Advertentie

Tunesië, Egypte: spiegeltje, spiegeltje..?


Tunesië, Egypte: spiegeltje, spiegeltje..?

Annelies © januari 2011

x

Al dagenlang wordt er nu strijd geleverd in Egypte en Tunesië. Een strijd om rechtvaardigheid en vrijheid !  Daarbij vallen doden en gewonden, maar de strijd gaat door. Het volgende filmpje is opgenomen door Ken O’Keefe, die zich vanuit de Gaza-strook afvraagt, of het niet eens tijd wordt, dat we volledig achter deze revolutie moeten gaan staan.  ‘Just people, making it happen!’
x

x
Deze zeer inspirerende video heeft mij tot tranen toe ontroerd maar ook werd mij duidelijk, hoe schaapachtig wij ons gedragen. Wij weten exact wat er gaande is: wij weten dat onze overheden ons beliegen en bedriegen. Wij weten hoe onze overheden ons letterlijk vergiftigen.
Waarom doen wij niet wat de mensen uit Tunesie en Egypte wel doen?
Zijn wij al zo vergiftigd met aspartaam, MSG, thimerosal, polysorbate80, allerlei E-nummers, fluoride, squalene’s al het gif door de chemtrails, dat al onze vechtlust verloren is gegaan?

Hoe komt het, dat wij in het heetst van de strijd, om 1 minuut voor 12 nog steeds niets doen?

WIJ zijn veruit in de meerderheid, WIJ zijn de basis van het hele stelsel, WIJ hebben met elkaar de grootste kans het tij te keren. Maar dat moet wel NU gebeuren !
Wat wordt er van ons ons verwacht? Dat wij tranen en tuiten  huilen als er weer Nederlandse soldaten omkomen bij deze missie, waar nu leren lezen en schrijven zijn opgenomen in de zgn. vredes-taken?

Trainingsmissie Kunduz..?
Mensen in Tunesie en Egypte  willen sterven als er maar vrijheid komt; weg onder het juk van dictators als Mubarak, Obama en elke andere overheid incl. ons eigen Rutte-kabinet, die ons zojuist heeft verraden door opnieuw toestemming te geven aan een nieuwe missie naar het oorlogs-gebied Kunduz in Afghanistan.

Is Kunduz een oorlogsgebied?  Oordeel zelf: The Local (HIER), Tolonews (HIER), Lilian Marijnissen (HIER) en PowNews (HIER)..!
De situatie in Kunduz is sinds 2007 alleen maar verslechterd, de vraag is of er überhaupt wel ruimte is voor ‘agenten’..? Zie hier het artikel uit NRC. HIER

Wij zijn niet machteloos, wij zijn de basis en veruit in de meerderheid; Tunesië en Egypte doen NU, wat wij allang hadden moeten doen.
DE BARRICADEN OP EN VECHTEN VOOR ONZE VRIJHEID…!

Annelies, januari 2011
x

* * *
x

De achtergronden van de opstand.

De opstanden in Egypte zijn het vervolg van een aanhoudende reeks demonstraties, die plaatsvonden door heel Egypte vanaf begin Januari 2011. De organisatoren rekenen op voortzetting van het momentum dat ook de Tunesische alleenheerser Ben Ali de kop heeft gekost, om de demonstranten te motiveren dóór te gaan met hun oproer. Ondanks het keiharde politie-optreden, gingen de opstanden door, de Staat van Beleg werd afgekondigd, het mocht niet baten.

Kennelijk wogen voor de demonstranten een aantal ander factoren zwaarder dan de gevaren van klappen krijgen van de extreem hardhandige politiemensen..! Factoren als hoge werkloosheid, de wens voor een hoger minimum loon, ernstige woningnood, immer stijgende voedselprijzen, een door- en door verrot en corrupt overheidsapparaat, ernstig beperkende maatregelen rondom de vrijheid van meningsuiting en uitermate armoedige levensomstandigheden, om er maar een paar te noemen.

