4 Bewustzijnsverruimende voorjaarslezingen..!


x

x

x

4 Bewustzijnsverruimende voorjaarslezingen..!

2018 © WantToKnow.nl/be

x

In navolging van onze succesvolle najaarslezingen in 2017, met dr.ir. Coen Vermeeren, Maurits Prins, Frank Collaris, Thea Terlouw en Maarten Oversier, kunnen we je met plezier deze nieuwe serie lezingen aanbieden. De afgelopen winter zijn we druk in de weer geweest met het plannen/organiseren voor dit voorjaar. En dat is naar ons idee prima gelukt! Een nieuwe lente, een nieuw geluid dus..!  Dus voel je uitgenodigd! En ja, opnieuw in de sfeervolle, heerlijk natuurlijke omgeving van Quinta Essentia in Zwaanshoek, waar we al onze lezingen organiseren. Waar de sprekers én de ambiance, weer borg staan voor heerlijke voorjaars-zondagmiddagen.

We willen je graag uitnodigen naar deze lezingen/presentaties te komen en hebben specifiek déze lezingen op de kaart gezet, omdat we geloven, dat de mensen die deze lezingen geven, tot de bewustzijnsverruimers van deze tijd behoren. Ieder op zijn eigen gebied, maar allen met dezelfde boodschap: ‘Open je ogen, want het is tijd om verder te kijken dan onze neuzen lang zijn’… In deze tijd waarin we onszelf mogen bekrachtigen in onze eigen kracht, mogen grenzen worden verkend en zal alleen daardoor al, ons bewustzijn worden verruimd..

Deze 5 mannen verzorgen de 4 voorjaarslezingen:
x

Dit zijn de data en de onderwerpen van hun lezingen

X
* * *


Water en waarheidsbewustzijn..
x

Ir. Frank Silvis

– zondag 4 maart –
14:00 – 17:00/17:30 uur
xX

Ir. Frank Silvis over zijn achtergrond en deze lezing: “Van oorsprong ben ik een ‘harde wetenschapper’ met een grote belangstelling voor alles wat met water te maken heeft. Ik studeerde civiele techniek in Delft, richting waterbouwkunde en hydrologie. Daarna heb ik meer dan 25 jaar gewerkt bij Deltares (rivierwater, zeewater en grondwater), Bureau de Gruyter (koelwater, bluswater en rioolwater) en bij WMO en Vitens (drinkwater).

Min of meer toevallig kwam ik er tijdens mijn werk als regiodirecteur van Vitens achter dat ik de gave heb om water radiësthetisch te meten en allerlei vormen van straling waar te nemen. Radiësthesie is een oeroude ervaringswetenschap, die ervan uitgaat dat de wereld een buiten– en een binnenkant heeft. De buitenkant is de objectief meetbare werkelijkheid en het terrein van de exacte wetenschappen.

De binnenkant is de subjectieve menselijke beleving en omvat de emotionele, mentale en geestelijke dimensies. Volgens de traditionele Chinese en Indische culturen zijn deze twee werelden met elkaar verbonden door een complex systeem van subtiele energieën, die men aanduidt als ‘levensenergie’. Deze levensenergie is niet meetbaar met bestaande technische apparatuur, maar wordt wel ervaren door mensen, dieren en planten.

Sensitieve mensen hebben het vermogen deze energie niet alleen waar te nemen, maar ook  te meten. Zij gebruiken daarvoor de wichelroede of pendel. Ik maak hier ook gebruik van bij het meten van straling, water, producten en productieprocessen. Er ging een fascinerende wereld voor me open. Toen was het ook een natuurlijke, volgende stap van Vitens naar Vortex Vitalis, van werknemer naar een eigen bedrijf. Met mijn bedrijf ‘Vortex Vitalis’ richt ik mij nu -in essentie- op deze activiteiten, voor bedrijven als particulieren: het meten en vitaliseren van water, producten en productieprocessen en het meten en neutraliseren van straling.”

* * *

X

‘Orbs, magisch lichtwezen’

Duo-lezing van Jaap Rameijer en Ed Vos

– zondag 15 april –
14:00 – 17:00/17:30 uur

x

‘Orb voor kerkingang’ Margareth L.; Een van de ingezonden foto’s van WantToKnow-bezoekers. (Klik voor artikel)

Wanneer een mysterieus fenomeen nog volledig ‘onopgelost’ is, is het natuurlijk niet vreemd, wanneer je, in het geval van het mysterieuze fenomeen ‘Orbs’, dé 2 deskundigen in Nederland, Ed Vos en Jaap Rameijer, uitnodigt om hierover een duopresentatie te geven.Hoe zijn ze bij dit fenomeen gekomen? Bij beide mannen kwamen de ‘Orbs’ als het ware op hen af; vroegen om ‘her-kenning’ en aandacht. Wat zijn Orbs, en is het geen nepfenomeen..? In het geval van Ed Vos -fotograaf van origine- is er altijd die kritische blik in dit opzicht op Orbs..

