Advertentie

Oud-premier Van Agt: ‘Netanyahu oorlogsmisdadiger’


palestine wall questioning

x

x

x

Oud-premier Van Agt: ‘Netanyahu is oorlogsmisdadiger’

2016 WantToKnow.nl/be

x

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is voor oud-premier Dries van Agt simpelweg als ‘oorlogsmisdadiger’ te kwalificeren. Een misdadiger die vervolgd zou moeten worden door het Internationaal Strafhof in Den Haag. Dat stelde de Nederlandse oud-premier in een interview met het Tv-programma ‘EenVandaag’. Dinsdag 6 september zal de Israëlische premier Netanyahu naar Nederland komen voor een ‘vriendschapsbezoek’.

De 'vredespolitiek' van Netanyahu in beeld. Gaza, het concentratiekamp aan de Middelandse Zee..
De ‘vredespolitiek’ van Netanyahu in beeld. Gaza, het concentratiekamp aan de Middelandse Zee..

In dat kader betreurt oud-premier Van Agt het dat voor een oorlogsmisdadiger de rode loper wordt uitgerold: “Hij is onmiskenbaar een oorlogsmisdadiger. En dus vind ik het betreurenswaardig dat de regering van ons land die man met veel egards gaat ontvangen.” Van Agt wijst erop dat Israël door blijft gaan met het bouwen van Israëlische nederzetting in door Israël bezet Palestijns gebied. En daarmee, of je het links- of rechtsom keert, schendt Israël de internationale rechtsorde. “Waarom gaan we iemand die daar mee doorgaat hier ontvangen? Die kunnen we beter naar het Internationale Strafhof doorsturen. Dat zou beter zijn.”

Volgens Van Agt kan Nederland niet anders dan de handelswijze van Israël als een oorlogsmisdaad zien. Nederland kan volgens de voormalige minister-president niet de juridische hoofdstad van de wereld zijn met een Internationaal Gerechtshof en tegelijk in de relatie met Israël onderhouden dat het recht naast zich neerlegt. “Deze dagen zijn er weer nieuwe berichten gekomen over het bouwen van weer nieuwe huizen (in bezet gebied red.). Frankrijk heeft als enige land daar iets over gezegd. Laten wij morgen, als de baas hier is, ook eens zeggen wat wij van deze oorlogsmisdaden vinden.“

dries van agt

Het bezoek van Netanyahu aan Nederland duurt twee dagen. Tijdens dit bezoek wordt de Israëlische minister-president onder meer ontvangen door koning Willem-Alexander en minister-president Mark Rutte. Rutte zal Netanyahu ontmoeten op het Catshuis en daar zullen ze, tijdens een werklunch, spreken over de bilaterale betrekkingen en het vredesproces in het Midden-Oosten. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken zal ook bij bij die lunch aanwezig zijn. In de middag ontvangt Koning Willem-Alexander minister-president Netanyahu in audiëntie. In de reportage zie je ook een reactie van Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlietisch Weekblad. (HIER) Misschien is het goed, náást het commentaar van deze mevrouw Voet, het commentaar te zetten van Amira Hass, hieronder.

joden bezetters

55 gedachten over “Oud-premier Van Agt: ‘Netanyahu oorlogsmisdadiger’

 1. https://www.nrc.nl/nieuws/2014/01/08/pensioenfonds-pggm-stopt-met-belegging-in-israelische-banken-a1428215
  Niet alleen zou Netanyahu voor de rechter moeten worden gesleept maar ook de Nederlandse pensioen beheerders wegens medeplichtigheid. Onze ouderen worden aan het lot overgelaten terwijl hun opgebouwd pensioengeld wordt besteed aan de bouw van nederzettingen op veroverd/gestolen grondgebied van de Palestijnen.
  De Nederlandse overheid zou niet gezellig met Netanyahu moeten lunchen maar een onderzoek moeten instellen naar deze wanpraktijken. Waarom wordt pensioengeld WEL voor de bouw van illegale nederzettingen gebruikt en niet voor de ouderen waar het wel voor bedoeld is?

  http://www.volkskrant.nl/politiek/abp-blijft-beleggen-in-israelische-banken~a3574645/

 2. helemaal mee eens we moeten deze mensen met rust laten !!! De Joden hebben geen land en hebben een stukje Palestina gekregen (kadoo) en nu willen ze meer !!!! Weg met die lui !!Deze Joden willen altijd meer ! Weg ermee !!! Joden waren oorspronkelijk Egyptenaren maar hebben zich afgescheiden (wie weet waarom ) Maar het waren oorspronkelijk Egyptenaren Want het joodse volk bestond niet dat hebben ze zelf afgeroepen (leugenaars)

  1. Niet zo snel Pietje…De eerste episodes van de geschiedenis van de Joden spelen zich hoofdzakelijk af in het vroegere Palestina, dat toen Kanaän heette. Het begint met de volkeren die leven in het gebied tussen de rivieren de Nijl, de Tigris en de Eufraat. Omringd door oude zetels van cultuur in Egypte en Babylonië, door de woestijnen van Arabië, en door de hooglanden van Klein-Azië, was het land van Kanaän een mengelmoes van verschillende beschavingen. Het land werd doorkruist door allerlei oude handelsroutes. Er waren belangrijke havens aan de Golf van Akaba en langs de vruchtbare mediterrane kust.
   Israëlieten vonden hun gemeenschappelijke afstamming in de patriarch Abraham via Isaak en Jacob, alias Israël. De Joodse traditie stelt dat Israëlieten de nakomelingen van de twaalf zonen waren van Jacob (de vierde ervan met de naam Juda), die zich in Egypte vestigden. Hun directe nakomelingen verdeelden zich in twaalf stammen die onder een Egyptische farao dienden. In de joodse religie markeert de emigratie van Israëlieten uit Egypte naar Kanaän (de Exodus), die door Mozes werd geleid, de vorming van de Israëlieten als volk.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Joodse_geschiedenis
   Traditioneel claimen de Joden af te stammen van de oude Israëlieten (ook bekend als Hebreeërs), die in het land van Israël regeerden.
   Netanyahu, ja, nare man, kan hij daar gaan klaverjassen met Radovan Karadzic ook zo een griebus.

  2. OK Odette. En nu hetzelfde verhaal, waarbij je het verschil maakt met Joden, Zionisten en de staat Israël. Zolang je die onder de noemer brengt van het Jodendom (die NOOIT anderen zouden vermoorden en vertrappen!), is je verhaal een luchtbel imo.
   Er is -anders gezegd- niet zoiets als ‘De Joden’ tegenwoordig. De Joodse claim wordt opgeëist door de Zionistisch-Rothschild-krachten in de wereld. Kijk naar deze twee artikelen
   1. http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/de-onbekende-geheime-maffia-uit-khazaria/
   2. http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/vs-door-israel-bezette-khazaren-vazalstaat/

   En naar deze video van David Icke:
   https://www.youtube.com/watch?v=68rMTRhqKok

  3. Gelukkig een luchtbel dat ik kan blijven ademhalen… Ik weet heel goed het verschil wat aangeduid wordt Guido, geen twijfel aan.
   Pietje noemde de óórsprong, dat het Egyptenaren waren, dat is wat anders. De Zionist (Hebreeër/Israëliet) van toen, terug naar Zion (vaderland) en nu, het Joods Nationalisme, Zionisme een politieke uiting, verschilt hemelsbreed, mag dat duidelijk zijn. En dat zijn geen lekkere jongens!

