Advertentie

Borstkankerscreening is bedrog!


x

Borstkankerscreening is bedrog!

Bron: Welingelichte Kringen 2011

x

” In de wetenschap weet men al lang dat borstkankerscreening kwakzalverij is”.. Dat zijn de niet mis te verstane woorden van de Vlaamse arts epidemioloog Luc Bonneux. Hij heeft net zijn boek ‘En ze leefden nog lang en gezond’ uitgebracht en borstkanker is maar één voorbeeld van hoe gezondheid een industrie is geworden.

Dr. Luc Bonneux, Belgisch epidemiloog (klik voor zijn artikel over het bedrog bij de grieppandemie)

Vrouwen moeten veel beter geïnformeerd worden. De informatie die ze van de overheid krijgen, is bedrieglijk. Zo wordt aan vrouwen boven de 50 (die in het screeningsprogramma zitten) verteld dat in 70% van de gevallen een borstbesparende operatie kan uitgevoerd worden in plaats van een volledige borstamputatie.
“Dat is complete nonsens. Eerder het omgekeerde is waar”, aldus Bonneux. Vrouwen worden behandeld voor een ziekte die ze niet hebben. Bovendien is screening heel duur, in verhouding tot het resultaat. Zo moet je 5.000 mammografieën maken om 1 sterfgeval te voorkomen.

Als je je 25 jaar lang laat screenen op borstkanker neemt de kans op sterfte met 0,2% af. Daarbij heb je ook 2% procent kans dat men een tumor vindt, die anders niet ontdekt zou zijn. En 12% kans dat je een biopsie moet laten doen van borstweefsel na een mammografie die vals positief is.

Het uiterst pijnlijke borstonderzoek dat borstkankerpreventie zou dienen.. (klik voor artikel AD)

Bovendien is van die 2% tumoren die ontdekt worden, maar 1 op de 3 een kankergezwel waarvan men niet weet of dat het gezwel echt problematisch zal worden. Met andere woorden, er worden dus heel wat vrouwen behandeld met chemotherapie, bestraald enz., die feitelijk perfect gezond zijn..

Screening van prostaatkanker is nog veel problematischer. “Het onderzoek daarnaar is gewoon onethisch, omdat er zoveel schade wordt veroorzaakt”, vindt Bonneux. Er is namelijk – net zoals bij borstkankerscreening – een enorme overbehandeling. Om 1 sterfgeval te voorkomen, moet je 50 mannen behandelen voor prostaatkanker. Maar die behandeling is zeer schadelijk en maakt mannen in grote getale impotent en incontinent.

 

En ze leefden nog lang en gezond

Hoe gezondheid een industrie werd

Luc Bonneux

De cover van het nieuwe boek van Dr. Luc Bonneux

In dit ophefmakende boek ontleedt Luc Bonneux vlijmscherp de moderne gezondheidsindustrie, die ons allen wijs maakt dat een eeuwig jong leven binnen handbereik is. Hebben de screeningscampagnes tegen borstkanker enig nut?

Moeten we bang zijn voor een grieppandemie? Hoe zwaar weegt de farmaceutische industrie op de medische besluitvorming? En bestaat er wel een recept voor een lang en gezond leven? Een eyeopener voor wie de medische zin, onzin en waanzin van elkaar wil onderscheiden.

Uitgeverij Lannoo  ISBN: 9789020991260 € 22,99

45 gedachten over “Borstkankerscreening is bedrog!

