Advertentie

Vraagtekens bij de ‘bomvlucht’ van Northwest..


Op veel sites op het internet verschijnen berichten als zouden de reguliere media niet volledig berichten over de verijdelde bomaanslag tijdens de Northwest-vlucht, Eerste Kerstdag van Amsterdam naar Detroit in de VS. Fred Burks, de Amerikaanse oprichter van WantToKnow, schreef het onderstaande artikel op Examiner.com. Het lezen meer dan waard!

Is het niet bijzonder toevallig dat we weer in een soort angstspiraal terecht lijken te komen?  Dat nauwelijks één week later over de hele wereld body-scans worden besteld alsof het de gewoonste zaak van de wereld is..? Maar wat schieten we er nou allemaal mee op.. Gelukkig zijn Benno Baksteen, gezagvoerder bij de KLM en Sophie in ’t Veld van D’66, Europarlementarier ook de mening toegedaan, dat we duidelijk een grens overschrijden..! Veilig vliegen is gewoon ONMOGELIJK! Zie ook ons artikel HIER

Maar laten we even teruggaan naar de betreffende vlucht. Een aantal getuigen heeft bijzondere zaken waargenomen, die -nogmaals- door de reguliere media worden genegeerd. Hieronder het verhaal.

~~~~~~~~~~~~~~~~

Vraagtekens bij Bomvlucht van Northwest:
Was de verdachte een ‘Manchurian Candidate’?

December 31, 2:10 AM US Intelligence Examiner Fred Burks


De angstaanjagende vlucht van Northwest Airlines op eerste Kerstdag haalde alle krantenkoppen en zorgde opnieuw voor angst bij veel passagiers. Er is echter vreemdsoortig bewijs opgedoken vanuit uit alle hoeken en gaten dat ernstige vragen oproept over wat er precies gebeurde tijdens die vlucht. Kan het zijn dat deze man een zogenoemde ‘Manchurian Candidate’ is geweest?

(The Manchurian Candidate’ is een film uit 1962 van regisseur John Frankenheimer. Opm. vertaler) In het kort even deze film:

Bennett “Ben” Marco wordt samen met de onuitstaanbare Raymond Shaw en nog enkele andere Amerikaanse soldaten in de val gelokt tijdens de oorlog in Korea. Ze worden met een helikopter weggevoerd naar een andere locatie, waar ze gehersenspoeld worden door enkele belangrijke Koreaanse en Russische communisten. Na deze gebeurtenis worden ze vrijgelaten en denken de Amerikaanse militairen dat ze ontsnapt zijn. Ze herinneren zich niets van de hersenspoeling.

Bennett Marco is ondertussen gepromoveerd tot majoor. Hij kan echter wel niet slapen en genieten van zijn promotie want hij krijgt voortdurend dezelfde nachtmerrie. Hij droomt dan over de hersenspoeling en ziet hoe Shaw twee Amerikaanse soldaten vermoordt in dienst van de communisten.

In eerste instantie hecht niemand veel belang aan de nachtmerrie van Marco en dus reist hij naar New York, waar hij Shaw wil ontmoeten. Hij hoopt daar de oplossing te vinden. Wanneer Shaw hem vertelt dat ook een andere soldaat dezelfde nachtmerrie heeft, is Marco door het dolle heen. Iedereen, buiten Shaw, is zich er nu van bewust dat er hersenspoeling in het spel is.

Marco krijgt de opdracht Shaw te volgen. Bovendien moet hij ook achterhalen wat het hersenspoelingmechanisme in gang zet. Hij ontdekt dat Shaw telkens raar doet wanneer hij verplicht wordt het kaartspel ‘patience’ te spelen. Met de hulp van een psychiater komt Marco te weten dat de kaart koningin van ruiten het mechanisme in gang zet. Zodra Shaw deze kaart ziet, doet hij alles wat van hem verlangd wordt.

Marco gebruikt dezelfde kaart om Shaw om te praten en hem te verplichten niet meer te luisteren naar de persoon die hem hersenspoelt. Marco ontdekt dat de moeder van Shaw medeverantwoordelijk is voor de hersenspoeling. Met de hulp van de communisten wil ze aan de macht komen.

