Advertentie

‘Word wakker en ga op zoek naar de waarheid’


Volgens UFO-expert Anton Teuben wordt Nederland voorbereid op First Contact

Nederland ziet deze zomer massaal oranje lichtbollen aan het hemelgewelf. Het buitenaards leven zoekt contact, is de mening van ufoloog Anton Teuben. Wie is deze man die zegt dat we ufo-meldingen serieus moeten nemen? Het zijn toch lichtreflecties, gemanipuleerde filmpjes of andere logische verklaringen. Na 21 jaar onderzoek is Teuben het beu dat politiek en media zich wereldwijd niet realiseren hoe belangrijk openheid over de beschikbare informatie voor de nabije toekomst is.

Verscholen tussen de bomen in Zuidlaren – een dorpje in het noorden van Drenthe – ligt het Souverein Onafhankelijk Persbureau Nederland (SOPN). Niet zomaar een persbureau, maar het zenuwcentrum waar een klein team vrijwilligers dagelijks ‘universal news’ uit alle universele windrichtingen verzamelt en via de omstreden website Niburu.nl de wereld in slingert.

Geheimhoudingsclassificatie
Nieuws over niet alleen de aarde, maar het heelal vind je maar weinig terug in de mainstream media. Niet dat er geen interesse voor is: “Dagelijks wordt Niburu.nl door duizenden mensen bezocht. Steeds meer artikelen worden meer dan 100.000 keer bekeken. Het is ongelooflijk,” aldus Teuben. De website met ‘onthullend en bewustmakend nieuws’ is niet alleen bekend bij de (wereld)burgers, ook de politiek,de landelijke media, wetenschap en financiële instellingen brengen geregeld een bezoekje. “Uit ons land zijn dat dagelijks de Tweede Kamer en al onze ministeries. Wereldwijd hebben we het over alle belangrijke instituten en universiteiten zoals ESA, NASA, Amerikaanse legeronderdelen, Harvard, Yale en ga zo maar door. Waar zijn ze naar op zoek, de waarheid misschien?”

Een middag op bezoek bij de 56-jarige Teuben doen de oren geregeld klapperen. Vaak van ongeloof, maar nog vaker van nieuwsgierigheid. “Je moet mij ook niet geloven,” zegt hij herhaaldelijk. “Je moet zelf op zoek gaan naar je eigen waarheid. Baseer je mening niet alleen door wat je dagelijks op tv ziet en in de kranten leest. Dat is afkomstig van Teletekst en dat medium biedt datgene wat de wereldburger mag weten.” Volgens Teuben is er veel censuur en controle door de overheid. “Normaal gesproken horen we belangrijke informatie over bijvoorbeeld ufo-meldingen van onze overheden te krijgen, maar helaas zijn deze onwetend of onkundig op dit gebied. Ufo-meldpunten zijn in het bezit van ontelbare, betrouwbare bewijzen. Bewijzen die boven top secret niveau in Amerika en andere landen worden onderworpen aan een geheimhoudingsclassificatie.”

Roswell crash
Deze zomer is het aantal meldingen boven Nederland opvallend hoog. Maar ‘vliegende schotels’ zijn van alle tijden. “Dat blijkt wel uit de overleveringen van de oude natuurvolken zoals de Maya’s, de Hopi-indianen en afbeeldingen van ufo’s op veel bijbelse voorstellingen.” Echter, de serieuze belangstelling voor ufo’s ontstond na de legendarische crash bij Roswell in New Mexico op 2 juli 1947, kort na de Tweede Wereldoorlog. Teuben: “In het diepste geheim zouden de wrakstukken en drie ruimtewezens – waarvan er nog één in leven was – door militairen zijn afgevoerd. Een maand later werd in de pers naar buiten gebracht dat de wrakstukken fragmenten waren van een weerballon. Getuigenverklaringen spraken dat tegen, maar mensen werden met de dood bedreigd als zij zouden spreken over wrakstukken van een ruimteschip.”