Ongetwijfeld heb jij ze ook op de foto gezet, in vaak een vrolijke situatie, zie je orbs verschijnen als die mysterieuze lichtbolletjes. Soms ook volledig solitair, zoals op deze foto hiernaast.

Ed Vos spreekt over Orbs en over hoe hij erop uit trok om onderzoek te doen om antwoord te krijgen op de vraag ‘Wat zijn Orbs?’ Voor hem is het geen vraag meer, want hij wéét, dat het Orbs fenomeen echt bestaat. Op alle foto’s waarop ze voorkomen, analoog/digitaal, met en zonder flits, lijken orbs het bestaan en de schoonheid ervan op te sieren.

Ed Vos heeft geen moeite om critici (o.a. stichting Skepsis) te weerspreken, vanuit zijn eindeloze ervaringen als eerste ‘Orb-expert’ in Nederland. Zijn indrukwekkende boek is inmiddels helaas uitverkocht, maar nog wel verkrijgbaar.. Dit vertelt hij in zijn presentatie. Zijn lezingen en website worden nog immer goed bezocht. Ed Vos zal spreken over de genezende werking van Orbs en zal 2 video’s tonen.

Jaap Rameijer was jarenlang de gastvrije beheerder van het landgoed/domaine ‘Les Labadous’ in Frankrijk, in de schaduw van het mysterieuze plaatsje Rennes-le-Chateau. De Orbs zochten ook hem op.. Jaap is geraakt door deze ‘wezens van licht’ en vertelt erover. Wat zijn nou die Orbs? Volgens Jaap zien we en praten we over een manifestatie van energie en zijn het intelligente entiteiten, die een hele evolutie hebben doorgemaakt. Jaap ziet dat ze al sinds de jaren 2000. Zijn nieuwe boek toont aan dat ze zich in steeds complexere gedaanten manifesteren..! En dan is er nog de relatie van Orbs met UFO’s en graancirkels. Kortom, tijd om poolshoogte te nemen..?!

Bijzonder detail is dat Jaap te gast was op de meet & greet van WantToKnow, vorige zomer en ja, ook daar verscheen een orb, toen Jaap een kleine presentatie gaf, om over het fenomeen te vertellen..!! (foto). Voor Jaap is het duidelijk: Er is een ‘boodschap van Orbs’en die luidt: ‘Er is een Spirit World, er is leven na de dood, en pas heel goed op onze aarde’.. Jaap zal ook video en foto’s laten zien en.. zijn splinternieuwe boek dat onlangs uitkwam.. Beide presentaties zullen ruim één uur duren.

x

* * *

x

x

‘Waarheid, de jouwe, de mijne en DE waarheid’..

x
-Wat is Waarheid?-

x
Martijn van Staveren

zondag 27 mei
14:00 – 17:00 uur

x

Martijn van Staveren is -sinds zijn lezingen over buitenaardse ontmoetingen- een fenomeen. Maar aan dit woord heeft hij een grondige hekel, want hij is en blijft een mens, net als wij allemaal. Toen wij hem vroegen deze lezing over het fenomeen ‘Waarheid’ te verzorgen, aarzelde hij geen moment: hij ziet ernaar uit! En natuurlijk is het inhoudelijk, in deze tijd, méér dan noodzaak, dat we proberen te streven naar ultieme waarheid. Maar, en dat is de andere kant van de medaille, er zijn krachten op de Aarde, die een schijnwaarheid creëren en ons in die ‘Maya’ een rad voor ogen draaien.

Maar ook in deze intense tijden, worden ook onze onderlinge relaties gekenmerkt, door steeds verder ‘afpellen’ naar Waarheid. Elk woord lijkt gewogen te moeten worden, het liefst op een goudschaaltje. En omdat we een subjectieve, individuele waarheid vertegenwoordigen, wij állemaal, is het een indringende opgave voor ieder mens om ‘waarheid’ te voelen en na te streven. Laat staan die onder woorden te brengen..!

Kijk naar de illustratie hierboven, waarbij beide mannen symbolisch hun eigen waarheid realiseren, door ‘boven-de-ander’ te staan.. Hoe kan dit.? Niet dus. Een waarheid als een koe is, dat de hele situatie een illusie is.. Maar de huidige situatie op Aarde is niet anders dan een dergelijke illusie, waarbij de scheppingskracht van de mens wordt misbruikt om een ‘illusionaire waarheid’ te creëren. En door deze situatie heeft Martijn van Staveren zich heen leren worstelen.

Martijn heeft zich, vanaf dat hij een klein jongetje was, persoonlijk door vele lagen van illusie moeten worstelen, om in zijn ‘kern’ of ‘kernkracht’ terecht te komen. Een diep persoonlijke weg van leren, en vooral ‘vallen-en-opstaan’.. En vooral dát is wat hij probeert zijn medemens duidelijk te maken: ‘Prik die illusie(s) door!’ En voel je essentie, leef naar je Kern, door hem te voelen en te be-leven.

