Advertentie

‘Stop de dodelijke marketing van de farmaceutische industrie..!’


x

‘Stop de dodelijke marketing van de farmaceutische industrie’

2012 © Hans van der Linde – juli 2012

x

Huisarts Hans van der Linde kon weer een beetje lachen, met de financiële steun die hij mocht krijgen voor de kosten van zijn rechtszaak, maar het is vooral de morele steun die hem goed doet! Gelukkig laat Van der Linde zich de mond niet snoeren, zo getuigt dit artikel..!

‘Veel medicijnen zijn onbewezen effectief en veilig op lange termijn. Toch slikken miljoenen mensen ze. Wie treft blaam?’, dat vraagt huisarts Hans van der Linde zich af.

GlaxoSmithKline (GSK) betaalt US$ 3 miljard voor misdadige verkooppraktijken en dat was niet de eerste afkoopsom. Het bloedsuikerverlagende middel Avandia kostte duizenden mensen het leven. GSK verzweeg bijwerkingen en het verdween in 2010 van de markt. Het gedrag van andere pillenfabrikanten is niet veel beter. De farmaceutische industrie heeft terecht een reputatie van meedogenloos winstbejag. De vraag is of ook anderen blaam treft.

Bij deze schandalen blijft de rol van overheden en artsen sterk onderbelicht. Overheden zijn verantwoordelijk voor toelating van medicijnen en artsen voor voorschrijven. Daarmee is veel mis en wij leren er niet van. Hoe komt het dat mensen onvoldoende worden beschermd tegen dodelijke marketingpraktijken? Het antwoord luidt dat al deze affaires zijn terug te voeren op de toelating van geneesmiddelen zonder bewijs van veiligheid en effectiviteit op lange termijn en dat artsen zich dat te weinig realiseren.

In de pen
Het gaat steevast om nieuwe geneesmiddelen, gepatenteerd en duur. Die lucratieve geneesmiddelen moeten zo snel mogelijk ‘in de pen’ van artsen, omdat het patent na vijftien jaar verloopt. Van een nieuw medicijn kennen we nooit de veiligheid en effectiviteit op lange termijn. Alleen langlopende onderzoeken geven daarover uitsluitsel, maar die zijn niet vereist. Intensieve marketing zorgt ervoor dat meteen miljoenen mensen het middel slikken. Keer op keer leidt dat tot catastrofen. Dat is overbekend, maar overheden falen jammerlijk bij het aanscherpen van toelatingseisen.

Het grote probleem.. Jouw goede gezondheid is niet gunstig voor Big Pharma.. Hun winstgevendheid komt via de verkoop van medicijnen. Simple as that! Gewoon een industrie dus: een farmaceutische industrie..!

Voor preventieve geneesmiddelen geldt dit nog sterker. Kerngezonde mensen gebruiken deze medicijnen omdat ze een risicofactor hebben: bijvoorbeeld verhoogde bloeddruk of te hoge cholesterol- en glucosewaarden. Het is een immense markt, want er zijn veel gezonde mensen. Voor toelating van preventieve geneesmiddelen hoeft niet te worden aangetoond dat mensen er langer door leven. Het verlagen van een risicofactor volstaat, ongelooflijk maar waar. Eraldin verlaagde de bloeddruk, Lipobay het cholesterol en Avandia de suikerwaarden. In korte tijd slikten miljoenen mensen die middelen en overleden tienduizenden door bijwerkingen. Volgens Amerikaanse onderzoekscommissies alleen al 47 duizend mensen door Avandia. Liefst 80 procent van de Amerikaanse diabeten slikte Avandia. In Nederland 8 procent.

Remedie
De remedie is duidelijk. Niet meteen miljoenen mensen een nieuw middel voorschrijven, maar eerst met langlopende onderzoeken de veiligheid en effectiviteit op harde eindpunten, zoals dood, bewijzen. Artsen vertrouwen er echter op dat het wel goed zit. Overheden vinden het moeilijk om uit de pas te lopen met andere landen. En patiënten zijn gerustgesteld door bijvoorbeeld hun dalende bloeddruk.

