Advertentie

Frashokereti…? Een boek. En wat voor een..!?


Wij kregen een nieuw boek in handen, wat we graag hier onder je aandacht brengen, en dat je zéker als een voorzet voor een cadeau kunt bezien. In ieder geval voor jeZELF..! Het boek is geschreven door ‘sjaMama’, die hier -vanaf de site in de lucht is- regelmatig haar reacties gaf op artikelen. Voor wie al langere tijd onze website bezoekt is het wellicht bekend: SjaMama bezocht in 2010 het fameuze en nog weinig bekende ‘Coral Castle’ in Florida, écht een van de wereldwonderen door mensenhanden gemaakt. Ze schreef daar een artikel over, dat je (HIER) op de site vindt. Dat verhaal staat nu ook in haar boek, in iets geactualiseerde vorm; hier op de site, kun je ook de foto’s bekijken die niet in het boek staan.

Sjamama is natuurlijk een pseudoniem of ‘nickname’, maar nu kunnen we de vrouw áchter deze naam onthullen: Carola. Over de schrijfster en het boek:

“Op een morgen, na een liefdevolle uitwisseling, ploft er opeens een ongelooflijk besef in mijn hoofd en hart: dit is mijn zoon uit mijn leven in Tibet! In mijn hart voel ik golven van emotie en liefde. Mijn hoofd is stomverbaasd, mijn hart is dat niet. Mijn hele lijf tintelt bij dit besef…”

“In de loop van mijn leven heb ik ontdekt dat sommige gebeurtenissen verband houden met andere levens van deze ziel. Een eventueel opgelopen trauma kan dan alsnog worden geheeld. Daartoe wil ik jou ook inspireren. We doen het niet alleen voor onszelf, maar ook voor de generaties die er voor en na ons zijn. In het boek heb ik mijn verhalen en bespiegelingen over het leven verzameld. Ze getuigen van een doorgaande ziel en heling van – soms eeuwenoude – ervaringen die destijds het daglicht niet mochten zien. Door er licht op te schijnen, maken we samen deze planeet wonderschoon: Frashokereti!”

Je las de flaptekst van het boek. Fascineren toch?
Rond 2001 voelde Carola dat er meer moest zijn dan alleen huisje-boompje-beestje en kindjes. Haar spirituele ontwikkeling nam gelijke tred met het ontdekken van die diepere realiteit van deze wereld. Geen wonder, want 911 had diepe sporen nagelaten. Tegelijkertijd was dit ook een katalysator voor veel vroege starseeds om aan hun missie te beginnen. Het internet was nog pril, maar Carola dook er voluit in om informatie te vergaren. Er volgden ook opleidingen om vaardigheden op te doen.

In de loop der jaren heeft ze aantekeningen gemaakt van informatie die door meditaties en sjamaanse reizen doorkwam. De bedoeling daarvan was nog niet heel duidelijk. Maar dan… Carola vertelt:

“In februari 2022 werd ik, de persoon die nooit een griepje heeft, heftig ziek. Een dubbele longontsteking en naar zuurstof snakkend, niet eten en buikloop. Goh, dat zijn precies de symptomen van hoogteziekte. Dat herkende ik, want die had ik in 2006 in Tibet ook! Tijdens slapeloze nachten en een kort uitstapje naar het ziekenhuis voor wat extra zuurstof, begonnen mijn gidsen aan mijn poort te rammelen: ‘Hee hallo, je zou een boek schrijven, wordt het niet eens tijd daarvoor?’
Ze hebben mij een wakeup call gegeven. Of misschien is het wel het effect van mijn hoger zelf op ‘wel beloven maar niet doen’?”

Ik heb de zaak nog wat weten te vertragen, want ik dacht: ‘Wie ben ik nou helemaal dat mensen een boek van mij zouden willen lezen?’ En opeens ging de knop om, deze zomer; ik bekeek mijn verhalen en aantekeningen ging aanvullen en ont-dekte verbanden. Er gaat een rode draad doorheen, met zijdraadjes, haha.
Op welke lagen zien we hoeveel macht het duister had, op en in onze planeet? En hoe bepalen vorige (andere) levens wat ik nu meemaak? Tijdens dit schrijfproces kwamen er ook nieuwe ervaringen bij. En ontdekte ik opeens, wie een aantal spelers in mijn verhalen zijn en wat hun rol is in mijn huidige leven.

