Advertentie

Mexicaanse boeren tegen GMO-introductie!


Langzaam maar zeker trekken de Monsanto's van deze wereld het net dicht en komt de waarheid van dit motto dichterbij..
Langzaam maar zeker trekken de Monsanto’s van deze wereld het net dicht en komt de waarheid van dit motto dichterbij..

x

x

Mexicaanse boeren tegen GMO-introductie!

2013 WantToKnow.nl/.be

x

De afgelopen 1000 jaar hebben Mexicaanse boeren met meer dan 60 soorten maïs verbouwd. Als het aan Monsanto, Dupont en ander producenten van genetische gemanipuleerde zaden ligt, is dat verleden tijd. Als het aan hen ligt, gaan boeren massaal over op hun producten; voor hun eigen bestwil natuurlijk..

Want niet alleen zijn de opbrengsten veel hoger, zo blijven de Monsanto’s van deze wereld valselijk claimen, maar, zo beweren dezelfde GMO-producenten, de boeren hebben ook ‘enorme besparingen’ op onkruidverdelgers..  Dat boeren copyright dienen te betalen op levend gewas, wordt daarbij maar even buiten beschouwing gelaten.

loesje monsantoDeze YouTube toont het protest van Mexicaanse boeren en intellectuelen, bij de eerste stappen die Monsanto en haar collega’s mogen gaan zetten op Mexicaans lanbouwgrondgebied.. Of zoals één van de protesterenden het verwoordt: “Het is strijd vóór het menselijk leven en het leven van ons land.”

Wellicht hebben de Mexicaanse boeren in dit verband het voorbeeld van hun Indiase ‘collega’s’ voor ogen gehad. In India plegen jaarlijks zo’n 200.000 boeren zelfmoord, wegens de bedragen die zij dienen te betalen als ‘auteursrecht’ van de copyrightclaims van Monsanto en haar collega’s.. (Zie HIER op WantToKnow)

Een van de intellectuelen die in de mars meeloopt, spreekt over de soevereiniteit van de voedsel-producerende boeren en een gezonde productie van voedsel dat bij elke Mexicaanse familie op tafel komt. Hiermee refereert hij aan de wetenschappelijke rapporten die overal in de wereld verschijnen en aantonen dat het GMO-voedsel, in tegenstelling tot wat de GMO-producenten keihard beweren, verre van veilig is.

Mexico heeft, vooral door de invloed van hét nationale voedsel, de tortilla, de hoogste maïsconsumptie per hoofd van de bevolking in de wereld. Een spekkie naar het bekkie natuurlijk van de GMO-industriële bedrijven. In de VS is al ruim 80% van de maïsproductie afkomstig van GMO-zaden, vooral geleverd door Monsanto.

De afgetreden president van Mexico, bleek vlak vóór het einde van zijn ambtstermijn, nog nét een vergunning te hebben afgegeven voor deze bedrijven, om hun GMO-zaden te gaan testen/verkopen in een klein deel van Mexico.. Kijk naar deze (Engelstalige) video.

x

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.