 1. Met dank aan deze arts en aan de andere artsen die een boekje open durven doen over de ziekte-industrie.
  Op deze manier worden we wijzer, want een aanrader in dit geval is het boek van Lynne McTaggart, in WAT ARTSEN JE NIET VERTELLEN, verstrekt zij onafhankelijke informatie, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.
  Voor mij is dit met nog andere boeken een eye-opener geweest. Informatie die niet tot je komt uit reguliere media, deze brengen het nog steeds als gezondheidszorg, wat het ook zou moeten wezen, maar het al lang niet meer is. Erg jammer voor de goedwillende mensen die er in werken, en patienten die er hoe dan ook nog steeds vertrouwen in hebben, soms gelukkig wel terecht.
  Daarom pleit ik voor samenwerking met de Natuurgeneeskunde, en dit bedoel ik heel breed, omdat er voor elk wat wils is op dit gebied. Passend bij de persoon, een persoon met klachten die dit wel wil valt nu vaak tussen wal en schip. En dan laten wij hier de “zorg” verzekering nog buiten beschouwing, omdat men al wist dat dit in Amerika een ramp was geworden, heeft men dit hier toch doorgedrukt. Economie staat voorop, zelfs in de “zorg” maar wat goed is voor de economie is niet altijd goed voor de mens. Maar dat wordt wel vaak zo gebracht en begrepen. Maar kanker de wereld uit kan op een heel andere manier dan als ze vanuit de reguliere hoek laten voorkomen.
  Hartegroet Alice

 2. Chemo therapie maakt je af!!!

  Waarschijnlijk doet “kanker” als je het zo wilt noemen dat langzamer, dood gaan we allemaal maar ik heb vele mensen chemo zien nemen (werk ook in ziekenhuis) heb weinig mensen op zien knappen na chemo ! Ik persoonlijk doe ook niet mee aan onderzoeken om misschien te ontdekken dat je iets hebt ! Ook geen griep prikjes allemaal onzin ! Allemaal om de fharmaceutische industrie te spekken ! Daar doe ik niet aan mee en als ik klachten zou hebben dan zou ik me wenden tot een (heks) homeopathie ! Daar heb ik wel vertrouwen in !

  Groetjes allemaal

  1. Ik wel en die zweert erbij.
   Tja wie moeten mensen nu geloven als ze erachter komen dat ze kanker hebben, mij met mijn ‘fantastische Internetverhalen’ of iemand die uit eigen ervaring staat te vertellen, ‘geef mij maar een chemootje want dat heeft mijn borstkanker genezen, ik zweer erbij’.

 3. Er moet door dat zogenoemde borstkankeronderzoek een aantal mensen worden uitgezocht die klant moeten worden van de farmacie. Vaak zoeken de de meest angstige en dociele mensen uit die misschien een ontstekinkje of een knobbeltje hebben in de borst maar geen kanker en stellen die onder behandeling met bijvoorbeeld chemotherapie. Dat zie je iedere keer weer. De mensen die voor elk wissewasje naar de dokter gaan worden vaak in hun rol bevestigd als slachtoffer van een ziekte want die hebben vaak een bewustzijn gericht op ziekte en laten zich zelfs behandelen met bijvoorbeeld chemotherapie terwijl men zich nog prima voelt en door de chemotherapie wordt dat prima voelen snel minder. Chemo is in wezen gif.

  1. Klopt, in de 25 jaar dat m’n pa praktijk heeft gehouden hier in de regio blijkt dat een groot deel van de vrouwelijke bevolking bezig is met professioneel ziek zijn, dat levert aandacht en zelfs geld en ander gemak op, je moet er maar van houden, dat gaat van moeder op dochter, ze onderwijzen elkaar, de uitkerings industrie vaart er wel bij, je hoeft geen vriendin vrouw van of moeder of werknemer meer te zijn, alles wordt voor je geregeld met pilletjes, en op de bank zeep shows kijken van hoe je elkaar bedriegt en bedondert, dat is hun dagelijkse praktijk, met een groot deel van de bevolking is dus geen andere relatie meer aan te knopen dan een professionele medische, de rest moet aanhoren hoe slecht ze het hebben en hoeveel pijntjes en hoe beroerd ze zich voelen en wanneer de laatste operatie is geweest, want dat geeft een soort status, ” van de zomer ben ik voor de elfde keer geopereerd “, dan hoor je er bij, de wijken in mijn plaats zitten vol met dit soort lieden, vraag en aanbod volledig in balans, U vraagt ziekte wij draaien…

