Advertentie

‘Oorlog is misleiding en bedrog’..!


Vooraankondiging:

‘Oorlog is misleiding en bedrog’

WantToKnow.nl/.be

xx

Medio maart 2012 verschijnt bij Uitgeverij Papieren Tijger te Breda het nieuwste boek van Fré Morel. Onder de titel ‘Oorlog is misleiding en bedrog’ laat de schrijver diverse prangende zaken de revue passeren die verduidelijken wat voorafging én leidde tot de 31-jarige wereldoorlog van 1914 – 1945.
Durf te weten! – Sapere Aude
Als men het vandaag de dag over ‘oorlog’ heeft, bedoelt men daar doorgaans de oorlog mee die onderhand in ons collectief geheugen gegrift is als DE oorlog aller oorlogen, WO II. Het beeld is duidelijk, herkenbaar en afgebakend: Nazi-Duitsland, Adolf Hitler, Jodenvervolging, concentratiekampen en dood!

En ons historisch bewustzijn en besef lijkt slechts terug te gaan tot september 1939 als Duitse troepen de grens met Polen overtrekken. Dat dit een logisch en onvermijdelijk vervolg was van WO I, de voorgaande oorlog, is voor velen echter een gesloten boek.

Wie is er vandaag de dag nog van op de hoogte dat de Amerikanen in 1917 met gestrekte rechterarm de oorlog verwelkomden? Dat ze samen met de Engelsen het Hakenkruis inzetten om hun onderdanen naar het slachtveld te dirigeren? Dat de Russische revolutionairen in 1917 het Hakenkruis zelfs in hun bankbiljetten voerden?

En wie weet nog van de Engelse concentratiekampen in Zuid-Afrika waar de onwillige blanke ‘Boeren’ werden opgesloten, overwegend vrouwen, kinderen en bejaarden? Wie is er nog van op de hoogte dat meer dan de helft van hen werd uitgeroeid?
Wie kent in dat verband het verhaal van het meisje Lizzy van Zyl, dat op 7-jarige leeftijd in april 1901 in het Engelse concentratiekamp ‘Bloemfontein’ crepeerde van de honger, net als 50% van alle ‘Boerenkinderen’? Wie weet nog van de smerige en tot haat aanzettende oorlogsleugens waarbij de Duitsers beschuldigd werden treinladingen vol lijken tot zeep te transformeren?

En wie kent de moorddadige geschiedenis van Winston Churchill die als oorlogscorrespondent (en daarmee als Franc-Tireur) om zich heen schoot met zijn eigen wapen, gevuld met de verboden Dum-Dum munitie? Wie kent de racistische kant van Baden Powell, de oprichter van de padvinderbeweging, het gekonkel achter de al eeuwen nagejaagde stichting van de (Zionistische) staat Israël, en de rol die gespeeld is om dit te realiseren door Amerika in 1917 in de oorlog te betrekken, de ‘Bank of England’ als grote sponsor van de NSDAP, hoe de Amerikaanse overheid het eigen volk en de wereldburgers bewust misleid heeft door de geraffineerd geregisseerde en geplande aanval op Pearl Harbor, etc, etc, etc????

Aangezien de oplage beperkt is wordt aanbevolen op tijd te reserveren! De prijs zal waarschijnlijk rond de € 25,– liggen.
ISBN 978.906.728.275.8
Uitgeverij Papieren Tijger
Postbus 2599 – 4800 CN  Breda 076 – 522 83 75  –  www.papierentijger.org  –  info@papierentijger.org

37 gedachten over “‘Oorlog is misleiding en bedrog’..!

 1. Wie gelooft er ook nog maar iets van wat we op school uit de geschiedenis boekjes hebben geleerd?
  Ik haatte die lessen omdat ik het maar verhaaltjes vond waar ik niks mee kon. Ik heb achteraf gewoon gelijk gekregen en kwam daar beetje bij beetje steeds meer achter.

