Advertentie

Georgia Guidestones explosief opgeblazen..!?


X
X

Georgia Guidestones explosief opgeblazen..!?

2022 © WantToKnow.nl/be

x

Het mysterieus granieten monument op het platteland van Georgia, wereldwijd bekend als de controversiële ‘Georgia Guidestones’, is verwoest nadat het in de vroege ochtenduren door een explosief in puin werd gelegd. Deze populaire ’toeristen-attractie’ wordt door de plaatselijke bevolking liefkozend vaak ‘America’s Stonehenge’ genoemd, maar is de laatste jaren werd deze plek het doelwit van extreem-rechtse groepen. Op dit moment is nog volstrekt onduidelijk waardoor de massale explosie is veroorzaakt, die het monument vernietigde. Meerdere rechtshandhavingsinstanties onderzoeken de explosie, die werd vastgelegd op CCTV-camera’s in de buurt. Kijk naar deze beelden, die een goed overzicht geven op de ravage.

Je kent de ‘Georgia Guidestones’..?
De Georgia Guidestones zijn platen van grijze steen die sinds 1980 in een veld in Elberton in het oosten van Georgia staan. Het -op z’n zachts gezegd- ‘ongebruikelijke’ bouwwerk is 5,8 meter hoog en bestaat uit vier grote granieten deuren, die tevens stenen tabletten vormen, die rond een rechtopstaande zuil zijn gerangschikt, compleet met een grote rechthoekige deksteen bovenop, waar elke dag rond het middaguur een in het graniet gegraveerde datum werd verlicht door de zon.

Niemand weet precies wie er achter de Guidestones zit, maar een artikel in het Amerikaanse ‘Wired Magazine’ in 2009, meldde dat het monument was besteld door een man die het pseudoniem Robert C. Christian gebruikte, namens ‘een kleine groep plaatselijke Amerikanen’, die het monument al tientallen jaren aan het plannen waren. De platen zelf werden gegraveerd met een 10-delige boodschap in een dozijn verschillende talen, waaronder Sanskriet, Engels, Russisch, Hebreeuws en Spaans. De boodschap luidt ruwweg:

“Handhaaf de mensheid onder 500.000.000 in eeuwigdurend evenwicht met de natuur; Leid voortplanting verstandig, verbeter fitheid en diversiteit; Verenig de mensheid met een levende nieuwe taal; Heers over passie, geloof, traditie en alle dingen met gematigde rede; bescherm mensen en naties met eerlijke wetten en rechtvaardige rechtbanken.

Laat alle naties intern regeren en externe geschillen oplossen in een wereldgerechtshof; Vermijd onbeduidende wetten en nutteloze ambtenaren; Breng persoonlijke rechten in evenwicht met sociale plichten; Prijs waarheid, schoonheid, liefde . … zoek harmonie met het oneindige; Wees geen kanker op aarde – laat ruimte voor de natuur – laat ruimte voor de natuur.”

Wat gebeurde er met de explosie?
Volgens bewakingsbeelden vond er op woensdag 6 juli kort na 4 uur plaatselijke tijd een scherpe explosie plaats bij de Guidestones. Op de beelden is te zien hoe de onderste helft van een van de granieten panelen versplintert, waardoor brokstukken meters ver over het veld vliegen. Korte tijd later was op een aparte bewakingscamera te zien hoe een zilverkleurige sedan de afgelegen locatie verliet terwijl het paneel volledig instortte, een stofwolk in zijn kielzog achterlatend.

x
Agenten van het bureau van de sheriff van Elbert County gingen ter plaatse en ontdekten dat een groot deel van het gebouw was vernield. Het Georgia Bureau of Investigations (GIB) zei dat er niemand op de plaats van de explosie was, en dat de eerste onderzoeken erop wijzen dat het explosief door onbekenden tot ontploffing werd gebracht.

Waarom was de plaats het doelwit?
De Georgia Guidestones zijn vaak het onderwerp geweest van theorieën over de bouwers, vanwege het mysterie over hoé het bouwwerk tot stand is gekomen en hoe sommige boodschappen zijn geïnterpreteerd. De site is in het verleden al eens vernield, onder meer met de zin ‘nieuwe wereldorde’, gebaseerd op de idee dat er een totalitaire wereldregering aankomt. Sinds een tijdje hebben de plaatselijke autoriteiten videocamera’s op de site geïnstalleerd, die bovenstaande beelden hebben opgeleverd.

