Advertentie

Hoe artsen en farmaceutische bedrijven kunnen hersenspoelen


x

Hoe artsen en farmaceutische bedrijven mensen kunnen hersenspoelen
x

2012 © Mike Adams/Bridge no.6 – Rudy van Damme

X

Mike Adams, gezondheidsjournalist, een man die met open vizier in de slag is om waarheidsvinding.

Mike Adams: “Vorig jaar ontmoette ik in Los Angeles een kleine, frêle vrouw. Zij benaderde mij na een speech die ik had gegeven over genezende voeding. Met een zwakke krakende stem vertelde ze mij dat het verkeerd van mij was om een dergelijke speech te geven en dat er, zo zei ze, geen genezingen zijn voor diabetes of kanker. Het was verkeerd van mij om mensen zelfs een sprankel hoop te geven op de mogelijkheid om de ziekte om te kunnen keren. Zij leed aan type 1 diabetes, en ze sprak over haar ziekte in termen van ‘mijn diabetes’.

Ze beschreef de medicijnen die ze gebruikte om haar hormonen in evenwicht te brengen als ‘mijn medicijnen’, en in haar beschrijving van de gezondheidstoestand van haar botten lag de aanname besloten dat ze aan een ziekte leed die ‘osteoporose’ wordt genoemd, die de oorzaak was van het feit dat het beenderstelsel zo breekbaar was geworden. Het duurde niet zo lang voordat ik me realiseerde dat er iets vreemds was met haar keuze van woorden.

Dit was helemaal niet de manier waarop gezonde mensen praten … het was net alsof ze een vreemde taal sprak, die ze van haar artsen had aangeleerd gekregen; een taal, die haar gevangen hield in een systeem van medische controle. Op dat moment sloeg het bij mij in: zij had zichzelf een nieuwe taal aangemeten, de taal van slachtoffer- zijn van een ziekte, welke zo goed als zeker garandeerde dat zij voor de rest van haar leven ziek zou blijven!

Het bezitten van een ziekte (‘mijn’ kanker), de bezitterige uitspraken over medicatie (‘mijn’ medicijnen), het geloof in een toestand van osteoporose die zwakke botten veroorzaakt (hint: het is omgekeerd taalgebruik, zoals hieronder zal worden beschreven), dat alles maakt deel uit van een nieuwe taal, gebaseerd op persoonlijke onmacht, die door medische autoriteiten en artsen aan patiënten wordt aangeleerd. Uiteindelijk kwam ik tot de ontdekking dat dit allemaal deel uitmaakte van een zeer hoog niveau van linguïstische technologie welke wordt gebruikt door dokters, journalisten, de gezondheidsautoriteiten en medische specialisten.

Een technologie, gebaseerd op het herprogrammeren van de geest door middel van zo goed als ontraceerbare taalstructuren. Ik heb dit de ‘geheime taalcodes’ van de moderne geneeskunde genoemd. In ‘The Illusion of Disease’ vertel ik het verhaal over hoe die taalcodes worden gebruikt, hoe je ze kunt omkeren en hoe je sets van defensieve strategieën kunt ontwikkelen om ze volledig te ontwapenen.”

“Uiteindelijk kwam ik tot de ontdekking dat dit allemaal deel uitmaakte van een zeer hoog niveau van linguïstische technologie welke wordt gebruikt door dokters, journalisten, de gezondheidsautoriteiten en medische specialisten. Een technologie, gebaseerd op het herprogrammeren van de geest door middel van zo goed als ontraceerbare taalstructuren.”

Adams gaat verder in zijn betoog over het gebruik van taal en onbewuste processen en laat zien hoe taal en taalpatronen mensen ziek maken, en ziek houden. Tevens geeft hij aan dat de meeste artsen en gezondheidswerkers zich niet bewust zijn van hun manier van taalgebruik tegenover patiënten. De ‘geheime-taal-codes’ zoals hij ze noemt worden van persoon op persoon doorgegeven als een soort van linguïstische virus. Deze codes zijn enorm krachtig in het vormgeven van gedachten, overtuigingen en zelfs hele vocabulaires van mensen.