 2. Van de wreedheden tijdens de koloniale periode van de diverse Europese mogendheden is nog geen 20% bekend.

  Terwijl de Britten de Nazis voor al het slechte uitmaakten (en terecht), vertelden ze er niet bij dat ze eerder hetzelfde hebben gedaan.

  In India hebben ze, na de Indiase opstand van 1857, in de daarop volgende 10 jaar, 10 miljoen Indiers vermoord. Zul je nooit terugvinden in de geschiedenisboeken, die allemaal door Westerlingen geschreven worden. De huidige Indiase historici zijn allemaal opgeleid in het Westen of in die denkwijze en accepteren zelfs de eigen oude en bekende en ware historische geschriften niet!!

  De Britten hebben in India 2 grote hongersnoden veroorzaakt door al het voedsel van de boeren weg te nemen (tbv hun leger en commercie) en ze bovendien te belasten met ontzettend zware belastingen (lagaan geheten), waardoor veel boeren hun stukjes grond kwijtraakten en loonslaven van de door de Britten bestuurde grondeigenaars werden en nu het voedsel tegen dure tarieven moesten gaan kopen.

  Ook hebben de Britten, net zoals de Amerikanen, een holocaust op dieren gepleegd. Zoals de Amerikanen zowat alle buffels uitmoordden, zo hebben de Britten de inheemse koeiensoort van India afgeslacht en gekruisd met Europese soorten om te voorkomen dat de oorspronklijke Indiase soort nog zou bestaan. Hun motivatie? De Hindoes deden er alles aan om deze speciale ras koeien, die voor hen heilig waren en zijn, te beschermen en trotseerden de Britten, zelfs als dit hun dood betekende. De vrijheid van deze koeien was erg belangrijk voor de Hindoes en inspireerde ze tot verzet tegen de Britten, die het liefst de koeien alleen als commerciele gewin zagen. Om het verzet van de Hindoes te breken, hebben ze massaal (tientallen miljoenen) deze vereerde koeien afgeslacht en ervoor gezorgd dat er van deze heel mooie inheemse ras niks meer overbleef.

  En inderdaad, vandaag de dag is er nauweljks nog een 100% zuivere koe van deze ras te vinden.

  Deze verslagen zul je nooit in de geschiedenisboeken terugvinden. Vaak zijn ze mondeling doorgegeven door heiligen en anderen die met lede ogen aanzagen hoe de door hen vereerde voeders van de mensheid (van de Indiers in ieder geval) werden afgeslacht.

  En zo zullen er heel veel gebeurtenissen wereldwijd zijn die nooit de geschiedenisboeken halen of waarvan de werkelijke toedracht verzwegen werd/wordt.

  Zelfs in deze tijd apreekt men er nog officieel over dat de Westerse moordpartij in Iral enkele tienduizenden doden heeft opgeleverd, terwijl zowat iedereen weet dat ruim 1,5 miljoen Irakezen de dood zijn ingejaagd tgv de oorlog tegen Irak.

  1. En dan de Atjeh oorlog op Sumatra, waar onze koloniale voorzaten hele dorpen hebben platgebrand met alle inwoners er nog in.. en bevelhebber Van Heutz zelfs later nog een standbeeld kreeg… geschiedeniswerkstuk voor m’n eindexamen Havo.
   Het gaat maar door.

   En het moet stoppen!

  2. Het genadeloos aan de stalen scherpe punt van de bajonet op een geweer rijgen van weerloze vrouwen en kinderen als hobby van onze sigaren rokende verNederlandse vroomchristelijke minister president Colijn.

   Geen wonder dat de geschiedenis gekuist en opgesaaid moest worden door onze educatieve uitgeverijen, een politiek correct zeepbel verhaaltje verzinnen vol met gebeurtenissen die als los zand aan elkaar lijken te hangen, gebeurtenissen vol met lijken en zeer onlogische oorzaak en gevolg verbanden.