Intussen zijn nieuwe schandalen in de maak. De opvolgers van Avandia bijvoorbeeld. Met veel marketinggeweld worden artsen momenteel geïndoctrineerd. De middelen zijn onbewezen effectief en veilig op lange termijn. Het Nederlands Huisartsen Genootschap adviseert deze middelen niet voor te schrijven. Toch worden ze inmiddels net als Avandia wel voorgeschreven door internisten. Wie deze middelen slikt, moet weten dat de bijwerkingen onvoldoende bekend zijn en dat we niets weten over de effectiviteit op lange termijn. Je kunt er langer door leven, maar ook korter.

Hans van der Linde is huisarts.

51 gedachten over “‘Stop de dodelijke marketing van de farmaceutische industrie..!’

 1. De remedie is duidelijk!
  Niet de mensen grootschalig chemische troep van Big Farma als “geneesmiddel” aansmeren c.q. opdringen maar grootschalig natuurlijke geneesmiddelen zoals geneeskrachtige planten en kruiden inzetten, in plaats van deze te laten wijken ten behoeve van het monopolie van deze industrie die volledig ten onrechte vele miljarden verdient aan ondeugdelijke “geneesmiddelen”.

  1. Het hele verhaal is Rob, dat Big Pharma overal haar tentakels in heeft gewroet. Onder het motto van volksgezondheid en ‘gemeenschappelijk belang’, is het een gedrocht geworden dat belangen heeft in alle overheidsgeledingen.
   De farmaceutische industrie gaat gewoon zó ver, totdat ze terug gefloten wordt. En de sluwheid van Big Pharma enerzijds in relatie tot de dufheid en domheid van overheidsbestuurders (die daar vaak niets aan kunnen doen!) anderzijds, maken dat het land wordt bestuurd op dit gebied door wetenschappelijk-geschoolde pro-farma-adepten.
   Het is een creepy wereld aan het worden, als je ziet dat Monsanto’s van deze wereld hetzelfde uitvreten, door bijv. zich in te kopen bij overheden, zoals de Goldman Sachsen van deze wereld het met de financiële wereld doen.. En waarom..? Macht, overheersing, geld en controle!!!

  2. Heeft big-pharma ook al een antwoord op: codex-alimentarius, natuurgeneesmiddelen moeten bewezen effect hebben anders krijgen ze geen toelatingsnummer!
   Kosten voor zo’n onderzoek tientallen miljoenen euro’s……
   We zijn genaaid met de broek aan.

  3. wat zou je denken van het MET ONMIDDELIJKE INGANG TE LATEN STOPPEN van de farma ghemie? zou nog veel beter zijn

 2. Wat ik nog steeds niet begrijp is dat de overheid Europeese aanbestedingen verplicht stelt met daarin allerhande transparante criteria waaraan de aanbesteding getoetst wordt.

  Ik neem toch aan dat daarin de criteria voor de leverancier te maken hebben met meetbare betrouwbaarheid, geen stoute dingen gedaan in het verleden, etc.

  Als GSK 3 miljard dollar boete of zelfs maar schikking moet betalen, dan komen ze toch nooit meer in aanmerking om vaccins te leveren? Aan de overheid zelf nota bene, de partij die nota bene zelf transparante Europeese aanbestedingen verplicht stelde.

  Bovendien, een leverancier die zelf niet aansprakelijk wil zijn voor zijn eigen product, zou toch struikelen bij het eerste de beste criterium om uberhaupt in aanmerking te komen voor overweging als leverancier. Een keiharde sine qua non.

  Als ze daarna ook nog weigeren om hun product te laten evalueren (vooraf en achteraf bij problemen) door onafhankelijke partijen, dan hoeven de meeste producenten van ‘gewone producten’ niet eens in te schrijven voor zo’n aanbesteding.

  Kennelijk werkt het bij medicijnen niet zo, want ze leveren nog steeds medicijnen en vaccins zelfs met half geheime contracten. Of heb ik iets gemist en is Lareb inmiddels wél een onafhankelijk instituut geworden. En het college van beoordeling van geneesmiddelen, krijgt die wellicht inmiddels geen geld meer van de pharmaceutische industie, zodat ze in alle rust medicijnen kunnen beoordelen? En staan de vaccin aanbestedingen ergens online?