Het belangrijkste doel van de demonstranten is het wegbonjouren van de 82-jarige president Mubarak, die dit jaar 30 jaar vast in zijn zadel zit.  Hoewel regelmatig protestbijeenkomsten plaatsvonden de laatste jaren, is het protest van 25 Januari jl., ook bekend als de ‘Dag van Boosheid’,  dé datum die als ommekeer dient te worden gezien door de Egyptische oppositie en anderen, voor een landelijke protestdemonstratie. Deze protesten zijn ongehoord in Egypte en ‘een van de meest serieuze burgerlijke onrusten in de recente geschiedenis van het land’.

Juni 2009: Obama op bezoek bij president Mubarak in Caïro. De marionet en zijn nieuwe meester.

President Hosni Mubarak
Deze voormalige legerofficier regeert Egypte sinds 1981 en zijn regering, die door velen in de media en door Non-Gouvernementele Organisaties (NGO’s) ernstig wordt bekritiseerd, wordt door de Verenigde Staten gesteund. Dit doordat het een land is dat ‘Islamitisch actief  een steun is voor Israël’. Je zou ook kunnen zeggen dat Mubarak een marionet is van het Amerikaanse establishment.. De reacties van de VS op deze heftige demonstraties waren in eerste instantie behoorlijk terughoudend te noemen. In het geval de onrusten in Egypte al op de Amerikaanse MSM verschenen, dan was het slechts als ‘verder politiek buitenlands nieuws’..!

Corruptie:
Tijdens de periode dat Mubarak aan de macht is, is via met name het Ministerie van Binnenlandse zaken de politieke corruptie tot een dramatisch hoogtepunt gestegen. Met name door de corruptieve macht die het presidentiële echelon uitoefent om het institutionele systeem zodanig te manipuleren, dat president Mubarak aan de macht kan blijven.

Cartoon over de voormalige ‘farao Mubarak’..

Deze diepe corruptie leidde er ook toe, dat politieke figuren en jonge activisten vaak gevangen werden gezet, zonder enige vorm van berechting, in illegale, geheime gevangenissen. Het corrupte systeem zorgde er ook voor dat universiteiten, moskeeën, en medewerkers van dagbladen hun werk dienden uit te oefenen op basis van politieke richtlijnen.

Op persoonlijk niveau, zal elke individuele ambtenaar burgerrechten vertrappen, door arrestaties te laten verrichten, wanneer hem of haar dat goeddunkt, martelingen laat uitvoeren op personen die hem onwillig zijn. Machtsmisbruik wordt door ambtenaren gezien als dagelijks onderdeel van hen ten dienste staande ‘middelen’, gebaseerd op brute kracht, eerder dan op wetgeving, teneinde ‘ordelijke uitoefening van zijn ambt’ mogelijk te maken.
Deze ontwikkeling heeft de laatste 30 jaar geleid tot de volgende, veelgebruikte beschrijving van de politie: “Een politieman is gevaarlijker dan een crimineel’..!

Ahmed Ezz, zakenman én policus, zorgde goed voor zijn eigen belangen in het Egyptische parlement. Witteboordencriminaliteit á la Berlusconi..! (klik voor artikel)

De opkomst van machtige zakenlieden vanuit de NDP (National Democratic Party) in de federale regering én het parlement, leiden tot een golf van diepe verontwaardiging, tijdens de jaren van het bewind  van premier Ahmed Nazif. Het resultaat van deze ‘onzichtbare machtsovername’ was, dat er wetten en besluiten werden aangenomen, die de achterliggende monopolisten, zoals het bedrijf van staalgigant en multi-miljardair Ahmed Ezz, enorme financiële voordelen toespeelden, in plaats van het publieke belang te dienen..!

De internationale organisatie TI (Transparency International) is werkzaam op het gebied van het in kaart brengen van corruptie, inclusief politieke corruptie. In 2010 toonde de index van dit  bedrijf (de ‘TI’s Corruption Perceptions Index’) aan, dat Egypte een score had gehaald van 3,1, gebaseerd op de perceptie van zakenlieden en landendeskundigen. Dit cijfer dient te worden geplaatst op een schaal van 1 to 10, waarbij een ’10’ staat voor het cijfer voor een land dat als volledig clean wordt gevoelt, en een ‘1’ staat voor een land dat als volledig corrupt wordt gezien. Egypte plaatste zich met dat cijfer op de 98ste plaats op de lijst met 178 landen uit het rapport.