In drie zomermaanden heb ik het boek samengesteld en vormgegeven. Maar als iemand mij vraagt hoe lang ik over het boek heb gedaan zeg ik: ‘Drie maanden plus 20 jaar!’ Eigenlijk is bijna alles aan en rond het boek ambachtelijk, van de fotografie, naar het ontwerp en de website. Op alchemistische wijze vormt het een geheel, met -vanzelfsprekend- zijn eigen energie.

Ik wens de lezer inspiratie toe om zelf aan de slag te gaan. Ga je eigen proces aan, transformeer en zuiver je trauma’s. Het zal doorwerken in je eigen leven en dat van de wezens om je heen. Verbeter de wereld, begin bij jezelf, het gezegde klopt echt! Ik ben ervan overtuigd dat hoe meer mensen dit doen, hoe lichter het om ons heen wordt. Ga niet af zitten wachten tot het ruimteschip komt om je te redden, maar laten we ervoor zorgen dat deze planeet samen met ons haar traject kan vervolgen. Missie geslaagd!”

* * *

Frashokereti, een boek;
en wat voor een..?!

Frasho, watte? Eerst maar even hoe je het uitspreekt: frašō.kərəti. ‘Ieder mens heeft de verantwoordelijkheid over het lot van de eigen ziel en deelt tegelijkertijd ook de verantwoordelijkheid voor het lot van de wereld.’  Maar dat kan ook op de Frashokereti-manier. Het betekent: Maak het wonderbaarlijk, excellent! Het komt uit het Zoroastrianisme, wat wellicht nog moeilijker is uit te spreken dan Frashokereti! Deze religieuze stroming uit Perzië, heeft zich vanaf de 6e eeuw ontwikkeld en in Iran is deze stroming er nog steeds. Het bestaat daar in alle vrede, náást de islam. Het is een van ’s werelds oudste, georganiseerde religies. Zoroaster is hun profeet.

De basis van het begrip ‘Frashokereti’ is het dualistische idee dat het goede uiteindelijk over het kwade zal zegevieren. De creatie was in het begin perfect, maar werd gecorrumpeerd door het kwade. De verlossing van het individu hangt af van de som van zijn gedachten, woorden en daden en er kan geen interventie plaatsvinden van buitenaf. Ieder mens heeft de verantwoordelijkheid over de eigen ziel en ook voor het lot van de wereld!

Het woord met zijn betekenis raakte me diep. Aan de ene kant zijn we er steeds meer bewust van dat alles een is, maar is nog dualisme op deze planeet. Ook als wij de vijfde dimensie binnen gaan, zal er nog steeds een vorm daarvan zijn, al is dat minder dan nu. In het licht daarvan vormt dit begrip voor mij een leidraad voor het leven op deze, soms verwarrende, maar altijd verrassende en wonderbaarlijke planeet.

Samen maken wij de wereld wonderschoon!
Mag ik je het voorwoord van het boek aanreiken hieronder?

Carola

– VOORWOORD –

Ik ben geboren met een engeltje op mijn schouder, wat zorgde voor vele momenten dat mijn leven precies de juiste kant op stroomde. Maar er zat ook iets achter mij aan dat zorgde voor spanning en een verdriet dat ik niet kon duiden. Het voelde als een donkere rivierstroom, altijd op de achtergrond, in een ongrijpbare dimensie. Na een recente diepgaande heling viel het kwartje. Deze donkere kracht bepaalde de stroming van meerdere incarnaties van mijn ziel. In bijna ieder leven kwam het op mijn pad, vocht ik er tegen, worstelde ik ermee en probeerde ik het te doorgronden en te transformeren. In die sessie kwam ik het weer tegen, in een leven van 30 generaties geleden.

Oneindigheid, reïncarnatie, ‘opnieuw in het vlees’ komen, in een oneindig lijkende cyclus. De Dood als een deur, een doorgang.

