Advertentie

Glaxo treft schikking voor boete van US$ 3 miljard..


Een miljardenboete in het kader van een schikking die GSK trof met de Amerikaanse autoriteiten. Overigens is GSK één van de hoofdsponsors van de Wereld Gezondheids Organisatie, de WHO….!

x

– Grootste fraudezaak in de geschiedenis van de VS –

x

GlaxoSmithKline gaat een boete van US$3 miljard betalen na fraude-schuldbekentenis..!

2012 WantToKnow.nl/.be

x

Veel te weinig mensen zien de per definitie tegengestelde belangen van pharma en gezondheid. Uw goede gezondheid gaat ten koste van hun winst en macht. Uw ziekte vult hun portemonnee. Een monsterlijke industrie werd geboren! De bewijzen blijven maar komen!!

GSK is een in Engeland gevestigde BigPharma-reus, een ondoorgrondelijk bedrijf dat op veel gebieden in de farmaceutische wereld, marktleider is. De boete die nu overeengekomen is met Amerikaanse juridische autoriteiten, krijgt GSK opgelegd voor het betalen van artsen, die potentieel gevaarlijke medicijnen voor dienden te schrijven aan hun patiënten.. Ouderen maar ook aan kinderen.. GSK betaalde contant geld aan artsen, evenals bijvoorbeeld tickets voor popconcerten (Madonna), maar ook fazanten-jachtpartijen waren ‘instrumenten’ die GSK inzette, om artsen voor zich te winnen. Juridische autoriteiten bestempelden GSK als: ‘oplichters die dachten een snelle winst te maken, ten koste van de publieke zaak, de belastingbetalers en miljoenen Amerikanen’..

Deze enorme schikking, waarvan men aannneemt dat het de grootste in de farmaceutische geschiedenis is, heeft betrekking op sommige van de best-verkopende medicijnen van GSK tussen 1997 en 2004. GSK kocht doktoren om, om het medicijn ‘Paxil’ voor te schrijven, zelfs voor die personen onder 18 jaar, waarvoor GSK geen goedkeuring had gekregen.  Dit controversiële anti-depressivum was al langer door experts gelinked aan een hoger risico op zelfmoord in de VS en hier in Europa, waar het op de markt kwam als ‘Seroxat’..
Maar ook werden GSK soortgelijke zaken ten laste gelegd, in relatie tot hun medicijn ‘Wellbutrin’, een ander anti-depressivum en ‘Avandia’, een diabetes-medicijn. De marketingmensen van GSK hadden het middel ‘Wellbutrin’ als afslankmiddel ‘in de verkoop gedaan’, terwijl het was gecertificeerd als middel tegen depressies.

Het is nu zeer waarschijnlijk dat zowel in de VS als in Europa ook burgerclaims zullen gaan komen tegen GSK, omdat het bedrijf dus impliciet toegeeft dat de genoemde medicijnen (mede-)veroorzakers zijn van de ‘bijwerkingen’ van de genoemde medicijnen. Zoals de moeder van een 18-jarige zoon, die zelfmoord pleegde, terwijl hij ‘Seroxat’ diende te nemen als medicijn tegen depressieve buiten. Deze vrouw Jean Bambrough, wiens zoon Jamie Hoole de tabletten al 2 maanden had genomen, vóór zijn zelfmoord, zei: “Ik geloof dat hij er nog steeds was geweest als hij deze medicijnen niet had voorgeschreven gekregen..”

GSK is gevestigd in Londen en is het op 5 na, grootste bedrijf in Engeland met een geschatte waarde van US$ 113 miljard. In haar productenstal komen ook namen voor als ‘Lucozade’, ‘Aquafresh’, ‘Ribena’ en ‘Horlicks’. Het bedrijf is een favoriete investering voor pensioenfondsbeleggers en is daardoor een van de grootste beursomzetmakers. Maar de vraag is of dat zo zal blijven, omdat deze enorme schikking nu mogelijk de start is van nog meer schade en schande voor het bedrijf. GSK kwam een schikkingsbetaling overeen van rond de US$ 1 miljard, aan de Amerikaanse overheid en de andere US$ 2 miljard zou dan gebruikt moeten worden, om particuliere rechtszaken te schikken via federale autoriteiten. De Amerikaanse Generaal-officier van Justitie James Cole sprak in een persconferentie in Washington de deze schikking ‘ongehoord’ was.. Onderdeel van de deal is ook dat GSK toestaat dat de overheidsambtenaren toezicht mogen houden op de artsenbezoekers van GSK, om hen te controleren op mogelijk nóg meer omkooppraktijken..

GSK heeft naast al deze zaken nóg meer toegegeven, namelijk dat het medische tijdschriften valse artikelen aanbood rondom hun medicijn ‘Paxil’. Hierbij werden, zoals veel vaker overigens ‘gebruikelijk’ is in deze medische publiciteitswereld, onderzoeksresultaten die negatief waren over dit medicijn, achtergehouden.. Deze onderzoeksresultaten toonden keihard aan dat ‘Paxil’ NIET effectief was in het behandelen van depressies bij jonge mensen..