Marco probeert in een race tegen de tijd te voorkomen dat Shaw de presidentskandidaat vermoordt. Wanneer hij Shaw vindt, hoort hij dat het al te laat is. Shaw heeft geschoten, maar niet op de presidentskandidaat. Uit eigen overtuiging had hij op zijn stiefvader, senator Iselin, geschoten. Vervolgens doet Shaw zijn eremedaille aan en pleegt hij zelfmoord voor de ogen van Marco.)

Op ‘CNN News’ werd eigenlijk het beste verhaal over de vele onbeantwoorde vragen gepresenteerd. De uitzending van CNN op 28 december begint met het volgende commentaar:

“Hoe is het mogelijk dat een kerel die voorkomt op de lijst van terroristen, met een contant betaald ticket voor een enkele reis, zonder bagage, en een inreisverbod voor Groot-Brittannië en een vader die deze informatie van te voren aan de autoriteiten verstrekte, aan boord van een Amerikaans vliegtuig kan komen om de boel op te blazen?”

De 23-jarige Nigeriaan, Umar Farouk Abdulmutallab, zou de vermeende terrorist zijn.

In een artikel in de ‘New York Times’, met de kop: ‘Waarom werd deze verdachte niet tegengehouden?’ wordt gesproken over het feit dat Umar Farouk Abdulmutallab, een 23-jarige Nigeriaan, in de belangstelling stond. Zijn vader, die prominent bankier in Nigeria is en vroeger lid van de regering, had al gewaarschuwd dat zijn zoon er nogal radicale ideeën op nahield.

Hij waarschuwde de autoriteiten dat Umar verdwenen was en mogelijk naar Jemen was gegaan, maar toch werd er nergens aan de alarmbel getrokken. Umars naam werd toegevoegd aan de lijst van 550.000 personen met vermeende terroristische connecties, maar echter niet op de ‘no-fly’-lijst.

De zaak wordt nog vreemder als we kijken naar de verklaringen die passagiers aflegden.
In het bovengenoemde CNN-programma, verklaart medepassagier Richelle Keepman: “Na het opstijgen viel me een man op die tien stoelen voor ons aan de linkerkant van het vliegtuig zat. Hij had een camcorder en ik dacht nog dat het misschien zijn eerste vlucht was en dat hij daarom een beetje opgewonden was. Toen het incident plaatsvond en keek ik op en zag dat hij als enige rechtop stond en alles filmde.” In een ander artikel van CNN verklaart zij: “Ik weet niet waarom hij opgestaan was en aan het filmen was, want iedereen moest blijven zitten.”

Als jij nou op het punt staat door een terrorist in een vliegtuig te worden opgeblazen, zou jij dan gaan staan en alles filmen? Talrijke verhalen reppen over doodsbange passagiers die in paniek raakten. En waarom is deze vent niet aangehouden en ondervraagd? Dit hele verhaal stinkt. Zou dit weleens gepland kunnen zijn, met mogelijk de vooropgezette bedoeling dat het moest mislukken?

Passagier Kurt Haskell vloog samen met zijn vrouw mee en hij maakte een aantal bijzonder ongebruikelijke opmerkingen over het voorval. Hier volgt het relaas van Kurt Haskell uit het programma van CNN:

“Lori en ik zaten naast de ingang op de grond, want er waren geen lege stoelen meer over. Ik zag twee mannen. Ze vielen me op omdat ze een nogal vreemd koppel vormden. De een was een, wat ik zou willen omschrijven, armoedig uitziende teenager, van een jaar of 16, 17 en de ander was een Indiase vijftiger die er tot in de puntjes verzorgd uitzag. Ik vroeg me af wat die twee bij elkaar te zoeken hadden en vond het nogal vreemd.