 3. Dries van Agt heeft natuurlijk gelijk. Israël schendt de internationale rechtsorde.
  Als Amerika aan Nederland een verzoek zou doen om in Israël de rechtsorde te herstellen dan staat Nederland direct in de houding.
  Maar Amerika vindt het prima wat Israël doet en dus vind Nederland het ook prima en daarom mag Benjamin Netanyahu gezellig komen lunchen met de minister-president en tussendoor even babbelen over ‘vrede in het Midden-Oosten’.
  Daarna mag Netanyahu ook nog even gezellig naar de koning.
  Het mag nu toch wel duidelijk dat hij in de ogen van de elite goed bezig is en een held is.

  1. Voor veel mensen zijn de onderliggende, of eigenlijk: BOVENliggende machten, niet zichtbaar. Heel Europa is in de ban van de Rothschild-Zionistische machtsfactor. (Als je al in staat bent om de NATO Libië aan te laten vallen bijvoorbeeld!)
   De NATO is daarmee dan ook bewezen, VOLSTREKT geen defense-league te zijn, maar een Rothschild-leger. In dat verband hou ik mijn hart vast, in de agressie naar Poetin toe..!

   De MEGA-protesten in Israel, daar wordt hier in het nieuws OOK geen aandacht aan besteed.. Waarom is dit..? Zoals hier bijv. http://www.timesofisrael.com/in-tel-aviv-thousands-protest-israels-fascist-new-defense-minister/
   En dan vinden media-deskundigen het gek dat kranten en Tv-journaals worden gemeden door jongeren.. Die voelen aan hun water dat ze van alles opgespeld krijgen, zolang het maar ‘angst’ triggert en de onder/bovenliggende machten bevestigd..!!

  2. Ben ik met je eens, voor de meeste mensen is het nog niet duidelijk wie de eigenlijke machthebbers zijn. Ik weet niet of dat heel erg is want voor mij is het ook pas sinds een paar jaar duidelijk. Het werd mij niet duidelijk doordat ik mij in de materie verdiepte maar doordat ik het ineens zag. Ik kan het niet verklaren waardoor ik het ineens doorhad. Er trok een mist op en toen pas zag ik wat er gaande was in de wereld terwijl ik toch altijd midden in het leven stond/sta.

   Zoals Johan Cruijff het zo mooi zei je gaat het pas zien als je het doorhebt’.

   Ik dacht dat ik heel wat had ontdekt maar op internet zag ik dat veel mensen wereldwijd dat al vóór mij hadden ontdekt en daar hele blogs aan hadden besteed. Het valt mij ook op dat jongeren het nieuws kritisch volgen en niet alles voor waar aannemen. Nu maar hopen dat ze niet het stempel ‘verward’ krijgen.

  3. Reactie op 4.1 Kun je nagaan hoe beneveld de besluitmakers en de media zijn. Los van het grotere plaatje: er is niet één debat geweid aan de vraag of internationale verdragen terzijde moesten worden geschoven. In artikel 1 van de NAVO staat heel duidelijk dat de aangesloten landen zich zullen onthouden van geweld of het dreigen ermee. Ik heb niemand erover gehoord in de aanloop naar de oorlog, met als bewijs van noodzaak een korrelige zwart-wit foto van een vrachtwagen, waarvan we maar moesten geloven dat het een rijdend laboratorium was. Er is ook niet gesproken over het schenden van het verdrag met Rusland, na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie de bijzondere verdragspartner van de NAVO. In dit verdrag wordt over gelijkwaardigheid gesproken en staat heel duidelijk dat beide verdragspartners zich aan de afspraken in de VN zullen houden.
   O ja, in artikel 7 van het NAVO-verdrag staat dat de VN de primaire verantwoordelijkheid houdt voor handhaving van vrede en veiligheid. De NAVO waar voor getekend is, is niet de NAVO die we hebben. http://www.nato.int/cps/en/natohq/official_texts_17120.htm?selectedLocale=nl
   Ik houd ook mijn hart vast. Vanochtend even in de krant gekeken: verschillende landen overwegen de dienstplicht weer in te voeren. Terloops, alsof het om een uitgemaakte zaak gaat, wordt nog even de agressie van Rusland genoemd, maar geen woord over het militair materieel dat naar Roemenië is en wordt gesleept. Ik glijd half van het topic, maar hier toch nog maar even het linkje naar de persconferentie die Poetin van de zomer hield (Engels ondertiteld) – was ook geen nieuws: https://www.youtube.com/watch?v=kqD8lIdIMRo

  1. Gezien de banden die Wilders heeft met Netanyahu (Israel) en nu vrijwel zeker de kiezers in grote getalen op de PVV zullen gaan stemmen komt ineens deze crimineel hier op bezoek en is het natuurlijk uit den boze om vragen aan Netanyahu te stellen die ook Wilders in verlegenheid zouden kunnen brengen.
   Uit peilingen komt naar voren dat de PVV en VVD ongeveer gelijk staan wat kan betekenen dat deze beiden een coalitie zullen vormen waarbij gewoon het afbraak VVD beleid verder gaat en Wilders zal door strenge maatregelen weerstand de kop in drukken.
   http://www.astridessed.nl/bezoek-netanyahu-aan-nederlandbrief-aan-parlementariersnee-tegen-oorlogsmisdadiger/
   Iedereen die op de PVV gaat stemmen stemt naar mijn mening op vrijwillige onderdrukking en zij die op VVD stemmen zijn helemaal niet goed bij hun hoofd gezien de afbraak van alle verworvenheden en rechten van de burger en de voordelen die aan multinationals zijn/worden gegeven ten koste van diezelfde burger.
   Deze regering heeft alleen macht om de bevolking in toom te houden en verder voeren zij beleid via Brussel opgedragen uit waar Netanyahu ook een rol bij speelt.
   https://www.powned.tv/artikel/peiling-pvv-en-vvd-staan-gelijk

 4. Ik heb zo een hekel aan die Voet die kromme stukken pent uit naam van het kapitalisme, met zo een zure klagerige ondertoon dat het allemaal niet goed is, en dat de wegen in Israël beter zijn. Met een eeuwig geklaag komt zo een vrouw nooit tot oplossingen. Mevrouw is de meest gehate columniste van Nederland waar Ebru alleen maar van kan dromen. Veel columnisten doen namelijk hun best. Voet past zich aan naar de verdorvenheid van de geldfascisten.

 5. Er wordt steeds maar gesproken van Palestijnse bezette gebieden. Maar wanneer een leugen maar vaak genoeg wordt herhaald, dan zal die leugen een nieuwe waarheid worden, aldus een uitspraak van de minister van propaganda van destijds de Nazi’s. Ook hier zien we, hoe een leugen tot waarheid werd gemaakt. Om te beginnen, er is geen Palestijns bezet gebied, omdat er nog nooit in de geschiedenis een Palestijnse staat is geweest, sterker nog, de PLO, the Palestine Liberation Organization, werd in 1964 opgericht, terwijl er toen nog geen bezette gebieden waren. In 1967 maakten Egypte en Syrië zich op, om een verdeldingsoorlog tegen Israël te voeren.

  Dit werd luidkeels verkondigd op hun propagandazenders. Er werd gesproken over het ”de zee in drijven” van alle Joden. Het zou een gedenkwaardig moment in de geschiedenis worden. En inderdaad geschiedde aldus, het werd een gedenkwaardig moment, alleen anders dan hun bedoeling was. Israël werd de toegang door de Straat van Tiran, een internationale vaarroute, ontzegd, en elk schip van Israël zou vanaf dat moment tot zinken worden gebracht. De VN troepen werden gemaand uit de Sinaï te vertrekken, en zowel Egypte als Syrië trokken een zeer grote troepenmacht samen langs de grenzen met Israël. Het afsluiten van de Straat van Tiran was de eerste oorlogsdaad, dus niet Israël is verantwoordelijk voor deze oorlog.