Sir Andrew Witty, CEO van GSK

Sir Andrew Witty is de CEO van dit bedrijf en hij kreeg vorig jaar het sommetje van US$10,7 miljoen dollar uitgekeerd aan salarissen en bonussen. Hij verontschuldigde zich tijdens deze persconferentie en verklaarde dat de schuldige medewerkers van GSK waren ontslagen.. Een bizarre uitspraak eigenlijk, wanneer je bedenkt dat deze mensen natuurlijk niet zonder goedkeuring van ‘bovenaf’ zullen hebben gewerkt.

Witty sprak verder: “Hoewel deze overtredingen in een andere tijdsperiode voor het bedrijf hebben plaatsgevonden, mogen en zullen ze niet worden genegeerd. Namens GSK wens ik mijn verontschuldigingen aan te bieden en te benadrukken dat we hebben geleerd van de fouten die we gemaakt hebben. We zijn diep gemotiveerd om alles te doen om aan de verwachtingen van hen die we dienen te voldoen en deze te overtreffen. In de VS hebben we op alle niveaus van het bedrijf actie ondernomen, waarbij we fundamenteel onze procedures hebben veranderd, in relatie tot marketing, sales en ethisch zaken doen.” 

Carmen Ortiz is Officier van Justitie in de staat Massachusetts en hij deed deze uitspraak: “GSK’s verkoopteam kocht artsen om, om hen GSK-medicijnen te laten voorschrijven, waarbij elk denkbare vorm van luxe-entertainment werd aangeboden, van vakanties op Hawaiï tot het uitbetalen van miljoenen dollars aan artsen die spreekbeurten wilden geven. Maar ook Europese fazantjachtpartijen waren geen uitzonderingen, noch het ruimschoots uitdelen van kaartjes voor Madonna-concerten.”

GSK sponsorde diners, lunchlezingen en lezingen in gezondheidscentra om het gebruik van ‘Paxil’ voor toepassingen onder kinderen en adolescenten te promoten.. En in het geval van het medicijn ‘Avandia’, werden hierbij rustig de bijwerkingen NIET vermeld in de presentaties.. GSK bleek ook betrokken te zijn, tussen 1994 en 2003 bij het maken van prijsafspraken in deze medicijn-industrie. In Engeland is grote onrust ontstaan over dit vonnis; in tegenstelling met de VS is het in Engeland niet toegestaan om artsen te bewegen om bepaalde medicijnen te pushen.

Een zegsman van het Engelse overheidscontrole-orgaan, de  ‘Medicines and Healthcare products Regulatory Agency’, verklaarde dat deze organisatie diep in deze zaak zou duiken om te bezien of deze praktijken zich ook in de UK hebben afgespeeld..  ‘Het promoten van medicijnen voor andere doeleinden dan er goedkeuring voor is, is streng verboden. Wij hebben in 2003 een duidelijk en dwingend advies afgegeven dat ‘Seroxat’ NIET gebruikt mocht worden voor voorschrijving aan kinderen. Ook is ‘Avandia’ in dat kader verwijderd van de lijst van goedgekeurde medicijnen in het UK, vanaf September 2010 als onderdeel van een EU-brede actie.

We hebben stevige controles op stapel staan in het kader van controles van advertenties en promoties van medicijnen en we zullen niet treuzelen in het onderzoeken van, noch het nemen van maatregelen, potentiële overtredingen van de medicijnenwetgeving.  Wij zullen deze GSK-zaak met hoge prioriteit in dit kader onderzoeken.”

We gaan terug tot 2009 voor de voorlaatste grootste boete in de farmaceutische wereld; pillendraaier Pfizer werd toen veroordeeld voor een recordbedrag van US$ 2,2 miljard voor het illegaal promoten van 4 verschillende medicijnen uit hun stal. En in 2010 was het de beurt aan Glaxo, om een recordbedrag aan één privé-persoon te betalen. Een bedrag van US$ 96 miljoen werd toen uitgekeerd aan een klokkenluider die besmettingsgevallen in een medicijnenfabriek van Glaxo in Puerto Rico had gemeld, en tevens de pogingen van het management van deze farmaceutische industrie, om dit verhaal onder het tapijt te vegen..

* * *

 

 

38 gedachten over “Glaxo treft schikking voor boete van US$ 3 miljard..

 1. In de gezondheidszorg gaat het allang niet meer om onze gezondheid. veranderingen die de geondheidszorg ten goede komen, zullen nooit van bovenaf komen. Pas als patiënten zelf gaan nadenken en zich niet langer meer willen laten behandelen met symptoombestrijding zal er iets veranderen, eerder niet.
  Er is heel veel nodeloos lijden en eindeloos aanmodderen met al die farmaceutische zooi maar zolang niemand bereid is om na te denken zal er niets veranderen en blijven we slachtoffer van al die zakkenvullers.
  Terwijl een fantastische geneeswijze zoals de homeopathie zonder slag of stoot gewoon om zeep laten helpen.
  Misschien verdienen we wel niet beter.

 2. laten we de staat vragen of ze alleen zaken doen met onberispelijke bedrijven als het gaat om volksgezondheid, voordat we straks weer in de herfst zitten met (vogel)griepvaccin discussies.

  Dat zijn dus bedrijven zonder een strafblad of dubieuze schikkingen, die trots zijn op hun aansprakelijkheid omdat ze geloven in hun product en zich baseren op bewezen veiligheid van hun medicijnen en zich door onafhankelijke instaties laten controleren (Lareb?) en zorgvuldig testen als het gaat om stoffen die gewoonlijk niet in onze leefomgeving voorkomen.