Op de website van Niburu, maar ook via zoekmachine Google, is allerlei informatie en indrukwekkend fotomateriaal te vinden over de Roswell crash, die te boek staat als de meest succesvolle coverup-operatie uit de Amerikaanse geschiedenis. Teuben: “Roswell was de thuisbasis van de enige bommenwerpers met nucleaire lading ter wereld. Waarschijnlijk was een ruimteschip op verkenning boven het gebied. De vrees voor een nucleaire catastrofe is ook de hoofdreden waarom ruimteschepen richting de aarde komen. Nucleaire wapens zijn niet alleen een bedreiging voor onze aarde, maar voor het hele universum.”

Ruimtebewapening
Als Teuben eenmaal begint te vertellen, is hij één spraakwaterval. Hij spreekt over buitenaards leven en ufo’s alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Niet verwonderlijk voor iemand die er al jarenlang intensief mee bezig is. De weg die de Groninger 21 jaar geleden is ingeslagen, is een eenzame weg. Veel oude vrienden en familieleden kunnen niet bevatten, waar hij zich allemaal mee bezig houdt. Maar terug kan en wil hij niet meer, daarvoor weet hij teveel en hoopt hij op openheid van zaken. Hij vervolgt zijn verhaal: “De militaire basis van Roswell merkte de ruimteschepen boven hun gebied op. Met gekruiste radarstralen is op het ruimteschip gericht, daardoor is er een destabilisatie in het energieveld ontstaan en zijn ze gecrasht.”
Nog steeds houdt de affaire de gemoederen bezig. Dat blijkt uit de oprichting van het Amerikaanse Global Network (GN) against Weapons and Nuclear Power in Space. In 2000 heeft het GN een actieplatform opgericht om de VS af te brengen van het nucleaire bewapeningsprogramma van de ruimte. President George Bush heeft het Star Wars programma van oud-president Reagan weer van de plank gehaald. Teuben: “De VS willen van de ruimte een nieuw oorlogsgebied maken. Jaarlijks worden miljarden uitgegeven aan de voorbereiding van het lanceren van ruimtewapens. In 2001 verscheen nog een rapport van een regeringscommissie, onder leiding van de Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld, waarin de regering zich volledig schaart achter ruimtebewapening.”

Nulpuntenergie
Voormalige ministers van Defensie en officieren bij de luchtmacht behoren bij het groeiend aantal publieke figuren, dat oproept tot een openbaar debat over buitenaardse bezoeken en onze mondiale reactie daarop. Ook Teuben wil niets liever. Zijn zoektocht naar de ‘waarheid’, begon in 1985. In die tijd wist hij zijn hand te leggen op een historisch archief met daarin gegevens dat Nazi-Duitsland ten tijde van de Tweede Wereldoorlog zelf vloog met ufo’s, zoals de Vril en de Haunebu. “De nazi’s beschikten over de techniek. Ruimteschepen maken namelijk gebruik van nulpuntenergie,” aldus Teuben. “Het is een technologie die anno 2006 in de militaire wereld in een vergevorderd stadium is ontwikkeld. Ik besloot ufo-meldpunt te worden omdat ik kon rationaliseren wat mensen zagen. Destijds hield ik er nog geen rekening mee dat buitenaards leven tot de realiteit behoort.”

Sindsdien rijden mensen uit heel Nederland en België honderden kilometers naar het noorden om hun verhaal te vertellen. Het is ongetwijfeld een geruststelling dat Teuben geen vaag type is. Hij oogt jong voor zijn leeftijd en modieus, met zijn jeans en ‘Jaguar’-sneakers. Voordat hij zich ging verdiepen in de luchtvaart, heeft Teuben namelijk eerst diverse kledingzaken in het land gehad. “Eind jaren ’80 kreeg ik steeds meer de behoefte om iets anders te doen. De luchtvaart heeft altijd mijn interesse gehad. Op een dag besloot ik het roer om te gooien, ik verkocht mijn zaak en in 1992 startte ik met Aviation Art.” Het begon met de verkoop van miniatuur vliegtuigmodellen, maar later konden mensen zelfs straaljagervluchten via zijn bedrijf boeken.