  1. Het schijnt dat steeds meer mannen en vooral ook jongere mannen last van prostaatvergroting krijgen. Ik vind dat maar een vreemde zaak. Ook mijn man heeft problemen. Wat veel mannen waarschijnlijk niet weten is, dat alcohol heel slecht voor de prostaat is. Dat is het eerste wat de uroloog hem vertelde en ook de huisarts trouwens, Zo voorkomt hij verdere vergroting. In feite zou hij onder goede omstandigheden de operatie 2 jaar uit kunnen stellen als hij geen alcohol drinkt. Enkel 1 of 2 glazen rode wijn kan nog zonder probleem. Dat is nog al wat lijkt mij. Wij hadden dit nog nooit gehoord en het lijkt me sterk dat anderen dat wel allemaal weten.
   Als je op het net gaat zoeken kom je nog een verrassing tegen. 4 à 5 keer een zaadlozing houdt de prostaat in conditie. Mannen, knoop dat in de oren. Je hebt tenslotte niet altijd een partner nodig om daar voor te kunnen zorgen. Het lijkt me toch aan te bevelen als dat je verre van de uroloog kan houden. Ook dat hoor je niet van de doktoren.

  2. Dus veel mannen die last hebben van…….doen het niet gemiddeld 4 a 5 keer per week weet de uroloog dan ook meteen even.

  3. En dan te bedenken dat de meeste knobbeltjes in de borst ontdekt worden door de man tijdens het vrijen ! Plaats de 4 á 5 benodigde zaadlozingen daarnaast en voila , mooie reden om een datingsite aan WTK te koppelen . 🙂

 4. Vorig jaar heb ik gereageerd op mijn oproep voor baarmoederhalskanker dat ze mij geen oproep meer moeten sturen.
  Ook de oproep voor borstkanker onderzoek heb ik zo beantwoord.
  De keer daarvoor vertelde degene die de foto ging maken mij dat de foto van het vorige jaar maar kiel kiele was.
  Op dat moment was ik verbaasd maar dacht er verder niet echt over na. Later vroeg ik mij af waarom daar geen melding van was gemaakt. Ze was ook helemaal niet verbaasd dat ik daar niks vanaf wist,
  Sinds ik het net afstruin naar de mogelijke echte waarheid van de zaken waar ik mee te maken krijg ben ik ook een stuk achterdochtiger en zeker niet goedgelovig meer. Ik heb er dus een punt achter gezet en mij zul je ook niet snel meer bij een dokter zien. Ik zoek het zelf wel uit wat goed voor me is, hoewel ik wel een goede huisarts heb die aandacht voor zijn patiënten heeft.
  Ik ben niet bang om dood te gaan en vind het zonde van mijn tijd me daar mee bezig te houden.
  Dat betekent niet dat ik mijn kop in het zand zal steken. Ik kan prima zelf borstonderzoek doen en op die manier ken je je lichaam goed genoeg om veranderingen te ontdekken. Dat geldt voor je hele lijf. Je moet er gewoon meer aandacht aan besteden. Dan begrijp je meestal wel wat er aan de hand is en wat je moet doen om erger te voorkomen als je iets van verandering merkt. Als je zelf je lichaam niet kent merk je natuurlijk ook niet op tijd dat er iets is veranderd.
  Al met al ben ik ook blij dat bovenstaande geplaatst wordt zodat meer vrouwen bij de röntgen wegblijven zolang het kan. Alle overbodige foto’s en scans worden beter vermeden,

  1. Selene, ik kan het volledig met jou eens zijn!
   Wanneer je niet reageert op zo’n oproep, blijven ze maar uitnodigingen doorsturen, de een na de ander……alsof het haast moet……

 5. Toevallig gehoord van een vriendin afgelopen week. Zij heeft voor de tweede maal na haar 50e een mammografie gehad. Dit was erg pijnlijk vanwege de hardhandige manier waarop haar borsten tussen de plaat werden geduwd. Foto van één van de borsten moest over, de laborant reageerde alsof het te maken had met de apparatuur. Nu zit mijn vriendin in de stress, terwijl zij verpleegkundige is, zou de laborant toch niet iets hebben gezien….?

  Zij dacht hoe gaat het straks met mijn vriendin (ik dus)die veel grotere borsten heeft en binnenkort 50 wordt, terwijl het bij mij al zo pijnlijk was?