 3. Er staat een interessant artikel hierover op http://www.sciencebasedmedicine.org/index.php/gsk-pays-3-billion-fine/#more-21681. In het bijzonder, wil ik twee zinnetjes eruit vertalen die jr tot nadenken kunnen aanzetten, beiden bijna aan het einde van het artikel:

  “dit is een duidelijk bewijs tegen de ‘big pharma’ complot-theorie, waar de overheid en de industrie zogezegd hand-in-hand gaan.” De (Amerikaanse) overheid geeft hier dus duidelijk aan dat ze deze praktijken van GSK onaanvaardbaar vindt. En ze opent zo ook de deur naar nog meer schadeloosstellingen die GSK misschien zal moeten betalen. Zoiets doe je niet als je ‘goede vriendjes’ zou zijn.

  “Het is hypocriet om tegelijk te roepen voor meer controle voor de farmaceutisches industrie, en minder controle voor de supplementen en alternative geneeskunde, maar dat wordt wel degelijk gedaan. […] Dus, geen dubbele standaarden, geen valse dichotomie.” Met andere woorden, als je meer controle wenst voor de big-pharma, dan moet je ook aanvaarden dat minister Schippers de homeopathie beter controleert (www.wanttoknow.nl/gezondheid/edith-schippers-homeopathie-bewijs-heilzame-werking).

  1. Om een hoekje lullen Koen. Ga eens in op de kern.. Dat vele honderdduizenden mensen medicijnen voorgeschreven krijgen die ze niet eens mochten krijgen..
   Over dubbele standaarden gesproken Koen; je hebt er zojuist voor jezelf ook weer een gecreëerd.. Je ‘afkomst’ is duidelijk..

  2. @ Koen

   Zoals je het zelf al aandraagt in het artikel: “Unsupported claims. Instead they are shielded by industry friendly and anti-consumer laws crafted by the industry itself.” Wie claimt mij dan dat IK moet aannemen dat Big Pharma zijn werkzaamheden goed doet naar mij toe… Wie Koen?! AUB even wat duidelijker wezen… Tevens het zelfde verhaal wie mij met mijn neus op de feiten wil drukken, staat ik daar zelf niet geheel los van?! Het lijkt er dus op als of ik ‘verplicht’ wordt om uit de Supermarkt kant en klaar geproduceerd voedsel moet meenemen dan ik het nog zelf mag bereiden thuis in mijn eigen keuken. Daar staat toch ook nog geen ‘CLAIM’ op!?

  3. @Guido, ik heb het in het verleden al vaker geschreven (laat het nu eens doordringen!): ik ben het helemaal niet eens met de marketing strategiën van big pharma. Medicamenten worden voor specifieke toepassingen goedgekeurd. Ik vind het onaanvaardbaar dat mensen medicijnen voorgeschreven krijgen die opgedrongen worden door vertegenwoordigers van die bedrijven, maar waarvoor geen goedkeuring is gegeven. En de Amerikaanse overheid vindt dat ook onaanvaardbaar, en gaat daar geregeld tegenin. En zo’n hoge boete maakt dus wel duidelijk dat de overheid geen goede vriendjes zijn met die big pharma.

  4. @Paul, voor wat betreft je vraag “Wie claimt mij dan dat IK moet aannemen dat Big Pharma zijn werkzaamheden goed doet naar mij toe”, stel ik voor dat je eens nagaat wat de verplichtingen zijn waaraan zij moeten voldoen (www.fda.gov; http://www.ema.europa.eu; clinicaltrials.gov,…) . Toegegeven, ze proberen daar wel eens de kantjes van af te lopen, maar dan lopen ze kans om schadeclaims van 3 milliard dollars en meer…
   En lees dat artikel nog eens goed. Die “unsupported claims. Instead they are shielded by industry friendly and anti-consumer laws crafted by the industry itself.” verwijst in die tekst dus wel naar de alternatieve geneeskunde, die beschermt wordt door die speciale wetten: zij hoeven niet te voldoen aan de uitgebreide wetgeving opgelegd voor echte medicamenten. Iets dat minister Schippers (en de Europese Unie!) wil rechtzetten: VSM, Vogel enz beweren momenteel dat hun homeopatische spullen genezen, maar kunnen die beweringen niet onderbouwen (=unsupported claims).
   Ik vind het onaanvaardbaar dat Big-Pharma marketing voert voor gebruik van hun medicamenten voor behandelingen die niet goedgekeurd zijn, en het is evengoed onaanvaardbaar dat homeopatische medicamenten verkocht worden voor behandelingen waarvoor niet bewezen is dat ze werken.