  Gary Null is ook behoorlijk boos over vergelijkbare dingen in zijn toespraak voorafgaand aan de vertoning van de film War on Health / FDA’s Cult of Tyrranny’ op 15 juni 2012 in New York.

  Hij krijgt bij voorbaat een staande ovatie van het publike voor de ‘Society for Ethical Culture’ en is dus kennelijk niet de enige die boos is.

  http://www.youtube.com/watch?v=VibVIRsHnI0&feature=player_embedded#!
  Je kunt skippen naar het begin van de film, maar Gary’s intro is wel een aanrader.

  1. De boete van GSK laat zien hoe rigoureus Big Pharma tekeer kan gaan, daarbij niet gehinderd door enige morele gevoelens of ethisch reveil..!! Fraude, manipulatie, misbruik van macht enz. enz. De oplettende toeschouwer ziet genoeg!
   De Tweede Kamer en het Europese Parlement kijken met ontzag naar al die wetenschappelijke mensen, die het allemaal ‘weten’.. Een sterk staaltje van je autoriteit uit handen geven aan mensen met een volledig verwaarloosd ethisch vermogen en moreel besef.
   John Virapen deed als oud-directeur van een grote farmaceut al boekjes open, boetes die in de miljarden lopen.. Het is kennelijk nog stééds niet genoeg om burgers de ogen te openen..?

  2. joris die boete of schikking verdweinen gewoon in de zakken vande regerings maffia .dus wat wil je dan nog weten dan

 3. Ach, het gaat in de gezondheidszorg allang niet meer om onze gezondheid. Het is een orgie geworden van zakkenvullerij en belangenverstrengeling. Kon men aan de homeopatiche geneeswijze maar zoveel geld verdienn, dan hadden we in ieder geval nog gezonde mensen.

  1. harry je kunt natuurlijk jou zgn dokter voorbij lopen en naar een
   homeopatiche arts gaan dat scheeld dan weer enorm in het geld wat jij uit moet geven aan die verzekering van jou .zij hebben aan mij nog niet veel verdiend de afgelopen 2 jaar want ik zoek het op en ga .mijn medicijn wel zelf kopen !! en er zijn er maar een paar die redelijk jou en mij kunnen helpen en nog vele malen gezonder zijn dan die MAFFIA TROEP.er staat genoeg beschreven om zelf te dokteren hoor.

 4. Deze week hoorde ik ook weer een triest verhaal van wijziging van recept (naar -voor ons- goedkopere medicijnen) voor iemand met een psychische aandoening. De persoonlijke ellende die dat met zich meebrengt is niet te beschrijven.

  1. Volgens een artsenbezoeker in mijn praktijk zijn de apothekers de allegrootste boeven binnen de gezondheidszorg.

  2. Maar Henk, zo’n artsenbezoeker doet toch ook mee met die hele show? Ik kreeg ze vroeger ook op bezoek en werd dan overdonderd met allerlei geschenken en dat dan alleen nog maar aan de med. secretaresse. Wat er aan artsen en specialisten allemaal niet gegeven werd en georganiseerd! Nou, daar gingen ook ettelijke miljoentjes per jaar in om denk ik zo.

  3. Ik weer: ik schrijf Henk en het is Harry. Hoe kom ik erbij. Sorry Harry!

  4. Inderdaad, de artsenbezoeker doet mee aan deze hele show maar komt bij mij vanwege een chronische kwaal waar de allopathie niets mee kan maar ik wel.
   De alternatieve geneeswijzen kunnen zomaar vele miljarden aan besparing opleveren. Wat gaat men doen? De homeopathie het leven zuur maken en de alternatieve zorgverlener 21% BTW laten betalen.
   We houden het lekker bij de geldverslindende symptoombestrijding. Het wordt in dit land steeds gekker.