  Toen de oorlog dan in alle hevigheid uitbrak, mengde ook Jordanië zich in de strijd. Grote bevolkingsconcentraties in Israël werden met artillerievuur bestookt. Israël heeft daarom Jordanië uit al het gebied ten Westen van de Jordaan verdreven, en Jeruzalem heroverd, waar nog in 1948 door Jordaanse troepen de gehele Joodse bevolking werd verdreven. Het zijn de door de islam geïnspireerde landen geweest, die keer op keer hebben gepoogd om Israël te vernietigen. En keer op keer wist Israël dit te overleven. We kunnen niet spreken van Palestijnse gebieden, want Judea en Samaria waren sinds 1948 door Jordanië bezet, en de Gazastrook was door Egypte bezet.

  Niemand had het over een Palestijns volk of over een Palestijnse staat. Wat er wel is, dat is de ononderbroken aanwezigheid van Joden gedurende ruim 35 eeuwen! Daarom zijn de Joden de meest autochtone bevolking van Israël, en dit zijn onweerlagbare feiten. Waar je ook een schep in de grond steekt, zal je er archeologische overblijfselen vinden van Joodse bewoning, ook op de Golan. Omdat er altijd al Joden woonden, en zij de meest autochtone bevolking zijn, is het land hen ook toegekend tijdens de Conferentie van San Remo in 1920. Dit besluit was onherroepelijk en juridisch bindend en daarom nog steeds van kracht. Alles wat Dries van Agt hier beweert is niet meer dan dom geklets. Zeker hij had beter moeten weten, maar hij is willens en wetens blind voor de waarheid.

  1. ‘Om te beginnen, er is geen Palestijns bezet gebied, omdat er nog nooit in de geschiedenis een Palestijnse staat is geweest’…???

   Holle retoriek in mijn ogen. Spreken over ‘waarheid’ en ‘leugens’.. Hoe goedkoop ga je het maken? Jij hebt het onderscheidingsvermogen te pakken kennelijk om het verschil te maken. Of gewoon een potje bewust vertekenen van de FEITEN..??
   Waar wij kijken naar het concentratiekamp-lijden wat deze mensen wordt aangedaan..? Kennelijk de quote van Hamira Hass hierboven gemist.. Concentratiekamppraktijken van de regering Netanyahu/LIKUD. Geen woord erover.. Kennelijk ook de illustratie bovenaan de pagina gemist.

   Wat je zegt is dat er geen sprake was van een Palestijnse Staat was voor jou én de Rothschild-kliek – feitelijk gesteund door vooral het Britse leger- de vrijwaring om gewoon hun gang te gaan in deze woestijn. “Hadden de Palestijnen maar zo slim moeten zijn, om een eigen staat uit te roepen.”??
   Bent u PR-manager van de LIKUD-NL? Voor de werkelijke feiten wellicht even dit artikel lezen? En daaruit deze quote:

   Men behelpt zich met hypocrisie, met ontkenning van de tegenstelling. Israël doet net of haar koloniale oorlogen zelfverdediging zijn. Palestijnen worden voortdurend gedemoniseerd. Een zionist die wel op basis van gelijkwaardigheid met de Palestijnen samen wilde leven was Simha Flapan. Hij was het oneens met de gewelddadige koers die de zionistische leiders in 1948 kozen. In zijn in 1987 verschenen boek ‘The Birth of Israel – myths and realities’ ontkracht hij zeven zionistische mythes over 1948. Een citaat:
   [su_quote]Zoals de meeste Israëli’s werd ik altijd beïnvloed door bepaalde mythes die als historische waarheden gezien werden. Omdat mythes centraal staan bij de vorming van denkpatronen en propaganda, zijn deze mythes in de afgelopen decennia zeer belangrijk geweest voor het Israëlisch beleid. Israëls mythes hebben betrekking op de kern van het zelfbeeld van de natie. Zelfs al heeft Israël het meest geavanceerde leger in de regio en is het in het bezit van kernwapens, toch beschouwt het zichzelf in termen van de Holocaust, als het slachtoffer van een onbedwingbare, bloeddorstige vijand. Dus wat Israëliërs ook doen, welke middelen we ook gebruiken om wat we gewonnen hebben te behouden of te vermeerderen, rechtvaardigen we als wanhopige zelfverdediging.
   Daardoor kunnen wij niks slechts doen. De mythes van Israël die werden gevormd bij het ontstaan van de staat zijn uitgehard tot een ondoordringbaar en gevaarlijk ideologisch schild. Tijdens mijn onderzoek bleek echter dat … historische documenten deze mythes niet alleen niet ondersteunden, maar er openlijk mee in strijd waren
   .[/su_quote]
   Iedereen die het wil weten kan weten dat Israël Palestijnen op allerlei gebieden discrimineert, dat het hun leven in Israël en de bezette gebieden zuur probeert te maken, en dat het hen verjaagt en hun land rooft ten behoeve van Joden.De logische conclusie wordt echter slechts zelden getrokken. Abou Jahjah doet dat wel: zionisme is racisme.

  2. Misschien dat dit plaatje alsnog illustratief is voor de smerige moordpartij die plaats vond op EXACT vanaf de datum dat de MH17 naar beneden werd gehaald..

 6. Een bron met een afwijkende analyse over de oorsprong van Israël
  http://aanirfan.blogspot.be/2016/08/the-bible-came-from-arabia.html
  met uittreksel :
  “The Israelites were never in Egypt.”
  This is according to “the world’s top Egyptologists”, including James Henry Breasted, Donald Redford, Israel Finkelstein and Prof. Ze’ev Herzog, the head of archeology at Tel Aviv University .
  Prof. Ze’ev Herzog wrote, in a 1999 article in Ha’aretz:
  “The Israelites were never in Egypt, did not wander in the desert, did not conquer the land in a military campaign and did not pass it on to the 12 tribes of Israel.”
  Ze’ev Herzog.
  According to the Egyptian scholar Dr Ashraf Ezzat, the events of the Old Testament occurred in southwestern Arabia….
  …In 1985, Kamal Salibi concluded that Zion was not located in Israel but in Saudi Arabia.
  According to Salibi: The kingdoms of David and Solomon were in the Saudi provinces of Asir and Hijaz.
  Nearly all the biblical place-names were concentrated in what are today Asir and the southern part of the Hijaz.
  Salibi’s book is entitled The Bible Came from Arabia…”.
  De voormelde beweringen werpen dan ook een totaal ander licht op de “officiële versies”. Zij verdienen dan ook nader onderzocht te worden, met hierbij dan het gezegde indachtig :
  “de waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is”.

