Advertentie

UK geeft gebruik van DU-munitie in Irak toe!


Een onlangs verschenen officieel rapport, koppelt de inzet van bewapening met uiterst radio-actief uranium door de VS en de Engelsen, direct aan de enorme stijging van geboorte-afwijkingen en kankergevallen in maar liefst zo’n 40 steden in Irak.

Dit verhaal krijgt NIET de plek die het zou moeten krijgen in de wereldpers. Het is het meest afschuwelijk verhaal dat we hier op WantToKnow onder ogen krijgen, en we hebben hier ook al eerder uitgebreid over dit onderwerp bericht. Over bijv. de ziektes waar NAVO-soldaten mee thuiskomen. HIER en HIER Maar het gaat hier even niet om de soldaten zélf, het gaat om het volk van Irak, dat bevrijd moest worden van een brute dictator. Een vuile oorlog was het gevolg. Hoe is het mogelijk dat de wereldgemeenschap dit over zich heen laat komen..!

George Bush jr. tijdens zijn 'mission accomplished'-tour. Het is nu duidelijk wat hij wilde 'accomplishen'. Een Neurenberg-tribunaal-proces voor deze man, is een volgende stap o.b.v. deze DU-informatie.

Maar het onderzoek dat nu in de openbaarheid is gebracht zal hopelijk verandering in deze doofpot-situatie brengen. Deze beerput hoort tegen het licht te worden gehouden en we vragen jou heel simpel om niet mee te helpen om dit verhaal nog langer onder de doofpotdeksel te houden!!

Dit is één van de conclusies van de onderzoekers.
Het team van onderzoekers heeft geconstateerd dat het aantal kankergevallen in deze gebieden is VERVIERVOUDIGD, sinds de aanvallen van de VS en het Verenigd Koninkrijk, 5 jaar geleden.
De vormen van kanker die o.a. in Fallujah en andere plaatsen zijn gevonden, zijn te vergelijken met die kankers, waaraan de overlevenden van de atoombomaanvallen op Hirosjima en Nagasaki leden. Zij kwamen bloot te staan aan de enorme luchtvervuiling die de explosie van de atoombommen teweeg bracht. (fall-out)”

Met het gebruik van deze radio-actieve ammunitie hebben de VS, Engeland én Israel (met het gebruik van Amerikaanse DU-munitie in de de Palestijnse gebieden!) mogelijk een nucleaire holocaust getriggered in het Midden Oosten, die met de tijd, veel dodelijker zal blijken te zijn dan de gevolgen van de atoombommen die op Japan werden gegooid…

Er is zóveel DU-munitie afgeschoten, dat het volgens atoomgeleerde Leuren Moret, aannemelijk is, dat ‘de genetische toekomst van het Irakese volk voor het grootste deel is vernietigd’.. Kijk, dat was het natuurlijk wel waard, om de dictator Sadam Hoessein te verdrijven.
Moret concludeert verder: “Dat er meer dan 10x de hoeveelheid straling zal vrijgekomen, dan met het testen van atoombommen in de atmosfeer sinds 1991.”

Inmiddels staat de grootste Amerikaanse ambassade in de wereld in Baghdad, de VS lijkt zijn doelen te hebben bereikt. Misschien is het tijd voor alle  slachtoffers, om zich in een lange rij te gaan melden bij deze ambassade..

X

* * *

X

UK geeft toe dat het DU-munitie in Irak heeft gebruikt.

Bron: PressTV, hier, 23 Jul 2010

De minister van Defensie van het Verenigd Koninkrijk heeft verklaard dat het Amerikaanse en Britse leger gebruik hebben gemaakt van munitie die voorzien was van verarmd uranium (DU), tijdens de, door de VS geleide, invasie van Irak in 2003.

“De strijdkrachten van het Verenigd Koninkrijk hebben zo’n 1,9 ton van het DU (depleted uranium = verarmd uranium) gebruikt in hun ammunitie tijdens deze invasie.”, dat is de opgave die Minister van Defensie van het Verenigd Koninkrijk, Liam Fox, deed in zijn schriftelijke verklaring aan het Britse parlement afgelopen donderdag, aldus een nieuwsagentschap in Koeweit.. (!!)

Deze verklaring kwam ná een studie, die is uitgevoerd door de Irakese ministeries van milieu, gezondheid en onderwijs/wetenschappen. Deze studie toont aan dat er gemeenschappen zijn in steden in Najaf, Basra en Fallujah, waar de afgelopen 5 jaar steeds meer ernstige kankergevallen voorkomen, die ver boven de ‘normale’ cijfers liggen.