 5. Ik begrijp iets niet, namelijk: Hoe kunnen farmaceutische medicijnen (langdurig) wetenschappelijk verantwoord getest worden?
  Ik stel mij zo voor dat bijvoorbeeld een nieuw ‘medicijn’ tegen hoge bloeddruk niet zomaar op mensen getest kan worden. Dan zou je mensen met een hoge bloeddruk vrijwillig moeten vragen of ze dit zo’n 5 jaar lang willen slikken. En wat vertel je ze dan? Dat de ratten er niet dood aan gingen dus waarschijnlijk zult u ook wel blijven leven?
  Als het niet op mensen getest kan worden, dan worden het dus dieren. Maar hoe vind je een aap met een te hoge bloeddruk? Als dit probleem is opgelost en je een aantal (honderden?) apen hebt met een kunstmatig gefabriceerde hoge bloeddruk, dan ga je ze vervolgens die medicijnen laten slikken en kijken wat er gebeurt? ‘En meneer aap, hoe voelt u zich vandaag? Toevallig nog last van zelfmoordneigingen?’ Hoe kan zo’n aap nu communiceren waar hij last van heeft? En geldt dit dan ook zomaar voor mensen? Is dit dan wetenschappelijk verantwoord? Lijkt me van niet. En hoe moet dit dan met een chemokuur met vernieuwde formule? Wordt dit dan op apen getest die ‘toevallig’ kanker hebben? En alle psychotrope medicijnen, worden die ook alleen op dieren getest? En wat zegt dit dan over het effect op mensen? Kortom, ik kom er niet uit? Dus kan iemand mij vertellen hoe nieuwe farmaceutische medicijnen wetenschappelijk verantwoord, langdurig worden getest?
  Maar goed, één ding weet ik al wel, ik zal wel uitkijken nog ooit bij een apotheek binnen te gaan.

  1. Bingo Adri, dit wat jij nu te berde brengt daar heb ik ook wel eens over nagedacht. Het riekt en niet zo’n klein beetje ook.

  2. Wel eens van medicijnen gehoord die zomaar in de natuur voorkomen? Het hele oerwoud staat er vol mee en vaak geen enkele bijwerking en al een paar duizend jaar door inheemsen gebruikt, dus zeer langdurig getest! Maar helaas voor de farmaceutische industrie is daar geen patent op aan te vragen en is er dus geen pepernoot voor ze aan te verdienen. Vaak hebben ze wel onderzoek gedaan naar de werkzame stof in die natuurlijke middelen en daar hebben ze in hun laboratoria een chemische stof voor gezocht met ongeveer dezelfde werking. En… helaas, chemicaliën eigen, met de nodige zeer schadelijke bijwerkingen!

   Natuurlijk hebben hele hordes ‘wetenschappers’ artikelen geschreven waarin ze de vloer aanvegen met dergelijke natuurlijke middelen en de hele homeopathie berust volgens dergelijke ‘kenners’ op besodemieterij. Dat dergelijke ‘slimmeriken’ geen donder van dergelijke geneeskunst begrijpen, doet in de huidige Westerse maatschappij niet ter zake. We zijn hier allemaal met de paplepel ingegoten dat het intelligent staat om de gevestigde orde (wetenschap, politiek, farmaceutische industrie, mainstream media, enz.) te geloven en na te praten en dat het heel erg dom staat om openlijk ‘anders’ te denken.

   Iedereen die graag het braafste jongentje van de klas is, die wil intelligent overkomen en praat dus de gevestigde orde na. Helaas bestaat zo’n 80% (misschien nog wel meer) van de bevolking uit brave jongentjes, de rest is ‘wakker’ en is beslist niet dom!

   PS. Kijk voor de beste therapie voor kanker eens bij deze man:
   http://www.burzynskiclinic.com

   O ja, dezelfde hierboven genoemde ‘wetenschappers’ noemen deze man een oplichter. Bekijk de volgende video’s en beslis zelf:
   http://www.burzynskimovie.com/index.php?option=com_content&view=article&id=85&Itemid=68 (Geen tijd? Bekijk dan alleen de derde video ‘Opening Scene’)

 6. een psychische aandoening is nog nooit iemand genezen door medicijnen
  we denken dat het helpt maar we vergeten eerlijk te zijn naar ons zelf, het gevoel wordt totaal geblokkeerd. maar ja we denken dat we weer funcioneren omdat de artsen zeggen het gaat weer beter ga maar werken dan heb je afleiding komt alles wel weer goed
  en onder tussen loopt er weer een robotje rond
  o wat zijn we gelukkig
  zolang we maar buiten ons zelf kijken en niet in ons zelf dan…..
  de mens houd zichzelf zwaar voor de gek
  er bestaat geen wonderpil en die zal er nooit komen
  ze zijn er niet op uit om een ziekte te genezen maar om in stand te houden

  1. Ho, ho Doler. De klassieke homeopathie heeft tal van geneesmiddelen voor psychische aandoeningen. Een goed gekozen constitutiemiddel doet meer dan 10 jaar psychotherapie.