   Hoe kunnen alle landen in de wereld oorlog met elkaar krijgen als daar geen financierende organiserende stuwende kracht van de geld machines van de private “centrale” bangkster achter zit, juistum, dat dacht ik op school ook al, dat kan helemaal niet, laat Maarten van Rossem met z’n grote historische hoger begaafde rode hond van de hoed en de rand teevee muil daar eens een zinnig academisch endemisch epitheel boekje over open doen, sprookjes die niet bestaan vol bravoure met theatraal dedain aan elkaar breien voor een groep wezenloos ongeïnteresseerde Pruisische mindprog pubers die wel wat anders aan hun kruis hebben hangen dan gort droge irreële gedachten over niet kloppende wolter kluwer farizeeër van dorrestein verhaaltjes, dat kunnen we allemaal wel..

   Het is even wennen die niet officiële Hollandse met rood en blauw bloed doordrenkte gruwel waarheid, wat minder vleiend en rechtschapen slaapverwekkend dan de versie van de goede bedoelingen export staat waar we plichtmatig in moeten geloven door 12 jaar stelselmatige narcose indoctrinatie op publieke gevangenis scholen ;

   Quote:

   ” Het dreigende verlies van de uiterst lucratieve VOC-erfenis vanaf het einde van de negentiende eeuw drijft de staat tot grootschalige genocide. Minimaal zeventigduizend Indonesiërs tijdens de Atjeh-oorlogen (olie/BPM) en minimaal honderd-vijftigduizend tijdens de ‘Politionele Acties’ vermoordt de overheid in koelen bloedde: vrouwen en kleine kinderen incluis. Ton Biesemaat, Paul van ’t Veer19 en anderen spreken de officiële cijfers tegen. Beiden komen op 100.000 doden in het olierijke Atjeh alleen. Biesemaat spreekt van 1 miljoen gewonden aldaar.20 Met tegen de 250.000 door de overheid omgebrachte zielen is dit een populatie ter grootte van Eindhoven. Onze vroomchristelijke minister president Colijn maakt – onder het roken van een sigaar – vrouwen en kinderen persoonlijk af en is er fier op. Het christelijke kabinet huldigt massamoordenaars als Generaal Van Heutz met het Grootkruis in de Militaire Willemsorde en eert hem met een staatsbegrafenis en monumenten. Hij is hiermee een der hoogst onderscheiden militairen in de Nederlandse geschiedenis. ”

   http://www.anarchiel.com/display/nederland_wieg_van_corporatie_en_wereldbank

  3. @ Koos….over koeien gesproken…..weet je dat de meeste koeien in Nederland ‘afstammelingen’ zijn van Amerikaanse koeien…er is haast geen echte Hollandse koe meer te bekennen….
   Het lijkt zo als of er geen andere oorlog meer bestaat dan de tweede. Zo hou je de controle…want er heerst een taboe op dit onderwerp. Als je vragen hebt over de wo II dan ben je een ‘ontkenner’ van de ‘holocaust’. Ik ben van mening dat ook deze oorlog een andere waarheid kent, net als alle andere. Maar Duitsers die zich schuldig voelen, zijn makkelijker te besturen en zullen niet makkelijk een besluit nemen, dat vrij van dit schuldgevoel is…

  4. @ Monika, weet je waar ik nog veel “echte”Nederlandse koeien heb gezien? Dat was op mijn reizen in Ecuador! Het is daar nergens vlak, maar overal bergachtig of heuvelachtig. Dus, die koeien staan als het ware nooit rechtop, maar altijd schuin. En omdat echte Hollandse, zwart bonte, uit de klei getrokken koeien zulke stevige poten hebben, hebben ze die aan het begin van de 20e eeuw geimporteerd in Ecuador! Als je dan in een bus door het berglandschap rijdt, dan kijk je om de haverklap boven je tegen de tieten van die schuinstaande Nederlandse koeien aan. Best grappig om te zien!