Ik zag hoe ze op de stewardess, die de instapkaarten controleerde, toeliepen en ik kon het hele gesprek goed volgen. De enige die sprak was de Indiër. Hij zei dat de jongen per se aan boord moest, maar geen paspoort had. En de stewardess antwoordde door te zeggen dat hij in dat geval niet mee zou mogen.
Daarop zei de Indiër dat de jongen uit Soedan afkomstig was en dat dit de normale gang van zaken was. “We doen dit altijd zo”, zei hij. En de stewardess zei: “nou, dan zult u toch met mijn baas moeten praten.” En ze verwees hen terug naar de toegangstunnel. Ik heb hem niet meer gezien tot op het moment dat hij een paar uur later het vliegtuig probeerde op te blazen..”

Om het 6 minuten durende filmpje van CNN News met dat gesprek te bekijken kun je ook hier klikken. Hoe kon het gebeuren dat die vent zonder paspoort die met contant geld zijn ticket betaalde en geen bagage bij zich had toestemming krijgen aan boord te gaan? Welke ‘baas’ had ermee ingestemd hem aan boord te laten en waarom horen we hierover helemaal niets meer? En wie was die goedgeklede Indiër? Was hij mogelijk de handlanger van de terrorist?

Hoe kon het gebeuren dat die vent zonder paspoort die met contant geld zijn ticket betaalde en geen bagage bij zich had toestemming krijgen aan boord te gaan?

Welke ‘baas’ had ermee ingestemd hem aan boord te laten en waarom horen we hierover helemaal niets meer?

En wie was die goedgeklede Indiër; was hij mogelijk de handlanger van de terrorist?

In een verslag gebaseerd op het interview met Haskell door ‘Michigan Live’, een belangrijke nieuwswebsite in Michigan is te lezen: “ongeveer een uur na de landing vertelde Haskell dat hij had gezien dat een andere man werd gearresteerd. Maar een woordvoerder van de FBI in Detroit verklaarde dat Abdulmutallab de enige was die men had gearresteerd.”

Waarom zou de FBI het relaas van Haskell tegenspreken?

Een passagier die Umar in bedwang had gehouden, Jasper Schuringa, blijkt interessant genoeg een Nederlandse videoproducent te zijn. Dat is nogal ironisch vanuit het oogpunt van alle vreemde dingen. Volgens een artikel van CNN News verklaarde Schuringa dat Abdulmutallab hem verdwaasd over was gekomen. “Hij staarde in het niets.” Schuringa zei dat het voorval paniek had veroorzaakt in het liegtuig. Iedereen schreeuwde, maar de verdachte zei helemaal niets. Schuringa vertelde dat de man ook niet had geprobeerd los te komen toen ze hem in bedwang hielden.

Waarom zou deze vermoedelijke terrorist ‘zomaar in het niets staren’? Kan hij misschien onder hypnose hebben verkeerd? Kan het zijn dat hij mogelijk geprogrammeerd was om dit ongeluk te veroorzaken? Als je dit idee vergezocht vind, lees dan eens de onthullende openbaar gemaakte documenten van de CIA er dan eens op na waarin dergelijke operaties uitvoerig worden omschreven: deze link.

Onthoud dat er heel machtige mensen op de wereld rondlopen die willen dat je voortdurend in angst verkeert. Want als jij in angst leeft ben je eerder geneigd je over te geven aan de macht van de regering en meer belasting te betalen voor steun aan de agenda’s van het leger en de veiligheidsdiensten.

Er zijn honderden inmiddels vrijgegeven documenten van de regering waaruit blijkt dat bepaalde elementen uit de CIA personen onder hypnose hebben gebracht om bomaanslagen te plegen, anderen te vermoorden en zelfs seksuele diensten te verlenen zonder dat zij zich bewust waren van hun daden. Als je bereid bent dieper in deze beerput te duiken, lees dan een de documenten op deze website deze link om erachter te komen hoe ze zelfs kunt opdragen alles wat er gezegd is, te bevestigen.