De keiharde realiteit van de consequenties van het gebruik van radio-actieve munitie... De term 'vuile oorlog' heeft dus ook dit soort verschrikkelijke aspecten..

Meer dan 40 steden door heel Irak heen, zijn ernstig vervuild met hoge doses straling en dioxines. Fox verklaarde ook dat het Ministerie van Defensie van de UK, de cöordinaten van aanvallen met DU-munitie heeft vrijgegeven aan het milieuprogramma van de Verenigde Naties.

“Er is ook informatie uitgewisseld met andere humanitaire organisaties, en we hebben Irakezen gewaarschuwd met borden en pamfletten, dat ze niet in de buurt dienen te komen van afval van de oorlog, noch afval van het voormalige slagveld mee dienen te nemen” zo claimde Fox…

Het gebruik van DU is wereldwijd uiterst controversieel, gezien de potentiële lange-termijn effecten op de gezondheid van mensen. Er is gerapporteerd dat de VS én het Engelse leger, meer dan 2000 ton (2.000.000 kg!) van deze ammunitie hebben gebruikt tijdens de Irakese oorlog.

De WHO is op dit moment de verontruste stijging van het aantal geboorte-afwijkingen aan het onderzoeken, welke Irakese doktoren toewijzen aan het gebruik van chemische wapens en het inzetten van munitie met verarmd uranium tijdens de oorlog.

Deze doktoren verklaren dat zij ‘aan het worstelen zijn om de situatie onder controle te krijgen met betrekking tot het aantal kankergevallen, in het bijzonder in de steden die het doelwit waren van zware bombardementen en artilleriebeschietingen door het leger van VS en UK.

Het ligt in de lijn der verwachtingen, dat de Irakese minister voor de mensenrechten een claim zal indienen bij het internationale strafhof in Den Haag,  tegen de VS en het Verenigd Koninkrijk, voor het gebruik van verarmd uranium in wapentuig en het inzetten van chemische middelen. Dit ministerie zoekt compensatie te verkrijgen voor de slachtoffers van deze wapens.

26 gedachten over “UK geeft gebruik van DU-munitie in Irak toe!

 1. Ach het is wel een manier om van je rotzooi af te komen . Begin een oorlog en schiet je troep op de tegenstander. Dat die daar nog jaren en jaren “plezier “van hebben kan de pret niet drukken . Nee, we hebben Irak mooi bevrijd, we waren daar voor de goede zaak. Saddam hoessein (opgeleid door de cia) moest natuurlijk wel weg daar ,dat dat wat burger slachtoffers vergt ,tja hallo hoe moet dat anders? En de triggerhappy all amerikan boys and girls ,die na afloop helemaal verknipt terug komen mag ook geen naam hebben.
  Je gaat je toch afvragen hoe zo’n natie als de U S kan blijven voortbestaan .Bijna alle mannen geboren na 1940 hebben leren doden voor god en vaderland (let wel over de hele wereld) en zijn veelal of totaal de weg kwijt of zwaar getraumatiseerd. De vs heeft sinds de 2 de wereld oorlog nog geen dag oorlogsloos doorgemaakt .Zij gebruiken de meest afschuwelijke wapens zowel tegen de eigen bevolking als tegen de gehele wereld bevolking. En domineren op veel gebieden de hele wereld. Wapens of mass destruction ,
  De ironie wil dat de vs deze in bezit heeft en gebruikt ,terwijl oorlogen onder het mom van het opruimen van zulke wapens bij tegenstanders wordt gebruikt. Dat ze dan niet te vinden zijn is geen reden voor zelfs maar verontschuldigingen.Laat staan veroordelingen . En dat terwijl ik altijd dacht dat de vs de Conventies van Geneve respecteerde ,daar stond toch in dat A.(atomaire) B (biologische) C (chemische) oorlogvoering verboden was? Ook moesten burgers ontzien worden,en krijgsgevangenen moesten kunnen worden bezocht door het internationale rode kruis?
  Dat geld allemaal niet voor de VS lijkt het wel en de wereld slikt het allemaal klakkeloos. Want waren we niet bevrijd door de VS? Als dit is wat onze “bevrijders “doen , horen we hen op hun menselijkheid en die van hun tegenstanders te wijzen, en hun werkwijze streng af te keuren.

  1. Stond het op de voorpagina Kritisch..?
   MarcelW: de wereld heeft de Amerikanen gevolgd; de massadestructiewapens zijn gevonden, eerst keken ze er overheen.. Toen ze goed keken, bleek dat ze ze zelf bij zich hadden..!!

