Advertentie

BigPharma-collega-deals? € 400 miljoen boete!


Big Pharma bribe moneyx

x

x

Deals met BigPharma-collega’s? € 400 miljoen boete!

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

En hoppa daar gaan we weer.. Boetes uitgedeeld in de Wild West, zoals we langzamerhand de farmaceutische industrie zouden moeten gaan noemen in onze beleving. De EU heeft voor maar liefst € 428 miljoen boetes uitgedeeld aan farmaceutische bedrijven voor het maken van verboden afspraken tussen 2005 en 2007. Wij houden een beetje, als een soort ‘sport’, de boetes van BigPharma-cowboys bij en we moeten zeggen, dat het aardig begint op te lopen..

Niet omdat we zo sensatie-belust zijn, maar wel fraude-bewust..! Want is dit geen teken van een houding ten opzichte van de maatschappij, waar deze bedrijven feitelijk voor werken..? Waar is hun ethiek en moraal op dit vlak, kun je je afvragen.. En die boetes..? Die schrijven ze fluitend af op een kwartaalwinst.. En natuurlijk zijn de boetes een topje van de ijsberg van NIET-ontdekte zaken..!

HIER ging het om maar liefst US$ 9 miljard (Takeda en Eli Lilly) en HIER trof Glaxo een schikking voor US$ 3 miljard.. En HIER lees je over de wijze waarop BigPharma-cowboy Merck een boete van maar liefst US 950 miljoen kreeg.. En zo gaat het maar door..

De doelstellingen van Big Pharma om macht te krijgen en geld te verdienen, staan haaks op de doelstelling van iedere burger, om voor lage kosten gezond te blijven, ZONDER medicijnen..
De doelstellingen van Big Pharma om macht te krijgen en geld te verdienen, staan haaks op de doelstelling van iedere burger, om voor lage kosten gezond te blijven, ZONDER medicijnen..

Deze nieuwe boete gaat naar 6 farmaceutische bedrijven. De eerste die ervan langs kreeg is de ‘hoofdschuldige’, het Franse bedrijf ‘Servier’. Zij betaalde vijf ‘collega’-medicijnproducenten om hun medicijnen pas later op de markt te brengen. Door die afspraken voorkwam ‘Servier’ concurrentie voor haar bestverkopende bloeddrukmedicijn ‘Perindopril’. Patiënten zouden daardoor maar liefst 20% teveel betalen voor de bloeddrukmiddelen..! Simpel verhaal dus. De concurrenten krijgen geld van Servier voor ‘even NIETS-doen’, terwijl Servier dat geld weer verdient op… Jazeker, patiënten die dit middel van Servier (Perindopril) kregen toegeschreven..

Zoals bekend hebben farmaceutische bedrijven die een medicijn hebben ontwikkeld, en daar patent voor hebben gekregen, een beperkt aantal jaren het alleenrecht om dat medicijn te verkopen. Een soort beschermingsconstructie, waar je als bedrijf dankbaar voor zou kunnen zijn en geen fratsen mee gaat uithalen.. Ná die periode mogen ook andere bedrijven het medicijn op de markt brengen. En doordat deze bedrijven natuurlijk veel minder ontwikkelingskosten hebben gemaakt voor het medicijn, doordat ze het patent (openbaar) bestuderen en feitelijk kunnen námaken, is dit ‘generieke’ medicijn, zoals het wordt genoemd, een stuk goedkoper.

Onder druk van de zorgverzekeringen zullen artsen en patiënten sneller kiezen voor het generieke medicijn. De farmaceut die het medicijn als eerste op de markt bracht, verdient er dan nauwelijks meer aan en wil natuurlijk dat voorkomen, omdat anders zijn kip-met-de-gouden-eieren wordt geslacht.. Door nu dus te betalen aan collega-fabrikanten deze inmiddels generieke medicijnen later op de markt te brengen, of zelfs door die bedrijven op te kopen, proberen farmaceutische bedrijven dat moment zo lang mogelijk uit te stellen…

Een sport op zich voor farmaceuten..! Een aantal van de collega-BigPharma-cowboys is ook beboet, maar de grootste boete ging naar Servier, een slordige € 331 miljoen. De rest van de boetes, een klein € 100 miljoen, was voor de 5 andere ‘collega’-bedrijven. Servier spreekt de beschuldigingen tegen en zegt dat ze tegen de boete in beroep te gaan. Zoals we hierboven al zeiden, is dit verhaal over deze boetes, natuurlijk maar een topje van de ijsberg.. Er blijft nog ZOVEEL niet ontdekt, dat het werkelijk schrikbarend zal zijn, als ooit de gehele waarheid over malversaties en regelrechte fraude aan het licht komt. Kijk hier naar een voorbeeld van gefingeerde medische onderzoeken..!

tja, zoals Monsanto in staat is om de draaideur-politiek te gebruiken, waarbij functionarissen van Monsanto een tijdje naar de overheid gaan om wetten-en-regels te maken/veranderen, zo blijkt ook steeds meer de farmaceutische industrie deze 'tactiek' over te nemen..
tja, zoals Monsanto in staat is om de draaideur-politiek te gebruiken, waarbij functionarissen van Monsanto een tijdje naar de overheid gaan om wetten-en-regels te maken/veranderen, zo blijkt ook steeds meer de farmaceutische industrie deze ’tactiek’ over te nemen..