  5. @ Koen

   Dat is het verschil in Westers en Oosters denken en handelen. Als je op zoek gaat naar Big Pharma in welke landen kom je hun wel tegen en in welke landen niet. Zeg maar een stukje Dualiteit ten top! In het ene land is de reguliere geneeskunst de baas en in het andere land al eeuwen de alternatieve geneeskunde. Beide worden door eigenlijk beschermt door eigen instellingen. Zo is men ook ooit begonnen bij Big Pharma (Merck, Sharp & Dome Haarlem – Washington) om alles wat de ingrediënten voor de geneeskunde goed in kaart te kunnen brengen. Het Ceteri Paribus was de aanloop naar een goede verstandhouding van levering binnen de Westerse Wereld van consumptie. Daar werdt dus patent en octrooi op afgezet zeker voor de aankomende markt voor de eerste spreadsheet calculaties (Aplle ][ & IBM)die de Big Pharma Wereld Financiëel erg groot maakte. Andere bedrijfen liepen toen heel ver achterop met hun hele boekhouding omdat begin jaren 70 er nog geen optie was voor totale jaar markt omzet berekeningen en toepassingen (men kon pas 1 maand gemiddeld vooruit kijken). Het hele geheim achter Big Pharma en de alternative sector is makkelijk te achter halen als je de historie goed kent en ook de stoffen die men toen reeds op de markt had bij de FDA in Amerika. Daarin tegen is in de Oosterse Wereld weer een grote verzameling van heilzame en werkende stoffen bekend (ook niet werkende) die eigenlijk door elkaar heen gehaald worden, bij geloof is daar weer een onderdeel van. Daarom is het niet verstandig om enkel voor één kant van het verhaal te geaan maar beide te combineren tot 1.
   Nogmaals Koen ik ben met de Big Pharma paplepel hier thuis opgevoed en weet heus wel hoe dat hele wereldje in elkaar steekt. Het was lobbyén tussen de kennis van Quantum Bio-Fysica, het produceren van een werkend patent onder wettelijke omstandigheden, het toepassen van Ceteri Paribus en dan pas de mensen die dokters heetten in de volksmond om te turnen met mooie kadootjes en smulreisjes en andere verheerlijk heden om hun produkten af te nemen en door te spelen naar de gewone mensen. Bij hun Lobby om produkten onderzoek is samen werking tussen Reguliere kennis en Alternatieve kennis ter hoogst in de verzamelbak van vele Nobel prijswinnende professoren en andere wetenschapperslui die deze Quantum BioFysica bak dus volproppen met gevonden en gedeelde kennis. Enkel een aan gestuurd nieuw pilletje werkend kost al gauw tussen de 500 miljoen euro om uit te zetten, daarom in fabricage van een toegevoegd placebo pilletje een overbrugging op de kosten te dekken. Want nog niet elke arts schrijft dat produkt dan ook uit en of voor. Daarom dat ik aan mijn oude resourcement kennis vasthoudt en niet aan de vernieuwde staatje van geschreven zaken die niet kloppen met de tijd van toen en nu, er is BIG Differnce going on!

  6. @ koen
   Wellicht ook interressant voor jou om even te lezen 7.1. Bovendien het gebruiken van de term “echte medicijnen”door jou wekt achterdocht bij mij over jouw intenties hier. Bewijs mij maar eens van een “echt medicijn”dat het werkelijk een ziekte geneest en niet alleen symptomen bestrijd.

  7. @ Koen

   Sorry maar vind nu dat je het een beetje laat afweten. Een beetje Wetenschapper doet een onderbouwende toevoeging maar jij laat het afweten met je termpje ‘No sequitur’, dat zegt mij al meer dan genoeg.

   DUS… voor iedereen die dit NU leest weet vanaf NU dat ‘KOEN NO SEQUITUR’ is… Dag Koen, had me toch iets wetenschappelijkers voor gesteld dan repeatments on comments and ‘gewezen’ Big Oil retonaties.

  8. @ Marcel

   Dit schijnt nou echt te zijn, alleen Koen kan dat nog niet weer leggen.
   Marketing & reclame maken is een vak apart of mensen zo nodig om de tuin heen te lijden, zit er wel in ‘WAT’ er in zou moeten zitten?! Als het erop staat en ook in de gebruiksaanwijzing zit het er dan toch nog wel in?! http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/3077-placebo-beter-dankzij-nepmedicijn.html

   In ieder geval vermoed ik dat onze Koen nog nooit bij een Big Pharam bedrijf op de pillen draaierij afdeling heeft gewerkt en ontdekt heeft dat 2/3 van de machines placebo’s produceren en 1/3 de werkzame stof produceren. Samen gepakt in een Blister verpakking!

   http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geneesmiddelen/nepmedicijnen

   Het ‘Echte Medicijn’ is dus over duidelijk dat het de Huisarts zelf het medicijn is die de nep pil voorschrijft!!!!!!
   http://nl.odemagazine.com/doc/0003/Een-behaaglijk-medicijn/

  9. Het blijkt voor sommigen toch moeilijk te zijn om te volgen wat ik beweer, dus samengevat:
   1/ Ik vind ook dat big pharma onaanvaardbare marketing praktijken heeft.
   2/ zo’n schikking van 3 milliard duidt aan dat big-pharma en de overheid geen twee handen op één buik zijn, die samen de bevolking willen uitpersen. Big pharma probeert dit wel (elk bedrijf probeert winst te maken…), maar de overheid controleert of dit nog wel aanvaardbaar is, en legt strenge regels op.
   3/ dezelfde regels zouden moeten bestaan voor het reglementeren van echte medicijnen, en alternatieve pilletjes. Dus als je niet kunt bewijzen dat eeen pilletje werkt, dan mag je ook niet beweren dat het werkt.

   @Marcel (reactie 4.7): ik ben het dus eens met wat je schrijft in 7.1. En dat de overheid niet daaraan meewerkt, maar het reglementeert. Als je bewijs wil of een medicijn echt werkt, kijk dan in de wetenschappelijke literatuur, of op de links die ik aangeef in reactie 4.4.