  5. Hyper , ik heb iemand gevonden die nog langere zinnen maakt dan jij :). Quote ;In fact as man shows his own misconducts on his so called media and shuns away from violence of violent behaviours of his earthly fellow creatures, and as men of decency by keeping themselves away from the crawls of drunken and unruly on a street show that they have nothing to do with these unacceptable behaviours of his fellow creatures, the same has been done by the universal community in respect to the race of the man, as the universal community has shun away from the man as an untamed animals of the universe that they want to have nothing to do with this race of the man, thus in time when the man realizes that all his actions, this be it of action of a normal man and /or to the action of its so called leaders of the so called nations of the earth, these all have been recorded and broadcasted and displayed across the universe as the action of wild creatures of the universe, then the man of wisdom understands why man considers himself again to his meagre mind as the only creation in the universe and the scientific world of the man has been looking for life in the universe in vain.

   M.T. Keshe

  6. Ik vind het prachtig! Keshe for president; -> power to the people.. hahaha..
   Het gaat hier dus om kwaliteit EN kwantiteit. Lange zinnen, snel thuis..? 🙄

  7. @ Dick….dat kan ik me best indenken…denk je aan niets kwaads….zie je opeens ‘Nederlandse tieten’….oeps 🙂
   Je bent wel veel rond getrokken, cool.
   Was je dan ook direct op de equator in Ecuador?

  8. Boerengezegde : Er is geen vrouw zo rijk , of ze is een koe gelijk .
   ( 9 maanden drachttijd )

  9. Geweldige zin van Keshe Cozz!!
   En wij maar denken waarom nemen die andere planeten geen contact met ons op.
   Ze kijken wel uit, een kooi met Bavianen en wilde koeien is veiliger.
   Spannend met die zakelijke Russische vertaal opdrachten Monika!

  10. @ Monika, ik was ook op de evenaar, ja. Weet je wat het grappige is als je op de evenaar staat? Tenminste, dat vond ik grappig! Als je een glas water leegooit, dan twijfelt het water heel lang of het met de klok mee wegstoomr of tegen de klok in! Trouwens een ander onderwerp. De petitie Red een Beukenleven, die ik opgezet heb om een hele mooie beukenlaan bij ons te redden (192 beuken) heeft in 2 weken tijd ruim 3100 handtekeningen opgeleverd (zie http://www.redeenbeukenleven.nl). Men wordt nu erg zenuwachtig op het gemeentehuis. Ik heb afgelopen weekend een open brief geschreven naar de burgemeester en hem daarin verteld dat ik teleurgesteld was van het feit, dat hij geen voorstander was van een petitie, omdat deze in zou spelen op de emoties van de bevolking ( en hij wees daarbij op een eerdere doodsbedreiging aan het adres van de verantwoordelijk wethouder). Het Dagblad van het Noorden heeft een paar passages uit die brief overgenomen en dan met name het feit dat ik de burgemeester verweet dat hij niet kon instemmen met de petitie. Weet je wat de burgemeester heeft gedaan? Die heeft de krant gebeld en gezegd dat ik lieg, zie link http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article8775211.ece/Burgemeester-Leek%3A-Deze-meneer-liegt- Hij vertelt erbij dat hij gezegd heeft, dat hij aanraadde om de petitie begin maart te organiseren, nadat er nog meer onderzoeken bekend waren. dat heeft hij ook gezegd, nadat bleek dat ik vasthoudend was om de petitie door te zetten. Maar ik heb hem toen verteld, dat in maart de gemeenteraad een beslissing moet nemen over de beukenkap en dat het een beetje mostert na de maaltijd als ik dan nog een petitie organiseer!Hoe vind je zoiets? Dat een burgemeester blijkbaar zich zo in het nauw gebracht voelt dat hij een burger van een leugen beticht?

  11. Nog even dit over de beuken! Er is ook een actiegroep actief voor de beuken. Zij hebben onder meer een sjalenactie georganiseerd (help de beuken de winter door). En ze hebben heel veel documentatie verzameld, waaronder heel veel onderzoeksrapporten. Hier staat ook een rapport op van het Natuurcollege, onderdeel van de Lippe Biesterfeld Foundation van prinses Irene http://kappen-nou.webklik.nl/page/laatste-nieuws

  12. @ Dick ,
   welkom in de wereld van de politiek .
   Het burgervadertje zal wel over de zeik vanwege het niet doorgaan van de extra inkomsten uit het beukenhout huh? Dan gaan ze schenentrappen om gezichtverlies te beperken .
   Zet nog een paar zeldzame zwammen uit en zaai wat beschermde plantensoortjes in de berm , dan kan je ze met hun eigen wapens verslaan 😉 over evenaren gesproken .