  2. @ Marcel,

   Misschien zijn we niet bevrijd maar overgenomen? En omdat wij door hen “bevrijd” zijn moeten we ze eeuwig dankbaar zijn en mogen zij doen wat ze doen? En daarom mogen we hen niet bekritiseren? Zij hoeven ook niet voor misdaden of wangedrag in Den Haag te verschijnen toch? Wel met hun vingertje iedereen aanwijzen maar zelf de dans ontspringen?

  3. @Guido, gewoon op de Telegraaf online en hij is zelfs nu nog te openen:-)

  4. @ fan Als ze worden gedaagd in den haag mogen ze een invasie uitvoeren om eventueel vastgezette amerikaanse burgers en militaire te bevrijden. Ook al zijn ze door het internationale gerechtshof in den haag veroordeeld ,is nog een hele rel om geweest,en gauw doodgezwegen . Maar amerikaanse wetgeving staat dus een invasie in een bevriende natie toe.
   Is zoiets als je vrienden het niet met je eens zijn mogen ze je in elkaar trimmen .

  5. Hier een hele waslijst aan publicaties over’Gevolg aanval Fallujah erger dan Hiroshima’:
   http://www.zoeken.nl/?refer=opensearch&q=%27Gevolg+aanval+Fallujah+erger+dan+Hiroshima%27

   Om 14.04 zegt Kritisch:

   Dat roept wel een vraag op, word Amerika niet langer beschermt door kranten als de Telegraaf? Of zal dit artikel ook weer heel snel onvindbaar zijn, waarbij de suggestie wordt gewekt dat het nooit heeft bestaan?

   De meeste artikelen zijn ruimschoots voor dit tijdstip (14.04)online gepubliceerd, dus allesbehalve onvindbaar. Het lijkt mij een sterk stuk in een oude broek als ze dat alsnog zullen worden~. -beledigende deelreactie verwijderd-

   Hier het onderzoek zelf:
   http://www.mdpi.com/1660-4601/7/7/2828/pdf

   Cancer, Infant Mortality and Birth Sex-Ratio in Fallujah, Iraq 2005–2009
   Chris Busby 1,*, Malak Hamdan 2 and Entesar Ariabi 3

   eindquote:
   4. Conclusions
   This study was intended to investigate the accuracy of the various reports which have been emerging from Fallujah regarding perceived increases in birth defects, infant deaths and cancer in the population and to examine samples from the area for the presence of mutagenic substances that may explain any results. We conclude that the results confirm the reported increases in cancer and infant mortality which are alarmingly high. The remarkable reduction in the sex ratio in the cohort born one year after the fighting in 2004 identifies that year as the time of the environmental contamination. In our opinion, the magnitude of these effects make it difficult to question them on the basis of any of the hypothetical shortcomings of the study type which we have considered although these must be borne in mind. However, owing to the various constraints placed by circumstance on the methods employed, we must emphasise that the results of this study should be interpreted with those aspects in mind.Finally, the results reported here do not throw any light upon the identity of the agent(s) causing the increased levels of illness and although we have drawn attention to the use of depleted uranium as one potential relevant exposure, there may be other possibilities and we see the current study as investigating the anecdotal evidence of increases in cancer and infant mortality in Fallujah.

  6. DU valt niet onder de ABC classificatiesysteem
   En hoe komen we anders van die shit af?

  1. Weer witregels gebruikt, is zeker een automatisme, sorry, verwijder ze maar en dit bericht ook ):

 2. @Guido, er is zoveel rottigheid die op de voorpagina thuis hoort maar zelfs de krant niet eens haalt. BP gaat doodleuk over enkele weken starten met boren bij Libië en nog dieper dan in de Mexicaanse Golf……….. ongelooflijk dat dit mogelijk is.

  1. @ kritisch
   Dit zijn twee verschillende zaken! Het probleem met een booreiland in de Mexicaanse Golf heeft niets met het opstarten van een nieuw booreiland bij Libië te maken!

   Er is inderdaad veel rottigheid, die de krant (incluus de voorpagina’s) niet haalt.. waarom de diverse kranten hierover niet berichten is mij niet duidelijk!

