Advertentie

Mubarak en ‘zijn’ héél droge schaapjes..


Mubarak en ‘zijn’ héél droge schaapjes..

x

Het gezaghebbende Engelse dagblad ‘The Guardian’ meldt dat volgens de analyse van deskundigen van het Midden-Oosten, het familiefortuin van president Hosni Mubarak van Egypte 40 miljard  tot 70 miljard US-dollar bedraagt. Veel van deze rijkdom staat op rekeningen van Britse (Bank of Scotland) en Zwitserse banken (UBS o.a.), of is vastgezet in onroerend goed in Londen, New York, Los Angeles en langs dure stukken van de rode Zeekust.

In het artikel van 4 Februari 2011, spreekt het Engelse dagblad er vol ironie over, dat dit fortuin héél normaal is voor leiders in het Midden-Oosten. Dus wees niet kwaad, het artikel probeert ons alleen gerust te stellen..

Het Bruto-Nationaal-Product van Egypte bedraagt ongeveer US$ 217 Miljard; daaraan gerelateerd behelst Mubaraks fortuin dus zo’n 32%.  En wanneer dit fortuin gedeeld wordt door de grootte van de Egyptische bevolking, zo’n 80.500.000 inwoners (ruim 80 Miljoen dus), blijkt dat Mubarak US$ 870,- aan elke Egyptenaar zou kunnen uitdelen.. Inclusief zichzelf..

870 Dollar ontvangen van Mubarak, zou een hele slok op een borrel zijn voor de Egyptenaren, want het gemiddelde JAAR-inkomen bedraagt slechts US$ 2300, zo’n US$ 6,50 per dag.

Mubarak bezit verschillende woningen in Egypte, sommige overgenomen van eerdere presidenten en de monarchie, en andere woningen zijn gedwongen afgegeven aan Mubarak door politieke tegenstanders! Volgens een onderzoek vorig jaar door de Arabische krant Al-Khabar,  bezit Mubarak onroerend goed in Manhattan en exclusieve adressen in Beverly Hills/Los Angeles op Rodeo Drive..

Na 30 jaar als president en als hoge militaire ambtenaar, heeft Mubarak toegang tot investeringen en deals die hem  honderden miljoenen pond in de winst opleverden. De meeste van deze winsten zijn in het buitenland gestort op geheime bank rekeningen of geïnvesteerd in de duurdere huizen en hotels. Het bewezen is dat de Mubaraks veel van hun rijkdom geparkeerd hebben bij de Zwitserse bank UBS en de Bank of Scotland, onderdeel van Lloyds Banking Group.

Hosni Mubarak wordt op 4 Mei a.s. 83 jaar. Hij is multi-miljardair en krijgt in zijn leven zijn geld niet meer op..

Dit is ook het geval bij andere Midden-Oosten dictators, zodat hun rijkdom niet in beslag wordt genomen tijdens een overgangsperiode, na een al dan niet gedwongen regime-wisseling. Dit zijn de favoriete opslagplaatsen van het door corruptie verkregen miljarden van Midden-Oosten leiders en er is geen reden om te denken dat Mubarak anders is. Volgens onderzoek is dit nog maar het topje van de ijsberg.”

Mubaraks zonen, Gamal en Alaa Mubarak, zijn ook miljardairs.

Jamal Amaney, een professor politieke wetenschappen aan de Universiteit van Princeton, vertelde dat de schatting van 40 miljard tot 70 miljard als kapitaal van Mubarak vergelijkbaar is met de enorme rijkdom van andere leiders in andere Golfstaten.

“De business ventures van het leger en de overheid, heeft Mubarak misbruikt voor corruptie voor zijn persoonlijke rijkdom,” aldus Jamal Amaney aan ABC news. “Er was veel corruptie in dit regime en misbruik van publieke middelen voor persoonlijk gewin.”

Christopher Davidson, professor van de Midden-Oosten politiek aan de Durham University, vertelde dat Mubarak, zijn vrouw, Suzanne, en twee zonen in staat waren om te baden in rijkdom door middel van een aantal zakelijke partnerschappen met buitenlandse investeerders en bedrijven, die teruggaat tot zijn tijd in het leger, toen hij in een positie zat om te profiteren van corporate corruptie.

‘Farao Mubarak’ de financiële cijfers van deze onderdrukker, tonen een minder dapper beeld..

Hij zei dat de meeste Golf staten eisen van buitenlanders dat zij een  lokale businesspartner belang van 51% krijgen in startende ondernemingen. In Egypte, over het algemeen dichter bij 20%, maar nog steeds geeft dit politici en nauwe bondgenoten in het leger, een bron van reusachtige winsten met geen aanloopkosten en weinig risico.

Volgens Davidson was Mubarak goed gepositioneerd als legerofficier en (vice)president, om te profiteren van alle aanbiedingen van buitenlandse bedrijven. Het lijkt volkomen terecht dat het Egyptische volk deze laatste onderdrukkende en corrupte farao uit hun samenleving wil verwijderen!

Ziekte..
Al maanden werd en wordt er in de Egyptische pers uiterst voorzichtig gespeculeerd over zijn naderende dood; Mubarak zou ernstig ziek zijn. Deze geruchten werden extra versterkt door de wekenlange afwezigheid van de president in het openbaar, wat op zich opmerkelijk is. Want Mubarak was voor de politieke onlusten, namelijk niet van de staatstelevisie weg te slaan. Dus voor de Egyptenaren valt het op als Mubarak ineens niet meer op televisie of in het openbare leven te zien is; dan is er duidelijk iets aan de hand..