  13. @ Cozmic, dank je voor je tip. Wordt vervolgd! Ja,ja, dat van de opbrengst van het beukenhout kwam hard aan, denk ik!

  14. @ Cozmic, goed idee van die zaadjes. Wanneer kan ik die zaaien? Zou je daarmee echt de procedures kunnen vertragen?

  15. @ Dick , de vogelmelk en daslook zijn beide bol/knol gewassen . Gewoon een zooi van die bolletjes in de grond steken en vroeg in het voorjaar staan ze lelijk in de weg 🙂

  16. @ Dick…Dat vind ik niet leuk voor je (evenaar wel :)…het zijn gewoon zielige figuren, daarop worden ze waarschijnlijk uitgekozen. Ik denk dat de grote wereldpolitiek precies net zo gaat….mooi bewijs heb je geleverd door je eigen ervaring….dat is al iets waard….Wat ik al eerder zei….veel mensen praten, jij doet…alles komt goed. Veel kracht toegewenst…en als het ’te’ wordt, gewoon loslaten, ja?

 3. iedereen kwaad op den dolf
  maar leo den tweeden staat in brons te paard in brussel
  hij heeft wel wat meer doden op zijn geweten,
  maar ja,
  twaren maar zwartjes….

  1. Over de ‘Belgian Atrocities’ in de gruwelstaat Congo: Méér dan 22 miljoen mensen (!!!) zijn simpelweg afgeslacht in het (volgend citaat uit ‘Oorlog is Misleiding en Bedrog’)

   “privé wingewest van de Belgische koning [Leopold II]. Het ‘ongelukkig genoeg’ van rijkdom (koper, tin, zink, kobalt, uranium, zilver, goud, diamanten, cadmium, lood, rubber, palmolie, ivoor, etc.) overstromende land Congo werd op een uiterst wrede en mensonterende manier door België leeggeroofd. Door toegepaste terreur werd het land en zijn bewoners leeggezogen.
   Moorddadige werkkampen werden opgezet waar onwillige inlanders onder een schrikbewind werden geplaatst dat hen wel temmen zou. – Slaven die de euvele moed hadden tegen hun sadistische meesters in opstand te komen werden als ‘prijs-wild’ gericht afgeschoten. ‘Luie’ slaven ontkwamen ook niet aan hun straf, het afhakken van handen en voeten. Afgehakte handen werden als bewijs voor de verbruikte munitie geëist “For every cartridge they spent, they had to bring in a man’s hand.”
   Joseph Clark, een Amerikaanse baptistenzendeling in Congo schreef in zijn dagboek op 28 mei 1895 dat men hem een klein meisje bracht dat haar rechterhandje miste en achtergelaten was met de bedoeling om haar dood te laten bloeden. Het was mede dank zij de Engelse mensenrechtenactivist Edmund Dene Morel dat aan deze mensonterende wreedheden – die oorspronkelijk de ‘Belgian Atrocities’ werden genoemd – na jaren een einde gemaakt kon worden.”

   Fré

  2. @Fré Morel
   en dan hebben we de zo geroemde VOC mentaliteit der Nederlanden (wat langer terug maar toch)
   VOC-ers houden huis (was slechts economisch gerelateerd) op Banda
   Volkerenmoord op Banda 1621
   Na een opstand van de bevolking volgde een volkerenmoord en van de 15.000 oorspronkelijke bewoners bleven er slechts 600 over.

   http://nl.wikipedia.org/wiki/VOC_op_de_Banda-eilanden

  3. “VOC-ers houden huis (was slechts economisch gerelateerd) op Banda”… we doelen hier denkelijk op Jan Pieterszoon Cohen en zijn Japanse huurmoordenaarsbende!