Chemtrails
Wereldwijd bezocht Teuben de grootste luchtvaartevenementen. Dit leverde hem contacten op met toppiloten en vele vluchten in diverse toestellen. Daar bleef het niet bij. Doordat hij zich dagelijks in de luchtvaartwereld begaf, kwam hem ook allerlei informatie ter ore waardoor hij steeds nieuwsgieriger werd. “Boven alle militaire luchtbases wereldwijd zijn wel eens of meerdere malen ruimteschepen gesignaleerd. Ik heb een geluidsopname uit 1997 tussen een piloot en de verkeerstoren van luchthaven Eelde. Hij krijgt bezoek van objecten met vreemde vliegbewegingen, die eerst niet en later wel zichtbaar zijn op de radar.” Maar de informatiestroom beperkte zich niet tot ufo’s, ook hoorde hij veel over ondermeer de wapenindustrie en het gebruik van chemtrails1. Met dat laatste werd in 2003 definitief de basis gelegd voor zowel de website Niburu.nl en SOPN.

“Wat ik weet, moeten zoveel mogelijk mensen weten,” zucht Teuben. Hij oogt vermoeid en dat is hij ook: “Ik ben moe van de beperkingen van het instituut, dat niemand zijn verantwoordelijkheid kan nemen. Het is erg om te zien hoe het systeem zichzelf ten gronde richt.” Zijn strijd om het gevaar van chemtrails openbaar te maken zijn daar een goed voorbeeld van. “In 1995 op de Amerikaanse basis Mildenhall in Engeland, hoorde ik iets op een feestje na afloop van een demonstratie. Vanaf deze basis vertrekken namelijk de tankvliegtuigen die ons besproeien met chemicaliën en zo ‘chemtrails’ veroorzaken.” Wat Teuben op Mildenhall opving, was uiteraard niet voor zijn oren bedoeld maar gaf wel aanleiding voor een diepgravend onderzoek. “Ik kwam wereldwijd in contact met mensen die dit soort zaken onderzoeken en het blijkt inderdaad om chemicaliën te gaan. De gevolgen belet de mensen in hun bewustwording en houdt ze apathisch.”

Mind-controlled industry
Chemtrails worden overal in de wereld waargenomen. Van hogerhand wordt als reden aangewezen dat chemtrails nodig zijn om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Teuben: “Dat werkt het juist in de hand. Bovendien heeft het gevolgen voor de volksgezondheid. Klachten zijn bijvoorbeeld migraine, neerslachtigheid en ademhalingsproblemen.” Teuben heeft talloze mails richting de overheid en gemeentes in Groningen verstuurd. “Het hielp niets. De politiek handelt niet. Het VVD-bestuur in Groningen liet weten dat het niet in hun competentie lag. De Tweede Kamer mag het namelijk niet behandelen omdat het niet officieel op de agenda staat. Het wordt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Milieu (VWS) niet officieel bevestigd. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kan er pas iets mee doen als het ministerie opdracht geeft.”

Net als veel andere Nederlanders heeft Teuben zijn vertrouwen in de overheid en veel media opgegeven. Hij spreekt van een ‘mind-controlled industry’. “Gelukkig gaan er steeds meer mensen op zoek naar de waarheid en nemen hun eigen verantwoordelijkheid. Met Niburu.nl lever ik een bijdrage aan de bewustwording onder de mensen. Want wil er iets veranderen, dan moet het van onderaf in werking gezet worden. Niet van bovenaf.” Bewustwording en openheid van zaken zijn van essentieel belang voor de overleving van de mensheid, is Teuben zijn heilige overtuiging. “Het klinkt misschien negatief, maar er is niet veel tijd meer. De aarde is hevig vervuild en laat steeds meer van zich horen in de vorm van natuurgeweld en de landen voeren wereldwijd – en straks ook vanuit de ruimte – oorlog om geld en superioriteit, ten koste van de wereldbewoners.”