Het geweld van de politie
Khaled Mohamed Saeed stierf onder omstandigheden in het Sedi Gabr-gebied in Alexandrië, op 6 Juni 2010. Meerdere getuigen verklaarden dat Saeed doodgeslagen was door politiemensen. En op 25 Juni daaropvolgend, leidde ElBaradei, het voormalige hoofd van het Internationale Atoom Agentschap, een protestmars in Alexandrië, tegen het vermeende geweld dat gebruikt was door de politie en deze mars eindigde bij de het huis van de familie van Saeed om aldaar de tekenen van medeleven te betuigen.

Economische politiek. Ongeveer 40% van de 80 miljoen mensen tellende Egyptische  bevolking, leeft van zo’n US$ 2,- per dag en een groot deel van de bevolking krijgt gesubsidieerd voedsel.

Protesten
In Egypte zijn tenminste 6 gevallen van zelfdoding als protest bekend, inclusief een man die werd gearresteerd toen hij zichzelf in brand probeerde te zetten in het centrum van Caïro. Deze man, Abdel-Moneim Jaafar, een 49-jarige restauranteigenaar, probeerde dit te doen, voor het gebouw van het Egyptische parlement.

De grootte van de protestacties.
Op 25 Januari jl. waren duizenden mensen de straat op gegaan in de hoofdstad Caïro, waarbij zo’n 15.000 mensen alleen al, te vinden waren op het Tahrir plein en 20.000 mensen op diverse locaties in Alexandrië, zo’n 2o0 demonstranten liepen in de zuidelijk stad Aswan rond, 2000 in de oostelijke stad Ismailiya en ongeveer 3000 mensen protesteerden in de stad Mahallah.

40 gedachten over “Tunesië, Egypte: spiegeltje, spiegeltje..?

 1. Zoals al eerder gezegd,zijn wij Nederlanders makkelijke prooien van manipulatie, omdat we het gewoon erg goed hebben in onze cel. We hebben onze eigen automobiel, mobieltje en televisie. We hebben een geweldig systeem van verzorging, van subsidies tot zorgverzekering en we zijn zo nuchter dat we niet in complotten geloven, want we hebben een ijdele hoop en verwachting dat we het goed hebben en dat er goed door onze leiders voor ons gezorgd wordt.

  Wij geloven dat we in vrijheid leven en dat de Amerikanen dat hebben gebracht in de tweede wereldoorlog. Daarom zijn we ze ook veel schuldig en verplichten we onszelf met hun plannen mee te werken. De Amerikanen zijn ook goed voor de wereld, want ze helpen ons altijd en overal in willekeurige zaken, maar vooral in de bestrijding van het kwaad. Ze zijn er bij elke oorlog bij om te helpen.

  George Carlin heeft er wijze woorden over.
  http://www.youtube.com/watch?v=sDkhzHQO7jY

  En ja, we laten onszelf omkopen en omkomen op de lange termijn door onszelf te laten vergiftigen met de genoemde zaken zoals aspartaam en vaccins. Allemaal voor onze eigen gezondheid gecreëerd.

  We zijn goed in korte termijn denken! Symptoombestrijding ipv oorzaakbestrijding. We laten ons gek maken door alle gadgets die ons leven zo aangenaam en ingevuld houden.

  En laten we vooral nog even een kijkje nemen op de beurs.

  Het zit dus wel goed met onze veiligheid, gezondheid, zekerheid, financiële situatie, politiek en onze primaire consumentenbehoeften.

  Waarom zouden we dan ergens tegen in opstand komen?

  En als laatste dan: Is de doorsnee Nederlander nou echt bezig met dit soort opstanden of zijn de voetbaluitslagen en het weer toch onderwerp nummer 1?

