Advertentie

Eis 5 miljoen boeren vs. Monsanto: US$ 7,7 miljard..!


Een aktiepamflet tegen de imperialistische overheersing van bedrijven als Monsanto en Cargyll.
Een actiepamflet tegen de imperialistische overheersing van bedrijven als Monsanto en Cargyll. Meer dan 200.000 boeren in India maakten al een einde aan hun leven,

x

x

Eis 5 miljoen boeren vs. Monsanto: US$ 7,7 miljard..!

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

Het zijn 5 miljoen boeren die nu een rechtszaak tegen hetzelfde bedrijf aanspannen, dat verantwoordelijkheid draagt voor de zelfmoord van een boer, elk halfuur, ergens ter wereld. (HIER) Het gaat om de eis van US$ 7,7 miljard tegen het bedrijf van Monsanto. De reden..? De eis bevat veel onderdelen, die in sommige boerenregio’s geleid hebben tot de benaming ‘zelfmoord-gebied’, waarbij Monsanto volgens veel rapporten boeren krankzinnige financiële verplichtingen opgelegd heeft, op basis van de royalty’s, die voortkomen uit het gebruik van de gepatenteerde zaden van Monsanto.  De boeren die Monsanto nu aanklagen, vinden dat Monsanto wereldwijd, op unfaire wijze, buitensporige winsten bij elkaar harkt, elk jaar weer, op basis van de claim ‘vernieuwd zaadgebruik’. Terwijl dit gewassen zijn, die gebaseerd zijn op de zaden die het jaar ervoor zijn geoogst.

De katoenteelt in India is van oudsher agrarische kennis, die van vader op zoon gaat, door middel van eeuwenoude katoenzaden. Totdat Monsanto haar wig dreef tussen mens en katoenplant.
De katoenteelt in India is van oudsher agrarische kennis, die van vader op zoon gaat, door middel van eeuwenoude katoenzaden. Totdat Monsanto haar wig dreef tussen mens en katoenplant. Monsanto’s ‘BTCotton’ heeft nu ‘de markt veroverd’.. Met alle verwoestende gevolgen vandien..!

Het toepassen van de kringloop van zaden, dateert al uit historische tijden, waarbij zaden van oogsten voor een deel worden bewaard om weer nieuwe gewassen en oogst voort te brengen. Maar het lijkt erop dat Monsanto haar massale patent-royalties wil opstrijken, door dit systeem te breken. Waarom? Nou simpel vindt Monsanto, want het patent is haar toegekend op bijvoorbeeld de GMO-mais, die door boeren wordt geplant en geoogst. Dus vind Monsanto ook dat ze het (patent-)recht houden, OOK over de zaden van de oogst, die uit ‘hun’ gmo-zaden voort komt. En dat jaar ná jaar, ná jaar….

En terwijl vele boeren nog maar amper het hoofd boven water kunnen houden, staat Monsanto elk jaar, als een soort huurbaas, klaar om de ‘huur’ te vangen van de door Monsanto ’ter beschikking gestelde’ zaden.. En feitelijk gaat het dan niet over de zaden, die oorspronkelijk werden verkocht, maar over het gebruik van het patent van deze zaden.  En daar moet voor betaald worden, in de vorm van royalties.. Zoals een uitgever altijd zijn auteur zou moeten betalen, van de verkoop van élk boek dat de uitgever produceert. Vind Monsanto..

En het is precies om deze reden, dat in India Monsanto nu een fundamentele ‘biopiraterij-claim’ aan zijn broek heeft gekregen.. Dit alles in een poging om Monsanto ervan te weerhouden, om ‘het leven te patenteren’..!

monsanto-barack-obamaDe Indiase overheid heeft er nu dus mee ingestemd om de producenten van genetisch gemodificeerde gewassen (GMO), zoals Monsanto, Bayer/Syngenta, juridisch te vervolgen, in het specifieke geval van een GMO-aubergine, op basis van het overtreden van India’s ‘Biological Diversity Act’ uit 2002. India’s National Biodiversity Authority (NBA) beweert dat de ontwikkelaars van India’s eerste GMO-voedselgewassen, het in Jalna gevestigde bedrijf ‘Maharashtra Hybrid Seeds Company’ (Mahyco) én het in St. Louis gevestigde Monsanto, evenals verschillende universiteiten, LOKALE VARIËTEITEN hebben gebruikt, aan de basis staan van de GMO-zaden, die deze bedrijven nu verhandelen als zijnde zaden van hén..

Deze bedrijven hebben dus grof nagelaten, licentie aan te vragen bij de Indiase overheid, voor het gebruik (misbruik?) van de eeuwenoude zaden voor het gebruik in veldexperimenten..!!