De cover van het boek van Mike Adams

Zo schrijft Mike Adams, bijvoorbeeld … “In de conventionele geneeskunde bestaat de eigenaardige tendens om een cluster van symptomen te bestempelen als een ziekte. Zo bemerkte ik bijvoorbeeld recentelijk een poster waarop een nieuw medicijn tegen osteoporose werd aangeprezen. Het was geschreven door een farmaceutische fabrikant en het vertelde het volgende: ‘Osteoporose is een ziekte die zwakke en breekbare botten veroorzaakt’. Verder stond er op de poster dat je een specifiek medicijn nodig hebt om deze ‘ziekte’ te bestrijden. Het taalgebruik is hier nochtans van achteren naar voren gebruikt. Osteoporose is geen ziekte die zwakke botten veroorzaakt. Osteoporose is de naam die is gegeven aan de diagnose van zwakke botten. Met andere woorden zwakke botten waren er eerst, de diagnose volgde later – niet omgekeerd.

Een ander farmaceutisch bedrijf definieert osteoporose als ‘de ziekte die ervoor zorgt dat de botten dunner worden’. Hier opnieuw werden oorzaak en het gevolg met elkaar omgewisseld. En dat is precies de manier hoe de farmaceutische industrie mensen wil laten denken over hun ziekten en symptomen: eerst ‘krijg’ je de ‘ziekte’, dan wordt je gediagnosticeerd, net op tijd om de rest van je leven een nieuw, duur medicijn te gebruiken.”

Maar volgens Mike is er een verdediging mogelijk. Door uitgebreid onderzoek in neurolinguïstisch programmeren 10is hij erachter gekomen dat er methoden bestaan om deze patronen te doorbreken. Volgens Mike Adams gebruiken artsen dezelfde manipulatieve taalpatronen die de zogenaamde ‘meesters in beïnvloeding’ ook gebruiken. Alleen zij doen het om patiënten te brainwashen. Zij gebruiken technieken die ook in hypnose en NLP worden gebruikt om hun patiënten te laten geloven in de ziektes die ze zouden hebben. En het zijn niet alleen de artsen: er zijn ook belangrijke journalisten en schrijvers die dezelfde hypnotische taal gebruiken om het publiek te vangen in de ‘mindset’ van het ziek-zijn.

Deze taalpatronen zijn overal aanwezig.
Een van de belangrijke nuances die Mike Adams aangeeft is dat de artsen deze taalpatronen onbewust gebruiken. In de meeste gevallen zijn zij zich dus niet bewust van het feit dat zij dit doen. Zij zijn zich zelfs niet eens bewust van het feit dat deze codes bestaan. Gedurende hun opleiding hebben zij deze taalpatronen onbewust aangeleerd. En nu is het slechts de manier geworden waarop ze praten. Ze kunnen niet anders dan deze patronen te gebruiken, waarbij zij zonder het zelf te weten drager zijn geworden van het linguïstische virus. Mike Adams geeft in zijn boek op een duidelijke wijze inzicht in hoe deze patronen zijn ontstaan, hoe je ze kunt herkennen, en hoe je ermee om kunt gaan. Vis medicatrix naturae

Het geheel doet me denken aan het feit dat klassieke homeopaten gericht zijn op het versterken en weer in evenwicht brengen van de persoon die de ziekte heeft, in plaats van de ziekteverwekker, of het pathologische proces, direct te bestrijden. Men is dus gericht op het versterken van de eigen defensie door het stimuleren van het inherent zelfgenezend vermogen van het lichaam: de vis medicatrix naturae. En daar kan ik volledig achterstaan.

Tegenwoordig valt het op als een dokter in gewone mensentaal met je communiceert.

Met welk symptoom je ook wordt geconfronteerd, stel jezelf de vraag: “Waarom kan mijn lichaam zichzelf niet genezen?”. Wacht dus niet totdat het té laat is en grijp in bij de allereerste verschijnselen. Tevens is voorkomen veel beter dan daarna te genezen. Stel aan jezelf vragen, zoals: Eet ik wel gezond genoeg? Vernietigt roken of drinken mijn lichaam stelselmatig? Heb ik genoeg lichaamsbeweging? Kan ik mezelf gemakkelijk ontstressen? Bezit ik een gezonde geest in een gezond lichaam? Is de omgeving waarin ik werk of woon gezond genoeg voor mijn innerlijke rust en groei? Enzovoorts …

Onthoud dat artsen ook maar mensen zijn.
Laat je dus geen ziekte aanpraten – want, indien hij zich heeft vergist en medicatie voorschrijft, zullen je hersenen en onderbewustzijn daarop reageren, gewoonweg omdat je het allemaal klakkeloos hebt gelooft. Weet ook, dat men jou onder hypnose eender welke aandoening kan influisteren. Suggestie en zelfsuggestie werken op gelijkaardige wijze even destructief. En, er is nog iets… Stel dat die arts zich heeft vergist. Stel dat je de medicatie inneemt… wees dan niet verwonderd dat je maanden later last begint te krijgen van de nevenwerkingen van dat ‘geneesmiddel’. Kortom: praat met jouw lichaam op regelmatige basis. Anders gezegd en indien mogelijk: elke minuut van de dag. Het is tenslotte het enige stoffelijke lichaam dat je hebt en waarmee je het de rest van je leven zult moeten doen.