Het bouwwerk had de afgelopen maanden ook meer aandacht getrokken, nadat het het doelwit was geworden van de Republikeinse kandidaat voor het gouverneurschap van Georgia, Kandiss Taylor, die had toegezegd de bouwwerken te vernietigen als onderdeel van haar met samenzweringen beladen verkiezingscampagne. Mevrouw Taylor, die in mei slechts 3,4% van de stemmen kreeg, zei dat de vernietiging van de ‘satanische’ Guidestones een bewijs was van Gods ingrijpen. Ze schreef op Twitter:

“Hij kan alles doen wat Hij wil. Dat omvat ook het neerhalen van satanische Guidestones,”

Mevrouw Taylor bracht later een video uit waarin ze benadrukte dat ze nooit vandalisme zou steunen, en dat ‘iedereen die op privé- of openbaar terrein komt om iets illegaals te vernielen, moet worden gearresteerd’.

De politie heeft nog geen verdachten geïdentificeerd en heeft ook nog geen commentaar gegeven op de vraag of complottheorie aanhangers een rol hebben gespeeld bij de vernieling van het monument. Wat er nu met het monument gaat gebeuren is natuurlijk nog onduidelijk; hoewel de meeste pilaren onaangetast zijn gebleven door de explosie, is de populaire toeristische attractie niet meer.

Kort na de explosie werd door de ‘Elberton Granite Association’, die de stenen onderhoudt, een schatting gemaakt, dat de reparatie vele honderdduizenden dollars zou gaan kosten. Maar de autoriteiten beschouwen de site vooralsnog als een veiligheidsrisico en haalden de resterende granieten platen neer, kort nadat ze hun onderzoek ter plaatse hadden afgerond.

Achtergrondinfo over deze Georgia Guidestones

* * *

8 gedachten over “Georgia Guidestones explosief opgeblazen..!?

  1. Hallo Arend,

   ‘Verliezen’ wat betekent dat? Als je een spel schaak speelt, dan verlies je als je geen kant meer uit kunt. Daaraan gaan vele zetten vooraf.

   Ik zie maar één groep die aan het verliezen is en dat zijn de mensen zonder alternatief. Mensen die volledig afhankelijk zijn en geen kant uit kunnen

   Ik ga ervan uit dat de elite uit meerdere groepen bestaat, die het niet met elkaar eens zijn. De guidestones beschrijven een positieve toekomst, als je er tenminste in slaagt om de bevolking geleidelijk en zonder geweld te laten afnemen.

   Deze agenda is nu symbolisch opgeblazen

   Wat overblijft is de transhumane agenda. Dit gaat heel geleidelijk en men gaat de ‘massa’ gebruiken en helemaal niet uitmoorden. Het zal wel een afvalrace worden, want veel mensen zullen hun upgrade niet overleven. De slagingskans is 1 op 10 of minder. De 500.000 gaan we dus wel halen

   Vervolgens zal deze massa zich tegen de minderheid keren. Ik heb maar één advies : Maak dat je wegkomt uit Tristate city

  2. ik bedoelde te schrijven 500.000.000. Deze mensen wonen in de steden. Ik ben benieuwd hoe het platteland ver buiten de steden er uit ziet over 20 jaar. Het zou een strategie kunnen zijn om de winkels altijd goed gevuld te houden in de steden en de bevoorrading op het platteland te stoppen. Verder geef je de stedeling het idee dat het helemaal mis gaat op het platteland. Je hoeft waarschijnlijk niet eens een hek om de steden te zetten.