   @Paul (reactie 4.8): als jij gewoon van onderwerp verandert, dan noem ik dat “no sequitur”. Waarom ging je niet verder in op “geen dubbele standaarden”? En ik heb inderdaad nog nooit “bij een Big Pharam bedrijf op de pillen draaierij afdeling gewerkt”. Maar wat wil je nu juist aantonen met die links rond nepmedicijnen in 4.9? Uiteindelijk is dat het beste argument om aan te tonen wat er gebeurt met homeopatie: je krijgt eigenlijk een nepmedicijn (want er zit niks in), maar je wordt er beter van omdat je denkt dat het zal werken. Of kom eens op met een link die aantoont dat homeopathie beter is dan nep. Minister Schippers vraagt daar al lang naar!

   @ Imke (reactie 4.10): inderdaad. En clinische studies die vergelijken met een placebo tonen aan ofdat een medicijn nog beter is dan een placebo. Zo’n studies zijn nodig om een echt medicijn op de markt te mogen brengen, maar via de dubbele standaard is dat niet nodig voor alternateive medicamenten.

  10. @ Koen

   Wou jij dan vertellen dat echte medicijnen wel werken bij gezondheids problemen?! Waarom gaan er dan meer mensen dood bij Reguliere Geneeskunde dan bij Homeopathie?! Dat wat Marcel W in 7.1 aangeeft is het zelfde als mijn stukje in 4.5, waar 4.9 het verhaal is wat ronde gaat en wat niet door mij zelf uit gezet is.
   Weet je Koen je draait er steeds zelf om heen, je antwoorden zijn niet doel gericht en een beetje Wetenschapper stelt zich nogmaals heel anders op dan jij dat wetenschappelijk zelf kan aantonen.

  11. “echt” medicijn of alternatief? Daarmee impliceer je dat het alternatief niet zou kunnen helen?

  12. Ik was in de zomer van 2008 op een workshop over de Tzolkin, dat is de Maya kalender. In die workshop werd ons aangereikt hoe we deze tijdskalender konden gebruiken om ons Zielenpad te duiden. We waren met een groep van ruim 10 mensen. We konden in de introductie ons even kort voorstellen en aangeven waarom we ons hadden ingeschreven voor die workshop. Ik vergeet nooit weer dat er een hele vitale vrouw van ruim in de 60 een geweldig verhaal vertelde hoe ze door middel van eigen Geestkracht de kanker die in haar lichaam woekerde had overwonnen. Dat maakte op mij heel veel indruk. Zij is me altijd bijgebleven als grote voorbeeld hoe je je zelf kunt helen door volledig in je eigen kracht te gaan staan. Ik heb later wel eens van haar een artikel gelezen in Spiegelbeeld “Geestkracht is de Weg naar Genezing”. Ik heb net even gegoogled en zag van haar een artikel uit 2012 op internet staan. Ik heb dat even bijgevoegd. Echt interessant, Koen, want dit is uit het leven gegrepen en, met alle respect, geen wetenschappelijk verhaal!
   http://www.leefbewust.com/2012/nieuws/geneeskunde.html

   http://www.leefbewust.com/2012/nieuws/geneeskunde.html

  13. En Koen, dan zou je even goed naar de grondlegger van de moderne wsterse geneeskunde moeten luisteren. Ik citeer uit het artikel van Beatrijs Penn:

   Het was de oud-Griekse heelmeester Hippocrates, die als de vader van onze westerse geneeskunde wordt beschouwd, die zei: “De natuurlijke geneeskracht van ieder van ons is de grootste kracht om gezond te worden.” “

   Ik heb vandaag op mijn orgel nog een mooie aria gespeeld uit de Opera “Xerxes” van Handel. Het heet “Ombra mai fu”, hetgeen betekent “onder die plantaanboom”. Het gaat er over dat Hippocrates de gewoonte had om onder een hele mooie plataanboom, ik geloof op Kreta, zijn lessen in de geneeskunde te geven aan zijn leerlingen! Koen, ik zou me maar eens in Hippocrates verdiepen en je zult zelf misschien tot de overtuiging komen dat de westerse geneeskunde een beetje de weg is kwijtgeraakt in het toedienen van al die chemische rotzooi!