Voor velen gaat hij in zijn queste naar de Kern, té ver, omdat hij vele heilige huisjes afbreekt. Mensen het fundament onder de voeten doet schudden met stevige uitspraken. Tijd dus dat Martijn vertelt over de kern-waarheid achter deze wereld, zoals hij die ziet. Daarbij zijn lezing baserend op de prachtige quote, dat er sprake is van:

JOUW waarheid, MIJN waarheid en DE Waarheid..

 X

* * *

Judith Moore ‘las’ deze graancirkel, ‘Zwaluwen’, die naar ons idee van toepassing is op het werk van Bert Janssen. “Voor het reinigen van oude informatie en het openen van ons bewustzijn voor hogere dimensies en innerlijke vrijheid”.

 

x

‘Impact – Heilige Geometrie en de mensheid’

x
-De Kern-

x
Ir. Bert Janssen

zondag 10 juni
-14:00 – 17:00 uur

X

In 1994 raakt Bert Janssen op een intrigerende manier betrokken bij het graancirkel fenomeen. Op zijn speurtocht naar antwoorden, stuit hij op een opmerkelijk enigma. De magische plekken die hij bezoekt en de bijzondere ontmoetingen die hij heeft, lijken allemaal dezelfde kern te hebben. Het is alsof deze ‘kern’ aanwezig moet zijn, om het bijzondere te laten plaats vinden.

Het verhaal ‘Impact’ van Bert Janssen, gaat over deze kern. Het is een intens meeslepend en vaak ook verbijsterend verhaal Over graancirkels, kerken en Kathedralen Over synchroniciteiten en bijzondere ontmoetingen Over leylijnen en vormen in het landschap Over Carl Gustav Jung en zijn mandala’s En vooral over geometrie en de menselijke geest Over subliminale boodschappen en onbewuste beslissingen

Een verhaal over wat de kern is waardoor vele wonderbaarlijke zaken gebeuren. En een verhaal dat nog dagen, zo niet weken, zal nagalmen.

Bert Janssen

Wie is Bert Janssen?
Ir. Bert Janssen is bekroond auteur, avonturier en flamboyant verhalenverteller. Wanneer Bert Janssen vertelt, verdwijnt de tijd en neemt hij de aanwezigen mee in een magische vertelling, die geïllustreerd wordt met beeld en geluid. Hij doet verslag van zijn ervaringen; magische ervaringen. Want lang geleden verliet hij zijn werk als landbouwkundig ingenieur is stapte hij de mysterieuze wereld in, van de kwantum fysica en gotische kathedralen.

Maar ook en ruim 10 jaar lang, vooral in de wereld van mysterieuze graancirkels, het Inca-sjamanisme, Carl Gustav Jung en oude krachtplaatsen. Hij ontdekte daarbij, dat de wereld die wij zien, de werkelijk wereld verborgen houdt. Maar dat deze unieke échte wereld zich niet laat wegdrukken en tevoorschijn komt op een wijze die bedacht zou kunnen zijn door Merlijn, de tovenaar aan het hof van Koning Arthur. Als we maar DURVEN KIJKEN EN ZIEN!

In een wervelend en sprankelend optreden – gevuld met een lach, een traan, drama en dreunend dynamiet – maakt Bert Janssen je deelgenoot van verbazingwekkende zaken, messcherpe to-the-point analyses en reikt hij je handvatten aan, waar ook jij wat mee kunt. Waarmee ook jij in staat zult zijn, de magische kant van ons bestaan te her-kennen.

Want die is natuurlijk niet voorbehouden aan Bert Janssen..! Daarom deelt hij dit verhaal met je en keert je als het ware binnenstebuiten en ondersteboven. Maar zodra de orkaan is gaan liggen en het stof is neergedwarreld, zul je je niet alleen herboren voelen, maar het ook daadwerkelijk zijn.!

x
* * *

x

 

x

Waar worden deze lezingen gehouden?

Locatie: Quinta Essentia in Zwaanshoek (klik voor kaartje op logo hieronder)

Duur: de lezingen zijn van 14:00 – 17:00/17:30
En zijn ook
afzonderlijk te boeken.

Data: 

x

* * *

x

x

 Voor alle lezingen geldt een organisatiebijdrage van € 20,- p.p.

Losse lezingen kun je boeken, door:

je op te geven via een mail naar contact@wanttoknow.nl.

Vermeld je volledige naam en adresgegevens.
Vermeld svp ook duidelijk om welke lezing of lezingen het gaat.
Na ontvangst van de betaling, is je reservering geboekt.

Maak het totaalbedrag over op:

IBAN NL35 INGB 0004 313174
t.n.v. Dolphins & Whales publishing bv in Heemstede.

We bevestigen dan met een retourmail je deelname.
We zien je graag bij (een van) deze lezingen!

* * *

DE LEZINGENSERIE..!

x

Voor deze aanbieding van alle 3 de komende lezingen,
kun je via onderstaande I-Dealboeking de betaling doen.

De losse lezingen kun je boeken en betalen,
voor meerdere lezingen. Dus ook voor meerdere personen.
MELD BIJ DE OPMERKINGEN WELKE LEZING(EN) JE WILT BOEKEN.

We zien uit naar je komst..!

Totaal: € -

* * *


Advertentie