  3. OiokosLIbre.

   Inmiddels ben ik al verschillende duidingen van deze gebeurtenis tegengekomen. Waaruit blijkt dat velen aan het koffiedik kijken zijn, of in een glazen bol. Ik weet niet wat het betekent en vind dat eigenlijk ook niet zo belangrijk. Hieronder een aantal van die duidingen:

   https://tapnewswire.com/2022/07/georgia-guidestones-what-really-happened-hugo-talks/

   https://www.xandernieuws.net/algemeen/georgia-guidestones-ritueel-opgeblazen-als-aankondiging-van-massale-depopulatie/

   https://niburu.co/het-complot/17570-heeft-einde-georgia-guidestones-gevolgen-voor-nederland

   In mijn vorige reactie deed ik ook zomaar een ongefundeerde gooi, die waarschijnlijk voortkwam uit mijn wishful thinking. Het is in ieder geval opnieuw iets waar men zich weer heerlijk mee kan verliezen in veruiterlijkende speculaties. Het in verbinding zijn met mijn innerlijke realiteit is echter voor mij op dit moment het belangrijkste.

 1. Illumicorp is een overkoepelende machtsstructuur die in de volgende in 2007 gemaakte video uitlegt wat haar werkzaamheid, machtsinvloed en plannen zijn. Nu 15 jaar later blijkt een groot deel daarvan al gerealiseerd te zijn. Zou dit ook een deel van de achtergrond kunnen zijn van het vernietigen van de Georgia Guidestones, vanuit de gedachte dat hun ‘openlijk’ geopenbaarde plannen min of meer zijn uitgevoerd? Waardoor die Guidestones hun werk gedaan hebben, dus niet meet nodig zijn en opgeruimd konden worden? Het is zomaar een gedachte.

  De video ku je zien via de volgende link:

  https://devrijeomroep.nl/uitgelekte-inside-trainingsvideo-cabal-deep-state-dvo-share/

  1. De arrogantie van hun veroverde ‘macht’ laat de machtshongerigen steeds openlijker naar buiten treden. Bij het zoeken op de term Illumicorp kwam ik hun officiële Nederlandstalige website tegen, waarvan de link heel veelzeggend is:

   https://illumicorp666.org/

   Op die site kun je het elitaire gedachtegoed vinden van waaruit zij menen de de Aarde en de mensheid menen te kunnen regeren.

 2. Het oprichten en nadien slopen van een dergelijke constructie met die symboliek en boodschap heeft m.i. steeds een betekenis. De juiste betekenis is mij momenteel nog niet duidelijk. Er zijn toch enkele mogelijke aanwijzingen :
  1. De oprichter (sic) R.C. Christian :
  Gaat het hier om de Engelstalige afkorting van Christian Rosenkreuz,
  In het Engels Rose Cross Christian. Over deze figuur, de volgende bron :
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Christian_Rosenkreuz
  De Engelstalige bron bevat meer info :
  https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_Rosenkreuz
  Over de orde zelf :
  https://www.britannica.com/topic/social-change
  https://en.wikipedia.org/wiki/Ancient_Mystical_Order_Rosae_Crucis
  In de vrijmetselarij is de Prins van het Rozenkruis de 18 de graad. De enige en belangrijkste feestdag in de Vrijmetselarij is deze ter ere van de Prins van het Rozenkruis, en vindt plaats op “witte donderdag” voor Pasen.
  2. De boodschap : deze doet denken aan de Noahide wetten :
  https://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/62221/jewish/The-7-Noahide-Laws-Universal-Morality.htm
  Het zal dus afwachten zijn, op meer concrete info.

 3. Vanuit de veiligheidswaanzin in de VS luikt het me logisch dat de restanten zijn neergehaald. Bovendien is de explosie ook een teken van de kwetsbaarheid van het ding. Maar één ding staat vast, de arrogantie om te willen vaststellen dat de wereldbevolking gereduceerd zou moeten worden, is enorm. De grote vraag is gelijk WIE bepaald wie dan weg moet en wie mogen dan WEL overblijven? Ik schat de handlangers van zo’n minkukel als k. schwab. Het gaat helemaal voorbij aan wat de Schepper van het hele verhaal wenst en speelt voor de zoveelste keer voor god. Die tempel gaat eraan en da’s maar goed ook en dan wéér die speculatieve bangmakerij. Wees blij dat er lieden zijn die stellen;”ho, tot hier en niet verder” Ik ken in de buurt geen baphometbeeld anders ging dat er ook aan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.