  14. Als mensen je in een waan stoppen en je geloven willen dat je ziek bent en iedereen doet daar nog eens een schepje boven op dan ben je een dag later ook behoorlijk ziek. Dan ga je naar een dokter toe, een specialist in de hoop dat die wat kan betekenen voor je. Na veelvuldig onderzoek ben je nog zieker dan je eerst ziek was en inmiddels al vol gepropt met allerlei medicijnen die eigenlijk niet goed werken. Nog meer pillen en nog meer bijwerkingen en weer aanpak voor andere medicijnen zonder er bij stil te staan dat sommige soorten bij elkaar je nog zieker maakt. Dan zit je zover op weg dat je er eigenlijk geen zin meer in het leven hebt, zo ziek dat je gemaakt bent. Je hele energetische zijn is puur uit zijn verband getrokken en is heel ver te zoeken. De weg terug is nog moeilijker dan de weg om ziek te worden. Iemand die ziek is heeft een andere omgeving nodig en ten midden moet zijn van een omgeving die hem deugd doet, vooruitgang mee kan boeken in het niet meer ziek (willen) zijn!
   Mensen die ontdekken kunnen de ziekte transformeren en hebben weer een doel om voor te willen leven… Vaak zijn dan medicijnen niet meer nodig. (zelf heb ik dat ooit ondervonden met het hebben van suikerziekte, veel stress in het verleden te hebben gehad en heel veel opgelegde energieën en redeneringen van Specialisten dat het om zwaar suikerziekte ging. Met heel veel moeite heb ik toen die last op me schouders genomen en ben akkoord gegaan wat men van plan was en dat medicijnen en zelfs insuline beter voor mij af waren om weer beter te worden. Echter het ging precies anders om, werd nog zieker en zieker dan het een feit was, niet door dat ik eigenwijs was maar nee door dat ik voortdurend er mee geconfronteerd werd, elke 5 minuten werd ik er aan herinnerd. Allemaal regel, allemaal verplichtingen, allemaal regels en nog eens regels en vooral slikken met die pillen. Anderen dingen in het leven vielen allemaal weg, allemaal in leegte omdat ik het niet meer kon. zelf wou ik daar een einde aan hebben en besloot na mijn laatste energie er in te pompen dat ik niet ziek was. Nu een paar jaar later blijkt uit onderzoeken dat ik stabielere suikerwaardes heb in mijn bloed dan iemand die nooit suiker heeft gehad. Kan weer veel eten en drinken naar hartenlust want ik steek geen energie meer in het ziek willen/moeten zijn omdat een ander dat zo nodig vind. Oplossing is eigenlijk als een placebo pil helemaal niks slikken en denken je helemaal niet ziek bent maar dat je gewoon 100% bent, dan heel vreemd kan je je zelf genezen. Nu heb ik al ruim een jaar een normale bloedsuikerspiegel zonder medicijnen/insuline en/of stress.

  15. Mind over matter. Medicijnen worden gemaakt om de gevolgen te verlichten, waarom kijken die eikels nou bijna nooit naar de oorzaak?
   Veel ziektebeelden komen voort uit een probleem in de gedachtegang van de mens, soms heel diep verstopt, maar toch. De meesten hier kennen de ondervindingen van Emoto, wat gedachten met water kan doen, wat zal het dan met ons doen? We zijn bijna geheel water. De meeste verstoringen komen uit de geest en een aantal uit een verkeerd voedselpatroon. Dan een klein deel is genetisch bepaald, wat blijft er dan nog over?
   Over 50 jaar lachen de wetenschappers zich rot om onze onnozele geneeskunde van nu.

  16. In reactie 4 formuleerde ik een aantal stellingen. Ik herhaalde ze in reacties 4.4 en 4.11. Maar er werd nooit op ingegaan. Waarom is dat? Gaat iedereen akkoord met die stellingen? Of is men er eigenlijk niet mee akkoord, maar beseft men onbewust dat ze eigenlijk wel logisch en waar zijn? En om dat onbewust besef te verdringen, wordt het dan maar genegeerd en wordt er serieus rond de pot gedraaid? Nogmaals: er is geen complot tussen big pharma en de overheid, en het is onaanvaardbaar om dubbele standaarden te gebruiken voor alternatieve “medicijnen”. Probeer dit eens niet te negeren, en eens een onderbouwd tegenargument te geven! Dus, met harde feiten, en niet met anekdotes en opinies.

  17. @ Koen, ik heb de Moed al lang opgegeven om iemand die het vaste geloof heeft dat alles vanuit het Brein kan worden verklaard (zeg maar de Dick Swaab adapten) te kunnen, nee beter gezegd, te willen overtuigen dat er ook iets is als een “innerlijk weten” waardoor je je kunt laten leiden. Ingaan op jouw stellingen staat voor mij dan ook gelijk aan “water naar de zee” dragen! Koen, ik heb een heilig geloof dat we aan het eind van een tijdperk staan! We hebben vanaf het eind van de middeleeuwen ons bijna geheel verlaten op de ontwikkeling van onze westerse wetenschap. Dat heeft ons heel veel gebracht, gelukkig zou ik zeggen. Maar we zijn in heel veel dingen doorgeschoten! We zijn op de stoel van God gaan zitten! Je ziet nu overal in de maatschappij hoopvolle signalen dat mensen dat gaan inzien dat we teveel alleen op ons verstand zijn gaan vertrouwen. Ik zie het onder meer in de ruimtevaart (waarbij we nog 1 keer hebben kunnen genieten van een nostalgische reis met onze Arjan Kuipers), maar ik zie het vooral terug inde geneeskunde. Mensen nemen de heft in eigen handen! Het is tijd voor bezinning! Mensen zijn het moe om nog 100% Vertrouwen te hebben in mensen die uitsluitend leven vanuit hun Denken. Het wordt tijd dat we weer in onze eigen Kracht gaan staan en weer Verbinding voelen!