 7. Zolang we verdeeldheid boven collectiviteit stellen, zullen we nooit iets bereiken, maar er alleen over praten. De zovele politieke partijen zorgen voor onze verdeeldheid. Het Nederlandse volk zou moeten opstaan door voor een politieke partij te stemmen die er voor het volk is. Maar helaas, die is er (nog) niet!

  1. Tja, de goeie ouwe tijd van de kwakzalver op de markt is voorbij… Nu zijn het niet alleen maar domme boertjes die zich in de boot laten nemen, maar hele volksstammen. En nu lacht niemand daar meer om, zoals vroeger over die achterlijke boeren, want wie lacht er nu om zichzelf, niemand toch zeker?

   Maar er is ook nog een andere kant aan de medaille, want het is en blijft een feit, dat die kwakzalvers er niet eens geweest zouden zijn als er geen domme boeren hadden bestaan.
   En dus ook, dat de pharmaceutische industrie niet zo’n oplichterstroep had kunnen worden als de doorsnee burger wat minder onnozel zou zijn geweeest.
   En wat minder bang voor zijn hachje, niet te vergeten, want dat is de voornaamste oorzaak van al die pillenslikkerij!

   Dus ligt de verantwoordelijkheid deels ook bij onszelf, bij onze goedgelovigheid, en de angst die ons belet om helder en objectief te denken. Angst is ook in deze weer eens een bar slechte raadgever!

   Maar gelukkig ziet het ernaar uit dat we dankzij internet wat kritischer worden, en ons in de – verre? – toekomst wat minder gauw een oor zullen laten aannaaien. Dus laten we daar maar op hopen.

 8. Bekend verhaal.

  Dertien jaar geleden heb ik een zware depressie gehad waarvoor ik seroxat kreeg voorgeschreven. Omdat ik spastisch ben en seroxat direct in de bloedbaan van de hersenen actief is, verergerde mijn spasme en kon ik niet meer lopen. Ik heb toen contact opgenomen met de fabrikant (Centrafarm) welke het probleem ontkende. Volgens hen was seroxat een veilig medicijn (volgens mij niet!). Zelfs mijn fysiotherapeut kon niets meer met mij beginnen. Pas toen ik voor behandeling naar een revalidatiecentrum ging en de medicijnen kon gaan afbouwen, verdwenen de klachten en werden mijn spieren weer soepeler.

 9. En ze gaan maar rustig door die farmalui… Oostindisch doof alleen maar naar de portemonne luisteren.
  Klokkenluider John Virapen mag wel oppassen dat hij niet vermoord wordt….

  1. Laat ik de link van WTK waarin de aanbieding zonder verzendkosten staat hier ook even neerzetten, wel zo eerlijk dan 🙂
   http://www.wanttoknow.nl/aanbieding/zonder-verzendkosten-in-huis-het-revolutionaire-boek-het-verzwegen-verhaal-over-kanker/

   Als ik het boek nog niet gekocht had gaf ik er zeker de voorkeur aan ze via WTK te bestellen. Voor wie het nog niet weet: voor een grote jongen als bol is het stukken gemakkelijker om zonder verzendkosten te rekenen te versturen…. maar voor een kleine speler op de markt betekent dat waarschijnlijk het inleveren van de marge (die op boeken niet zo heel hoog is).

  2. @Anja, beste Anja, ik kan het nergens vinden op WTK. Is het niet meer te verkrijgen. Stom dat het me niet opgevallen is. In ieder geval ga ik het wel aanschaffen, kan het niet bij WTK, dan maar in de boekwinkel!

  3. Beste Willie, ik vermoed dat de aanbieding dan verlopen is. Het boek staat natuurlijk nog wel steeds te koop bij WTK. Je kunt het vinden door de titel bovenaan in te typen bij ‘zoek”.