Statine-gerotzooi.. Hoppa, weer een paar boetes..
We schreven hier al enkele stukken over de cholesterolmythe.. HIER bijvoorbeeld. Je weet ongetwijfeld dat de chemische statines worden ingezet om cholesterol aan te vallen; statines zijn zogenaamde cholesterol-remmers.. Wat een uitvinding nietwaar..? Nou nee dus, want als de cholesterol-mythe volop nog leeft, wat betekent dat niet één wetenschapper je feitelijk precies kan vertellen wat cholesterol doet in het menselijk lichaam, hoe het door voeding en je metabolisme wordt beïnvloedt, hoe moet je dan serieus omgaan met cholesterol-remmers..

Als daarnaast nog ook eens blijkt, uit allerlei neutrale onderzoeken, dat de kuur nog erger kan zijn dan de kwaal, is het toch ongelooflijk om te zien waar we met z’n allen mee bezig zijn..? En wat is er nou méér bewijs, dan dat de ‘dader’ zijn bewijs gaat zitten verdoezelen.. En let wel, we hebben het hier niet over het stelen van een paar gebakjes bij de bakker, maar het willens en wetens frauderen met medicijnen die de gezondheid van mensen betreft..! De Daily Telegraph van 7 juli, kwam met dit bericht over wetenschappelijk onderzoeksfraude. Hier zijn (nog?) geen boetes uitgedeeld, maar tonen aan hoe fundamenteel ontwricht deze INDUSTRIE is..!

Medische fraude zorgt voor verdwijning statine-schade-bewijs..
Het lijkt evident, dat met zoveel miljarden op het spel, fraude en misleiding, manipulatie en lobbywerk, dagelijkse kost zijn in de Big-Pharma-business.. Door betere onderzoeken, blijkt het aantal gepubliceerde fraudezaken in de farmaceutische industrie in prestigieuze medische tijdschriften, met maar liefst 75 tot 90% te zijn gestegen.  Onlangs zijn er op dit vlak weer bizarre zaken ontdekt op het gebied van medische tests, die officieel statines, of cholesterolverlagers ‘onderzochten’…

Loesje hebzuchtpillenUit het onderzoek bleek, dat uit één van deze medische onderzoeken naar voren kwam, dat statines TOTAAL GEEN bijwerkingen zouden hebben.. Een regelrechte schop in het kruis van al die honderduizenden patienten die wel degelijk met ZEER ERNSTIGE bijwerkingen te maken hebben, zoals spierverslappingen, veroorzaakt door deze statines. Volgens medisch journalist Dr James Le Fanu, is dit wéér een bewijs van een onderzoek dat ’te mooi om waar te zijn’ is..

De bijwerkingen uit deze onderzoeken worden als resultaat bijna exact gespiegeld naar de placebo-groep, die een dummypil hebben genomen, hetgeen betekent dat de bijwerkingen van de officiële pil net zo weinig effect ZOUDEN sorteren als bij een placebo…  Met andere woorden: al deze honderdduizenden gevallen van ernstige bjiwerkingen van statines, zijn allemaal het resultaat van de fantasie van de patiënten…

Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar de bijwerkingen van het middel ‘Rosuvastatin’,  een statine, dan blijkt uit deze gemanipuleerde cijfers bijvoorbeeld, dat 1 op de 6 gebruikers (15%) last zou hebben van bijwerkingen van dit medicijn. Maar omdat er ‘officieel’ uit het onderzoek onder de placebo-groep OOK eenzelfde cijfer (15,5%) kwam, is er dus eigenlijk van bijwerking geen sprake.. Nu nog de vinger op de frauduleuze plek weten te leggen, want de onderzoeksgegevens, zullen ongetwijfeld niet meer beschikbaar zijn..! Net zo min als die van het middel ‘Simvastatin’, dat een klachtenpercentage presenteerde in haar ‘officiële medische testonderzoek’, van 6% bijwerkingsgevallen.. Terwijl, hoe is het mogelijk, in de placebogroep OOK een percentage van rond de 6% tevoorschijn kwam..  Wellicht, zo vraagt Dr. Le Fanu zich af, zou het KUNNEN komen, doordat de onderzoek zijn gefinancierd door de farmaceutische industrie ZELF..!