  18. Koen, er komt de laatste maanden heel veel bij mij binnen over de “schapen en de bokken”. En ik zie in de maatschappij een “Scheiding der Geesten” ontstaan. Of eigenlijk beter gezegd een scheiding tussen mensen waarvan ik zeker weet dat ze een Lichaam, een Ziel en een Geest hebben en mensen waarvan ik het gevoel zo langzamerhand begin te krijgen dat ze alleen een Lichaam (inclusief Brein) en een Ziel hebben, maar waar de Geest ontbreekt! Of is het inderdaad dat er tegenkrachten (entiteiten) werkzaam zijn, die een Nieuwe Wereld Orde willen vestigen en ons kost wat kost proberen gevangen te houden in een Slavenrol? Ik verwijs maar even naar een mijns inziens nog steeds heel actueel gesprek met Marcel Messing van een aantal jaren geleden http://video.google.com/videoplay?docid=2025737815077941161&q=Worden+wij+Wakker

  19. pffffff grrrrr, geen complot zegt Koen, zelfs de slechte goedkope 80’s EmpTyVeee Video die ik net aanhaalde is vergeven van de Illuminatie symbolen..

   Hall & Oates Adult Education
   http://www.youtube.com/watch?v=qnGx-Oy7-FE

   http://www.nujij.nl/economie/hmm-van-samenzweringstheorie-naar.17871221.lynkx#axzz1zhW14iNx

   mijn nuwij bijdrage over moeilijk Engels lezen en begrijpen staat op posting numero 6

   Things That Make You Go Hmmm – Such As The Transition From Conspiracy Theory To Conspiracy Fact
   http://www.zerohedge.com/news/things-make-you-go-hmmm-such-transition-conspiracy-theory-conspiracy-fact

  20. @ Koen

   Hou eens op met dat gejank, ik merk dat je zelf alles wilt omdraaien en naar jou wetenschappelijk handje wilt zetten. Grappig is ook dat ik elders anders je activiteiten beleef en met tegen zin moet ontdekken dat je elders ook al de gebeten hond bent die er steeds van langs krijgt. Je prakkezeert er niet over om een ander aan te willen vullen maar je wil enkel alleen jouw bewijselijke antwoordjes aanhoren zoals jij het wilt horen en dat hoe het jou bevalt. En doet iemand dat dan dan ontwijk je nog steeds het gegeven antwoord. Je zit hier en elders gewoon de boel te stangen en op te lichten dat het een lieve lust is.(F001 liegebeesies) Een beetje wetenschapper houdt zich niet bezig met dit soort forums of sites, die zit meer functioneel op verschillende Universiteits forums dan op skepsis of wanttoknow worden wij wakker sites.
   We hebben je allemaal een eerlijke kans gegeven maar die je helaas niet aan wilt nemen omdat je niet eens de ervaringen aan wilt horen van Old Skool boys en je NO SEQUITUR gedrags code.

   Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag Koen, fijne dag verder toe gewenst, lief en braaf blijven!!!

 4. Hans van der Linde, de bekende huisarts uit Capelle aan den Ijssel schreef hierover vandaag een ingezonden brief in het NRC Handelsblad. Hij ging daarbij in op de enorme druk van farmaceutische bedrijven in Nederland op artsen om DPP-4 remmers voor te schrijven aan diabetici. Ik heb hieronder de volledige tekst van zijn brief opgenomen:

  Farmaceutische bedrijven dringen hun medicijnen op

  Het Britse GlaxoSmithKline (GSK) was deze week het zoveelste farmaceutische bedrijf dat een miljardenafkoopsom moest betalen voor infame verkooppraktijken. Houden deze praktijken, waarvan patienten het weerloze slachtoffer zijn, na zo’n boete op? Het lijkt er niet op.
  In Nederland zet een aantal farmaceutische bedrijven alles op alles om artsen zover te krijgen dat ze hun DPP-4 remmer gaan voorschrijven. Dit is een groep medicijnen die het glucosegehalte in het bloed moet verlagen. Ze zijn niet bewezen veilig en niet bewezen effectief, zomin als hun veel voorgeschreven voorganger Avandia.
  Behalve de advertenties, mailings en internetvoorlichting is het organiseren van nascholingsbijeenkomsten een belangrijk wapen. Met ongefundeerde claims over gewichtsreductie en beperking van nierschade worden artsen over de streep getrokken, met hulp van belangenverstrengelde deskundigen. Hoofdzakelijk internisten schrijven snel toenemend deze peperdure remmers voor. Behalve de gevaren voor de patient kunnen hiermee de kosten van de gezondheidszorg volstrekt onnodig stijgen met honderden miljoenen euro’s.
  De DPP-4 remmers hebben tot op heden geen bewezen voordelen.
  Toch blijven misleide artsen met te weinig kritische zin hun patienten blootstellen aan de potentiele gevaren van deze en andere nieuwe middelen. Wanneer zullen overheid en beroepsorganisaties krachtiger stelling nemen tegen deze misstand?

  HANS VAN DER LINDE,
  Huisarts te Capelle aan den Ijssel

 5. het is weer zo ver. Nederland heeft haar productie van griepvaccins verplaatst naar India voor zo’n slordige 35 miljoen. De hebzucht heeft weer toegeslagen. Hoe verder van huis hoe meer je aan kunt verdienen. En wij maar lopen janken waarom onze ziekenkostenverzekering omhoog gaat. Winst kun je alleen maar maken door de kosten te verlagen, niet de kosten van de consumenten(die het gewoon door de strot gedouwd krijgen) maar alleen die van de producenten en lobbyisten. Want de een zijn brood is de andere zijn dood. Leuk hè een economische maatschappij die alles ondergeschikt maakt aan macht, geld en hebzucht. En laat het gewone volk maar kreperen!