 7. Beste GuidoJ.,

  Ik merk uit je reactie dat je echt geen weet hebt van de geschiedenis, of het willens en wetens niet wil weten, daar ben ik nog niet over uit. Je noemt het holle retoriek, als ik zeg dat er nog nooit een Palestijnse staat is geweest? Bewijs dan maar eens het tegendeel! Ik ga uit van historische feiten en van eigendomsrecht. De Joden zijn het meest autochtone volk in Israël, ze wonen er al duizenden jaren, maar jij vindt opeens dat ze ”Palestijns land” stelen? Dat is niet eens mogelijk, want hoe kan je iets stelen wat al je eigendom is? Dus omdat jij vindt, dat de Joden daar niet horen te wonen, noem je ze gewoon dieven van land? Dat is in strijd met alle historische feiten. De Joden werden voor het grootste deel door de Romeinen uit hun land verdreven, een kleine rest bleef echter verspreid over tientallen nederzettingen in hun land wonen, en dat zonder onderbreking tot op heden! Dit betekent automatisch dat het ook nu nog steeds hun land is, hoezo holle retoriek? Als jij zogenaamde feiten baseert op o.a. uitspraken van Abu Jahjah, dan ligt je referentiekader wel op een bijzonder laag niveau, ik kan het niet leuker maken. Israël kan bogen op een bijzonder lange geschiedenis, de Bijbel staat er vol mee. In 1863 bezocht de bekende Amerikaanse schrijver Mark Twain Palestina, en beschreef het als een dor, kaal en troosteloos land waar bijna niemand woonde. Wel maakte hij melding van de kleine Joodse gemeenschappen die er verspreid over het land te vinden waren. Waarom was het land zo kaal en dor? Het werd door de Ottomanen gedurende vier eeuwen als wingewest gebruikt en leeg geroofd! Toen de Joden in de tweede helft van de Negentiende Eeuw in met name Oost Europa door vele pogroms getroffen werden, begonnen ze naar Palestina te trekken. Omdat ze het land ontgonnen en begonnen te bebouwen en er een redelijke welvaart ontstond, begonnen er uit de omliggende gebieden ook Arabieren naar het land te trekken, omdat er werk te vinden was. Als we nu naar Israël kijken, dan zien we een modern land, dat goed ontwikkeld is en zeker niet meer dor en kaal, omdat de Joden de woestijnen vruchtbaar hebben gemaakt. Ik begrijp niet, hoe je de omstandigheden van de Palestijnen ‘concentratiekamplijden’ kan noemen! Je geeft hiermee alle slachtoffers van concentratiekampen hiermee een postume trap na, en beledigt de overlevenden! Hoe kan je zo laag gaan? De beruchte leider Yaser Arafat, weet je wel dat zijn wieg in Caïro stond? Van welk land is dat de hoofdstad?……..hoezo Palestijn?
  De beruchte mufti van Jeruzalem, al-Husseini, de grote aanstichter van de haat tegen de Joden, die in 1929 het pogrom in Hebron veroorzaakte, was ook geen Palestijn, want hij kwam uit Bagdad. Hij kreeg veel financiële steun van de Nazi’s om opstanden tegen de Joden uit te lokken, en vluchtte tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Duitsland, waar hij als speciale gast van Hitler verbleef. Hij werd door de Nazi’s zeer gewaardeerd en heeft zeer waarschijnlijk een zeer grote rol gespeeld bij het besluit om alle Joden uit te roeien. Hij stelde een moslim SS-divisie samen op de Balkan en ging op Jodenjacht. Ga maar eens goed Googlen naar deze oorlogsmisdadiger, want ik heb geen tijd om alle feiten hier op te noemen. Zou je je eens serieus willen gaan verdiepen in de werkelijke feiten? Want men kan wel proberen om de geschiedenis naar zijn hand te zetten, maar je kan geen feiten ongedaan maken. Ik kan je wel vertellen, dat het conflict niet om land gaat, maar dat het slechts onderdeel van een veel groter conflict is, van de Islam tegen alles wat ongelovig is. De toenemende terreuraanslagen zullen met name Europa gaan treffen, want de Islam wil de hele wereld overheersen. Klinkt niet politiek correct van mij, maar het zijn wel keiharde feiten. Het mooiste is dat het gewoon in de Koran staat, en wat ISIS uitspookt is de meest zuivere vorm van de Islam, want ze werken precies volgens het boekje. Wie dit niet onder ogen wil zien is gedoemd om straks onder een overheersing te leven die nog veel erger is dan wat we in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergingen.

  1. Je valt in herhaling! Fijn dat je uitvoerig je kaarten toont.. Ik begrijp uit je reactie opnieuw dat het nodig is om een staat te zijn/hebben, om niet uitgemoord te kunnen worden..?? Geen staat zijn/hebben, betekent dat je gekolonialiseerd kunt worden, zoals negerstammen in Afrika, die ook geen staat hadden en als vee werden verhandeld als slaven. Zoals Palestijnen in Israel hun land kwijtraken aan de OORLOGSMISDADEN in de vorm van bebouwen van bezet gebied. Enz. Ik hou het voor gezien met deze reactie op de echo-retoriek. En over je in de kaart laten kijken gesproken.. 😉

  2. Ik denk dat het hele probleem is , dat we even vergeten dat elk land waar wij leven slechts een geleende periode het onze kan zijn, net zo als elke molecuul van ons lijf slechts geleende energie is om ons hier te manifesteren.Als je dat verder trekt is het een heel slechte zaak om een ander te zeggen dat het jouw land is. Laat staan dat je er mensen voor uitmoord om het ( die korte periode ) te bezitten ( als dat dus al kan )
   Het punt is simpel dit: de israelies zijn wettelijk niet goed bezig en de palestijnen zijn de lul.Het gaat niet over land , dat is slechts de materiele kant , het gaat over medemenselijkheid, één zijn ,en compassie , en daar schort zo hier en daar wel wat aan.

  3. En dát is nu de crux van de hele zaak!
   “Goyim” zijn geen mensen. Ze zijn zelfs minder dan de gemiddelde dieren.
   Vraag het maar aan de dichtstbijzijnde rabbijn.

 8. Dat Hamas met goekeuring van Abbas de palestijnse christen heeft gedood of verwijdert maakt van Agt niet uit. Dat Hamas de palestijnse bevolking terroriseert maakt van Agt niet uit. Overigens is Gaza niet bezet maar heeft een regering die de intvangen geld niet besteed aan de bevolking maar voor zichzelf houdt. Deze leiders en Abbas zouden misschien wel voor de rechtbank moeten komen. De arabieren in Israel weten gelukkig wel beter en ook de palestijnen die graag in Israel willen werken weten wel beter. Ik heb in ieder geval goede tijden gehad met ook de arabieren en dan merk je dat je haast niet anders mag denken.

 9. T.a.v. Arnold 6.1 :
  De meeste rechtse partijen worden defacto gecontroleerd door de Mossad :
  http://aanirfan.blogspot.be/2016/05/mossad-control-of-right-wing-leaders.html
  https://derhonigmannsagt.wordpress.com/2016/06/23/alpen-donau-info-enthuellt-die-israel-connection/
  Zelfs Marine Le Pen zit in de tentakels :
  http://aanirfan.blogspot.be/2015/12/french-election-rigged-marine-le-pen.html
  met als titel :
  LE PEN LINKED TO MOSSAD; FRENCH ELECTION RIGGED?
  Gezien deze controle dienen de voormelde partijen dan ook de door de duivel afgekondigde leugens te herhalen, waarbij ze de werkelijke belangen van hun respectievelijke landen verraden. Dit wil dan ook zeggen dat ze o.a. de waarheid over wat er achter al de “false flags” schuil gaat niet meer mogen zeggen (en ook niet meer durven!!).
  Hun rol is enkel beperkt tot het dienen van de belangen van de NWO, met daar achter de Rothschild’s K M. (waarvan de Mossad en CIA instrumenten zijn).
  Het gaat hier dan ook om het “bedrog” van de eeuw.
  Hier is dan ook een uitspraak van Lenin van toepassing :
  “The best way to control the opposition is to lead it ourselves.”