~~~~~~~~~~~~~~

Hieronder staan verschillende ideeën om jezelf meer op te hoogte te stellen over deze zaken. We nodigen je ook uit een reactie achter te laten om ons te laten weten hoe je hierover denkt. Zou deze man mogelijk een zogenaamde ‘Manchurian Candidate’ kunnen zijn geweest?

Wat kun je doen?

 • Lees indrukwekkende  en betrouwbare artikelen over mindcontrol en links over terrorisme via  deze link
 • Breng nieuwsmedia en politieke vertegenwoordigers op de hoogte over deze vitale informatie. Dring aan op diepgaand onderzoek naar de gang van zaken in dit geval. Stel scherpe vragen.
 • Lees over de intrigerende geschiedenis en ontwikkelingen van de controversiële mindcontrol-programma’s van de CIA in deze twee pagina’s tellende, uitstekende, samenvatting two-page summary. Er staan voetnoten en links op waarop het een en ander kan worden geverifieerd.
 • Lees heldere samenvattingen van onthullende mediaberichten over die CIA-programma’s , die je HIER kunt vinden.
 • Bezoek onze informatieve website over Mind Control Information this link.
 • Onderzoek eens allerlei inspirerende ideeën over de manieren waarop wij aan een betere toekomst kunnen werken this short essay.
 • Verspreid dit nieuws onder familie, vrienden en kennissen; dat kan eenvoudig door de ‘e-mailknop’ te gebruiken bovenaan dit artikel . Gezamenlijk kunnen wij wel degelijk het verschil maken!.

22 gedachten over “Vraagtekens bij de ‘bomvlucht’ van Northwest..

 1. Ik heb ergens gereageerd, was het niet knuppel in het hoenderhok? Er was ook een andere nederlander aan boord die geinterviewd is door de NBC en die had het ook over de arrestatie van een man die uit Indië afkomstig leek te zijn maar de journaliste sprak daar direct overheen en gaf aan dat er maar één verdachte was, waarop hij “hm” zei. Het was allemaal te zien en te horen bij de NOS teletekst(zo ook het verhaal van Haskell bij Alex Jones)Ik telde de info bij elkaar op en kwam tot de ontdekking dat wij belazerd zijn. Jammer dat de NOS dat dan verder niet ter sprake brengt maar ons slechts op een spoor zet (bewust?) De link moet overigens nog wel te vinden zijn. (zoeken we op:-))

 2. het gebeurt nu eenmaal en steeds meer mensen laten zich niet meer bedotten.
  maar laten we er alsjeblieft niet te veel aandacht aan besteden.
  hoe meer aandacht hoe groter het wordt.
  aangeven dat ze er niet meer mee wegkomen moet genoeg zijn en blijven opletten natuurlijk. niet alles is wat het lijkt maar ook niet alles is perse niet in orde.
  laten we elkaar vooral niet bang maken
  hou het hoofd koel en het hart warm, alles komt goed, geduld
  en ,, ik weet niet meer dan jullie maar mijn intuitie zegt me gewoon geduld te hebben.

  selene.

 3. Wat ik er goed uit begrijp is dat er iemand is geweest in het vliegtuig die uit pure enthausiastme dat ‘Hij zelf’ de eerste keer ging vliegen de gehele situatie gefilmd heeft van af het begin tot het eind.
  Is dit een hoax of is er inderdaad dit filmpje ergens op internet te bewonderen ? dat zou gelijk een boel details verhelderen.
  Anders blijven we natuurlijk teren op pure speculatie.

 4. @ Selene,

  @Selene
  Ik ben het met je eens.
  Ik denk alleen dat degenen die wakker zijn geworden
  niet zo snel bang meer zijn. Het gaat om diegenen die nog vertrouwen op de reguliere media.
  Als je doorziet hoe het een en ander werkt ben je toch niet bang meer, dan zie je het spelletje.
  Ik vind dat we er wel aandacht aan moeten besteden door er over te praten wanneer nodig en misschien wel actie te ondernemen.Hoe weet ik niet, maar het vlammetje moet blijven branden.Zo voelt het voor mij.