Jane Berwanger is één van de advocaten die de boeren vertegenwoordigt, vertelt: “Monsanto krijgt geld wanneer het ‘haar’ zaden verkoopt. De wet geeft de producenten van zaden het recht om deze zaden te vermeerderen, maar NERGENS in de wereld is het noodzakelijk om opnieuw te betalen aan de producent van zaden. Boeren betalen dus feitelijk aan Monsanto een private belasting op de productie van hun gewassen..”

Het lijkt er steeds meer op dat de GMO-granaat in Monsanto's eigen toko gaat ontploffen..
Het lijkt er steeds meer op dat de GMO-granaat in Monsanto’s eigen toko gaat ontploffen..

De uitkomsten van deze rechtszaak tonen aan, wat honderdduizenden boeren in met name de arme landen al mee hebben gemaakt: ze zijn niet in staat een vuist te maken tegen bedrijven als Monsanto.. Een van de meest afschrikkende artikelen in dit verband komt uit 2008, uit de Daily Mail Het artikel staat nu bekend onder het kopje ‘GMO-genocide’ en handelt over de zelfmoord van meer dan 17,683 Indiase boeren, alléén al in 2009. Nadat deze boeren tot de ontdekking kwamen dat hun oogsten waren mislukt, en ze in slecht economisch weer terecht kwamen, begonnen de boeren massaal  zelfmoord te plegen, vaak door het giftige RoundUp te drinken, dat Monsanto hen had aangesmeerd..

En terwijl steeds meer en meer informatie in de openbaarheid komt, over de massale manipulaties, leugens en onderdrukkingspraktijken, die met name Monsanto op haar geweten heeft, zullen ook steeds vaker rechtszaken aan de orde van de dag zijn, op dit terrein. En nadat in januari bekend werd dat Monsanto zich schuldig had gemaakt aan illegale, slaaf-achtige werkgroepen, blijken steeds meer mensen wereldwijd zich bewust te worden van het feit, hoe schandalig Monsanto met haar agrarische medewerkers omgaat.

Dus waarom zou Monsanto dan wél interesse hebben in de gezondheid van haar klanten..? En in april is er ook al weer een rechtszaak aangespannen tegen Monsanto inzake het ‘bewust vergiftigen van arbeiders, daarbij verwoestende geboorte-afwijkingen veroorzakend’…!! Zal deze stoet van eindeloze rechtzaken, aangespannen door de miljoenen mensen die serieus schade ondervinden van de ‘producten’ van Monsanto, eindelijk het einde betekenen van dit bedrijf..?

* * *

 

10 gedachten over “Eis 5 miljoen boeren vs. Monsanto: US$ 7,7 miljard..!

 1. ik wist niet dat dat patent recht van gewas generatie tot gewas generatie wordt doorgegeven, ik dacht dat ze ’terminator zaad’ hanteerden, een soort die alleen 1 gewas voortbrengt en dan geen vruchtbare zaden meer. (waardoor je steeds nieuw ‘moet’ halen)

  kennelijk bestaat t allebei

  te schijnhelig dat ze bij monsanto in de kantine alleen gmo vrij eten serveren…

  1. Monsanto verzint de regels waar je bij staat. Iedereen moet en zal dokken.

 2. Wat een verschrikkelijk smerige praktijken, maar nog verschrikkelijker zijn de regeringen van de landen die dit toelaten; zij hebben er dus ook een (duister) belang in! Kun je nagaan van wat voor een kaliber die (r)overheden zijn!

 3. Dit soort bedrijven worden gerund door mensen die bezeten zijn met demonen.
  Geen zinnig, gezond en normaal denkend mens dat in contact staat met het hart, bezigt zich met dit soort smerigheid.
  Mocht dit bedrijf uit de wereld verdwijnen, dan komen ze wel weer met een ander gevaarlijk spel dat hen de eerste paar decennia miljarden op zal leveren.
  Neten worden luizen, en luizen leggen neten !

 4. Wat mij betreft mogen dit soort bedrijven, waarbij het zo overduidelijk is wat hun schandalige en zelfs criminele werkwijze tegen de mensheid te weeg brengt, gesloten en ontmanteld worden en de verantwoordelijke personen berecht worden.

  1. Dit heeft nl niets meer met fatsoenlijk ondernemenrsschap te maken. En ja, regeringen die met dit soort bedrijven handel doen en de schadelijke gevolgen op hun bevolking toe laten, mogen ook ter verantwoording worden geroepen.

 5. hoe eerder die granaat afgaat hoe liever het mij is, alles wat zij doen steunt op list en bedrog en heeft niets te maken met het voeden van de mens wat ten alle tijden het primaire doel behoort te zijn.

 6. Deze praktijken gaan nu al jaren door en er veranderd niets. Monsanto is het gezicht van de kapitalistische alles verslindende geldhonger van bedrijven en aandeelhouders. Kennelijk hebben we er geen juridisch antwoord op terwijl een ieder wel weet dat het fout is. Organiseren en een machtig tegenblok vormen en dan de strijd aangaan moet een oplossing bieden toch?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.