Advertentie

Pinokkio uhhh premier: ‘Wij hebben niets te verbergen’


neusBalkenende durft niet. Teveel te verbergen? „Wij hebben niets te verbergen”, herhaalde premier Balkende gisteren nog maar eens op een onverwacht belegde persconferentie. Dat stond gisteren in Trouw. De krant schrijft: ‘Onze premier geeft verzet tegen Irak-onderzoek op, maar omzeilt het parlement. ‘Een oprechte poging tot helderheid’, noemt premier Pinokkio uhhh ik bedoel Balkenende zijn besluit tot een extern onderzoek naar de Nederlandse steun aan de Irak-oolog in 2003.’

Commentaar Tessa Koop

Shell, Beatrix, Bilderberg, olie, Irak, geld?

Ik wil nog even helpen herinneren aan een krantenartikel in NRC Handelsblad op 1 juli 2008: ‘VS spelen rol in olie-deals Irak’. Even een fragment dat van toepassing is op ons land:

“Advocaten van de Amerikaanse regering en consultants uit de particuliere sector hebben het Iraakse ministerie van olie bijgestaan bij het opstellen van de contracten met ExxonMobil, BP, Shell, Total en Chevron. De olieconcessies zijn niet geveild, zoals normaal gebeurd, maar weggegeven.”

Royal Dutch Shell is het op één na grootste oliebedrijf ter wereld (bron Wikipedia). Zo kopte DePers op 30-10-2008 nog: Shell overdondert markt met hoge winst. Wederom een fragment:

“Olieconcern Shell heeft in het derde kwartaal de markt overdonderd met een winst van 10,9 miljard dollar. Dat is 71 procent hoger dan vorig jaar in dezelfde periode en hoger dan de markt verwachtte.”

Onze koningin heeft toch Shell-aandelen?

Zo wordt bijvoorbeeld in deze tv-serie duidelijk wordt, dat koningin Beatrix eerder op de gastenlijst stond als vertegenwoordiger van Shell bij een conferentie van de Bilderberg groep. Hier komen invloedrijke figuren uit het bedrijfsleven, politiek en diplomatie samen om in het geheim met elkaar te spreken. Dat roept wel vragen op, toch? (Bron Zinfo.nl)

Er zijn zoveel waaromvragen, toch Jaap?

‘Er liggen massavernietigingswapens in Irak,’ zei Jaap de Hoop Scheffer destijds, toen minister van Buitenlandse Zaken. Maar inmiddels is bekend dat dit niet op feiten berust. Op een of andere manier is Nederland de oorlog ‘ingerommeld’, zoals de cliché-uitspraak van SP luidt. De uitspraak van De Hoop Scheffer in 2003, heeft zijn carrière overigens geen schade toegebracht. Het jaar daarop mocht hij zich Secretaris-Generaal van ‘verenigd leger’ de NAVO noemen. Sindsdien houdt hij zich ondermeer bezig met de NAVO-missie in Afghanistan. Daar heeft Al-Qaeda haar machtsbasis. Ook zo’n oorlog, waarover de twijfel rijst.

Wat ik ermee wil zeggen…

Hier is zijn neus nog klein
Hier is zijn neus nog klein

Balkenende mag wel oppassen dat zijn neus niet heel erg lang gaat worden, de volgende keer als hij zegt: “Wij hebben niets te verbergen.” Ik moet trouwens op de een of andere manier in dit verband (nu de premier heeft besloten tot een onderzoek, maar daarbij wel het parlement omzeilt) ook denken aan het 9/11 Commissie Rapport.

 • 9/11>Meer dan 50 hoge regeringsfunctionarissen en 100 professoren openlijk zware kritiek hebben geuit op het 9/11 Commissie Rapport. Velen vermoeden zelfs overheidsbetrokkenheid bij de 9/11 aanslagen.

Ik zeg niet dat ik de waarheid in pacht heb! Ik zeg ook niet dat ik het allemaal zeker weet. Ik leg alleen verbanden. En als ik het totaalplaatje bekijk, dan zegt mijn onderbuikgevoel: Balkenende heeft iets te verbergen.

Maar hij niet alleen!