  1. omdat we het gewoon erg goed hebben

   Behalve als je een bochel hebt, in een verzorgingstehuis of bejaardenuis zit, als je je in de schoolklas niet kunt handhaven/aanpassen, als je de huur niet meer kunt betalen, als je een heup breekt, als je gevangen zit in een asielcentrum, als je uit huis geplaatst bent, je niet in Nederland geboren bent, als je niet meer voor jezelf kunt zorgen, als je oom, vader, broer hun handen niet thuis kunnen houden….
   Dat soort mensen is in Nederland gelukkig een zeldzaamheid 👿

 2. Ben het helemaal eens met de vorige schrijver maar ben er ook zeker van dat wij in het verwende Nederland op een dag zullen worden gedwongen om in ons spiegeltje te kijken.
  De tendens die er nu heerst “wij leven nu en wat er na ons komt ziet dan wel weer of na ons de zondsvloed” is geen gezonde. Voor alles in het leven is een prijs en die prijs kan dan wel varieren maar ik weet zeker dat die hoog zal zijn voor vele van ons. De manier waarop we nu leven kan in ieder geval niet de bedoeling zijn geweest al heeft natuurlijk alles wel een reden maar we slopen alles om ons heen inclusief ons zelf. Maar goed, de toekomst zal het allemaal gaan uitwijzen. Ik laat me in ieder geval niet bang maken of manipuleren door het elite tuig en volg gewoon mijn eigen “spirituele” weg. ♥

 3. Egypte is voor mij persoonlijk altijd het land geweest waar mijn persoonelijke voorkeur naar uitging, vooral niet alleen om de de archeologie maar puur om de mensen daar en de armoede die daar voor het oprapen ligt, de grote tegenstellingen tot Nederland zoals we het eigenlijk niet willen leren kennen.

  In November 2009 heb ik het land bewonderd, van Noord tot Zuid gereisd per bus in combinatie met toeristen politie konvooien, vanwege gebekritiseerde fundamentalisten die een aanslag zouden willen plegen.

  Heb deze arme mensen leren kennen die me hart vervreugde met hun leven, uit hun hart zijn als broeders met altijd lachende gezichten en omarmen dat je voor hun en samen met hun aanwezig kon zijn, voelde ik me meer thuis dan tussen de toerist die als last minute reiziger alleen maar oog had voor de maaltijden een ruime zit in de bus voor een tukkie en liefst een bezoekje aan tempel of piramide van 30 minuten.

  Mijn ogen waren gevestigd op een land waar enorme rommel, vuil en viezigheid de boel beheerste tussen alle drukte die je maar ooit kon veroorloven, het hele verkeer al als 1 alles mogende regel van deelname in het verkeer, heeft men mij tgen moeten houden omdat ik maar al te graag een voertuig wilde huren om er eens daar te plekke me kompleet uit te leven wat in Nederland al zwaar verboden zou moeten zijn.

  Heb op de vrijdagmiddag na het gebed de stad cairo zien ontwaken in een stad vol gedruis van uitgaande mensen en verkeer, nog nooit zoveel mensen op het been gezien ( 16 miljoen mensen die in ons land wonen, wonen daar alleen al in Cairo! ) dus die paar 10.000 die ze maar opnoemen is dus een zwaar vertekend beeld als je er vanuit gaat dat het er veel en veel meer zijn dat wat men wil laten zien via beelden.

  Wat men nu wil bereieken is het loskomen van al die shit die daar gaande is, los komen an alle tirannie en ook het gekakel van die Obama en andere Dipstick die de wereld telt, het is de rush die eindelijk genomen wordt in de wereld wat al heel lang voorspeld is en wat nog veel groter gaat worden dit komend jaar, tot het zelfs kompleet uit de hand loopt, niet door hun daar maar door alle idioten die het oude niet los kunnen laten en tegen de vernieuwingen zijn.

  Zou heel erg blij zijn voor al die mensen op deze planeet die in armoede bivakkeren en onderdrukt zijn dat hun tijd eindelijk gekomen is dat ze vrij mogen zijn wie ze willen te zijn, dat iedereen in vrede en in harmonie met elkaar kunnen leven.