  Irritatie van cellen kan kanker veroorzaken, zo ook beschadiging door mogelijke hardhandige plaatsing van borsten tussen de platen voor een mammografie.

  Moet ik straks wel……….. of niet? Zo ook uitstrijkje en een mogelijke erfelijke vorm van darmkanker waaraan mijn moeder is overleden, Straks ook nog iedere 5 jaar een colonscpie of pas handelen naar bevinding? Een dilemma…………..

  1. Natuurlijk kan een ander nooit voor je beoordelen of je dit wel of niet moet doen. Alleen wel een klein advies; kies nooit uit angst.

   Verder weet ik dat als ik kanker zou hebben ikzelf mijn verantwoordelijkheid neem. Maar goed, voorkomen is altijd beter dan genezen. Zelf heb ik het vertrouwen verloren in deze industrie, door persoonlijke ervaringen en ervaringen die ik lees van anderen. Ook is mijn vertrouwen weg omdat ik ervan overtuigd ben dat het alleen om winst gaat. Niets menselijks aan en aangezien ik mezelf nog wel als mens beschouw hoor ik daar niet thuis.

   Men noemt anders dan de chemie de alternatieve weg. Wij zijn zelf biologisch van aart, dus wie of wat is alternatief vraag ik je. Alles op aarde staat momenteel op zijn kop en als je de waarheid leer zien en durft te zien dan kan je alleen maar op een manier handelen; EIGEN verantwoordelijkheid aanleren.
   Lees, leer, herstel je intuitie en vrees niet.
   Vrees liever de chemie en alles dat lichaamsvreemd is.

   Dit bovenstaande is mijn interpretatie; vorm je eigen mening en weg, los van de geldende dogma’s en wat we leerden als een braaf gehoorzame leerling in het systeem. Verwerp het idee altijd maar volgzaam te moeten zijn als het om je eigen leven gaat.
   Herstel het vertrouwen in jezelf!
   Dit dilemma is er niet voor niets…

  2. Wanneer ik ergens een hardhandige respectvolle indruk van krijg, loop ik weg en zien ze me niet weer.

 6. Al op heel jonge leeftijd was ik heel nieuwsgierig en las alles wat los en vast zat van geloven tot sf etc.
  Als je jong bent wil je slank zijn, sport doen, en er goed uit zien en natuurlijk ook gezond zijn, weer van alles lezen maar vooral uit proberen want ervaring is in mijn ogen toch de beste manier van weten .
  Als je dan een gezin krijgt en opvoed en je vast houd en probeert door te geven wat je zelf hebt geleerd is dat in een samenleving als we nu in leven niet makkelijk.
  Zeker als je niet zoals hier dat op papier en internet doet maar dagelijks in day to day leven.
  Al jaren krijg ik oproepen voor borst en baarmoeder onderzoeken daar doe ik niet aan mee vind dat je gewoon goed op jezelf moet letten en als er iets is kun je dat laten onderzoeken en zelf de behandeling kiezen die bij je past

  1. Heel duidelijk! Niet zo raar, met zo enorm veel straling! Wanneer wij hier ziek van kunnen worden vraag ik mij af wat we van andere bevolkingsonderzoeken kunnen krijgen.

   Het klinkt misschien raar hoor, en ik weet niet of meer mensen dat ervaren, maar als ik een eggo (geluidstrillingen)laat maken dan voelt het net alsof ik diepe messteken krijg. Ervaren meer mensen dat? Is die straling dan ook schadelijk? Weet iemand hier iets van?

  2. Waar krijg je dan die echo (eggo?) voor, Mirakel? Voor een borstonderzoek ga je door de röntgenscanner..

  3. Voor een ledemaat hahaha, ongelukje destijds. Op het filmpje zeiden ze dat wanneer je zwanger zou zijn, dat ze volgens mij ook een echo konden laten maken, daarvoor in de plaats. Die straling vind ik ook heel vreemd stekend voelen. Is anders dan Rontgen, dat weet ik wel, maar ik heb het idee, zoals ik het gevoeld heb, dat eggo´s misschien iets zouden kunnen doen met je energie velt…..