10 gedachten over “Pinokkio uhhh premier: ‘Wij hebben niets te verbergen’

 1. wat een onzin, dit is ’s landsbelang en hier moet helemaal geen commissie voor ingesteld worden.

  dit soort commissies maakt ons vleugellam en kwetsbaar.

  zeg net als Bush sorry voor die nutteloze oorlog in irak, want dat was ie en doe er aan wat je kunt doen om dat land weer op de rit te krijgen.

  Op het moment van verzoek aan NL waren de USA en NL bondgenoten en dat zijn we nu nog.

 2. Sorry zeggen.

  Ja dat moet genoeg zijn.

  Want premier zijn is maar voor de grap.

  Morgen zijn de mensen weer vergeten dat we in de kielzog van de Demoncratie mensenlevens vernietigen en debet zijn aan de economische crisis door onze grote broer gedwee te volgen.

  Denk even iets langer na dan je denkt na te moeten denken.

 3. Edward, het is tijd dat je even wat onderzoek doet voordat je zulke uitspraken doet.
  Alleen als je het hele boek hebt gelezen dan pas kun je een oordeel geven over dat boek. Niet alleen door het aanschouwen van de kaft.

  Als je onderzoek doet probeer dan open te staan en neem niet alles zomaar aan. Wees kritisch.
  Je bent op de goede weg want je leest deze site 🙂

 4. Is Roland Balkenende, broertje van de premier, geen directeur van het Amerikaanse bedrijf Tenaris, olie- en gaspijpleidingen in o.a Afghanistan? Kijk maar op Google. Maar dat heeft natuurlijk niks te betekenen, zegt men dan.

 5. Er is een prachtige gezegde ddie luidt “Aan de waarheid kleeft geen stinkend geld”.
  Betekent dit niet dat wij om uberhaupt aan een boterham te kunnen komen moet liegen alsof het gedrukt staat?
  Betekent dit niet ook dat Nederland als een van de rijkste landen van de wereld…
  genieten wij niet allemaal van deze rijkdom?
  Ach laat maar.
  Natuurlijk is de wereld”gemeen”schap zo verkankerd als de pest, anders had het wel samenleving geheten.
  Waarom heet het rijk”dom” en vinden wij onszelf zo verdomd intelligent?

  Weet U waarom een ander woord voor kanker “kwaadaardig” heet.
  Hoe kan iets nu kwaad en aardig tegelijk zijn?
  Op de website van deze gemonddode wetenschapper [ http://www.wetenschap-eindtijd.com )staat een boekje over het ontstaan van de kwaad en aardige ziekte die ons geestelijk arm en materieel zo rijk deed worden.
  Siegfried.

 6. Inderdaad Rein,
  Roland Balkenende heeft samen met het oliepijpleidingbedrijf TENARIS vette contracten binnengehaald voor de aanleg in zowel Irak als Afghanistan (kaspische-Zwarte zee)
  Maar dat wordt waarschijnlijk weer van tafel geveegd. Wellicht een idee om dit massal aan te dragen bij de oppositie??

 7. Het feit dat de (on)mogelijkheid van een parlementaire enquete een onderdeel was van de formatie onderhandelingen bewijst dat men iets te verbergen heeft! De PvdA heeft heeft immers hierdoor iets ‘binnen’ weten te halen, oftewel het CDA heeft iets van z’n wensen los moeten laten ten koste van de afspraak over de enquete.
  Je zou kunnen zeggen dat het CDA hiermee dus ook z’n eigen kiezers heeft bedrogen omdat ze door het voordeel voor de PvdA minder van hun programma hebben kunnen uitvoeren.

 8. Tsja, Balkenende weet ook wel dat als hij openlijk zou zeggen wat de ware reden was, er mogelijk een volksopstand zou uitbreken… Dus mondje dicht. En tijd rekken.
  En Bos dacht ook dat gas en olie de énige bronnen van energie zijn die er voor zorgen dat het Westen geen rampengebied wordt. Dus die weet de ware reden ook; de bezetting/reservering van de enorme energievelden van het Kaspische gebied voor het Westen. En ging daarom op het aanbod minister te worden in, in ruil voor de belofte geen publieke vragen hierover te stellen.

  Maar zonder dat ze het geloven, het einde van het olietijdperk is in zicht. Google: Steorn Orbo.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.