 5. @riet

  ik begrijp je standpunt maar het schijnt ook zo dat we de dingen tot een grote werkelijkheid maken als we er teveel aan denken.
  natuurlijk moeten we de vinger aan de pols houden en elkaar op de hoogte houden van zaken die niet lijken te zijn wat ze voorgeven.
  ik blijf er bij dat we dat toch tot op zekere hoogte moeten beperken en juist een tegenovergestelde gedachte moeten zoeken die deze gebeurtenissen als het ware neutraliseert.
  positieve verwachtingen geven meer kans op positieve gebeurtenissen.
  kijk maar hoeveel tegenslag een zwartkijker in zijn leven heeft. het is net de interpretatie van een gebeurtenis. het bovenstaande verhaal is in eerste instantie bedreigend. jazeker. maar in 2e instantie denk ik bij mezelf: zie je wel, we zijn op de goede weg.
  steeds meer mensen kijken verder dan de eerste berichten en beelden en willen weten.
  willen weten wat de waarheid is en wie ze nog kunnen vertrouwen wat de media betreft.
  zo wordt de waarheid sterker dan de leugen.

  groetjes Selene

 6. @Selena, de waarheid is dat er een grote groep van mensen bestaan die vanuit hun eigen (mijnsinziens zieke overtuigingen) menen de wereld te kunnen veranderen door andersdenkenden met geweld de mond te snoeren. Hier spreken we toch over?

  Als ik nu zou verkondigen dat George W Bush Jr. achter deze mislukte aanslag zou zitten, zouden de meeste mensen mij voor gek verklaren. Toch blijven er genoeg mensen over die tegen wil en dank dergelijke complotten blijven aanvoeren. Ik noem het vluchtgedrag voor een werkelijkheid die mijnsinziens net zo ernstig is.

 7. @M&I: gisteren was er ook een verbazingwekkend artikel in de Telegraaf maar helaas was hij ’s middags weer verdwenen. Ik ga hem hier ook nog even linken:-) Ik heb hem elders gelinkt op deze site:-)

 8. @franciscus, mooie gedachte wanneer de werkelijkheid niet zo ernstig is als hij lijkt. Volgens mij is het echter anders:-) je vindt het vast niet erg dat ik een andere mening ben toegedaan. Waarschijnlijk is het al jaren ernstig maar vele ogen gaan nu open, zo ook de mijne en ik moet zeggen dat het shokking is. Aan de andere kant is het grote voordeel hiervan dat je voorbereid bent, je niet zomaar meer in de mailng genomen kunt worden omdat je op zoek gaat naar het ware verhaal achter de facade en zo krijgen mensen die slecht willen, steeds minder een kans. Ik stel voor dat we gaan protesteren tegen het huidige beleid door allemaal een blanco stem uit te gaan brengen:-) bij de volgende verkiezingen. Geen geweld, geen rellen maar stil protest…

 9. @ Selene

  Maar ik bedoel niet dat we zwart moeten kijken. We kunnen toch neutraal blijven kijken. We kunnen als het moet zelfs licht sturen in de duisternis.
  Ik voel geen enkele angst en ben positief wat betreft de uitkomst van dit alles. Weet je daar waar je aandacht aan geschenkt wordt groter. Weer zoiets wat ik overal vandaan hoor. Is dat zo, er is veel negatiefs in de mens dat nooit naar boven heeft mogen komen. Als we daar met aandacht en liefde naar kijken dan lost dit op. Het wordt niet groter, het lost op. Dit is mijn ervaring met mezelf en anderen.
  Het mag er allemaal zijn omdat het er is.
  Juist aandacht schenken aan dat wat verborgen ligt. Het licht erop laten schijnen en het wordt gezien. En dat is wat het uiteindelijk wil. Gezien worden ook al lijkt het niet zo.

 10. Zelfs de amerikanen krijgen via de CNN meer informatie dan wij in Nederigland.
  Ik vind dat de NOS zich schuldig maakt aan een gruwelijke vorm van stemmingmakerij en bedrijft staatspropaganda.
  Ik heb in het verleden de NOS veel vaker betrapt op het verdraaien van feiten en bewuste beïnvloeding van de publieke opinie.
  Voor mij is het in ieder geval duidelijk dat deze “aanval” op dezelfde hoop gegooid kan worden als 9-11.
  Ik zal mij bij de eerst beste vlucht via Schiphol verzetten tegen de kontenkijker die nu schijnt geïnstalleerd te zijn.