 7. Laatste 2 jaar heb ik mij intensief bezig gehouden met de Germaanse Geneeskunde. Deze is ontwikkeld door dr Hamer en vind dat het tijd wordt dat deze inzichten een groter publiek verdient. Dan is er in eens een totaal andere zienswijze op ziektes en kanker… Zie voor meer info in het NL. http://gnm-nl.be

  1. Willie, we hebben het NIET over echo’s..! Het gaat wel degelijk over röntgenstraling! Terwijl er veel betere methodes zijn, even effectief.

   Maar de grote vraag blijft steeds, of het kankergezwel(letje), niet een ‘natuurlijk’ fenomeen is, dat feitelijk door het lichaam zelf wordt gemaakt. Die woekering is natuurlijk niet de bedoeling, en treedt wel op. Maar ik bedoel de gevallen waarin de tumor dusdanig klein is, dat hij misschien wel zou kunnen blijven zitten. Hoeveel oudjes sterven er met een tumor in hun lijf. Vrouwen met borstkankerplekjes en mannen met wellicht prostaatknobbels.. Het is een vreemd verhaal dat de ontdekking van een tumor ALTIJD ertoe zou moeten leiden (lijden?), dat deze verwijderd moet worden..!

 8. @Guido,
  Ik reageerde op mirakel multi D, 26 juni 2011 om 19:15 Guido, waarin zij het heeft over de eggo. Daarvan weet ik niet wat het doet; heb daar ook wel eens mijn twijfels over. Het is gebaseerd op trillingen etc. Maar ja, wie weet, doet dat ook wel weer iets engs. Ik vind het niet gek dat mirakel multi D het oppert. Toevallig loop ik er ook wel mee, want mijn dochter ondergaat nu af en toe een echoscopie vanwege haar zwangerschap.

  Verder heb je groot gelijk wat die kleine tumorgevalletjes betreft. In mijn jonge jaren heb ik als medisch secretaresse op Radiotherapie in oprichting in het Dijkzigt Ziekenhuis Rotterdam gewerkt, die een samenwerkingsverband aan ging met de Daniel den Hoedkliniek aldaar. Heb natuurlijk veel contact gehad met de radiologen en ook met oncologen. Wat jij zegt dat heeft een oncoloog (een heel betrokken mens) mij ook bevestigd en dat zij ook wel eens weer verdwijnen; er zijn benigne (goedaardige gezwellen) die wel opeens kunnen gaan groeien en ernstig verder en verder woekeren en dan moeten die wel weggesneden worden natuurlijk en dan komt het toch voor dat ze weer gaan groeien en dan proberen ze het ook wel eens met bestraling (wat m.i. inderdaad ook weer kanker veroorzaakt); dan is het nog geen kankergezwel maar wel kwaadaardig (maligne) dus.
  Ook heeft hij mij gezegd n.a.v. een vraag van mij, dat hij nooit chemotherapie zou ondergaan en ook niet zijn familie zou aanraden. Hij was zeer ongelukkig met zijn vak heb ik begrepen, maar ja, omschakeling is ook weer een proces en ik weet niet of hij er nog zit; ben er al 21 jaar uit en de aanleiding was een nekhernia, dus dat gesjouw met de maskers voor bestralingen die mij mij werden afgeleverd waren zoiezo funest voor mij. Nog even dit: de moeder van een vriendin van mij hoorde dat zij borstkanker had met uitzaaiing waarop de arts het therapieprotocol wilde doornemen. Zij stopte de man en zei: ik weet dit nu en ik wil geen gedonder met mijn lijf, de tijd die mij rest wil ik zo goed mogelijk beleven. Zij geloofde ook niet in die behandelingen. Drie maanden later was zij dood met weinig lijden. Als zij wel had toegehapt, dan had zij zeer waarschijnlijk heel veel moeten lijden. Ze heeft wel haar strijd gehad natuurlijk, maar die krijg je toch wel; het is alleen uitstel van executie. Ik bewonderde haar zeer en hoop werkelijk (mocht het mij overkomen, liever niet natuurlijk), dat ik ook die kracht en moed zou hebben.