  Egypte er is zoveel over te schrijven over dat mooie en oude antieke land, zou er vandaag de dag zo naar terug willen als het mogelijk was, alleen al om al die arme lieve mensen daar maar al te graag te willen helpen helemaal voor niets.

 4. http://i1210.photobucket.com/albums/cc411/Budhymann/AlienLight.jpg
  Op dit speciale ogenblik zit ik in een E.T.(EnTheogene Trip) een Zeer Aparte kick.
  Niet een softe als Maryhuana maar ook niet zo’n harde als Ayahuasca
  De Tune van Tunesië wipte waardoor Egypte flipte.
  De middeleeuwse geloofsgeest gedraagt zich nu als Beest
  Want elke geloofs-Spirit Zensdt ook onbewust het einde van hun rit.
  Pardon? Ik laat mij niet begrenzen door woorden van de mensen.
  Het komende Absolute Weten veroorzaakt in den beginne nog vele beten.
  Doordat wat wij wanen te weten maar door hoogstens 9% van internetters wordt aangebeten.
  Hihi! Nee! Dit is geen wetenschap maar mijn innerlijk begripsschap.
  Een Gouden Aliën kijkt mij Nu aan, en ook heb ik Shpongle aan.
  Zo Zwengel ik shpongelend door, verschillende dimensies hoor.
  Spiegeltje spiegeltje aan de wand? Wie? is toch meer een Aliën in dit land?
  Het leven is een vreemde Trip of Film maar niet van ome Willem.

  http://www.youtube.com/watch?v=wnnS9spo_3k

  1. @ Wattenstaafje
   Toen ik het filmpje van hillery bekeek, viel het me ineens op hoe bleek en moe ze eruit ziet, en dat ze ineens lange ietswat onverzorgde grijze haren heeft! Ze heeft w.s door de druk haar coolidaal silver vergeten in te nemen? Dat lijkt mij als een PAAL boven een sappig grasveltje met buffeltjes te staan.

  2. Hmmm! Ze mocht willen dat ze een reptilian was ook al heeft ze zo’n Grristelijke Hellepas.
   Ze is een simpele marionet van de club van Bilderbergers, dus bestaat er niet iets ergers.
   Je weet wel die club van Rome en van de orde van oranje Nazi, Waar elke politie agent of marechaussee wacht op Hare Graaiestijtelijke of Maaienschijtelijk gratie.
   En!!! Elke Werkende nederlander is dat ook “Onbewust” Dus KOM met z’n Allen gerust in Revolutie tot rust.
   Van de regen in de drup of werken we graag voor Belzebub.?

   Ha-LoL De Club van Belzebub die spant beneden de kroon.
   Ze vallen van de regen in de drup en Het zit in ieders persoon.
   Roddelen,Ergeren en Vooroordelen de Trek van elk Demoon.
   Toe Engelen trek Uw LichtZwaarden Tegen dit vals Gehoon?

   Zo boven en zo beneden een wet van Hels en Hemels synchroon.
   Mens denkt vaak aan gespletenheid maar Het blijft een Monotoon.
   Ook den Duivels van het Christendom misplaatsten een Santa Zoon
   Hun verkeerde totale Clubsbenaderingen waren eigenlijk niet zo schoon.

   De Oorkondes en Lintjesregens voor de Schijnheiligen een Loon.
   Ook voor de uplifting in het Nepotisme een zeer Welbekend Patroon.
   Heya,! Gij Heer Belzebub,? Hier Budhy,! Hoezo is dit daar zo Gewoon,?
   Waak & kom Up, van daar naar Hier,? Ook voor Jouw een Ascentie Stroom.!