8 gedachten over “BigPharma-collega-deals? € 400 miljoen boete!

 1. Het is heel simpel: zolang wij niet wakker worden en geloven dat een pilletje ons gezond moet maken zitten we dus in een slachtofferrol en worden we speelbal van uiterlijke machten. In feite houdt big pharma ons nu een spiegel voor. Uiteindelijk zullen we het geloof in onszelf weer terugvinden en zullen dit soort praktijken ophouden te bestaan.

  1. Mark,
   Je kent de tien geboden,
   de reptilians hebben ook de tien geboden ook maar dan andersom. Anders is er geen evenwicht in het leven. YING en YANG.
   Zijn de reptilians verkeerd?? ze zijn shadow, darkness die we nodig hebben voor het evenwicht. Shadow heeft altyd dubbele agendas, dat is darkness,maar dat is nu voorbij laat ze eervol het slachtveld ontruimen en vertrekken.

 2. De reptilians gaan binnekort massaal zelfmoord plegen want ze kunnen geen kant op.
  Mooi dat ding van loesje. Loesje ik heb anti hebzucht-pillen voor je. Volg je hart en je hebt geen hebzucht-pillen nodig.
  -Off topic verwijderd-
  gr. Willem van Tienen

 3. Weer een informatief artikel. Goed dat dit aan de kaak gesteld wordt. Vreemd dat er nog zoveel mensen zijn die denken dat hun gezondheid van Pharmacijnen afhangt. (Dit woord heb ik van Desire Rover overgenomen). Ik ken echt mensen die geloven dat ze al die rommel nodig hebben. Ze zeggen “de dokter schrijft het niet voor niets voor”. Een veel gehoorde kreet is ook “je kunt er oud mee worden”. Ik kies toch echt voor een leven zonder al die rommel. Ik ben ruim 57 en slik geen enkel Pharmacijn. Ook doe ik aan geen enkel bevolkingsonderzoek mee.

  1. Hier goed om te vertellen imo: In het volgende artikel heb ik alle artikelen onder elkaar gehad van besodemieterij door de farmaceutische INDUSTRIE..
   Van het manipuleren van onderzoeksteams, van het manipuleren en frauderen met onderzoeksresultaten, van het infiltreren in keuringsorganen, die eigenlijk overheidsdomein zijn, van het bewerken van huisartsen en het maken van deals met concurrenten (zoals hierboven), tot het manipuleren van consumenten, eh… patienten..!

   Daarnaast allerlei manipulatieve, frauderende zijstapjes, als het compleet overnemen van een uitgeverij, om onderzoek wat waardeloos is en gefraudeerd, tóch maar gepubliceerd te krijgen.
   En dan is er nog de grootste miljarden en miljarden-fraude: de oplichterij met de Mexicaanse griep.. http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccinaties-gezondheid/bmj-onderzoek-big-pharma-achter-who-griepfraude/

   En weet je wat het domste is…? Wij laten het allemaal toe.. Gewoon bij onszelf beginnen, parlementariërs en andere lokale volksvertegenwoordigers gewoon eens recht in het gezicht uitlachen, wanneer ze over de zegeningen van deze INDUSTRIE spreken, dat zou zomaar eens kunnen helpen.
   HIER het artikel met fraude, fraude, fraude, manipulatieve fraude en fraude (Onderaan het artikel): http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/big-pharma/schade-en-schande-rondom-big-pharma/

 4. Boycot al die overbodige medicijnen waar alle artsen rijk van worden en daarom hun mond houden! Wordt wakker..het gaat niet om mensen het gaat om geld. De natuur biedt meer voor onze gezondheid dan de apotheek/farmacie Wij 66 en 74 jaar varen hier wel bij!

  1. Het gaat niet om de artsen die rijk worden; kijk eens naar de INDUSTRIE die farmacy heet.. ‘Big Pharma’ heet niet voor niks zo…!

 5. En.. Weten we al wat de EU doet met 400-miljoen?
  Hoort het niet standaard bij de big Pharma-lobbyisten- onderhandelingen? De Eu wil een sterke centrale bank- wil heel Europa onder invloed van deze bank in navolging van de VS.!
  DE volgende stap is een centrale bank die het hele midden oosten omvat.
  In Azië komt de centrale bank al opzetten.
  Dit alles als voorbereiding op het NWO,(de volslagen controle over alles en alles.) De volgende verschrikkingen die over de wereld razen als we dit niet stoppen. Laten we ook hier maar wakker in worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.