  Verder ken ik iemand die dertig jaar geleden was genezen van kanker (ook borst) d.m.v. een therapie door de Japanner die ook aan de wieg van macrobiotiek stond. Het was zwaar vertelde zij maar heeft het doorstaan, ook met de nodige geestelijke strijd en was er helemaal door veranderd (dit heeft zich afgespeeld voordat ik haar kende). Ook zij had bestralingen gehad (uitzaaiingen) en een vreselijke tijd in en uit het ziekenhuis. Ze had niet lang meer te leven werd er gezegd. Toevallig kwam zij toen in aanraking met die therapie. Bij regelmatige controle van de longen was er steeds minder te zien en later helemaal niets meer. De artsen zeiden dat de therapie goed aansloeg en pas toen vertelde zij over die natuurgeneeskundige aanpak. Ze werd uitgelachen. Ze is nu 3 maanden geleden gestorven op 85-jarige leeftijd en was al die jaren erg vitaal.
  Groet, Willie

 9. Lees de Sarahnieuwsbrief 35 van november 2010.www.sarahbeweging.be onder de rubriek: meer lezen. Nieuwsbrieven.

  Toen gaf ik reeds de melding van België als trieste borstkankerkampioen.
  En de resultaten van een Noors en Fins onderzoek. Onderzoek van 27 websites van gezondheidsinstanties en overheden.

  Eigenlijk hoeven we niet te vechten tegen iets…ook niet tegen het absurde liegen van instanties en overheden.WEL voorlichten. Hoewel de leugen snel kan lopen, de waarheid haalt hem toch in.

  We leven in een zeer turbulente periode: laten we hopen op het positieve.
  En er gebeurt ook heel veel goeds. Maar de media haalt bovendien met een negatieve en angst-toon.

  Ik kijk hoe minder en minder TV en lees vooral wat ik binnenkrijg en o.a. tijdschrift zoals Spiegelbeeld.

  Mieke Houthaeve Promotor van Welzijn http://www.sarahbeweging.be

 10. hallo,
  Ik had eigenlijk zes maanden na een mammografie al moeten teruggaan (ze vonden ‘onregelmatigheden’ in men borst, maar ‘niets aan de hand’. Twee jaar verder heb ik het nog niet gedaan, ik hoop dat ik gauw de ademtest kan gaan doen ipv mammografie. Weet er iemand of dit al officieel kan (het laatste wat ik er van hoorde was het in een testfase). Zo ja, waar kan ik hiervoor terecht, bij welk ziekenhuis/dokter aub ? bedankt

 11. Ze kunnen zo je bloedwaarden bekijken om te onderzoeken of je wel of geen kanker hebt.
  Ik raad iedereen aan de volgende boeken te lezen.
  1 Natriumbicarbonaat van Mark Sircus.
  2 helende Hennep van Wernard Bruining.
  Kijk ook eens op de site van stichting mediwiet.

 12. Van je borsten tussen de platen te persen krijg je beschadiging van je borstweefsel en meer kans op wildgroei van cellen= kanker.
  Ik laat me niet meer controleren.
  De zachte zelfcontrôle-methode is net zo efficiënt

  Als ze mannen met hun ballen tussen die platen zouden controleren, was deze hele overeidshandel in onderzoeken gauw afgelopen!

 13. Eén op de twee leest dit. Daarvan is 50% niet gelovig. Daarnaast zijn er van die overgebleven 50% atheïst. Als je dan de borst meting neemt waarvan 50% niet eens gaat, kan je zeggen dat daarvan 20% van een derde van een bevolking die de helft heeft qua borstkanker, zich laat testen. Daarvan krijgt alleen 2% een oproep. Daarbij kunnen sommige mensen even niet langskomen dus… niemand heeft borstkanker!

 14. Dus al die screening voor borst kanker is dan eigenlijk overbodig en ook zeer pijnlijk. Ik heb altijd nadien veel pijn aan mijn borsten, Als ze dat weten waarom doen ze het dan ja voor het geld want ze krijgen er voor betaald. Ik vindt het zeer schandalig dat hier niet op gewezen wordt. Maar we zijn gewend dat de regering zwijgt want kom niet aan de centen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.