x

* * *

18 gedachten over “Hoe artsen en farmaceutische bedrijven kunnen hersenspoelen

 1. Nog zoiets kroms, ik hoorde laatst iemand zeggen: “door mijn diabetes MOET ik frisdrank drinken” Dat hadden ze haar in het ziekenhuis verteld. De noodzaak om frisdrank te moeten drinken komt niet door de suikerziekte, maar door de insuline die wordt ingespoten. (en ja, bij een te laag suikergehalte moet het gehalte weer snel omhoog, maar met glucose-fructosesiroop???)
  Hoe hou je de suikerziekte in stand denk ik dan. Zo jammer, want er zijn mogelijkheden om de gevoeligheid van de insulinereceptoren te vergroten en de suikerziekte te verminderen of te stoppen. Grotendeels door het vermijden van wat voor suiker en glucose-fructose siroop dan ook.

  1. Mag ik je uitspraken over diabetes even nuanceren:

   Diabetes heb je in verschillende vormen.
   Type 1 = insulineafhankelijk en daar genees je niet van.
   Type 2 = de zogenoemde ouderdomsdiabetes waarbij het lichaam er naar neigt ongevoelig te worden voor insuline. Steeds meer jongeren ontwikkelen type 2 als gevolg van weinig beweging en overgewicht.

   Tenslotte is het innemen van suiker (of andere vormen daarvan) niet van invloed op de aandoening. Het wordt er niet erger van en het kan er niet van verminderen. Vertel aub geen sprookjes, tenzij je absoluut 100% zeker bent, of er onderzoek naar hebt gedaan.

  2. @ Nachtuil & @ Lilian

   Ik ben het absoluut niet met je eens Lilian!
   Mijn echtgenoot is na jaren medicijngebruik (tabletten) voor diabetes type 2 (stond op het punt dat hij moest gaan spuiten) compleet van diabetes genezen, puur door geen suiker meer te gebruiken en glutenvrij te gaan eten (de meeste mensen hebben geen idee wat dat voor invloed heeft!; en dan gezond glutenvrij eten; niet vervangen door Schar producten; wij eten biologisch). Bewegen deed hij al. Hij is gestopt met diabetes pillen, medicijnen voor cholestrol en hoge bloeddruk. Suiker en ZEKER glucosesiroop is dus wel degelijk van invloed op de aandoening!
   Waarom denk je eigenlijk zelf 100% zeker te zijn?
   Sorry, maar het laatste deel van jouw verhaal is voor mij helaas een sprookje ….

  3. Ik bedoelde uiteraard Diabetes II in bovenstaand verhaal, dat vergat ik te vermelden, excuses. Diabetes I is een ander verhaal en heeft een andere onderliggende oorsprong. Ik heb in een Amerikaanse documantaire gezien dat mensen van diabetes II afkwamen en dat een aantal jongelui met diabetes I minder eenheden insuline nodig hadden na het volgen van een programma van een aantal maanden. Het was een programma waarbij een groep mensen in Amerika onder begeleiding deelnam aan een rigoreus aangepast voedselpatroon. Ik geloof dat het was gebaseerd op het eten van rawfood, een aantal verplegers en diabetesdeskundigen stonden constant stand-by. Ik kan helaas de documantaire (op youtube of documentairenet.nl) niet meer vinden, maar ik was er erg van onder de indruk.

   Maar goed, ik blijf erbij dat glucose-frustose siroop de kans op diabetes II sterk vergroot en laat ik het bij mezelf houden ipv algemeen: “ik zorg ervoor dat ik dat goedje niet binnenkrijg” omdat mijn halve familie diabetes heeft en ik graag gezond blijf/wordt. En als ik hoor dat er in het ziekenhuis gezegd wordt dat er bij een hypo frisdrank gedronken moet worden, dan gaan bij mij de bellen rinkelen.

  4. Ellen, Van diabetes type 2 heb ik te weinig verstand om te beoordelen of het beperken van suikergebruik van invloed kan zijn op het vermeerderen of verminderen van de aandoening. Wèl weet ik dat meer bewegen en bewuster gezond eten bijdraagt aan het vertragen van de ontwikkeling van dit type.