  1. Sub Rosa.
   Dank voor de verwijzingen en uitleg.
   Ik zie het als volgt: De EU (en dan met name de Europese Commissie) bestaat uit vertegenwoordigers van multinationals.
   Veel ministers hebben voor dezelfde multinationals gewerkt en zijn nu politiek actief zoals bv M.Rutte die voor Unilever heeft gewerkt.
   Nationale parlementen hebben NIETS meer te vertellen en doen alleen wat de EU hen opdraagt maar telkens als ze regels en wetgeving veranderen dan legt dat de bevolking aan banden en worden wij burgers steeds meer gecontroleerd (Camera,s,controle op internet en mobiel gebruik zoals ze nu bezig zijn anonieme simkaarten te weren en in Belgie wil men de noodtoestand sneller kunnen toepassen).
   Het vreemde is dat men zegt tegen terrorisme te strijden terwijl de eigen bevolking steeds meer rechten afgenomen wordt waarmee ze kwaadwillenden juist in de kaart spelen.
   Eerder heb ik al een stukje geplaatst waaruit bleek dat een Frans bedrijf (Lafarge) IS geld heeft gegeven om ter plaatse zaken te kunnen blijven doen maar waar ik Hollande niet over hoor terwijl hij de Fransen wel steeds verder onder controle stelt en gebruik maakt van de noodtoestand.(De noodtoestand is niets anders dan zonder rechter mensen te kunnen aanpakken die tegen het kwaad strijden).
   Zoals ik in 6.1 al aangaf ben ik van mening dat velen zullen gaan stemmen op de PVV uit onvrede over hoe men met vreemdelingen omgaat.
   Beelden door de MSN uitgezonden over mensen van buitenlandse afkomst die bv op een politie auto staan en waar men kan zien dat de politie niets doet zullen de drang van velen versterken om op de PVV te gaan stemmen en dat is waarschijnlijk ook de bedoeling van die beelden.
   Wilders komt bij velen over als iemand die de problemen zal gaan aanpakken en hij is ook voorstander om uit de EU te gaan wat ook velen aanspreekt.
   Waar de meesten geen benul van hebben is dat hij regels en wetgeving zal gaan aanpassen zodat het lijkt of hij iets aan “het probleem doet” terwijl de mensen steeds meer onder fascistisch (onderdrukkend) bewind komen te staan.
   Deze week zag ik ook al een verharding in het taal gebruik van M. Rutte die sprak over tuig van de bovenste richel en wat is dan mooier dan dat de PVV met de VVD gaat Regeren waarvan je nu al de signalen kunt zien lettende op de peilingen waar de VVD en PVV ongeveer gelijk staan en als reserve hebben we dan nog D66 waarvan Pechtold al heeft laten weten dat hij alleen aanblijft als hij mag mee regeren en anders stopt hij en dat betekend naar mijn bescheiden mening dat hij bij een tekort aan zetels de PVV en VVD zal steunen als gedoog partner zoals hij nu ook doet bij het huidige kabinet.

  2. Arnold,
   Ik kan je volledig volgen.
   Wat de collusie betreft tussen de politiek en de oligarchen, zijn tal van occulte organisaties van belang,die dienen als dekmantel en waar ze schouder aan schouder zitten :
   Zie bv. link met het “committee of 300” (met ledenlijst).:
   https://socioecohistory.wordpress.com/2012/04/23/current-membership-list-of-the-illuminati-committee-of-300/
   Een van de eerste die verwees naar dit “committee of 300” was Walther Rathenau, die kort nadien werd vermoord :
   https://www.zeitenschrift.com/artikel/komitee-der-300-die-dreihundert-drahtzieher
   met uittreksel :
   “Walter Rathenau starb am 24. Juni 1922 als Opfer eines politisch motivierten Attentats. Offiziell war es die Terrorgruppe Organisation Konsul, die für den Mord verantwortlich gemacht wurde. John Coleman glaubt, dass seine Ermordung vom Komitee der 300 angeordnet worden war. Der Grund: Rathenau hatte eine Schlüsselrolle bei den intensiven Beratungen gespielt, die am 6. April 1922 zum Vertrag von Rapallo geführt hatten”
   Of een “false flag” moord, ook toen al!!!
   Nog een detail : W. Rathenau was van Joodse afkomst.

  3. Sub Rosa.
   Infiltratie is niet nieuw maar wel iets wat grote invloed kan hebben.
   In de lijst van je eerste verwijzing in 14.2 zie ik bekende namen uit de politiek zoals Jan Peter Balkenende en Beatrix.
   Elk jaar komen de Bilderbergers bij elkaar waaronder politici en zoals dit jaar te zien is geweest wordt ook burgemeester Aboutaleb van Rotterdam uitgenodigd.
   Als je een maatschappij wilt ontwrichten dan doe je dat het best van binnenuit en dat geldt ook voor andere instanties.
   Men weet dat de Salafistenschool in Rotterdam gekocht is met geld (olie Dollars) uit Saoudi Arabie en men weet ook dat Salafisten uit drie groepen bestaan waarvan er één extremistisch is.
   Als ik dan Asscher hoor zeggen dat hij geen stappen kan ondernemen omdat dat het geloof zou aantasten dan breekt mijn klomp.
   Wat betreft aanpassing van wet en regelgeving doen ze als het om de Europese bevolking gaat niet moeilijk en nemen ze zonder pardon vrijheden af en stellen ze een ieder onder controle.
   Als onze regering dan beweert tegen Terreur te strijden vind ik het vreemd dat deze salafistenschool niet verboden kan worden omdat het totaal niets met het geloof te maken heeft maar wel met extremistisch geweld wat daar mogelijk bijgebracht wordt en wat Asscher juist zou moeten voorkomen.
   Ook wordt beweert dat George Soroos terroristen tussen vluchtelingen naar Europa zou sponsoren.
   Wat mij de laatste tijd opvalt zijn dat in veel dorpen/steden steeds meer mannen in één huis wonen die als vluchteling naar hier gekomen zijn en daar maak ik me zorgen om want waarom komen die mannen alleen naar hier en vechten zij niet in hun eigen land tegen de vijand daar?(zelfs vrouwen nemen in bepaalde gebieden de wapens op om te strijden).
   Stel dat het verhaal over Soros waar is hoe moeilijk kan het dan zijn om te vermoeden dat hier ellende van kan komen wordt dat goed uitgezocht?
   Mijn mening is dat ons nog heel wat te wachten staat als we dergelijke dingen toestaan.(Hierbij denk ik aan wat in Keulen is gebeurd).
   Balkenende heeft ook het Lissabon verdrag getekend waarmee hij nationale parlementen buitenspel heeft gezet net zoals de andere EU leden dat ook hebben gedaan maar waarmee ze de macht wel hebben overgedragen aan de EU waarvan de Europese Commissie de baas is en besluiten goed of afkeurt en we weten allemaal dat de EC eigenlijk vertegenwoordigers van multinationals zijn en banken.
   Omdat na verkiezingen ministers worden beedigd door de koning/koningin dienen zij de troon die belangen bij grote bedrijven hebben in de vorm van aandelen waardoor een beleid is ontstaan waarbij multinationals de voordelen krijgen terwijl de bevolking uitgeknepen wordt en kleine bedrijven failliet gaan wat twee voordelen heeft namelijk in tijd van nood kunnen wij straks niet meer terugvallen op bv de boer in de streek waardoor we gedwongen zijn eten te kopen bij de grote supermarkten die deel uitmaken van die multinationals waardoor de aandelen stijgen wat dus meer winst voor het koningshuis betekend.
   Wij worden bewust afhankelijk gemaakt van de toekomstige machthebbers zodat wij allen straks moeten doen wat zij willen op straffe van …..
   Daarom wordt ook bv in Griekenland onder de noemer hulp alles afgenomen wat het land zelfstandig zou kunnen maken zoals dat ook in Nederland is gebeurd door staatsbedrijven te verkopen waardoor we straks een derde wereld land worden want de bevolking is uitgemolken en de staat heeft geen inkomsten meer waardoor we afhankelijk zijn van de grote bedrijven.
   Het artikel gaat over Netanyahu waarvan van Agt zegt dat het een misdadiger is maar zou hij de enige in het politieke wereldgebeuren zijn?