Geruchten
De geruchten van Mubaraks naderende dood komen niet uit de lucht vallen. Hij kampt al jaren met een slechte gezondheid en de ‘beste man’ is ook al niet de jongste meer, hij is bijna 83.  Maar Hosni Mubarak was die geruchten kennelijk zat en sloeg terug. Vier hoofdredacteuren die over zijn slechte gezondheid publiceerden, werden veroordeeld tot een jaar gevangenis. De reden? De publicaties worden gezien als een gevaar voor de staatsveiligheid…

8 gedachten over “Mubarak en ‘zijn’ héél droge schaapjes..

 1. JA tijd voor een nieuwe Olievlek, nu niet van BP maar van mensen die eens gaan afrekenen met al die shitlui in deze wereld en dat is maar een heel klein groepje.

  Dus daaaaaaaaaag! tegen de illimunati, Amerika, Mederland en al die andere landen, maak jullie borst maar NAT, tis tijd voor die bweustzijns change en wil je niet mee doen dan heb je toch enorme pech gehad.

  Let’s change the world, lets change the mind, lets change ourselves and lets change everything to the way it must be.

  1. Net als Habsburger I.G. Farben Trixie met haar nep voorgeschreven vredes promotie praatjes heeft Moeh Barack Obama met z’n Satanische rotkop meer geld dan al z´ n onderdanen bij elkaar hebben.
   Waar komt al dit Amerikaanse bloedgeld g*@@?!!&* vrrdomme vandaan???????????
   Komen ze elkaar tegen op de blote meiden tiener feestjes van zwarte schoensmeer opplakhaar Berlusconi Boeven Tronie, 74 jaar en dan ben ik al te oud zogenaamd, meten met 2 maten, maten naaiers onder elkaar?
   Waarom stemmen we nog steeds op dit gespuis?
   Als ik op Zondag middag in een kruipende optocht file van vroeg oude prepensionaire cda senielen, de verpersoonlijking van verkalkte onverdraagzaamheid, omdat ik gek word van die 54 kilometer per uur op een 8o kilometer weg dan is mijn kleine 91 pk sterke relatief licht voetige 4 klepper een bejaarden mepper bij uitstek, dan ram ik ze met hun gereformeerde opgeschoren nekharen van de weg, dan hamer ik mijn gaspedaaltje diep in z’n 2 tot een oranje rode 6500 toeren per minuut, en op de bossige parkeerplaats aangekomen dan is er onverholen haat, m’n hele boswandeling verpest, ik mot ze niet, ze deugen niet, dat zijn onze Nederlandse alciadaah stemmers, de vertegenwoordigers van diplomaat maat MOeh (Boeh Bah koetje boeh) Barack uit Egypte, het is 1 grote stink kliek en iedereen houdt ze nog steeds een instemmige hand boven het hoofd, we zijn medewerkers collaborateurs, we zijn allemaal jeroen dagpauwoog met z’n zelfvergenoegde treiter oogjes en z’n vroeg oude verkreukelde verkneukelende letterlijk lui achterover hangende mummelende mooi praters mondje, er komt bilderberger koeiepoep uit elke dag weer en hier is nog steeds geen volksopstand, we zijn Totale sukkels hierooooooo, onze geïmporteerde Medelanders zijn de enigen die qua temperament nog wat kunnen klaarmaken hier in dit standby Slaapstand Land.

   Monique Samuel moet ons redden van de fascistische concentratie kamp populistische priet praat van Held Hero Drinkman

   Monique Samuel bij Pauw en Witteman (11-02-2011)
   http://www.youtube.com/watch?v=2Oy4wnWQYC0

   Joe Satriani – Surfing with the Alien
   http://www.youtube.com/watch?v=MjNAeELQ_Z8

 2. “Cameron moet aftreden, erken de relschoppers als Britse regering”

  Gezien het goede voorbeeld zoals recent gesteld in Libië, is het logisch dat de rebellen, die hun grieven hebben geuit tegen de gevestigde orde door brandstichting en plundering in de helft van Londen en andere steden in het Verenigd Koninkrijk snel hun eigen ambassade moet worden gegeven en moeten worden verklaard tot de legitieme regering van Groot-Brittannië en Noord-Ierland.

  David Cameron en de koningin moet hun macht onmiddellijk opgeven nu hun gezag zo duidelijk en terecht is ondermijnd. De acties door de politie om de rebellen te verspreiden, komen neer op een internationale oorlogsmisdaad en mandateert een onmiddellijke humanitaire interventie door de NAVO. Als Cameron en de koningin niet aftreden en de rebellen niet erkennen als de legitieme regering, zullen Amerikaanse gevechtsvliegtuigen op stand-by worden gebracht om een No Fly Zone af te dwingen over Groot-Brittannië.

  Er zijn ook rapporten in omloop dat de NAVO de minister-president en zijn hele familie tot doelwit van executie zullen maken als hij weigert Londen te verlaten. De rebellen die proberen om zich te bevrijden van een corrupt regime door plundering van winkels moeten worden omarmd, geprezen, en ondersteund door de internationale gemeenschap.
  Via: http://www.mathaba.net/news/?x=627937

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.