   Ik heb diabetes type 1 van heel dicht bij meegemaakt. Da’s de reden dat ik voor het Diabetes Fonds actief ben geworden, inmiddels zo’n 15 jaar geleden. Ik weet dat het wel/niet gebruiken van suiker van invloed zou zijn op de aandoening, een fabeltje is. De alvleesklier is gestopt met insulineproductie (dit in tegenstelling tot type 2) en je bent insuline afhankelijk. Die balans tussen suikers (ook zetmeel wordt omgezet in suikers) en insuline is er soms een van balanceren op het slappe koord. Met name omdat zoveel externe factoren die balans kunnen helpen verstoren, bijvoorbeeld stress.

   Wat betreft glucose-fructose siroop; daar hoeven we geen discussie over te voeren. Ben ik het volledig mee eens dat het erg nadelig is voor het lichaam en de gezodheid. Dat het overal in zit wat gezoet moet worden is iets waar we als consument alert op moeten zijn. Zelfde met aspartaam. Tot mijn verbazing zit het zelfs in de limonadesiroop!

   Nachtuil, waarom er frisdrank wordt geadviseerd kan verschillende redenen hebben. Appelsap is ook frisdrank. Gezoete dranken werken snel bij een hypo en zijn maatschappelijk geaccepteerd. Vergeet niet dat vooral jonge mensen ook een sociale barierre ervaren wanneer ze “anders” zijn en andere dingen moeten doen of eten/drinken.

 2. Ik kan niet anders dan het hier mee eens zijn,omdat ik het zelf heb meegemaakt.

  Ze zeggen dat ik hartpatient ben ,maar beleef het zelf anders ,ben ik ziek , ja me lichaam is inderdaad ziek.

  De artsen schrijven voor hartmedicijnen en cholestrol medecijnen ,Als antwoord van je hartaandoening krijg je alleen te horen dat het aan je cholestrol ligt ,maar is dat wel zo.

  Dat mijn ldl te hoog is ja oke maar waarom is dat dan zo?Om daar achter te komen moet je zelf aardig wat speurwerk verichten,zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat ik zwaar d3 tekort kwam ,ik had zelfs nog minder dan iemand met een donkergekleurde huid ,ben zelf wit ,bleek te noemen.

  Van een tekort van d3 kan je ,je raad het al hartklchten krijgen.
  En je spieren breken af ,dan gaat je slechte cholestrol omhoog omdat deze uit alle macht de spieren probeert te repareren,wat zich dus ook kan uitspreken naar hartproblemen.

  Het rare is dat ik aan mijn cardiologe heb gevraagd waarom er niet onderzocht wordt naar waar mijn hoge cholestrol vandaan kwam en er niet wordt gekeken naar de balans in je lichaam.Tenslotte als je niet de voedingsmiddelen binnenkrijgt die je behoort te hebben raakt je lichaam in onbelans en wordt het ziek .

  Vergelijk je lichaam met een auto of horloge met allemaal radertjes ,als er 1 radertje uitvalt doet vervolgens je hele horloge het niet meer.

  Alle ziektes zijn dus helemaal terug te voeren naar de oorsprong.

  Mijn punt is dat bijna iedereen in nederland aan ondervoeding lijdt ,ja dat is een harde realiteit.
  Wat nog rottiger is om te weten is dat mijn cardiologe mij geen antwoordt gaf en zei : “nee we doen het nu eenmaal zo en ja deze medicijnen moet je je hele leven innemen ,waarop ik antwoorden nee helemaal niet ik ben hier om beter te worden en niet om me leven lang medicijnen te slikken als jij niet weet waar het door komt zoek ik het zelf wel uit ,maar zeg dan eerlijk dat je me niet kan genezen.

  En dat is het feit de medicijnman geneest niks ,maar is een doorvoerstation of een vertegenwoordiger van de pharmaceutisch industrie.

  Hier is je pil nu je bek dichthouden en vooral slikken.
  Ik zal het zonder dokter moeten doen maar beter worden ga ik en ik ben al een eind op weg.

  Na mijn eerste hartinfarct kwam ik uit het ziekenhuis en ging steeds slechter lopen ,op een gegeven moment kon ik helemaal niet meer lopen ja kleine stukjes met heeel veel pijn , dat is nu genezen ,ik slik geen cholestrol pillen en ook geen hoge bloeddruk pillen en hou deze zelf op pijl wat prima met gezonde voeding kan .Daar heb je zeker geen pillen voor nodig.Na mijn tweede infarct was ik ervan overtuigt dat het ziekenhuis of de artsen daar mij niet konden helpen ,behalve dan wanneer je een gebroken been hebt .Hoe dan ook ik ben ervan overtuigt dat wanneer je al je vitamines en mineralen op peil hebt en ze daar ook houdt ,je een gezond mens blijft .