 10. Het belangrijkste van de media is om objectief verslag te doen van de zaken waarover ze schrijven. Zodra er een persoonlijke mening doorklinkt in het verslag is er gen sprake meer van objectiviteit. Het maakt daarbij niet uit of het om de NOS gaat of om Wanttoknow, de integriteit is aangetast en het resultaat ongeloofwaardig

  1. Volstrekt eens Cervantis. Aan de andere kant is er geen absolute objectiviteit. Alleen de keuze voor woorden en vooral van weglaten van woorden/zinnen/feiten, die ESSENTIEEL zijn, maakt objectiviteit tot een TOTAAL SUBJECTIEF gebeuren. Dezelfde leuterkoek als ‘de wetenschap’ die het allemaal weleens zal vertellen, wat waar is en wat niet..
   Een mooie vergelijking? Kijk naar de eed die mensen in de Amerikaanse rechtbank afleggen: ‘De waarheid vertellen, want je kunt ook leugens vertellen. En dan DE HELE waarheid, want je kunt een deel vertellen, waardoor een VOLSTREKT ander beeld ontstaat. (je liegt dus niet!). En dan nog ‘NIETS ANDERS DAN DE WAARHEID’.. Je kunt namelijk de hele waarheid vertellen en die in een bedje van leugens leggen, zodat de waarheid wordt verkracht..
   I swear to tell the TRUTH, the WHOLE TRUTH and NOTHING BUT THE TRUTH…

  2. Cervantis.
   De media behoort verslag te doen van gebeurtenissen en bewijs te tonen voor hetgeen zij beweren.
   Voorbeeld.
   Veel mensen zullen Assad de schuld geven als ze een Syrische jager op de bevolking zien schieten.
   Als dan onderzocht wordt wat andere mogelijkheden zouden kunnen zijn dan kan daar wel eens een heel ander verhaal uit komen.
   http://www.volkskrant.nl/buitenland/heeft-is-nou-wel-of-niet-een-eigen-luchtmacht~a3771150/
   Als IS over een luchtmacht beschikt dan blijft het beeld wel hetzelfde maar zijn de daders misschien geen mensen van Assad maar van IS.
   Vorige week was de aanklacht tegen Assad dat hij chloorgas had gebruikt maar waar is het bewijs?
   Alleen laten zien dat er chloorgas is gebruikt bewijst nog niet wie dat spul gebruikt heeft.

  1. Beste pino,

   Overal waar de Zionist gaat, neemt hij de dood met zich mee!

   Vreemde uitspraak! Zionisme is niet meer en niet minder, dan het Joodse streven naar zelfbeschikkingsrecht in hun eigen land, dus waarom heb je daar een probleem mee? De dag dat de Arabieren besluiten om de wapens neer te leggen zal er vrede zijn. Maar, de dag dat Israël zou besluiten om de wapens neer te leggen, zal dat het einde van Israël betekenen.

   Ik reageer hier wel op jouw uitspraak, maar met mijn reactie kan ik net zo goed op de algemene tendens hier op dit forum reageren. Ik proef hier een enorme haat tegen de Joden. Israël wordt hier neergezet als een land dat oorlogsmisdaden begaat. Maar er wordt geen definitie gegeven van oorlogsmisdadden terwijl iedereen hier elkaar maar napraat. Laten we eens kijken naar het voeren van oorlog. Daar zijn twee of meer partijen bij betrokken, zoals we op dit moment in Syrië zien. Nergens in de geschiedenis zal je een voorbeeld kunnen vinden van een strijdende partij, die zich tot het uiterste inspant om de burgerbevolking van de vijand te ontzien. Er is slechts één uitzondering. En dat zal je vermoedelijk niet prettig in de oren klinken, dat is het leger van Israël. De Britse kolonel Kemp heeft het Israëlische leger het meest humane leger ter wereld genoemd, omdat het pamfletten uitstrooit boven de bevolking van de vijand, om hen te waarschuwen dat een bepaald gebied onder vuur komt, zodat men zich in veiligheid kan brengen. Dit is volstrekt uniek, want nog nooit eerder vertoond. Daarom zijn de foto’s van Gaza, die hier door GuidoJ werden geplaatst nietszeggend, omdat de Hamas juist burgers als menselijk schild gebruikt, en dat is een regelrechte oorlogsmisdaad! De Hezbollah in Libanon plaatst raketten zelfs vlak bij ziekenhuizen en scholen! Ook het opzettelijk op de burgerbevolking afvuren van vele duizenden raketten valt onder zware oorlogsmisdaden te rekenen. Israël bestaat inmiddels al weer 68 jaar. Terwijl de oorspronkelijke Joodse bevolking er al 35 eeuwen woont, en het dus de oorspronkelijke eigenaar van het land is, dat echter gedurende eeuwen door vreemde overheersers werd onderdrukt, neemt niet weg, dat het nog steeds hun land is, en dat onweerlegbare feit werd in 1920 gedurende de Conferentie van San Remo bekrachtigd door juridisch bindende en onherroepelijke uitspraken. Tijdens deze conferentie werden ook de grenzen van de overige landen in de regio vastgelegd. Wie dus beweert, dat deze uitspraken niet ter zake doen, en dat Israël geen bestaansrecht heeft, zal dan ook het bestaansrecht van de andere landen daar moeten afwijzen. De uitspraken van de Conferentie van San Remo berusten ook op de Balfourverklaring en tevens op het princiepe van anciënniteit!
   Het is krankzinnig om Israël’s bestaansrecht te ontkennen. Nederland verloor toch ook zijn bestaansrecht niet gedurende de vreemde overheersers die ons land van tijd tot tijd bezetten?
   Ik moet helaas vaststellen dat er hier op dit forum sprake is van antisemitisme. Onder allerlei valse voorwendselen wordt Israël als misdadiger aangewezen, terwijl men de ogen sluit voor de wérkelijke misdaden die er gepleegd worden. Moordaanslagen op burgers, zoals het opblazen van restaurants of bussen, het uitmoorden van een school met kinderen, raketten op de bevolking afvuren. En dan heb ik het nog niet eens over de andere misdaden, zoals het afhakken van handen, zoals in Saoedi Arabië, het algemeen gangbare onderdrukken van vrouwenrechten, de ontelbare slachtoffers van de oorlog in Syrië, inmiddels al ongeveer een half miljoen. De gruweldaden van ISIS, en laten we het eens hebben over de bezetting van Noord Cyprus door Turkije. Dat was geen verdedigingsoorlog! De bezetting van de Spaanse Sahara door Marokko. En Tibet? Zonder aanleiding werd dit land in 1949 door China onder de voet gelopen, maar niemand die het hier over heeft. Maar Israël bouwt huizen, en dat wordt door antisemiet Dries van Agt een oorlogsmisdaad genoemd! En dat wordt hier klakkeloos, zonder enige kennis van zaken, gewoon nagepraat. Het is beter om eens de geschiedenis te onderzoeken, om dan te ontdekken dat met name de Nazi’s een zeer groot aandeel hebben gehad in het aanwakkeren van het conflict, gedreven door dezelfde haat tegen de Joden, die ik hier helaas ook aantref!

  2. Het is geen Joods streven naar eigen staat, hoe graag je deze onzin ook zou willen brainwashen. Het gaat om een Khazarisch camouflage-actie om een ‘Joodse staat’ te gebruiken als dekamntel, zoals overal op de wereld valse-identiteitsacties plaatsvinden (in de vorm van valse-vlag-aanslagen!!), door deze Zionistische maffia.. Dat is niet mijn mening, dat is een FEIT..!! Als Joden zoals Auschwitz-overlevende Hajo Meyer al spreken over NAZI’s die de Zionisten zijn..?? Stop met deze kulverhalen en wake up of plaats propaganda onder het kopje ‘propaganda’..
   Jij staat achter ‘agressief’, ‘stelen’, ‘roven’ en ‘oppressie’..?? Dank voor deze duidelijke karakteristiek.