   Wij Allen zijn Vonken van het Grote Vuur en er volgt een Speciaal Vertoon.
   Alvorens in de Eind des Tijds de Re-Unie nadert van elk Vlammende Kloon.
   Zal ons iets tot innerlijk gehore komen een nieuw Zijn Zonder Microfoon.
   Doorgaans van Het der samen zweringen vanuit Den Hoogste Troon.!

   http://www.youtube.com/watch?v=hRCUmfmHAjQ&feature=related

  3. Als Hillary een repetillian zou zijn, dan ben ik een waar Annunaki in hoogst eigen persoon, grappige is dat als je een fil in een movie editor plaatst em je kijkt naar de tijdsbalk onderin en naar de tijdspunten van montage dan zie je vaak een montage overlap gelijk zijn aan een zogenaamde shapeshift.

   Grappige is dat dan er mensen zijn die gelijk trouw zijn in hun ontdekking van een te gevonden repetillian, terwijl ze het eigenlijk zelf al zijn, dan mogen zij mij gelijk eens uitleggen waar alle rassen dan vandaan komen hier op aarde.

  4. @ wattenstaafie
   wat ik zie aan de houding en oogopslag van hillary is het volgende.
   Ze leest een proclamatie voor waar ze zelf niet in geloofd/achterstaat. ze bedekt haar ogen voortdurend om niet door de mand te vallen. Ook lijkt er een boodschap achter het gesproken woord verscholen te zitten. Een boodschap die niet is bedoeld om door ons gehoord te worden.
   Verder straalt ze een enorme vermoeidheid en ongeloof uit, bijna een vorm van wanhoop .Ze probeert vertrouwen en rust uit te stralen waar ze jammerlijk in faalt.
   We zullen zien hou ze zich houd als het spelletje uitgespeeld is.

  5. Elke keer wanneer Hillary in het filmpje haar ogen opent (haar bovenste oogleden opslaat) zoeken haar ogen weer focus. Zet maar eens wat frames stil, het is huiveringwekkend, gewoon éng! Beslist geen communicatie van mens tot mens, of mens tot mensen. Kan er niks anders van maken. Wanneer ik mij volledig op die ogen concentreer draait mijn maag om!
   Definitely nót ordinary! Elke cel van mijn lichaam alarmeert me! Is niet goed! Kan mijn ervaring niet precies in woorden vatten, anders dan; ‘HET VOELT NIET GOED!’ DIABOLIC. EVIL!

  6. De gespleten tong van een boze stief moeder en een frustie non, schooljuf, en schoonmoeder tegelijk.
   Precies wat jij zegt Marcel, ze zegt het 1 maar bedoelt precies het tegenovergestelde.
   Heel mooi gemaakt die ondertiteling van wat ze werkelijk hier zegt.
   Het lukte mij de eerste keer niet om dit clipje echt goed te bekijken.
   Als ik lelijke enge Hilarische Billary zie dat klap ik meteen helemaal dicht, hoor in eerste instantie niet eens meer wat ze zegt.
   Krijg koppijn van die foute ogen van haar.
   Maar nu zie ik pas die scherpe ondertiteling van de Waarheid, wat ze eigenlijk zegt.
   Ik kon net in mijn kop niet eens schakelen naar de inhoud van die ‘vreemde’ ondertiteling.
   Het liep niet synchroon met de letterlijke woordjes.
   M’n weerzin voor het personage zorgde er voor dat er niets meer bij mij binnen kwam.
   Nu ben ik daar doorheen en zie ineens het mooie van deze Media Productie Eersteklas.
   En ik wist de betekenis van het woord ‘Spoof’ niet eens.
   Wel eens gehoord dat Amerikaanse woord maar geen idee, iets technisch op internet gebied zoals “phishing” dacht ik.
   Dusz ik heb mij vandaag weer even door mijn plots opkomende Media Dyslexie heen geworsteld. Het woord van Marcel hielp mij daar mee; is de waarheid. Mijn School blokkade stond net kennelijk weer aan. Dat krijg je als je oud zeer weer opnieuw aan het doorleven bent.
   Probeer mezelf weer een beetje bij de les te krijgen, een beetje in tune met de buitenwereld, gaat wel lukken zo.

   http://www.answers.com/topic/spoof

   ” Nonsense; tomfoolery.
   A hoax.
   A gentle satirical imitation; a light parody.”