Sprong in de evolutie
In zijn ogen moeten de mensen wakker worden. Dat is dan ook de hoofdreden dat er wereldwijd steeds meer ruimteschepen aan de hemel verschijnen. “De huidige machten gaan nog uit van verouderde denkwijzen over oorlog, nationalisme en dominantie. Vroeger waren die nog wel acceptabel maar toen waren we nog niet zover in het ontwikkelen van bijvoorbeeld nucleaire wapens.” Volgens Teuben blijft de evolutie van de aarde momenteel achter bij de rest van de planeten. “Het is een universele wet dat eens in de 26.000 jaar ons zonnestelsel weer met een nieuwe cyclus start. Steeds maakt de mensheid (maar ook het leven op andere planeten) een sprong in de evolutie. De 21ste eeuw is de eeuw van de ‘innerlijke evolutie’ oftewel een nieuw tijdperk naar een hoger bewustzijnsniveau.”

Veel mensen noemen in dit verband de felomstreden datum 21-12-2012. Op die dag lopen de kalenders af van allerlei heilige geschriften, zoals die van de oude Egyptenaren, de Hopi-indianen uit Noord-Amerika, de Azteken en de Maya’s uit Midden- en Zuid-Amerika. In de bijbel wordt gesproken over ‘de Dag des Oordeels’. Dat er nu al ‘tekenen’ zijn van een ruimer bewustzijn houdt ook wetenschappers al jaren bezig. “In 1995 heeft de wetenschappelijke gemeenschap een Genen Conferentie georganiseerd in New Mexico,” aldus Teuben. “Wereldwijd werd namelijk geconstateerd dat – met name kinderen – over een steeds hogere intelligentie en psychische vermogens beschikken, zoals telepathie. Uit onderzoek blijkt dat het menselijk DNA verandert. Mensen worden steeds intuïtiever.”

First Contact
Het gaat echter nog niet snel genoeg, getuige het toenemende aantal ufo-meldingen. Vooral in Nederland. “Ons land speelt een sleutelrol bij First Contact,” zegt hij gedecideerd. “Door een innerlijk weten wordt de honger en nieuwsgierigheid naar de juiste informatie aangewakkerd. Ook het ontstaan van internet – waarvan Nederland één van de hoofdgebruikers is – heeft ongekende mogelijkheden geopend.”
Met First Contact bedoelt de ufoloog werkelijk de landing van ruimteschepen op aarde. Volgens Teuben zijn de wezens bereid hun technieken en kennis met ons te delen, waarmee de aarde in rap tempo schoongemaakt zou kunnen worden.

Voordat het werkelijk zover is, moet de mensheid zorgvuldig voorbereid worden. “Door de jaren heen gebeurt dat door niet alleen het signaleren van ufo’s, maar ook het omschrijven van ‘close-encounters’. De ervaring van de piloot is zo een voorbeeld van een ‘ontmoeting van dichtbij’ en niet te vergeten de interessante informatie via graancirkels.”
Na Engeland (Stonehenge) staat Nederland tweede op de ranglijst van de landen met de meeste graancirkels. De discussie of een graancirkel door mensen is gemaakt of door een buitenaards wezen, is nog lang niet voorbij. “Raadselachtig is wel dat sommige symbolen zo bijzonder zijn en door ons ook niet in een paar uur of zelfs een nacht kunnen worden gemaakt.”

Ministerie van Buitenaardse zaken
Dat buitenaards leven tot de realiteit behoort is voor Teuben niet langer een kwestie van geloven maar weten. “Ik heb door de jaren heen zoveel bijzondere meldingen gekregen en begaafde mensen ontmoet, die in contact staan met de andere dimensies. Voor mij is er geen twijfel mogelijk.” Zelf heeft Teuben ook al diverse licht- en ruimteschepen zien vliegen maar heeft hij ook wel eens een ruimtewezen gezien? Even houdt Teuben zich stil, dan zegt hij: “Mensen die op zoek gaan naar de waarheid kunnen nog wel eens aparte dingen gaan beleven. Als ook vanuit de overheid de waarheid wordt gekend, dan is het in de nabije toekomst niet ondenkbaar dat we naast een Ministerie van Binnen- en buitenlandse Zaken, een Ministerie van Buitenaardse zaken krijgen.”