 11. Dit bericht zakt weg zoals gebruikelijk. Toch is het de moeite waard nog eens te kijken naar deze zaak.

  De FBI geeft inmiddels toe dat ze ook op zoek zijn naar iemand die de bomber begeleidde, zoals Kurt Haskell van het begin af aan heeft gezegd.

  De Isralisische beveiliging ziet niemand op de video’s, maar geeft ze ook niet vrij.

  Wat ik er aardig aan vind is dat dit soort nieuws nu ook in de MSM verschijnt, het is namelijk lastig te rijmen met de core business van kranten om nieuws blijvend te ontkennen:

  Citaat ABC news: “Federal agents also tell ABCNews.com they are attempting to identify a man who passengers said helped Abdulmutallab change planes for Detroit when he landed in Amsterdam from Lagos, Nigeria.

  Authorities had initially discounted the passenger accounts, but the agents say there is a growing belief the man have played a role to make sure Abdulmutallab “did not get cold feet.” ”

  http://abcnews.go.com/Blotter/female-suicide-bombers-heading-yemen/story?id=9636341&page=2

  Lees ook eens door over de beveiliging van Schiphol:
  http://www.sott.net/articles/show/202285-Underwear-Bomber-Redux-FBI-Admits-Smartly-Dressed-Man-But-Who-Was-He-

  En dan beginnen ze meer dan een week terug weer over wat Osama bin Laden er allemaal van vind:
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buitenland/256499/Bin-Laden-claimt-mislukte-aanslag-SchipholDetroit.htm?forum=200025&pagenr=7&showall=true

  Osama is gestorven op 13 december 2001:
  http://www.deepjournal.com/p/43/a/en/2443.html

 12. Helemaal opmerkelijk is dat de Amerikaanse autoriteiten op 27 januari jongsleden toegeven dat Faroukje expres zijn visum mocht houden en door kan naar Amerika. Zeg maar: deze false flag is nu officieel toegegeven.

  Het kan dus zo de gewone kranten in, maar dat gebeurt niet, behalve als je erover door zeurt March Chavannes van NRC heeft het nu in zijn column gezet.

  Straks op 13 april is het weer hot nieuws, dan doet de rechter uitspraak.

  Ondertussen kunnen we de media aansporen de vraag aan minister van justitie te beantwoorden, zijn de Amerikanen/Israleliers de baas op schiphol? Gaan die scanners nu gewoon weer weg?
  Gaat u nu eens luisteren naar Kurt Haskell?
  Waarom horen we Jasper niet meer, sinds zijn gesprek met de FBI?

  de overheid vs geeft toe:
  http://detnews.com/article/20100127/NATION/1270405/Terror-suspect-kept-visa-to-avoid-tipping-off-larger-investigation

  Marc Chavannes ook
  http://weblogs.nrc.nl/opklaringen/2010/02/12/kerstterrorist-expres-doorgelaten/

  er zit meer achter
  zie ook: http://www.washingtonsblog.com/2010/02/us-counterterrorism-officials-insisted.html

 13. Zoals gepost op: http://weblogs.nrc.nl/opklaringen/2010/02/12/kerstterrorist-expres-doorgelaten/comment-page-1/#comment-9386:

  26 januari 2011, het verhaal gaat verder. De Haskells doen ook ook ‘in court’ hun mond open. Trial date is 4 oktober 2011.
  Marc, hou je het in de gaten?

  “However, it was actually more interesting to hear from a couple of the passengers that showed up at court. They had an interesting theory about what really happened.

  “The U.S. government escorted them through security without a passport and, we believe, gave him an intentionally defective bomb,” said Kurt Haskell.

  It’s a startling allegation from two local attorneys that were on-board the 2009 Christmas Day flight to Detroit when Abdulmutallab allegedly tried to blow up a bomb hidden in his underwear.

  Kurt and Lori Haskell think the U.S. government was behind the whole thing.”

  http://www.myfoxdetroit.com/dpp/news/local/attempted-plane-attack-trial-date-set-for-umar-farouk-abdulmutallab-20110125-wpms

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.