  1. Moet het wel hier zetten: vrienden van mij stuurden mij dit:
   Fwd: Medicijnlobby wil nu definitief af van alle kruidenmengsels, voedingssupplementen, vitaminen en homeopathische middelen. Wilt U het doormailen?

   Lieve mensen,
   Dit is een oproep om voor een referendum van Lissabon te stemmen, zodat we zelf kunnen beslissen of we wel of niet homeopathische middelen, kruiden of supple-menten willen gebruiken. Er is ook een verwijzing naar een artikel in Ode van augustus dat over homeopathie gaat.

   Begin doorgestuurd bericht: (doorsturen onder BCC)

   Onderwerp: Doorst.: Medicijnlobby wil nu definitief af van alle kruidenmengsels, voedingssupplementen, vitaminen en homeopathische middelen

   De EU heeft zich laten inpakken door de medicijnlobby die nu definitief af wil van alle kruidenmengsels, voedingssupplementen, vitaminen en homeopathische middelen. De EU administratie weigerde de afgelopen vier jaar simpelweg 95% van de inge- brachte dossiers, waarin om Europese goedkeuring werd gevraagd. Bijna lukt dat monstrueuze complot als niet 1 miljoen wijzere Europeanen een petitie voor een volksreferendum tekenen!
   Publieke actie heeft er in de V.S. namelijk voor gezorgd dat er op dit punt WEL een normale wet tot stand is gekomen, de Dietary Supplement Health and Education Act).
   Teken de petitie hier:
   http://www.eu-referendum.org/nederlands/petitions/natural_remedies.php

   Doormailen svp!

   N.B.
   In het blad ” ODE ” het nummer juli / augustus 2012 staat een prachtig stuk over homeopathie en homeopatische geneesmiddelen.
   Het blijkt dat de homeopatische benadering heel veel betere resultaten bij kanker oplevert dan alle reguliere behandelmethoden zoals, snijden, vergiftigen en/of bestralen.
   Zelfs volledig herstel (tumoren volledig in regressie) komt bijzonder regelmatig voor, dat eveneens in tegenstelling tot reguliere behandelingen.

   Dr. Els Borst was een minister die Homeopathische geneesmiddelen gedeeltelijk (zoveel mogelijk) in Nederland verbood. Normale artsen noemen het “baarlijke nonsens”, homeopatische artsen noemen het levenswater.

   http://www.ode.nl
   Zet homeopathie niet bij oud vuil
   Homeopathische middelen moeten per 1 juli aan strengere Europese normen voldoen. Op verpakkingen en bijsluiters mag alleen staan waarvoor de middelen gebruikt kunnen worden – verkoudheid, griep, hooikoorts – wanneer de werking wetenschappelijk is aangetoond. Doordat is vastgesteld dat het bewijs tekortschiet, moeten de fabrikanten van homeopathische middelen de tekst op hun etiketten onmiddellijk aanpassen. Zodoende zouden de middelen van fabrikanten zoals A. Vogel en VSM tijdelijk uit de schappen kunnen verdwijnen.
   Het is een overwinning voor de Vereniging tegen de Kwakzalverij, die al jaren strijd tegen homeopathie voert. In De Telegraaf schepte voorzitter Catherine de Jong onlangs op dat de producenten van homeopathische middelen niet meer kunnen “bluffen als het over de werkzaamheid gaat”.
   Dat soort bravoure is misplaatst. Het is op zich een goede ontwikkeling dat fabrikanten van homeopathische middelen volgens de nieuwe regels duidelijkheid moeten geven over de ingrediënten, zoals iedereen zal bevestigen die wel eens heeft geprobeerd de raadselachtige tekst te ontcijferen. Maar de beslissing van minister Schippers van Volksgezondheid is niettemin een stap in de verkeerde richting.
   Het is zeker niet behulpzaam als je op het etiket niet kunt vinden waarvoor een middel is bestemd. Het is dan ook een verlies voor de keuzevrijheid als je straks bij de drogist niet langer zou kunnen kiezen voor middelen die je bij eerdere klachten hebben geholpen. Want hoewel sommige wetenschappers weinig raad weten met de precieze werking van homeopathie, zijn er toch talloze mensen die er telkens gebruik van maken. Intussen schrijven steeds meer huisartsen homeopathische middelen voor en worden steeds meer “alternatieve” therapieënvergoed door steeds meer verzekeraars.
   En, trouwens, wat maakt het uit als wetenschappers bakkeleien over de werking? De patiënt heeft er weinig belang bij dat een aantal fanatieke sceptici de homeopathie zien als een favoriete pispaal. In de kern gaat homeopathie over het zelfhelende vermogen van de mens. Kennelijk hebben De Jong en Schippers daar zo weinig vertrouwen in, dat ze de mogelijkheid daartoe geheel uitsluiten.
   Wie steun wil bieden aan de poging om de maatregel ongedaan te maken, kan een petitie ondertekenen.