  Ons eten alleen is niet genoeg ,buiten gezonde voeding heb je extra supplementen nodig ,verdiep je erin en wordt beter is wat ik iedereen aanraad .Want vraag maar om je heen naar medicijngebruik van een willekeurig persoon ,en dan zal je zien ,bijna iedereen slikt wel 1 of meer big pharma pillen.

  1. Dat moet niet eenvoudig voor je geweest zijn. Dokters worden ronduit agressief als je het niet met ze eens bent. Et zijn er wel die er anders over denken maar worden de voet flink dwars gezet door “collega’s”.
   Fijn dat het je toch gelukt is.

  2. Mijn vriend is ook hartpatiënt, hij is een tijdje terug geopereerd aan zijn aorta en hartklep. Hij moet ook de rest van zijn leven bloedverdunners slikken, hij heeft een pacemaker en slikt beta blokkers. Ik vraag me vaak af of dit allemaal nodig is. Ze zeggen dat het moet om dat hij anders kans heeft op trombose, hartinfarct etc. Daarom kan je die medicijnen ook niet laten staan maar wat is nou wijsheid?

  3. Nog even aanvulling, want ik merk dat ik zelf ook de gehersenspoelde taal spreek..maar hoe kan je dit omkeren?

  4. Hallo,angel volgens mij hebben wij dezelfde cardioloog,die van mij heeft ook zo,n bord voor d,r kop.Slikken zal je en voor de rest stil houden.Maar dat doe ik dus niet(stilhouden)Ten eerste is chlorestrol noodzakelijk om te overleven,je kunt niet zonder en is inderdaad een teken van een onbalans in het lichaam.En daarbij zijn de verstrekte chlorestrolmedicijnen killers.
   Ik sta dus volledig achter je visie van vitaminen aanvullen,want het reguliere systeem weigert hieraan mee te werken.Stel je voor dat alles weer
   zijn natuurlijke weg gaat dan zitten zij zonder inkomsten,en onze overheid werkt hier net zo hard aan mee. groetjes.

 3. Artsen zijn ook maar mensen. Ja en dat kun je bij velen ook merken. Dan kun je bijvoorbeeld praten en vertellen hoe jij er over denkt.
  Maar als je met een hoogstand ego te maken krijgt is het moeilijk de mens daar achter te bereiken. En als je echt ziek bent en raad nodig hebt is het moeilijk om jezelf te verdedigen en te beschermen. Daar om raad ik iedereen aan die door omstandigheden toch naar ziekenhuis, specialist of gewoon huisdokter moet. Als je bang bent dat je je met een kluitje in het riet zal laten sturen ga dan niet alleen maar neem iemand mee die je vertrouwt en waar je van te voren alles me doorspreekt. Dat scheelt een hoop. Je kunt er dan ook nog eens over napraten. Mensen zijn soms zo overdondert dat ze later niet eens meer weten wat er besproken is. En omdat ze zich daar over gaan schamen er met niemand over praten zodat die arts de vrije hand krijgt zogezegd. Dat moet beter. We moeten ook beter op de mensen om ons heen letten als er wat aan de hand lijkt te zijn. Vooral ouderen zijn hierin heel kwetsbaar. Maar vergis je niet. Sommige mensen lijken heel mondig tot het over henzelf gaat.

 4. Heb zelf de ervaring dat ze tegen me zeiden:Wat kapot is is kapot je zal nooit gezond zijn of een gewoon leven kunnen lijden.Nou ik heb doormiddel van natuurgenezing en Reiki,mediteren opruimen loslaten mezelf genezen samen met een Tibetaanse arts/Monk NSTG zit notabene een in Amsterdam.
  Mira

 5. ikzelf heb dat medische taaltje mezelf aangeleerd, en dan omdraaien naar normale taal. ik ben opgergoeid met medische enceclopedien, dus het maakt voor mij niet uit welke arts ik spreek, het is alleen nadelig voor de arts dat ik alles kan horen en lezen en mijn mond opentrek, en zodra ze weten dat ik latijns spreek, balen ze, volgens hun maak ik mensen bang. de consuquenties worden vaak achterwege gelaten of ik zie dat patienten verkeerde medicijnen krijg. ja daar zeg ik wat van.

  dan zeggen artsen: de patienten zijn mondiger geworden. gek he?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.