  3. Ook een vreemde gedachte is als men met papiertjes waarschuwt dat ze een gebied gaan bestoken dan is alles in orde?
   Daarbij komt ook nog dat wanneer iemand lang op één plaats woont dat niet automatisch wil betekenen dat het dan ook zijn/haar eigendom is waardoor ze anderen vanuit dat gebied mogen verdrijven.
   Verder is de strijd van een goed uitgerust leger tegen mensen die vaak niets anders dan stenen hebben nogal ongelijk.

 11. Zo GuidoJ,

  Nu ga je de Khazarenkwakkel oplepelen, nou daar trap ik toch echt niet in. Het internet staat vol met dit soort onzin, net zoals met die onzinnige flauwekulverhalen over de Protocollen van de Wijzen van Sion. Overigens heel populair in het Midden Oosten, net als Mein Kampf van Hitler. Ook Erdogan is daar verzot op. Dat de heroprichting van Israël wel een echt Joodse aangelegenheid is, wordt ook bewezen door de vele profetieën in het Oude Testament die over de terugkeer van de Joden naar hun land gaan, en die nu zeer nauwkeurig uitkomen! Maar ik vermoed al hoe je hier op zal gaan reageren. De Bijbel zal wel weer een sprookjesboek genoemd gaan worden, dat je dus vooral niet serieus moet nemen, ook al stapelen de bewijzen zich op. Eén ding wil ik hier nadrukkelijk ter sprake gaan brengen. Wie Israël zegent, zal door God gezegend worden, maar degene die Israël vervloekt, oftewel haat of veracht, die zal door God vervloekt worden. Denk maar niet dat dit een soort van loos dreigement is, want het staat echt in Genesis 12 geschreven. Wie zich aan de Joden vergrijpt, die gaat dat bezuren. Landen die Israël slecht behandelen of benadelen zullen daar buitengewoon ernstige gevolgen van ondervinden. Als Amerika Israël zeer zwaar onder druk zet, om concessies aan de Arabieren te doen, dan wordt het door rampen getroffen, dat is al meer dan eens gebeurd. Ook Frankrijk heeft dat kort geleden aan den lijve ondervonden in Nice. Misschien denk je nu, wat heeft dát er nu mee te maken? De aanslag in Nice vond plaats, precies op het moment dat de Franse minister van buitenlandse zaken op officieel bezoek was in Libanon bij de terreurorganisatie Hezbollah! Ik heb nu even genoeg gezegd, nu maar eens kijken naar je reactie.

  1. Aeo
   De bijbel is een greep uit vele teksten die geredigeerd(eerste concilie van nicea) zijn door de cristelijke ( romeinse)beweging in de eerste eeuwen van zijn bestaan en derhalve hoofdzakelijk bedoelt om te heersen over het volk. Een der vertalers gaf toe in een begelijdend schrijven aan de toenmalige paus ( van wie hij de opdracht kreeg)dat hij verschillende inzichten die werden beschreven in het te vertalen stuk ,had gewijzigd omdat ze niet overeen kwamen met de doelstelling van de kerk, en deze eerder tegenspraken. Een god als beschreven in diezelfde bijbel is geen liefhebbende entiteit maar een wrekende , tis maar wie je volgen wilt. Maar een ding geef ik toe israel doet zeer zijn best eenzelfde machtswellust ten toon te spreiden ten aanzien van andere kinderen gods. Verhelder anders eens het volgende gebod uit de tien geboden”gij zult geen andere goden aanbidden dan mij”Hoezo moet dat een gebod zijn als er geen andere goden bestaan???En begrijp mij niet verkeerd maar ik geloof slechts in een god ( bron) van al dat bestaat! Maar dat is dan niet die vanuit de bijbel.

  2. AEO, ik krijg kompleet kromme tenen van jouw reactie.
   Marcel is nog mild in zijn reactie naar jou toe…
   Verdiep je je eerst eens in wat Khazaren en Zionisten zijn voordat je uberhaupt een en ander van tafel veegt.
   Het probleem is dat als mensen zich vereenzelvigd hebben met een geloof, ze denken dat alles waar is in de context daarvan.
   Geloven leiden en lijden tot speciaalheid, een soort kinderlijke veronderstelling dat ik meer bijzonder ben dan jij.
   Zolang er nog een menssoort is die op grond van de bijbel de rest van de mensheid ontkent, zijn we wat mij betreft ver van het padje….
   Als je je daar mee verbonden voelt, pffff, veel moed toegewenst als je straks voor de hemelpoort staat.

  3. @ Anna
   Zo hebben onze confrontaties geholpen mij milder te stemmen, naast de jaren en inbreng van vele anderen waaronder Odette. Dat stemt mij dankbaar.Wanneer wij eerst maar allemaal erkennen dat elke materie , waaruit wij bestaan en die wij gebruiken in ons bestaan hier op aarde , geleende gestolde energie is ,pas dan zal er collectieve spirituele groei plaats vinden . Tot die tijd zijn we helaas vatbaar voor verdeel en heers tactieken ben ik bang. Ik voor mij doorzie het steeds vaker ( hoewel ik er soms weer in tuin)ik hoop op groei in deze voor een ieder. groet marcel

  4. Dank Marcel, ik ga in beginsel houden van een ieder die me voor de voeten loopt 😉
   Hoop dat we met elkaar en wederzijdse oprechte inspiratie onze wereld zo mooi gaan maken dat een ieder daarin zijn/haar rechtmatige plek verkrijgt.
   Als uniek en liefhebbend wezen, hoe dan ook doen we er allemaal toe <3

 12. Beste arnold,

  Op jou wil ik toch ook even reageren. De oorspronkelijke Joodse bevolking woont er al 35 eeuwen. De bekende Amerikaanse schrijver Mark Twain bezocht Palestina in 1863. Het land werd toen al sinds 1517 door de Ottomanen, oftewel de Turken overheerst. Mark Twain noemde het een kaal, dor en troosteloos land waar bijna niemand woonde. Wel maakte hij melding van tientallen kleine Joodse nederzettingen, die hij verspreid door het land aantrof. Palestina werd door de Ottomanen als een wingewest gebruikt, er gold een belasting op het bezit van bomen, en waarschijnlijk was dit de belangrijkste reden, dat het land zo dor en leeg was. Toen de Joden in met name Oost Europa het slachtoffer werden van de vele pogroms, besloten er duizenden van hen, om naar het land van hun voorvaderen te gaan, om er een nieuwe toekomst op te bouwen. Er ontstonden nieuwe nederzettingen en men begon het land te ontginnen. In het Noorden werden de moerassen drooggelegd met als gevolg het verdwijnen van de malaria. In de loop van toentallen jaren ontstond er een behoorlijke economische bedrijvigheid, wat ook veel Arabieren uit de omliggende gebieden aantrok. Velen van die zogenaamde Palestijnen kwamen toen het land binnen als arbeiders. Het land werd wel Palestina genoemd, een overblijfsel uit de Romeinse Tijd, en derhalve werden alle inwoners Palestijnen genoemd, of het nu Joden, Druzen, Bedoeïnen of gewone Arabieren waren. Als je een beetje moeite doet en wat gaat zoeken op het internet, Google dan maar eens op de mufti van Jeruzalem, al-Husseini. Dan ga je er achter komen, dat hij de grote aanstichter is geweest van de vijandelijkheden tussen de Joden en de Arabieren. Kijk ook even waar hij vandaan kwam.
  Zijn wieg stond in Bagdad, en dat is toch echt de hoofdstad van Irak. Yaser Arafat kunnen we ook al geen Palestijn noemen, want de geboorteplaats Caïro is toch echt de hoofdstad van Egypte. De Joden gaven een engelstalige krant uit in Jeruzalem, the Palestine Post. Pas na de onafhankelijkheid van Israël kreeg deze krant zijn huidige naam, the Jerusalem Post.
  Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog in 1948 en 1949 werd de Gazastrook door Egypte bezet en werden Judea, Samaria en Jeruzalem door Jordanië bezet.
  Alleen de westelijke helft van de stad bleef in Israëlische handen. De Joodse bevolking die er al talloze eeuwen woonde werd verdreven. Alle synagoges werden geplunderd en verwoest! De bewering dat de Palestijnen werden verdreven is onjuist, de meeste Arabieren trokken er weg, omdat ze er door de Arabische radiozenders toe werden opgeroepen, zodat de Arabische legers er dan de handen vrij zouden hebben om de Joden de zee in te drijven. Want, zo werd gezegd, kon men daarna weer terug gaan naar hun huizen. Ik wil niet ontkennen dat er helemaal niemand is verdreven, want het is in het heetst van de strijd hier en daar wel gebeurd, maar de beweerde aantallen van wel 600.000 zijn beslist onwaar. Vele Arabieren vluchtten weg zonder zelfs maar een Israëlische soldaat te hebben gezien. Tegelijkertijd werden er 700.000 Joden in het Midden Oosten verdreven uit de Arabische landen. Deze vluchtelingen werden allemaal in Israël opgenomen en bouwden daar vervolgens hun nieuwe toekomst op.