   Fré

  4. Alle koloniale groot- (en klein-) machten en multinationals hebben bloed (uitpersing, onderdrukking etc.) aan hun handen.
   Oorlog is per definitie misleiding en bedrog!

 4. Daarom probeert men nu via de wet mensen het vrij denken af te nemen. Zie Frankrijk. In Frankrijk mag je door een nieuwe wet binnenkort niet meer zeggen dat er geen genocide is gepleegd tegen de armeense bevolking in 1915.
  Het gaat er allemaal om dat we zo weinig en overbelicht de geschiedenis opgelegd krijgen. Turkije was in die jaren in een onafhankelijkheidsoorlog tegen de geallieerden, waarvan churchill de opperhoofd was. De Armeense minderheid heeft met hulp en toezeggingen van Rusland een offensief begonnen tegen de Turkse bevolking in het oosten van Turkije. Dit was een buitenkans want de Turkse leger had alle krachten en manschap geconcentreerd in het westen (Gallipolli). Bijna alle mannen vanaf een jaar of 13 waren opgeroepen door het leger van het ging om bestaansrecht. Nadat de geallieerden zijn verslagen heeft de Turkse bevolking hard teruggeslagen naar deze landverraders, die op dat moment zelf bezig waren met genocide. Er zijn nog enkele nabestaanden in dorpen die door deze armeense opstandelingen zijn verwoest die het kunnen navertellen.
  Kijk maar naar Nagorno-Karabach wat Armenie gedaan heeft, maar dat zal de Franse geschiedenis niet kennen. Geschiedenis wordt straks alleen nog maar bepaald door politici.
  Racisime is niet aan nationaliteit verbonden het is een keuze.

 5. Als ik dit lees, moet ik haast huilen.
  Wat is persoonlijk leed dan relatief…

  Blijf mediteren en visualiseren dat deze vreselijke gepolariseerde wereld gauw tot het verleden behoort.

 6. Het zal mij benieuwen hoe lang dit boek in de handel blijft. Het fantastische boek “De boogeyman”, dat ook zaken onhult die niet verteld mogen worden, is helaas niet meer te krijgen. De wereld is niet wat ze lijkt. U wordt allen een onjuiste historische waarheid voorgehouden, waarvan de gevolgen zich nog altijd doen gelden.

 7. LS…
  We hebben een keer per jaar een met geroofd goud opgeleukte strontkar rondrijden met een bastaardfamilie die met een hand (onder het raampje) de middelvinger opsteekt en met de andere hand misprijzen naar het gepeupel zwaait. Op die kar staat o.a. een afbeelding van slaven die onderdanig goederen en dergelijken aanbieden aan de vorst / vorstin. Zwarte Piet tot daar aan toe maar deze jaarlijkse charade is ultieme minachting te noemen. De naam Cohen komt ook verdacht veel voor als het om pure slavenhandel gaat vandaar dat ze goede maatjes zijn met de bastaards van Oranje !

 8. Dialoog-vraag aan I.S.; Voelen uw acties als liefde of als angst voor uw toekomst? Geeft het voldoening als u baby’s, moeders, vaders, jongens, meisjes en grootouders vermoord ergens op een markt, vliegveld of een plaats waar veel mensen aanwezig zijn?
  Agressie ontstaat door onzekerheid en angst! Waar bent u onterecht bang voor? U bent uw liefde voor uzelf kwijt… Wie van zichzelf houd veroorzaakt deze ellende niet!
  WAAROM?
  Zonder natuurlijke LIEFDE geen oplossingen!!

  Lees de open brief aan de United Nations
  reading-arabicletters.com
  http://www.special-letters.co.uk

  1. Mooie brief Chris Visser Sr.! Even twee quotes eruit halen die mij aanspraken
   War is the expression of a complete lack of love for and trust in ourselves and our fellow human beings, while all that each of us wants is to enjoy our lives on this paradise we call planet Earth.
   en
   The source of all war lies in the human mind.
   That is also where we can find the road to peace.
   In honesty lies the solution for all our mind-created problems.
   Groet, Odette

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.