In een duidelijke vorm, het had een gezicht. Maar ook in dit huidige leven heeft het een gezicht gekregen. Soms zag ik dat in mijn moeder, soms in ervaringen van misbruik en inmenging in vriendschappen en andere relaties.  Ik ontdekte het begrip Wetíko (afkomstig van inheemse volken). Het gedraagt zich als een virus dat het kwaad in de mensen brengt. Dit gebeurt al duizenden jaren. Mijn vermoeden is dat het in Atlantis begon, toen we nog vijfde dimensie wezens waren, maar weer moesten afdalen in de stof, de 3D. Sindsdien woekert Wetíko voort, net zolang tot we het hebben getransformeerd.

In dit boek heb ik mijn verhalen verzameld. Je kunt ze lezen als losse verhalen als je wilt. Het is geen zelfhulpboek, maar je kunt er wellicht tips voor jezelf uit ontlenen. Er gebeuren soms dingen in mijn huidige leven, die me doen denken aan andere levens en dan kan ik een eventueel opgelopen trauma van ooit, alsnog helen. Natuurlijk spreken we meestal over ‘vorige levens’ Omdat we op deze planeet het idee hebben dat de tijd lineair, horizontaal is. Je beweegt je van A via B naar Z, is het idee.

In de loop van dit leven heb ik ervaren dat tijd ook verticaal kan zijn en sommigen vinden het meer circulair. Voor mij is het daarom passender om over andere levens te spreken. In veel van die levens worden blokkades ervaren, die moeten worden opgelost. Soms gebeurt dat in het leven zelf, soms pas daarna. Niet alleen blokkades, maar ook imprints, indrukken en ervaringen die als extra ballast aan je ziel blijven kleven.

In deze tijd is de kosmische energie zodanig hoog en verfijnd, dat er veel blokkades uit andere levens aan het licht komen en kunnen worden opgelost. Hoe meer je dat kunt doen, hoe lichter je ziel wordt en dat zal jouw leven en dat van de wezens om jou heen verlichten. Daarmee bedoel ik je familie, je vrienden en vijanden, zelfs je huisdieren en de natuur om je heen. Al jouw zielsdelen komen na de healing van je blokkades bij elkaar en vormen dan weer een geheel, jouw zielscomplex.

Je kunt kiezen om op een andere plek ervaringen te gaan opdoen of je gaat weer op in de Bron. De Bron, die voortdurend kleine deeltjes loslaat, die op hun beurt weer uitgroeien tot zielscomplexen. Dit alles bij elkaar lijkt op een kosmische ademhaling, in, uit, in, uit..

De katalysator voor het schrijven van dit boek was een gezondheidscrisis, begin 2022. Ik was een paar weken ziek, met de symptomen van hoogteziekte. En die herkende ik! Die weken heb ik mijn ervaringen in Tibet herbeleefd. Daar was ook sprake van hoogteziekte en je kunt er verderop meer over lezen. Mijn gidsen en mijn ziel, lieten me duidelijk weten dat ik een boek diende te schrijven!

Na meer dan een jaar geknaagd te hebben op het welbekende bedriegerssyndroom: ‘Wie ben ik nu helemaal dat mensen een boek van mij zouden willen lezen’, heb ik de stap gewaagd en jij hebt het resultaat nu voor je. Het proces van schrijven en samenstellen van dit boek heeft mij veel gebracht. Ik heb traumatische gebeurtenissen herbeleefd en alsnog afgerond. Nu de lading eraf is, zijn het gewoon verhalen. Mijn verhalen. Ik wens dat je ze ontvangt met een open hart, van mijn hart naar dat van jou.

En wat zijn jouw verhalen? Durf jij jouw trauma’s onder ogen te zien en te transformeren? Ik wil je met dit boek uitdagen en inspireren om het proces aan te gaan. Dan durf ik je te voorspellen dat het steeds lichter wordt op jouw pad.

* * *

ISBN:9789403708294 – Formaat: A5 (148mm x 210mm)
– 6 kleurenpagina’s – crème papier (Romandruk) – paperback
pagina’s: 185 – Boekdikte: 16mm – gewicht: 277gr

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.