  Het ver van mijn bed show, wordt toch steeds dichter bij huis gevoeld!
  It’s all in Game i call it :Monoply. And the banksters are the Masters of the Universe (for the time being).

 6. het opleggen van boete hoe hoog ook legt geen zoden aan de dijk! Een andere die het ‘geld’ ervoor heeft noemt dat verkapt investeren. De terugverdientijd duurt ‘iets’ langer maar uiteindelijk moet de eindgebruiker ook voor deze boete het gelag betalen! Boetes horen bij het monoplie spel. Even aandachtgeven (pappen en nathouden). En dan door gaan waar men is gebleven!
  Een bankster die liegt en bedriegt hoeft ook alleen maar sorry zeggen, en pakt de draad op en vervolgt zijn spel van macht, geld en hebzucht!

  1. @ lezer
   helemaal gelijk man . Ik ga er dan ook vanuit dat dit soort boetes gewoon ingecalculeert zijn en slechts worden gezien als een aanvaartbaar investeringsrisico. Bovendien als je zo’n boete gewoon even kan betalen ,wat zegt dat dan over de winsten die gemaakt worden? En hoe verhoud zich dat ten opzichte van “het willen genezen van ziekten”? Nee pharmasie is gewoon dikke biz en er wordt ongehoord veel geld mee aan de mensheid onttrokken. Het bewijst eens te meer dat de ware doelstelling van deze industrie platvloerse winstmaximalisatie is, ten koste van wat dan ook.

  2. Voor we gewoon dood mogen gaan moeten we nog heel wat slikken als het aan hun ligt. Als ik zie wat we tegenkomen gemiddeld aan medicijnen bij oude mensen, dan is dat best schrikbarend. Voor de rest moet ik zeggen dat mensen ook bij elke kriebel al naar de dokter gaan want je wat minder voelen dan voorheen, dat willen we natuurlijk niet! Slikken die handel.
   Al die troep komt dan ook nog eens in ons leef milieu terecht wat ook weer zo z’n bijwerkingen heeft. Nog meer slikken dus. Nog even en we geven allemaal licht in het donker.

 7. Even helemaal los van de hoogte van de boete, als er al een boete komt/is dan hoeven ze die niet te betalen doordat ze door blijven procederen met de tegenpartij zullen ze tot een schikking komen die ver onder (of op 0 uit komt)de hoogte die ze nu melden, bv De ING kreeg tijdens de bankencrisis een boete van 39.000,00 vanwege onjuist informeren als je dit bekijkt op de dagomzet dan hebben ze dit in een enkele minuten terug waardoor ze hard lachen en vrolijk verder gaan zo ook alle bedrijven die ik nu hoor op het gebied van gezondheid, voeding.
  Zeker is het nog steeds niet dat ze daadwerkelijk een boete moeten betalen.

  1. Het gaat hier dus niet over een boete, maar een minnelijke schikking: ze gaan dit dus wel degelijk betalen.

 8. @Koen 4.4
  Je beweert boudweg dat reguliere medicijnen genezen. Mis ! Reguliere medicijnen genezen enkel symptomen, niet de kwaal. En wanneer, zoals bij antibiotica, er toch genezing van de ontsteking optreedt, gaat die gelijk gepaard met nieuwe kwalen als spijsverteringdisfuncties, uitslag tot (dodelijke) allergische shock toe. Enkel en alleen al bij antibiotica, we hebben het dan niet eens over de rest! Daar gaan alle ema’s stilletjes aan voorbij.
  In de bijsluiters staat meestal : “Aangewezen voor de behandeling van…” , de homeopathie zegt hetzelfde. Met dit verschil dat bij de reguliere medicijnen ellenlange bijwerkingen vermeld staan, terwijl de homeopatische onschadelijk zijn.
  Heb onderstaande link ook elders geplaatst, maar hij is hier zéker op zijn plaats.
  http://www.niburu.nl/gezondheid/medicijngigant-roche-verzwijgt-15-000-sterfgevallen.html

  1. Anelle: Het is een fabeltje dat “Reguliere medicijnen genezen enkel symptomen, niet de kwaal” genezen. Om voort te gaan op jou voorbeeld: wat is het symptoom van een bacteriele infectie? Ontsteking en/of koorts. Wat doen antibiotica? Die behandelen NIET de ontsteking of de koorts. Die doden de bacterie. Ze pakken dus de OORZAAK van de ziekte aan. En eens de bacterie gedood is, verdwijnt ook de ontsteking en koorts.

   En je spreekt jezelf nog tegen ook: “daar gaan alle ema’s stilletjes aan voorbij” is in tegenspraak met je uitspraak over de vermelding van bijwerkingen in de bijsluiter: het wordt dus niet genegeerd. Doorgaans staan er ook woorden bij zoals “zelden”, of “zeer uitzonderlijk”. Maar ik ben het wel met je eens dat homeopatische middeltjes geen bijwerkingen hebben. Ze hebben ook immers geen enkel effect buiten een placebo effect.

  2. @Koen
   le dur de comprenure.
   Lees maar gauw het nieuwe hoofdartikel, hier op WTK van een arts : “De medische misleiding van de mensheid”. Vergeet ook de bibliografie niet te raadplegen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.