   Teken de petitie hier:
   http://www.eu-referendum.org/nederlands/petitions/natural_remedies.php

   Doormailen svp!

  2. Ook apart is die wet is vorig jaar in gegaan zonder dat je er iets over hoorde in de main stream media

  3. @ Willie

   ‘K heb je oproep hier al reeds FLINK her en der verspreid, misschien dat er weer genoeg zijn die het door gaan spelen met kopiëeren en plakken! We blijven imemrs knokken voor het goede doel…

  4. De EU weet heus wel hoe de vlag er voor hangt, ze zitten niet te slapen. Dit is wat zij willen en zullen doordrukken ook. Je hebt “diefjes en diefjesmaten”, maar dit zijn hele grote DIEVEN en DIEVENMATEN van een soort die ze maar zelden in het dagelijkse leven zult tegenkomen.

  5. @Paul & Co.: dankjewel Paul, het is toch ongelooflijk wat een praktijken daar worden uitgevoerd. Ik kan geen enkel respect hebben voor die stinkende top aldaar.

  6. @JaNee 14.12: Janee, ik heb zoveel over de Codex Alimentarius-plannen gestuurd naar verschillende vertegenwoordigers van politieke partijen in Brussel. Een keer kreeg ik als antwoord waar ik het vandaan haalde, er was geen sprake van dat zij iets dergelijks in de maak hadden. Ook naar alle politieke partijen in Den Haag gestuurd. Nauwelijks reacties. Alleen van de SP en de Partij voor de Dieren. Van de rest noppes, nada.

  7. @ Willie

   Het wordt inmiddels al FLINK verspreid, je oproept doet wonderen…
   Heel veel pissige mensen die het graag ter harte nemen en voor aktie gaan. Zulke feiten geven altijd een zucht van verlichting…

  8. Lieve Paul, da’s een goed bericht. Jij verdient ook goud! Maar, nu ga ik mijn plekje tussen de “vette pooklappen” opzoeken en knorren, anders ben ik later op deze dag niet toonbaar! Welterusten allemaal en mooie dromen gewenst.

  9. @ Willie

   Neen ik ben niet voor Goud, noch Zilver, noch voor Brons gegaan. Ondanks al het gekrijt op Guido’s stoepje had ik de voorkeur voor Platina, maar geef dat liever aan iedereen die terzijde van mij stond en die het doorhadden wat er gaande was. Zelf ben ik blij met niets dan enkel een grijns en ja zoete lieve woordjes, dat is mijn bescheiden prijs. Jou terug zien hier is veel leuker…

 10. je kunt ook nemen smorgens op de nuchtere maag citroensap in een glas zo,n centimeter citroen op lauwwarm water en dan op drinken of appel cider een theelepeltje in een glas en ook weer in lauwwarmwater .of als je een balkon/tuin hebt zoals ik zet je er een honingbes of een goji bes en neem deze in als ze rijp zijn je kunt ze gemakelijk in friezen en of er jam van maken er zijn wel zoveel dingen te lezen waar je echt wat aan hebt maar ?? je moet alleen goed zoeken .

 11. lieve mensen,
  Bij al deze verhalen, die ons benauwen, wordt het tijd dat wij ons verdiepen in een oeroude geneeswijze, die van de kruiden. Voor velen een totaal nieuwe wereld maar interressant genoeg om kennis hiervan te nemen. Je hebt ook het gevoel dat je toch weer een beetje zelf kan handelen.
  Dit zegt natuurlijk een kruidenvrouw die al vele jaren met dit gedachtengoed bezig is. Zet je woede om in creativiteit en leer weer te vertrouwen in de kracht van de planten.