  2. @Arjan, ik ben het niet met je eens. BP gaat namelijk nog dieper boren dan nu het geval was in de Mexicaanse Golf. De diepte geeft nu juist het probleem met het stoppen van het lek. Mijn mening is dat je dan eerst moet weten wat je kunt doen bij calamiteiten op die diepte voordat je weer risico’s gaat nemen. Eeen chirurg gaat ook niet opereren als hij niet weet wat te doen bij mogelijke (evt te verwachten) calamiteiten.
   BP laat steeds zien niet te leren, zij verdienen het dan ook niet nog mogelijkheden te krijgen waar dan ook te boren. Dat staat nog los van de arrogante houding hulp uit de wereld af te wijzen, waaronder de olievegers uit Nederland. Het zijn in mijn ogen arrogante k….zakken die de hele wereld in gevaar brengen met hun lust naar geld en macht. Wat mij betreft mag dit de ondergang van BP betekenen, zij kunnen namelijk niet meer vertrouwd worden. Een afsluiter die niet goed was (bezuinigen op materiaal) en dan ook nog een uitgezet alarmsysteem. Daarnaast zelf zitten klooien en het niet aanvaarden van hulp.

  3. Een heel goed artikel Guido! Dit zou niet verborgen mogen blijven uit de pers.. maar goed wat is de pers nu tegenwoordig nog anders dan het verlengstuk van machtige mensen en instituten. Ze laten je horen wat ze je willen laten horen and that’s it!

   @Kritisch, je hebt helemaal gelijk! BP heeft een enorm slechte trackrecord en zou eigenlijk niet meer mogen bestaan. Ze hebben een enorme lek nu ook in Alaska ter grootte van de Exxon Valdez maar daar hoor je niemand over. Ze dumpen Afval in lake Michigan en ga maar door.

   http://michiganmessenger.com/39382/indiana-bp-can-dump-more-pollution-into-lake-michigan

 3. Waarom ineens al die opwinding over Irak? In de Golfoorloog zijn ook talloze mensen het slachtoffer geworden van het uranium dat in munitie werd gebruikt. Toen het ELAL-vliegtuig in de Bijlmer neerstortte (men was bang dat er DU aan boord was), heeft een groep ‘wereldverbeteraars’ waaronder artsen, met foto’s lopen leuren van mismaakt geboren baby’s die daar in de ziekenhuizen lagen. De ‘serieuze’ kranten deden er niets mee. Alleen over de klachten die de militairen zelf kregen (Golfsyndroom) is geschreven.

 4. Laten we maar niet hebben over NL waar 1 op de 3 mensen kanker heeft. De chemische troep in eten en cosmetica en de kwik in vaccinaties en ons chemische zoet(houder ) aspartaam en fluoride eisen steeds meer hun tol. Na contact met de kankerstichting kunnen zij alleen de kanker bestrijden, maar niet de bron aanpakken.

  1. @Kritisch

   Je linkt opvallend vaak naar de Telegraaf. Vind je dat een betrouwbare bron van informatie?

   Kan je me verder -met deugdelijke onderbouwing- uitleggen dat die zogenaamde vergiftiging dus ook heel goed kan gaan over het gebruik van uranium?

  2. Het is niet duidelijk waardoor het veroorzaakt wordt, daarom lijkt het me van groot belang dat dat wordt uitgezocht, niet alleen voor de mensen in Irak zelf, maar voor iedereen. Elke informatie over het ontstaan van kanker is van belang. Als het waar is dat de USA onderzoek dwarsboomt is dat heel triest. En dom ook, want ze schaden er ook hun eigen mensen mee.

  3. @trijntje de usa heeft al vaker blijk gegeven van het feit dat het ze geen barst kan schelen wat er met hun burgers en militairen gebeurt .Ook werd het publiek al vele malen voorgelogen en misleid door die zelfde overheid. Dus het zou me ten zeerste verbazen als ze een onderzoek niet zouden tegenwerken.

  4. @Wilmamazone, is je nog niet opgevallen dat het niet uitmaakt van welke krant je informatie haalt? overal staat tegenwoordig hetzelfde en dan wel letterlijk. Het maakt dus geen moer meer uit waar je de informatie vandaan haalt. Check maar eens de NOS, de Volkskrant, de Trouw, de Telegraaf etc online. Zelfs AT5 levert hetzelfde nieuws….

   De krant die ik thuis lees is het Parool, met als grote voordeel de PS van de week voor alle activiteiten in mijn woonomgeving. Hoop dat die krant wel je goedkeuring heeft?

 5. Ik als mens schaamd mijn kapot om een mens te zijn!
  Wat walgelijk is dat, dat wij mensen ons nog laten gebruiken door bankiers elite en hun
  verwanten en door regeringleiders.
  Het gaat tijd worden, dat wij ons verandwoorddelijkheid nemen.
  Als mens zijnde zijn wij ook verandwoordelijk voor, immers hebben wij hun bemachtig
  en daar door macht aan hun geven.
  Wij als volk kunnen dit zelf stoppen als mens het WIL.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.