  7. En Kate Pery is het type cold as ice vrouw waar ik vroeger niet goed doorheen kon kijken.
   Nu zie ik niet eens meer haar “mooie” ogen maar zie ijskoude glazige plastic sneeuwbolletjes die niet kloppen.
   Zie nu vooral de prikkerige pupillen, als spelden knopjes zo klein en priemend in een ijskoude blauw poolzee met veel ijsberen.
   De schellen vallen mij van de ogen de laatste tijd.
   Heb ik mij daar nou vroeger zo door laten opnaaien?
   Doe maar, is dat alles…

   Doe Maar – Is dit alles ??
   http://www.youtube.com/watch?v=e3z3aP_BpeI

   Reptilian shapeshifter Katy Perry
   http://www.youtube.com/watch?v=htgJKmILuwc

  8. Laat eerst jou ogen eens zien wattenstaafie, dan kleppen we verder, anders zitten we de hele tijd met achterdocht of je ook niet tot die ene categorie behoort, eeerst ons zelf veilig stellen tot elkaar anders hebben we een mol in de groep zitten.

  9. @Paul

   Laat eerst jou ogen eens zien wattenstaafie, dan kleppen we verder, anders zitten we de hele tijd met achterdocht of je ook niet tot die ene categorie behoort, eeerst ons zelf veilig stellen tot elkaar anders hebben we een mol in de groep zitten

   ???????????
   Welke categorie Paul? En waarom achterdocht? Volgens mij leef ik gewoon nét als jij boven de grond. Gewoon beide voeten op de aarde. Ik doe hier soms mijn inbreng en kan me niet herinneren noch voorstellen, dat ik op welke manier dan ook ondermijnend zou zijn geweest alhier. ‘Ons zelf veilig stellen’ kom op Paul! Niet zo incestueus…aub. Ik ben gewoon mezelf. Het gedachtengoed alhier kan ik me over het algemeen aardig mee vereenzelvigen.
   Het komt misschien doordat ik al jaren en járen me in vele alhier gepresenteerde onderwerpen heb verdiept dat ik soms helemaal niet reageer of daarentegen soms juist wat scherp reageer naar de trivialiteiten welke in de reacties zo nu en dan (naar mijn mening iets te vaak) worden uitgewisseld. Ik zou immers zo graag bijleren. Maar het is zoals Guido zei mbt de trivialiteiten

   ‘Als het met liefde gebeurt, als het met overgave gebeurt, passie ook. Let it be!’

   Paul, je hebt mensenkennis heb je meermaals bewezen, maar als je denkt dat ik een ‘mol’ zou zijn sla je de plank grandioos mis!

   In lak’ech,
   Jacques

  10. Dankje Wattenstaafie, jij bent gelukkig safe, ik weet het niet meer vandaag de dag wie je kan vertrouwen, daarom korte intonatie van mijn kant die je glansrijk heb doorstaan, pffff, zat even ingefluxteerde spanning of er iets anders zou reageren.

   Je shaped tenminste niet, met geen krimp gelukkig, dat schept vertrouwen dat je idd geen mol of ander soort kloon bent.

   nano nano Paul

  11. Wattenstaafie, voor mij ben je één en al goed.
   Ook Paul en Marcel hebben dit bewezen.
   Toen ik hier laatst mot met jullie kreeg, kwam door mijn eigen krankzinnigheid. Bedankt dat jullie jezelf zijn en blijven, hierdoor kon ik verder groeien. Even goede vrienden.

  12. Geeft niet Martijn, leven is leren met vallen en opstaan en dan toch nog door hebben det er mensen zijn die ondanks je de hand blijven toesteken, we hebben alle vertrouwen in je en ook in al die anderen, ooit hebben we daar ook eens mee geworsteld.

   We snappen de geplaveide weg naar onze bestemming, tis net of we mee doen met de Nijmegense 8 daagse.