  1. Mee eens Trudy. Veel medicijnen zijn zelfs een chemisch nagemaakte variant van een geneeskrachtige stof uit planten. Omdat de phamaceutische industrie anders geen patent kan krijgen en miljoenen misloopt. Ze maken dus gewoon stoffen uit de natuur na.

   Je kan simpel beginnen met bijvoorbeeld brandnetelthee, gewoon jonge toppen plukken, in een kopje, heet water erover en klaar.
   Bloedzuiverend en een natuurlijke bron van calcium, kiezelzuur en vitamine C.

 12. Veel minder bekend is dat veel middelen ook doorwerken op de mentale gesteldheid van mensen. Het is al lang bekend dat te weinig aanmaak van een bepaalde stofjes (bijv. dopamine, serotonine) leidt tot depressieve gevoelens en concentratieproblemen. Een verstoring van de stofjes kan weer leiden tot agressief gedrag, hallicunaties etc. Ondanks dat geen mens eerst uitzoekt hoe de verhoudingen van deze stoffen zijn in het lichaam van de patiënt worden er wel allerlei middelen voorgeschreven die kunnen leiden tot (ernstige) verstoringen van deze hormoonhuishouding met alle gevolgen van dien. Er staat niet voor niets in veel bijsluiters dat je depressieve gevoelens kan krijgen van een bepaald middel. Met als gevolg dat je nog verder van huis bent omdat je naast een gezondheidsprobleem ook nog mentale problemen en problemen met de energie-huishouding (moeheid) krijgt. Soms leidt deze verstoring en bijbehorende mentale gesteldheid er zelfs toe dat mensen hun leven beëindigen of het leven van een ander nemen.
  Natuurlijke middelen hebben deze bijwerkingen niet, ze respecteren de eenheid tussen lichaam en geest. Natuurgenezers zijn ook vele malen zorgvuldiger, ze schrijven immers niet iets voor na een gesprekje van 5 minuten maar houden over het algemeen een uitgebreide anamnese van 1,5 uur. Daarnaast is er sprake van vervolggesprekken waarin de gesteldheid van de patiënt op de voet wordt gevolgd.
  Het is prima dat er ‘chemische’ middelen worden voorgeschreven als de kwaal niet met natuurlijke middelen bestreden kan worden. Maar dan wel na zorgvuldige diagnose. En regelmatige tussentijdse evaluatie samen met de patiënt. Dat chemische middelen als een soort snoepjes worden verkocht met bijbehorende marketing-campagnes en tezelfdertijd de primaire geneeswijzen aan de kant proberen te zetten is een bittere pil voor mens en -gezien de gevolgen op het mentale vlak- de maatschappij.

 13. Wat een dapper besluit van deze arts om de heersende medische en farmacveutische maffia via deze weg in vol daglicht te kijk te zetten; of deze publikatie nog negatieve gevolgen krijgt voor de schrijver als brenger van de onaangename boodschap, blijkbaar is hij of zij echt geschrokken van de werkelijke soms fatale gevolgen van veel zgn nieuwe medicatie, wellicht in eigen familiekring?

 14. Vanaf 2000 , na hartinfarct ,voorgeschreven colesterol verlagende medicijn , crestor /lipitor en. Esetrol , al deze bezorgden mij hevige spierpijn , in 2007 ,na uitzending op TV , geen medicatie meer genomen , sinds die tijd een keurig coresterol spiegel van 3.1 ,leeftijd. 73 jaar.

  1. daar heb jij gelijk in ROBIN ?? maar de artsen zijn te bang dat ze uit gestoten worden door de BIGFARMA ;en als zij nu eens de KOPPEN bij elkander steken. licht zo,n bedrijf zo op zn kop .en ook die z g n verpleeg kundige die daar in den haag met de Farma windt mee draait mogen ze tot de grond toe afbranden !deze personen hebben geen menselijkheid meer dit zijn roof zuchtigge dieren .en die gaan over lijken!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.