  1. AEO.
   AEO wat betreft de mufti Al-Husseini die is voorgesteld aan Adolf Hitler en heeft zaken met Duitsland gedaan.
   Adolf Hitler heeft de joden de mogelijkheid geboden om naar Israel te emigreren waar ze dan wel alles wat ze bezaten in Duitsland voor moesten achter laten maar bij aankomst zouden ze dan geld krijgen waarmee ze een nieuw bestaan konden opbouwen.
   Dit was het Haavara project op Wikipedia terug te vinden.
   Ook was er een regiment van Arabische afkomst dat voor Duitsland heeft gestreden en wat meer dan de SS werd gevreest.
   Maar waar het mij om gaat is de ongelijke strijd van nu tussen een goed uitgerust leger en mensen die alleen stenen tot hun beschikking hebben.
   Waarom is Israel niet tevreden met het aan hen toegewezen grondgebied en moeten zij zonodig de Palestijnen uitmoorden en verdrijven?

 13. hij zelf heeft in zijn functie de ergste oorlogsmisdadigers vrijgelaten en later de moordenaar van Pim Fortuin 4500 euro gegeven uit het melchiors fonds dat bedoelt was voor slachtoffers die wilde protesteren bij justitie waar hij in het bestuur zat .

 14. Beste arnold,

  Ik waardeer het dat je de moeite hebt genomen om naar de achtergrond van al-Husseini te kijken.
  Dat je het conflict tussen Israël en de Palestijnen typeert als een ongelijke strijd kan ik wel begrijpen. Maar dat Israël nu het sterkste leger in de regio heeft is het gevolg van de omstandigheden in deze regio. Israël kan het zich niet permitteren om een oorlog te verliezen, omdat dit onmiddellijk tot genocide zou leiden. Vergeet ook niet, dat Israël al meerdere oorlogen moest voeren tegen een grote militaire overmacht. Toen in 1948 de onafhankelijkheidsoorlog uitbrak, was de beroemde veldmaarschalk Montgomery ervan overtuigd, dat Israël binnen enkele weken van de kaart geveegd zou worden. Montgomery was een uitmuntend strateeg met een goede kennis van de krachtsverhoudingen. Israël won deze oorlog uiteindelijk met grote moeite, en hier verloor 1% van de bevolking het leven. De situatie was zelfs zó hachelijk, dat overlevenden van de Holocaust die in Israël arriveerden, vrijwel direct naar het front werden gestuurd na een korte training!
  Verder nog de vraag, waarom Israël tevreden moest zijn met het gebied wat het was toegewezen. Het gebied wat volgens het verdelingsplan van 1947 aan Israël werd toegewezen was slechts 18% van wat in feite al hun eigendom was. Een groot deel van dat land was ook nog eens woestijn. Israël stemde er mee in, maar werd na de onafhankelijkheidsverklaring onmiddellijk aangevallen, met het doel om alle Joden uit te roeien. In 1967 heeft Israël ook niet om oorlog gevraagd, maar de Arabieren deden opnieuw een poging om Israël te vernietigen, iets waar ze ook geen geheim van maakten. Gezien het historische eigendomsrecht, dat in feite van kracht bleef wegens de tientallen eeuwen ononderbroken Joodse bewoning van het gebied, kan ik Israël daar moeilijk om gaan bekritiseren. Zou jij genoegen nemen met slechts 18% van wat jouw wettige eigendom is, als dat je met grof geweld afhandig is gemaakt. Als je eerlijk bent, zou je dat niet kunnen accepteren, niemand zou dat doen. Maar als het je door de strot gedouwd wordt, dan zou je het tegen wil en dank natuurlijk wel accepteren, omdat er geen andere keus was. En zo is dat dus met Israël gegaan. Verder wil ik benadrukken, dat het in wezen helemaal geen strijd om land gaat, maar dat het een godsdienstoorlog is tegen de ongelovigen, zoals de moslims dat zelf zeggen. De Hamas wil de totale vernietiging van Israël, al zou Israël een stukje land bezitten ter grootte van een voetbalveld, dan wordt zefs dat niet gegund. De Hezbollah heeft ongeveer dezelfde ideologie, alle Joden moeten dood, niet alleen in Israël maar waar ook ter wereld. Waar hebben we dat eerder gehoord? Je zou eens moeten gaan kijken in Israël, dat heb ik zelf ook gedaan. Wist je dat 80% van de mensen die negatief over Israël dachten, maar om wat voor reden toch naar Israël reisden, daarna erg positief over Israël zijn gaan denken?

 15. Nederland zou volgens het internationale recht al veel eerder moeten reageren. Netanyahu werd ook uitgenodigd door de amerikaanse senaat, die ook niet anders kon, dan handen klappen na zijn toespraak. Amerika wordt in werkelijkheid geregeerd door de “geprivatiseerde” bank van amerika, de federale reserve bank (FED). dezelfde bank die weer miljoenen militaire hulp aan Israel heeft overgemaakt. Ook Nederland luistert naar deze machthebbers. Het Palestijnse volk en andere landen in het midden oosten zijn daar de dupe van en oorlogsmisdadigers zoals Netanyahu blijven vrij rond lopen, het geld regeert.

  1. Wij hopen nog eens op een spraakmakende citizens-arrest.. Misschien zijn we té romantisch.. 😉

 16. Het is een misvatting om te denken dat Israel van de Joden is. Het is ongeveer hetzelfde als wij Nederlanders als nakomelingen van Batavieren weer richting Tsjechië en omstreken zouden gaan en daar het land zouden opeisen. De Groot Moefti van Jeruzalem had destijds gelijk. Als de Joden terugkeren wordt en blijft het oorlog. Dat wist Montgomery ook natuurlijk. Zie de hedendaagse resultaten. Inmiddels zijn de grootste olievoorraden van de wereld in handen van Israel, uiteraard geroofd. Zijn gelegen onder de Golanhoogten, eens behorende tot Syrië. Iedereen die kritiek heeft op het Uitverkoren Volk is een terrorist. Merkwaardig feit: 35 miljoen mensen(Joden/Israëliërs) die de dienst uitmaken over 7.000.000.000. aardbewoners.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.