 5. Zonder de tekst te hebben gelezen, maar slechts de inleiding (een goede inleiding moet voldoende zijn) een korte reactie.
  Eerst Tunesië, daarna Egypte, gevolgd door Jemen (?) en andere gelijksoortige dictaturen. Het spiegeltjesvergelijk is niet terecht. Deze landen vechten voor een hervorming die in het westen al jaren praktijk is.

  Maar westerse democratieën zullen aan de beurt komen. Dat gaat geheel vanzelf. Daar is geen spiegeltje voor nodig hoor, omdat iedereen het eigenlijk wel weet. De fundamentele achtergrond is wrang genoeg hetzelfde, namelijk macht, heers en verdeel. De omgeving is echter anders. Krediet!

  1. Hervormingen door plunderingen en gevangenisuitbraken wens ik onze samenlevingen niet toe. Mubarak zit nog steeds waar hij zit en ook in Iran en Birma doofde dit soort demonstraties vanzelf uit.

   Daarbij is het Westen verantwoordelijk voor het installeren van diezelfde regimes en waarmee het zaken doet. Het alternatief zijn fundamentalistische moslimgroeperingen die de macht aldaar willen overnemen. Bij een onstabiel Egypte zal het totale oorlog worden in die regio met Israël in het midden.

 6. Ik lees in de commentaren op dit artikel, veel onzin. De enige zin om te reageren is, om een conclusie te trekken uit wat er thans in de wereld gebeurd. De dubbelzinnigheid en schimmigheid die ons omringd, veroorzaakt door regeringen die wij in het westen, nota bene zelf hebben gekozen en die ons te pas en te onpas belazeren. Kijk naar de zogenaamde varkensgriep en zo zijn er nog wel een aantal gebeurtenissen op te noemen. Onze Koningin die deel uit maakt van de Bilderberg groep, een uiterst dubieuze groepering die achter de schermen en regeringen de dienst uit maakt. Wel vind ik de oproep om net zoals Egypte, hier ook de staat op te gaan voor eerlijkheid en transparantie. Je kunt je alleen afvragen wie ons dan als voorbeeld moet dienen, ik zou het bij God niet weten!

  1. @robert monty
   Het is een misvatting dat wij onze eigen regeringen hebben gekozen.Zelfs deze regering is geen daadwerkelijke afspiegeling van de verkiezings uitslag. Er wordt gekeken naar een mogelijk samenwerkingsverband(coalitie) en om in dat groepje te mogen zitten is men al gauw geneigd om de eigen idealen overboord te zetten. Het kabinet kiezen wij ook al niet ,dat wordt door de informateur en de formateur samengesteld, en daar komt geen kiezer bij aan te pas.
   Ik maak derhalve ook al, jaren mijn stem tot proteststem door er het woord protest stem met koeieletters op het stemformulier te zetten. Ook protesteer ik bij de voorzitter van het stemburo, vanwege het verplichte legitimeren met een niet wettelijk paspoort( immers het is verboden bij wet om vingerafdrukken anders dan voor identificatie te gebruiken dan wel op te slaan)
   Conclusie wij worden belazerd en ons wordt voorgehouden dat wij stemrecht hebben en dat de uitkomst de regering vormt. Niets is minder waar.

 7. Historisch besef,wie zijn eigenlijk die mensen? Hoe en waardoor is het zover gekomen.
  Mochten deze mensen hun doelen bereiken dan zijn deze zelfde personen op den duur ook nihilistisch maar dan op onze manier.Dan gaan ze ook vrolijk op vakantie naar landen waar dictatuur en uitbuiting is. Lang geleden ontmoette ik een echtpaar die “overwinterden” in het Spanje van Franco. De man droeg trots een speldje van een vakbond op z’n stropdas.Het bleek dat hij al ruim 40jr lid was en regio-hoofd was geweest. Zo heb ik talloze voorbeelden(ben bijna zestig).

  1. @ roel
   nieuwe tijden nieuwe inzichten. Als je je blijft vasthouden aan ervaringen van vroeger ,zal je niet een nieuwe ervaring beleven. Immers,resultaten behaald in het verleden geven geen garanties voor de toekomst. En dat geld in deze veranderende tijden zeer zeker.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.