres.
   Denk niet dat je de wereld kan redden er zijn teveel illuminatie pissebedden.
   Dat moeten we eerst aanpakken door deze waarheid uit te pakken
   Dan pas kunnen we verder kijken en die mensen daar proberen te verrijken.
   Maar dat gaat niet zonder gevaar zoals mijn zoon hier zingt heel klaar.
   http://www.youtube.com/watch?v=hFsETRXCD9Q

  11. Welnee Budhy,ik waan niet dat iedereen niets doet.
   Een kritische houding tenopzichte van alle nonsens die wij blijkbaar MOETEN aannemen of geloven is wellicht een ”grote stap”.

   Hoewel ik denk dat er gedurende veertigduizend jaar niet veel is veranderd wat ons bewustzijn aangaat ,de vraag is hoe men dit bewustzijn verder wil onderdrukken en in hoeverre wij dat toelaten…

   Maar wat doe jij dan concreet aan de situatie als ik jou zo direct vagen mag?Ik weet dat directheid en directe vragen vaan agressie oproepen,ik hoop dat je weet hoe ik mijn vragen bedoel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.